Екскурзии от Варна

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ - ШОПИНГ В ОДРИН И ЛОЗЕНГРАД ОТ ВАРНА И БУРГАС
Маршрут:
ВАРНА – БУРГАС – ОДРИН – ЛОЗЕНГРАД – БУРГАС - ВАРНА

Дати:
29.02.2020, 21.03.2020, 11.04.2020, 06.05.2020, 13.06.2020, 18.07.2020, 29.08.2020, 26.09.2020,

Продължителност: 1 дни / 0 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 35 лв.

 

Програма
ШОПИНГ В ОДРИН И ЛОЗЕНГРАД ОТ ВАРНА И БУРГАС
 • Еднодневна екскурзия до Одрин - Лозенград, Турция

Откъснете се за един ден от до болка познатия пейзаж на града и се разходете, макар и само за няколко часа до съседна Турция. Убедени сме, че смяната на обстановката ще Ви се отрази благотворно и ще се презаредите с положителни емоции.

Насладете се за един ден в атмосферата на един от интересните градове в Турция - град Одрин. Задължително опитайте традиционната баклава, изпийте едно силно турско кафе и пребройте точно колко са фонтаните в центъра на града – ще се изненадате от броя им. Хапнете турски дюнер, или пък прочутият специалитет на Одрин- таваджигер /запържен черен дроб, приготвен по специална рецепта/, свежа салата от различни зеленчуци, пикантен сос и прословутия айрян на комшиите...

Подарeтe си еднодневно приключение в Одрин, който освен със забележителности, е известен и като изгодна дестинация за шопинг.
АКЦЕНТИ ПО ПРОГРАМАТА:
 • Цената е изключително атрактивна за шопинг тур
 • Отпътуване от Варна и Бургас
 • Водач от агенцията по време на пътуването.


ПРОГРАМА НА ШОПИНГ ТУРА:

Около 03:00ч. /сутринта/ - Отпътуване от Варна, ул. “Антим I“ до Археологическия музей;

Кратка почивка в Бургас, бензиностанция OMV (хотел Мираж). Продължаваме към ГКПП Малко Търново/Дерекьой;

Пристигане в Одрин - втората османска столица след Бурса и преди Константинопол /Истанбул/, градът на пехливаните (мазните борби) и плодовите сапуни.

Посещение на джамията "Селимие" – едно от чудесата на османската архитектура, шедьовърът на известния османския архитект Синан построена през 16 в;


Свободно време за обяд, разглеждане на базара към джамията с възможност за шопинг, Безестена, голямата пешеходна търговска улица .

Посещение на българската църква „Св. Св. Константин и Елена“;

Посещение на склад за перилни и почистващи препарати с изключително ниски цени, подправки, баклава, кори за баница;

След обяд Посещение на МОЛ ERASTA

Посещение на търговски център KIPA в Одрин с възможност за покупка на сирена и кашкавали с високо качество на изгодни цени ;

Отпътуване за Лозенград (Къркларели)

Пристигане в Лозенград. Свободно време в центъра на Лозенград за покупки на турски сладкиши и деликатеси на изгодни цени;

Отпътуване за България.


Места в автобуса: Настаняването в автобуса е по ред на записване!!!


ЦЕНИ:
Дата от Варна, Добрич и Бургас
29.02.2020/ 21.03.2020 / 11.04.2020 / 06.05.2020 / 13.06.2020 / 18.07.2020 / 29.08.2020 / 26.09.2020 35 лева


ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с комфортен автобус /климатик, DVD, CD/ по маршрута;
 • Панорамна обиколка на Одрин и трансфер до българската църква "Св.Св.Константин и Елена" и джамията Селимие;
 • посещение на МОЛ ЕРАСТА и Kipa, складове за перилни и почистващи препарати;
 • водач от агенцията по време на пътуването;
 • пътни и гранични такси, паркинг;
 • медицинска застраховка с лимит за лица на възраст до 65 год.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • разходи от личен характер
 • мед. застраховка за лица над 65 год. – задължително доплащане от 4.00 лв
 • застраховка “Отмяна на пътуване”


ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ:

РЕЗЕРВАЦИИ:
 • Резервацията се счита за валидна само след подписване на Договор за организирано пътуване и заплащане на пълната сума.

Необходими документи:
 • документ за самоличност: международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане!; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Начин на плащане:
 • Заплащане на пълната сума и сключване на договор за организирано пътуване;
 • Краен срок за записване – 5 дни преди датата на отпътуване;


Забележка:
 • TO си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти описани в програмата без това да ощетява туристите.
 • Всички упоменати часове са ориентировъчни и могат да търпят промени в хода екскурзията.
 • Местата в автобуса са по реда на записване – сключване на договор за организирано пътуване.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;
 • Краен срок за уведомление за анулиране на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 5 дни преди датата на тръгване.
 • Турция: няма визови и санитарни изисквания; водата от чешмата не се пие; забранено е пушенето на закрити и обществени места;
 • Валутен курс: 1.00 TRL ≈ 0.62 лв.
 • НЯМА часова разлика


Какво можем да си купим в Одрин?
Българите най-често си купуват прах за пране и омекотители, тъй като там са сравнително по-евтини отколкото в България;
Красиви декоративни сапуни с най-различни форми и аромати, подходящи за подарък или сувенир;
Преждата също е по-евтина. 100 гр е 1 лира;
Ядките са често купувана стока, има голямо разнообразие;
Баклава, пишмане, локум, кадаиф;
Кожените изделия са изгодни;
Наргилета;
Памперси и други детски/ бебешки принадлежности спадат към често купуваните стоки.

Какво предлага MARGI OUTLET?
LC Waikiki, Koton, Seven Hill, Deichman, Kemal Tanca, Pierre Cardin, Mavi, United Colors of Benetton, Adidas, Colin’s, Hot Point, U.S. Polo Assn., Loft и още много други…

Къде какво да купим?
Одрин е най-популярен сред българските си посетители с... евтиния прах за пране. Пред складовете за перилни препарати всяка събота спират автобуси с туристи и автомобили на живеещи близо до границата българи. Важното, което трябва да знаете, е, че всяка събота цените в няколкото магазинчета са различни (излишно е да казваме – в пъти по-ниски от тукашните). Най-добрата стратегия е първо да минете през всяко и да попитате кое колко струва и след това да се върнете там, където цените са най-изгодни. Разликата достига до 2-3 лири, така че си заслужава.

На Синия пазар можете да си купите невероятно турско сирене (прясно, малко прилича на топено), халва, къпани кори за баница (продават се наредени една върху друга и покрити с чаршаф), маслини, зеленчуци, леща и боб. В единия му край има дрехи и домашна посуда. Важно: Синият пазар не работи в петък и неделя! Няма нито една сергия.
На една от главните пътни артерии – булевард Ататюрк има аутлети за дрехи и обувки.
В центъра на града около Старата джамия (от другата страна на Селимие джамия) има много пешеходни улици с магазини, както и безистени с щандове. Тук има и много места за хапване – будки с бюреци и други тестени изделия, както и типичните заведения кюфтеджийници, в които се сервират само кюфтета, пържен черен дроб, таратор и 2-3 вида салата. За да се ориентирате по-добре, вижте картата в края на статията.

Кога да отидем?
Събота е денят на епичното одринско пазаруване. Тогава ще получите и най-добрите цени. В неделя Синият пазар е затворен, но аутлетите, складовете и магазините в центъра на града работят.

Ще се разберем ли?
В складовете за перилни препарати с всички продавачи ще се разберете на български (с някои – на перфектен български). На Синия пазар е по-скоро изключение продавачите да говорят български – освен вездесъщото „комшу“, което ви преследва навсякъде в Турция. Със знаци, посочване и писане ще се справите много лесно.

С левове или с турски лири се пазарува?
В Одрин навсякъде се пазарува с турски лири с изключение на складовете за перилни препарати. Там приемат и лири, и левове, като цената не се изчислява по курс, а едно към две наум. Продавачите ви казват, например, „струва 5 лири или 6 лева“. Понякога е по-изгодно да пазарувате в левове, друг път – в лири, така че най-добре си носете и от двете валути.


Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Този сайт е рекламен. Информацията съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите в нашия офис.

ОФЕРТА № 156 - 9395


 
Полезни връзки