Златна възраст 55+

Дидим,Кушадасъ,Памуккале 55+ и приятели от Варна
Маршрут:
Варна - Дидим - Кушадасъ - Памуккале - Варна

Продължителност: 8 дни / 7 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 325 €

 

Програма
Дидим,Кушадасъ,Памуккале 55+ и приятели от Варна


Първи ден 20.09.13
Сбор на летище Варна в ден петък и излитане в 11.00ч. Кацане на летище Милас в 12.30ч. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до Дидим. Настаняване в хотел 3* all. Свободен ден.


Втори ден 21.09.13
Закуска в хотела. Свободен ден за плаж, почивка или пазар. Нощувка.


Трети ден 22.09.13
Закуска в хотела и освобождаване на стаята. Екскурзия до руините в Приен, театъра в Милет и храма на Аполон (срещу доп. заплащане) Приен, наричан „Помпей на Мала Азия”. Огромен пожар в древността е принудил жителите му панически да напуснат, оставяйки всичко. Запазени са четирите колони, останали от храма на Атина и античният театър. Следва Милет - някога огромен град с три пристанища, днес - останал доста навътре в сушата. Жителите на този изключително богат в древността град са основали Черноморските колонии Одесос и Аполония. Пътуването продължава към Дидима, някога свещено място за поклонения. Славата му се дължи на величествения Храм на Аполон. Отпътуване за Кушадасъ. Настаняване в хотел 3* all. Нощувка.


Четвърти ден 23.09.13
Закуска в хотела. Екскурзия до древния град Ефес и дома на Дева Мария (срещу доп. заплащане). Разглеждане на съхранените и до днес паметници: храмът на Артемида - едно от чудесата на света, античната библиотека, агората, храма на Домициан, стадиона, гимназията Ведиус и др. Посещение на дома на Дева Мария и възможност да оставите пожелания за здраве, любов и късмет при извора със светената вода. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.


Пети ден 24.09.13
Закуска в хотела. Екскурзия до Шириндже, село разположено високо в планината, сред склонове покрити с маслини, лози и овощни насаждения (срещу доп. заплащане). Очакват ви лабиринти от виещи се тесни улички, осеяни с разноцветни пазари, от където можете да си купите ръчно изработени изделия, домашно вино и лековити подправки. Нощувка.


Шести ден 25.09.13
Закуска в хотела. Свободен ден за плаж, почивка или пазар. Нощувка.


Седми ден 26.09.13
Закуска в хотела и освобождаване на стаята. Екскурзия до природния феномен Памуккале и руините на Хиераполис (срещу доп. заплащане). Очакват ви красиви каскади от наситена с калциев карбонат вода, които се спускат надолу по поредица от около сто тераси и образуват интересни минерални отлагания. Разглеждане на древния град Хиераполис и на запазените до днес некропол, колони, арки и др. Нощувка в хотел 3* със закуска и вечеря в района на Памуккале.


Осми ден 27.09.13
Закуска в хотела и освобождаване на стаята.Отпътуване за летище Милас и полет за Варна.


Възрастен в двойна стая Двойна стая Тройна стая Единична стая Двойна стая за 2-ма възр + 1 дете (3 -11.99)
325 € 650 € 975 € 415 € 895 €

Цената включва:
 • Самолетен билет Варна-Милас- Варна
 • Транспорт с лицензиран автобус по описания маршрут
 • 2 нощувки в Дидим в хотел *** на база all inclusive
 • 4 нощувки в Кушадасъ в хотел *** на база all inclusive
 • 1 нощувка в Памуккале в хотел *** на база закуска и вечеря
 • Медицинска застраховка за лица до 65г.


8Цената не включва:
 • Екскурзия до руините в Приен, театъра в Милет и храма на Аполон с включени входни такси за посещаваните обекти и обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български – 25 евро
 • Екскурзия до древния град Ефес и дома на Дева Мария с включени входни такси за посещаваните обекти и обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български – 38 евро
 • Екскурзия до Шириндже – 15 евро
 • Екскурзия до Памуккале и руините на Хиераполис с включени входни такси за посещаваните обекти и обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български – 30 евро
 • Летищни такси – 79 евро на човек
 • Горивна такса – съобщава се 14 дни преди датата на полета
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65-74г. - 5 лв.; лица над 75-79 г. - 10 лв.
 • Разходи от личен характер и бакшиши


Полетна информация:
Дневен полет в ден петък: Варна - Милас 11:00 – 12:30
Дневен полет в ден петък: Милас - Варна 13:20 – 14:55
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧА:
Авиокомпания: BULGARIAN AIR CHARTER
Тип самолет: MD 82/83
Адрес на авиокомпанията: гр. София ул "Павел Красов" № 35


Забележка:
ЦЕНИТЕ СА ВАЛИДНИ ПРИ РЕЗЕРВАЦИИ и 50 % плащане ДО 28.06.2013
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 човека!
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията!
Допълнителни екскурзии: Заявяват се и се заплащат на място в Турция. Отговорността за провежадането им е изцяло на посрещащата фирма в Турция!
Визов режим: Няма изисквания за визи!
Начин на плащане: депозит 40% при записване, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване!
Необходими документи: Валиден международен паспорт; За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
ТА има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.42 от Закона за туризма, с полица № 000627297/00 на ИНТЕРАМЕРИКАН БЪЛГАРИЯ ЗЕАД– гр. София


Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !