Екскурзии

ЛЕТЕН УИКЕНД В КЛАСИЧЕСКА БУДАПЕЩА
Маршрут:
Варна - Бургас - Будапеща - Бургас - Вална

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 399 €

 

Програма
Летен уикенд в клaсическа Будапеща с директен полет от Бургас
 • Възможност за трансфер от Варна до летище Бургас и обратно

Будапеща е отлична както за разходка, така и за вълнуващи преживявания. Река Дунав минава точно през сърцето на унгарската столица. Няма значение дали се движите из криволичещите улички от страната на Буда или сте по булевардите от XIX в. от страната на Пеща. На всеки заинтересуван от история ще му е трудно да стои далеч от Буда, където дворецът ви потапя в средновековната атмосфера на Будапеща. Пазарните маниаци много бързо ще бъдат привлечени от другата страна на реката, където магазините и нощния живот се борят за вниманието на всички.


20-23 юли 2019


Промо цена хотел кат. 3* от 399 евро/780 лева за ранни записвания /валидна за ограничен брой места, до тяхното изчерпване/

На човек в двойна стая на база нощувка със закуска с полет от Варна
Хотел На човек в двойна стая На човек в тройна стая
Silver Hotel Budapest 3* или подобен - https://www.silverhotelbudapest.hu/ 399 евро / 780 лева 399евро/ 780 лева
Royal Park Boutique Hotel 4* или подобен - https://www.royalparkboutiquehotel.hu/gallery/ 429 евро / 840 лева 409,-евро/ 800 лева


Цената включва:
 • Самолетен билет Бургас - Будапеща -Бургас с вкл.ръчен багаж до 10кг (40x30x20см);
 • 3 нощувки на база нощувка със закуска в хотел 3*/ 4* ;
 • трансфери летище – хотел – летище /при мин.6 души/;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;


Цената НЕ включва:
 • Трансфер от Варна до/от Летище Бургас и обратно;
 • Екскурзии по желание според програмата ;
 • Багаж за регистрация – 1/20кг: 85,-евро в двете посоки;
 • Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.;
 • Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.


Полетно разписание:

W62480 BOJ BUD 2B 0930 1005 W62479 BUD 2B BOJ 0625 0900


Примерна програма:

Първи ден /20.07.2019/

Полет от Бургас в 09:25ч, пристигане в Будапеща в 10:00.Трансфер до избрания хотел и оставяне на багажа или настаняване /по възможност/.

Възможност за обиколка на Будапеща с лицензиран екскурзовод на български език: / срещу доплащане от 30 евро, при мин. 6 рах, цената вкл. услугите на екскурзовода, ползва се общ.транспорт, който се заплаща допълнително/.
Протича по следния начин: продължителност около 4 часа - обиколка на Будапеща, като клиентите ползуват карта за градски транспорт, а на места се движим пеш:
 • Пеща, част от световното историческо и културно наследство на ЮНЕСКО: Площада на Героите /-един от най-забележителните площади в Будапеща. Разположен е в края на бул. Андраши, близо до Градския парк. От двете страни на площада има две големи сгради – Музея на изящните изкуства отляво и Изложбената зала отдясно/, Крепостта Вайдахуняд, Градският парк със световноизвестната минерална баня Сечени.
 • Буда, част от световното историческо и културно наследство на ЮНЕСКО: Будайската средновековна крепост, Църквата Матяш (външно разглеждане), Рибарските кули, фантастична панорама към Дунава, Парламента, всички мостове и т.н. Пеща, Базиликата Свети Ищван, най-голямата църква в Будапеща.

Възможност за вечеря в един от най-известните ресторанти със средновековна атмосфера. https://www.sirlancelot.hu /предварителните резервации са задължителни/

Нощувка.


Втори ден /21.07.2019/

Закуска. Свободно време за разходка по красивите булеварди "Ракоци" и улица "Ваци, време за пазаруване и наслада на красива Будапеща.


Трети ден /22.07.2019/

Закуска. Свободно време или по желание разходка до остров Маргарет /срещу допълнително заплащане/. Площта му е почти 1кв. км. Той се намира по средата на река Дунав, в централната част на града Будапеща. Островът е покрит почти изцяло с паркове и е популярна дестинация за разходки и спорт на местните. До острова може да се стигне и пеша по един от двата моста, които го свързват със сушата. На острова могат да се открият и останки от стар храм, както и минерални бани. Днешният му облик е образуван от сливането на три отделни острова.


Четвърти ден /23.07.2019/

Полет в 06:25ч. от Летище Будапеща за Бургас, ранен трансфер към Летище. Кацане в 09:00ч в Бургас. Самостоятелно транспортиране до Варна /при формиране на група, осигуряване на трансфер срещу допълнително заплащане/.

  • реда на екскурзиите подлежи на препотвърждение;
  • хотелите са централно разположени на пешеходно разстояние от центъра;подбрани оптимално съотношение качество-местоположение, удобства. Единият от хотелите разполага със „Спа зона“ за релакс.Необходими документи:
 • валидни лична карта или задграничен паспорт;
 • За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него


Условия за записване:
 • Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация.


Резервации:
 • Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко 50% от цената.

Форсмажор:
 • TО не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на превозвача.Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 122 - 12553


 
Полезни връзки