ГАРАНТИРАНИ ТУРОВЕ: ПЕТТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ НА МЕКСИКО | ЕКСКУРЗИЯ

Маршрут: Мексико сити — Теотиуакан - Оaхакa — Пуеблa — Монте Албан — Паленке — Укшмал — Кампече — Меридa — Чичен Итца — Канкун

Дати:

10 дни / 9 нощувки

транспорт: Самолет

цена: 1870 USD 

ПЕТТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ НА МЕКСИКО
 • Мексико сити — Теотиуакан - Оaхакa — Пуеблa — Монте Албан — Паленке — Укшмал — Кампече — Меридa — Чичен Итца — Канкун

Гарантирани турове с обслужване на руски език: 2015г.: 29 април; 12 септември; 9 ноември; 30** декември
 • за пристигащи на 30 декември доплащане 200$ на човек

Великолепна природа,прекрасни плажове и снежни вулкани,много богата история с археологически паметници на ацтеките и маите – всичко това е съвременно Мексико.


ПРОГРАМА:

1 ден

Кацане в Мексико сити. Посрещане на летището. Трансфер до хотел. Нощувка.


2 ден

След закуска — обиколен тур на Мексико Сити — най-големият град в света, основан през 1325 г., посещение на историческия център на града: площад Сокало, Катедралата на Мексико Сити, Президентския дворец, украсен с фреските на известния мексикански художник Диего Ривера. Посещение на Антроположкия музей — тук ще се запознаете с доколумбовата история на Мексикo. Отпътуване за Археологическия комплекс Теотиуакан — място, наричано още където хората стават богове — комплекс от 600 пирамиди с разнообразни размери. Всички те пазят древните тайни от 2 в. пр. Хр., Цивилизация, създала пирамидите, достигнала апогея си през 350-650 г. Следва посещение на храма на най-известния бог на Майя — Кетцалкоатл, пирамидата на Слънцето и Луната. Връщане в хотела.
Нощувка в Мексико сити.


3 ден

След закуска следва отпътуване за Пуебла (125км). По пътя — поглед към панорамата на двата великолепни вулкана Попокатепетл — действащ вулкан и Истаксиуатъл. Обиколка на град Пуебла, известен с колониалния стил на изминалите векове и спечелената битка над французите през 1862 г. Намира се под закрилата на ЮНЕСКО. Отпътуване за Оахакa (363км) — град, където се съчетават индианските традиции и красивата колониална архитектура. Разходка по калдъръмените улички, разглеждане на многобройните църкви в стил Барок. Настаняване в хотела.


4 ден

Закуска. Обиколка на Оахака. Отпътуване за Монте Албан (10км) — древната столица на сапотеките (наброявала по времето на разцвета си (350-750г.) близо 40 000 жители, където и до днес са съхранени Главният площад, обсерваторията и залата за танци) — една от най-впечатляващите археологически зони на Мексико, намираща се на плато — от там се открива панорамна гледка към долината Оахака. Отпътуване за Теуантепек (250км). Пристигане и настаняване в хотела.


5 ден

Закуска. Денят започва с вълнуващо пътуване с лодка по река Грихалва през Каньон Сумидеро — природен феномен от щата Чиапас, който в своята най-висока точка достига 800 м, дължината на каньона е 39 км. Легенда разказва, че бойците индианци от Чиапа предпочитали да се хвърлят от скалите на каньона, отколкото да бъдат пленени от испанците. Отпътуване за столицата на щата Чипас — град Сан-Кристобал Де-Лас Касас (350км). Настаняване в хотела.


6 ден

Закуска. Обиколен тур на Сан-Кристобал Де-Лас Касас — колониален град в долина Ховел (забележителностите на Сан Кристобал — Катедралата, построена в бароков стил и известна с красивия си олтар и стенописи, градският музей и бароковата църква Алтос, чийто стил е силно повлиян от съседна Гватемала) с посещение на пазара. Градът е прочут с чист планински въздух и своето вкусно кафе, което се отглежда на местните плантации. Посещение на индианските селища: Zinacatum и San Juan Chamala.
Отпътуване за Паленке (220км). Пристигане в невероятния град Паленке. Настаняване в хотела.


7 ден

Закуска. Обиколка на един от най-красивите и типични градове на маите — Паленке. Градът изживява своя разцвет под управлението на крал Ескудо Хагуар (Ягуар -покровител). Тук има добре запазени по-вече от 1400 сгради, разположени на четворно по-голяма площ от всичките известни градове на маите. Най известните са каменно изображение на жреците и Император Пакаля II, летопис на династията, Храм на слънцето и на кръста, изображението на космически пришелец върху плочата на саркофага на Императора, която е намерена в Храма на надписите. Намерена е мрежа от акведукти и канали — най съвършената от създадените от маите.
Отпътуване за града крепост Кампече (350км), известен със своите защитни стени от XVII век. Историята на този град е свързана с историята на карибските пирати от XVI-XVII в. Настаняване в хотела.


8 ден

Закуска. Посещение на Укшмал — още един от важните церемониални центрове на Маите. Известен със своите величествени сгради, Укшмал е властвал над югозападната част на п-в Юкатан, превръщайки се в една от най-важните столици в историята на маите. Счита се, че Укшал е образец за най-прецизната геометрия измежду всички градове на маите. Церемониалният център на града е с размери 1 км на 600 м. Основните сгради са Пирамидата на Пророка, Двора на Монахините, играта на Пелота, Палата на Владетеля, Акропола, Гробището, Северната група и др. Продължава се към колониалния град Мериде — известен като Белия град — столица на полуостров Юкатан. Настаняване в хотела.


9 ден

След закуска в хотела следва отпътуване за Чичен-Итца — образец на културата на маите и толтеките, най-големият и най-добре запазен град на маите в Мексико. Името му е съчетание от три думи — Чи (уста), Чен (кладенец) и името на племето Итца. Разглеждане на Пирамидата на Кукулкан, съставена от 9 платформи с храм отгоре. Полето за игра на топка и обсерваторията. Посещение на Ваядолид — типично колониално градче. Посещение на сенот (подземно карстово езеро) Ик Кил. Къпане. Посещение на археологическия център Ек Балама, известен с гигантския си релеф на лицето на звяра ягуар. Отпътуване за Канкун. Пристигане в Канкун късно през нощта, нощувка в хотела по избор на .


10 ден

След закуска, трансфер за летище Канкун за полет до България.Цена на човек в щ. долари*:
Хотели В двойна стая В единичнастая Трети възрастен Дете до 11 г. с двама възрастни
4* Мексико Сити – Century Zona Rosa, Оахака – Mision de Los Angeles, Теуантепек - Calli, Сан-Кристобал – Cuidad Real Historico, Паленке – Cuidad Real Palenque,Кампече – Ocean View, Мерида – El Castellano. 1870 1970 1690 930
4*plus Мексико Сити – Gran Melia, Оахака – Victoria Oaxaca, Теуантепек - Calli, Сан-Кристобал – Holiday Inn, Паленке – Villa Mercedes, Кампече – Del Mar, Мерида –Hyatt Merida. 2065 2240 1780 1040
 • Заплаща се в лева по курса на БНБ за деня.
  • По желание можем да осигурим допълнителни нощувки в Мексико Сити преди или в Канкун или Ривиера Мая след програмата.

Цените включват:
 • настаняване в хотели по програмата:
  • 2 нощувки със закуска в Мексико Сити,
  • 1 *нощувка със закуска в Охаке,
  • 1 нощувка със закуска в Теуантепек,
  • 1 нощувка със *закуска в Сан Кристобал,
  • 1 нощувка със закуска в Паленке,
  • 1 нощувка със закуска в Кампече,
  • 1 нощувка със закуска в Мериде.
 • трансфери по програмата;
 • екскурзии и посещения по програмата с екскурзовод на руски език;
 • входни такси за обекти.


Цените НЕ включват:
 • самолетен билет и летищни такси;
 • 1 или повече нощувки в курортите Канкун или Ривиера Мая;
 • медицинска застраховка;
 • бакшиши;
 • разходи от личен характер.


 • При възникнали въпроси и информация за всички предлагани от нас продукти в България и чужбина не се колебайте да се свържете с нас на посочените телефони. Нашите сътрудници са готови да Ви окажат съдействие от понеделник до петък между 9.30 и 18.30 часа.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 102 - 2794