Гарантирани турове

ЯПОНИЯ ПО ВРЕМЕ НА ЦЪФТЕЖА НА САКУРА - ГАРАНТИРАНИ ТУРОВЕ С ОБСЛУЖВАНЕ НА РУСКИ ЕЗИК
Маршрут:
Токио — Йокохама – Камакура - Никко — Фуджияма – Киото- Нара – Осака

Продължителност: 11 дни / 9 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 2630 USD

 

Програма
Япония по време на цъфтежа на сакура
 • Токио — Йокохама – Камакура - Никко — Фуджияма – Киото- Нара – Осака

Разцъфтяването на сакура символизира идването на пролетта в япония и се е превърнало в любим народен празник, съпроводен от ритуал с наблюдаване и любуване на разцъфтелите дървета.

Дати на гарантирани групови турове с обслужване на руски език: 2015г.:27 март – 6 април; 29 март – 8 април; 2 април – 12 април; 4 април – 14 април.


1 ден

Полет София – Токио с авиокомпания по избор.


2 ден
 • Токио.
Пристигане на летище Нарита в Токио. Посрещане от представител на местната фирма партньор. Групов трансфер до хотела, настаняване в хотела след 15.00ч.
След кратка почивка следва разходка с екскурзовод до шоу клуб за представление на гейшите, шоу с национални мотиви и вечеря с японска кухня /напитка са включени в цената/. След шоуто, по желание, можете да се фотографирате с артистите за спомен. Разходка по улиците на вечерния град Токио: любуване на сакура и нощната илюминация на града. Нощувка в Токио.


3 ден.
 • Токио.
Закуска в хотела. Среща с екскурзовода в 8:30 ч. Целодневна панорамна обиколка на Токио:; посещение на токийска рибна борса Цукидзи; посещението на Orient Baazar. Модерен квартал Синдзюку – тук се намира сградата на кметство, изкачване на покрива на административната сграда, където от височина 204 м се открива панорамен изглед към Токио, разглеждане на площада и градините пред Императорския дворец с руините на стария Едо замък - оазис на спокойствие и тишина сред динамиката на многомилионния град; посещение на синтоистския храм Медзи дзингу, мястото, където е погребан император Медзи – основател на съвременната Япония. Любование на сукура в парка на храма. Обяд на „шведска маса” по време на екскурзията. Дегустация на редки видове японски чай. Запознанство с робот-хуманоид Асимо. Свободно време или по желание срещу допълнително заплащане вечеря с круиз из токийски залив цена -150 USD на човек. Нощувка.


4 ден.
 • Токио.
Закуска в хотела. Среща с рускоговорещ екскурзовод в 10:00 ч.. Продължаване на екскурзията по Токио. Посещение на централния Токийски квартал Гиндза, известен като парадната витрина на Токио. Тук ще посетим галерията на перлите Микимото. След това ще продължим в историческия квартал Асакуса, където ще посетим Будисткия храм Сенсодзи, където в главната зала на храма се намира оригиналното изображение на Богинята на Милосърдието – Каннон. разходка по търговската - занаятчийска улица Накамисе с богат избор на сувенири;
Интересна забележителност на екскурзията този ден е посещението на Самурайския парк Хамарико, където майсторски се преплитат съвременната токийска архитектура и традиционния ландшафтен дизайн. Особено място в парка заема черната бреза “ куромацу “, посадена още през 1709 г. Следва речен круиз по край старите квартали на Токио. От кораба се открива прекрасна гледка към най красивата алея на цъфтящите сакури.
Машина на времето – така се нарича вечерната екскурзия по футуристичния изкуствен остров Одайба в Токийския залив, към който се отива по живописния Моста на цветната дъга. Именно тук ще се проведат летните олимпийски игри през 20120 година. Посещение на воден комплекс с национални термални източници Онсен, вана със саке и зелен чай. Вечеря с традиционна японска кухня /консумация на японска бира включена в цената/ в комплекса. Връщане в хотела. Нощувка


5 ден.
 • Токио.
Закуска в хотела. Екскурзия с автобус до свещената планина Фуджи (3 776 м. — най-високата планина в Япония). Тя се счита за най-красивата конусовидна вулканична планина в света, а за японците е свещена. Основата й образува почти перфектен кръг с радиус 35-40 км от изток на запад и от север на юг. От 250 г. Фуджи е спящ вулкан. Симетричният силует на планината, непрестанно менящите се изгледи през различните части на деня и през различните сезони са я превърнали в обект за съзерцание на художници и поети и символ на Япония). При благоприятни климатични условия изкачване до 5 станция на планината Фуджи с автобус . Тази станция се намира на височина 2305м над морска височина с прекрасен изглед към околностите с прекрасен изглед към околностите. Посещение на 18-те самурайки къщи – минко, със сламените покриви, запознанство с бита на средновековна Япония. Тук има възможност за преобличане в дрехите на самураи и гейши за да се направят снимки на фона на старинни традиционни къщи. Разходка край езерото Кавагути, разглеждане на градината на камъните. Посещение на винарна, дегустация на вино. Обяд по време на обиколката. Връщане в хотела. Нощувка в Токио.


6 ден
 • Токио – Никко- Токио.
Закуска в хотела. Среща с рускоговорещ екскурзовод в 9:00 ч. Отпътуване за град Никко. Обяд по време на екскурзията . Древна японска поговорка гласи: Никога не казвай кикко (красиво), преди да си видял Никко! Разглеждането започва от храма Риноджи и продължава с шинтоисткия храм Тошогу – шедьовър на японската храмова архитектура и мавзолей на император Токугава – първият шогун на Япония. Най-интересни са пететажната Пагода, портите Карамон и Йомейон и централната зала на светилището. Всички те са богато орнаментирани с цветни фигури от дърворезба. Връщане в Токио. Нощувка.


7 ден.
 • Токио- Камакура - Йокохама – Токио.
Закуска в хотела. Среща с рускоговорещ екскурзовод в 9:00 ч. Целодневна екскурзия с включен обяд до градовете Камакура и Йокохама. Камакура, една от древните столици на Япония, разположен на юг от Токио на полуостров Муира, в залива Сагами и известен със своите храмове и исторически забележителности. Тук ще посетите символа на Камакура – Великият Буда от Камакура, брознова статуя на Амида Буда, разположена в храма Котокуин през 1252 г. с височина от 13.5м, тя е втората по големина статуя на Буда в Япония. Разглеждането ще продължи с храма Хазе Канон на сектата Жодо, известен със статуята на Канон, богинята на милосърдието, известна със своите 11 глави и 1000 ръце. С височината си от 9.18 м, тази позлатената дървена статуя е най-голямата дървена статуя в Япония. Ще посетите синтоиски храм - Тсуругаока Хачиманджу – посветено на Хачиман – главният бог за фамилията Минамото и за самураите. В основната зала има музей, в който се пазят саби, документи и маски. Отпътуване за Йокохама, минаване през моста Bay Bridge дълъг – 860м. Насочвате се към красивата градина Санкейен. Разглеждане на ландшафтна градина построена през 1906г. Връщане в Токио. Нощувка.


8 ден.
 • Токио- Киото.
Закуска в хотела. Напускане на хотела с багажа. Среща с екскурзовода в 8:30 ч.. Пътуване с влак-стрела Шинкансен до Киото (2,5 часа). Обяд във влака с национален набор – бенто, с включена японска бира. Киото - втората столица на Япония в течение на 1100 години (794-1868 г.), град с хълмове, старинна култура, обичаи и традиции). Панорамна обиколка на Киото. Посещение на храма Кинакуджи (Златният павилион), покрит със златни релефни орнаменти и заобиколен от красива японска градина. Разположен в подножието на хълма Кинугаса, той е прекрасен шедьовър от епохата Муромачи (14-16 в.). Първоначално проектиран като вила на благородник, вторият му собственик — третият шогун Йошимитцу Ашикага прави значителни подобрения и прекарва остатъка от живота си тук, далеч от светските дела. Разглеждането продължава с храма Рюанжи (известен още като Храма на мирния дракон), невероятните скални и пясъчни градини, състоящи се от 15 скали и признати като абсолютно творение на японската култура в стила каресансуи), бамбуковата горичка и парк Любовна луна, храм на чистата вода Киемидзу, който е наричан още Храм на влюбените. Следват шоу с кимоно. Разходка из квартала на гейшите.
Трансфер до град Осака с влак. Настаняване в хотела


9 ден
 • Осака.
Закуска в хотела. Свободен ден. За желаещите – допълнителна групова екскурзия - Исе-Микимото ( Необходима е предварителна заявка с предварително заплащане).
В екскурзията влизат посещения на: храмовия комплекс Исе Дзингу, който е построен преди две хиляди години. В него влизат храма на богинята на Слънцето- Аматерасу, външното Светилище Геку и вътрешното Светилище Найку, създанието на които се отнася към 7 век. Посещение на старинния квартал с къщи от 17-18 век, ресторанти със старинна национална кухня, където можете да пробвате селско саке. След това посещение на остров Микимото, откъдето корпорацията Микимото започнала да завоюва световните пазари със своите перли.


10 ден
 • Нара-Осака.
Закуска в хотела. Среща с екскурзовода в 9:00 ч.
Екскурзия до древната столица Нара (първата столица на Япония 8 век. – посещение на храма Касуга Тайся, парка на сърните, където над 1100 сърни се разхождат на воля – считат ги за посланици на храма Касуга Шрайн и са една от най-големите атракции, най-голямата дървена статуя на Буда в храм Тодайджи (завършен през 752г.), храм Кофокудзи. Обяд в ресторанта на със стара японска кухня, ястия, които ще пробвате тук някога сервираха на японски императори от епохата на столица Нара. Отпътуване за Осака. Посещение на замъка Осака, построен 1583 г. по време на управлението на император Тойотоми Хидейоши, целта на който е била да превърне замъка в център на обединена Япония. Трансфер до ж.п. Гара. Пътуване с влак-стрела Шинкансен до Токио. Посрещане и трансфер до хотела в град Нарита, в близост до международното летище Нарита. Нощувка.


11 ден

Закуска в хотела. Самостоятелен трансфер от хотела до летище Нарита с безплатен шатъл- автобус (10 минути път) за полет до България.


Цени на човек щатски долари:
Категория на хотелите в стая с две легла Доплащане за единична стая дете до 12г. с 2-ма възрастни
Хотели 3 * 2630 280 2380
Хотели 4 * 2880 450 2620
 • Заплаща се в лева по курс продава за деня на ПИБ.


Цената включва:
 • 9 нощувки със закуски в хотели по избор в Токио;
 • 6 обяда и 2 вечери;
 • дегустация на вино;
 • всички екскурзии с екскурзовод на руски език по програмата;
 • входни билети по програмата;
 • билет за влака-стрела Шинкансен Токио-Киото-Токио;
 • трансфери по програмата при минимум 2 души;
 • медицинска застраховка с покритие 10 000евро за лица до 70г.


Цената не включва:
 • самолетен билет и летищни такси;
 • допълнителни екскурзии;
 • разходи от личен характер.


Забележки:
 • Необходими документи за пътуване международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/;
 • За посещението на Япония не се изискват визи;
 • Няма санитарни и медицински изисквания (не е необходима ваксинация).

Допълнителна информация
За да научите повече за тази екскурзия в Япония или да направите запитване, моля не се колебайте да се свържете с нас.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 102- 11506


 
Полезни връзки