Гарантирани турове

ПО ЧЕТИРИТЕ ЗАПАДНИ ЩАТА НА САЩ
Маршрут:
Лос Анджелис-Сан Диего-Гoлемия-Каньон-Брайс Каньон-Зайон Каньон-Лас Вегас -Йосемити/Санта-Барбара-Сан-Франциско

Продължителност: 11 дни / 10 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 1890 USD

 

Програма
Екскурзия: По четирите западни щата на САЩ
автобусен икономичен тур от Лос Анджелис-Сан Диего-Гoлемия-Каньон-Брайс Каньон-Зайон Каньон-Лас Вегас -Йосемити/Санта-Барбара-Сан-Франциско


Гарантирани турове с дати на отпътуване 2014г.: 3,11,17,25 и 29 април; 1,4,8,16,23 и 30 май; 6,13,20 и 27 юни; 3,11,18 и 25 юли; 1,8,15,22 и 28 август; 5,12,19 и 25 септември; 3,10,17 и 24 октомври; 6,20 и 26 ноември; 11,19, 23,25 и 29 декемвриПРОГРАМА:

1 ден
Полет за Лос Анджелис. Пристигане. Трансфер от летището до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.


2 ден
Закуска в хотела. Обиколка на Лос Анджелис - по време на екскурзията ще посетите Санта-Моника, ще преминете по най-известната част на Холивуд - Алеята на Звездите и ще спрете на най-големия развлекателен център в САЩ - Холивуд Хайленд. Ще видите неповторимия Китайски театър, площада с отпечатъците от ръцете и краката на звездите на Холивуд. Известният Сънсет булевард ще Ви отведе до Бевърли хилс - градът на богатите. Свободен следобед. Нощувка.


3 ден
Закуска в хотела. Целодневна екскурзия в град Сан Диего – един от най-красивите курортни градове на брега на Тихи океан, обявен за най-привлекателният за живеене американски град (с над 300 слънчеви дни в годината). Пристигане и разглеждане основните забележителности на Сан Диего: остров Коронадо, новия град, downtouwn, прочут парк Балбоа – тук се намират над 15 музея, музей на авиация и музей на изкуства, стария град, запазил мексикански и испански традиции на южната калифорния. Връщане в Лос-Анджелис. Нощувка.


4 ден
Закуска в хотела. Продължение на обиколка на Лос-Анджелис, Красивите сгради, които ще видите, са престижният Център Пол Гети – комплекс от сгради, градини, художествени платна, скулптури и фотографии, обединени в частен музей, на стойност над 1 млрд. долара – най-голямата частна колекция на произведения на изкуства, намира се в уникален комплекс, създаден от архитект Ричард Майер в прочутия град на кинозвезди и милионери – Малибу. Отпътуване за Гранд Каньон, намиращ на граница на двата щата Невада и Аризона. Пристигане, настаняване в хотела и нощувка.


5 ден
Закуска в хотела. Екскурзия до Големия Каньон известен с разнообразния си и изненадващ релеф, посещение на една от панорамната площадка за наблюдение на Големия каньон, разглеждане на резервата, отпътуване в района на езеро Пауел – второ по големина изкуственото езеро в САЩ, оформено в резултат на строителство на язовирна стена на Глен. Настаняване в хотела близо до езерото. Нощувка.


6 ден
Закуска в хотела. Отпътуване за посещение на националният парк Брайс Каньон (Bryce canyon), е едно от удивителни творения на природата, които могат да се видят в Югозападната част на щата Юта. Магическите краски и форми на скалите тук са неповторима гледка. Посещение на още един прекрасен природен резерват Зайон (Zion National Park) един от най красивите паркове – първите бели хора които се заселват тук са мамоните, сега това е национален парк. Отпътуване за Лас Вегас (щата Невада) – световната столица на хазарта. Пътят минава през живописната пустиня. Настаняване в хотела. Нощувка.


7 ден
Закуска. Лас Вегас ще Ви ослепи от първия миг със своя блясък. Обиколка на Лас Вегас - ще научите всичко за историята на града и ще видите съвременните хотелски комплекси: Париж с Айфеловата кула почти в реални размери, Венеция, Островът на съкровищата, Хеопсовата пирамида и др. По желание срещу доплащане посещение на вечерно шоу в едно от казината на Лас Вегас. Нощувка.


8 ден
След закуска. Отпътуване от Лас Вегас през щата Невада в посока към Калифорния. Посещение на град -призрак Калико. Преминаване през планина Сиера Невада, спускане в калифорнийка долина. Живописният път минава през лозови насаждения и овощни градини из плодородните земи на Калифорния. Пристигане, настаняване. Нощувка.


9 ден
Закуска в хотела. Отпътуване за националният парк Йосемити.
Посещение на парка Йосемити, /През зимата (от ноември до май) вместо парка Йосемити се посещава град Санта-Барбара, заливът Монтерей и Солвенг – градът на датските заселници/ един от първите защитени паркове в САЩ, известен със своите водопади, вековни секвои, запазена флора и фауна. Тук ще видите един от най високите водопади в света – Йосемити (740м.) и прочута гора от гигантските секвои – Марипоза. Отпътуване за Сан-Франциско. Пристигане. Настаняване .Нощувка.


10 ден
Закуска в хотела. Обиколка на един от най-европейски изглеждащите градове в САЩ - Сан Франциско – световно известния мост Голдън Гейт Бридж, кея Фишърсменс Уорф, Оуклънд Бей Бридж, Чайнатаун и Трежър айлънд. Нощувка.


11 ден
Трансфер до летището и полет за София, съгласно разписанието и избрания полет.


Цените включват:
 • транспорт с автобус по програмата с придружител;
 • 3 нощувки в Лос Анжелис;
 • 2 нощувки в района на Гранд Каньона и до езерото Пауел;
 • 2 нощувки в Лас Вегас;
 • 1 нощувка в Калифорнийска долина;
 • 2 нощувки в Сан Франциско;
 • екскурзионно обслужване по програма на руски език;
 • медицинска застраховка 10 000USD за лица до 70г.


Цените НЕ включват:
 • самолетен билет и летищни такси за полета София - Лос Анжелис - Сан-Франциско – София;
 • трансфери летище-хотел-летище посрещане и изпращане в Лос-Анджелис и Сан-Франциско, цена от 130$ за кола максимум 3 души в една посока;
 • визи (160 USD на човек);
 • покана за виза за САЩ – 60 USD;
 • разходи от личен характер;
 • бакшишите за шофьора и екскурзовода;
 • допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат на място.


Цени на човек в щатски долари*:
В стая с две легла В единична стая Трети възрастен
Хотели 3* 1890 2280 1460
 • Заплаща се в лева по курс продава на ПИБ за деня.


Забележки:
 • Хотелите, използвани за настаняване, не са централно разположени в посещаваните градове;
 • По желание срещу доплащане може да се осигури настаняване за първа нощувка в центъра на Лос-Анджелис в хотели 3* или 4*;
 • Два дни преди отпътуване всеки турист получава окончателна програма с часове на провеждане на мероприятията и сборните пунктове.
 • Фирмата партньор си запазва правото на разместване в дните на изпълнение на мероприятията по програмата.

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 102-11725