ГАРАНТИРАНИ ТУРОВЕ: МАГИЯТА НА МЕКСИКО | ЕКСКУРЗИЯ

Маршрут: Мексико Сити - Теотиуакан - Пуебла - Веракруз - Ла Вента - Паленке- Яшчилан - Мисол Ха - Кампече - Укшмал - Мерида - Чичен Ица - Ик Кил - Канкун

Дати:

8 дни / 7 нощувки

транспорт: Самолет

цена: 1290 USD 

МАГИЯТА НА МЕКСИКО
 • Мексико Сити - Теотиуакан - Пуебла - Веракруз - Ла Вента - Паленке- Яшчилан - Мисол Ха - Кампече - Укшмал - Мерида - Чичен Ица - Ик Кил - Канкун

Гарантирани турове с обслужване на руски език, дати на пристигане 2015г.: 13 и 29 април; 10 юли; 25 септември; 16 октомври; 5 и 19 ноември; 4 декември


1 ден

Пристигане в Мексико Сити. Посрещане и трансфер до избрания хотел. Нощувка в хотел Casa Blanca 4* или хотел Krystal Grand Reforma Uno 5*.


2 ден
 • Мексико Сити - Теотиуакан
Закуска. Панорамна обиколка на Мексико Сити: историческия център на града : площад Сокало, в близост до който се намират руините на древен ритуален център на ацтеките и където се е издигала пирамидата Темпло Майор; главната католическа катедрала и президентския дворец, украсен с фреските на Диего Ривера. Посещение на Националния антропологически музей, един от най-добрите в света с богата колекция от археологически и етнографски експонати. Тук са представени всички култури на Мексико: гигантските глави на Олмеките, съкровищата от гробницата на великия владетел Пакал на Бакулското царство на маите, внушителните Атланти от Тула от културата на толтеките, монументални скулптори от Теотиуакан, посветени на Бога на водата и др. Екскурзия до археологическата зона Теотиуакан – разглеждане пирамидата на Слънцето, пирамидата на Луната, улицата на Смъртта и храма на Пернатия змей. Нощувка.


3 ден
 • Мексико Сити - Пуебла - Веракруз
Закуска. На път за Пуебла ще видите заснежения връх на действащите вулкани Попокатепетел и Истаксиуател. Посещение историческата част на Пуебла - “града на ангелите”, известен с превъзходната си кухня, красив колониален стил на отминали епохи, църкви и часовникови кули, а камбанарията на бароковата катедрала е с най-високите кули в Мексико. Пристигане във Веракруз - едно от най-големите пристанища на страната, с доброжелателни жители, превъзходни кафенета и столетни традиции. Нощувка.


4 ден
 • Веракруз - Ла Вента - Паленке
Закуска. Отпътуване за Вилаермоса и посещение на музея под открито небе Ла Вента, където се съхраняват прочутите каменни глави и други скулптури от култовия център на най-старата и тайнствена цивилизация на Америка - олмеките. Пристигане в Паленке. Нощувка.


5 ден
 • Паленке - Яшчилан - водопад - Паленке
Закуска. Ранно отпътуване към джунглата и устието на река Усумасинта, откъдето единственият начин за придвижване до руините е с лодки. Посещение на Яшчилан, едно от най-живописните места от културата на маите, заобиколено от джунгла с богата флора и фауна, обитавана от маймуни и тукани (папагал с огромен здрав клюн, чиито размер е колкото самото тяло на птицата). Посещение на великолепен водопад, където може да се къпете. Връщане в Паленке. Нощувка.


6 ден
 • Паленке - Кампече
Закуска. Разглеждане на най-красивата археологическа зона от периода на разцвет на изчезналата култура на маите – Паленке. С изкусната си архитектура и уникално разположение в джунглата, той е едно от чудесата на Мексико. Града стана знаменит при царуването на Пакал (615-683г.), когато са изградени много площади, сгради и собствения му мавзолей. Синът на Пакал продължава развитието на града, но след смърта му започва упадъка. През 10 век Паленке e изоставен и покрит от тропическа растителност. Пристигане в живописния и приветлив колониален град Кампече. Испанците построили много фортове, за да пазят града от постоянните набези на пиратите, но въпреки това, загубили огромна част от ограбените богатства на новия свят. Останали крепостите. Нощувка.


7 ден
 • Кампече - Укшмал - Мерида
Закуска. Отпътуване за Укшмал - величествен образец на архитектурния стил Пуук, един от най-красивите градове и една от основните столици на маите. Укшмал означава” построено три пъти”. Маите често строяли нов храм върху вече съществуващ такъв. Най-главните сгради са Пирамидата на Пророка, Дворът на монахините, Палатът на владетеля, Акрополът, Гробището и Северната група. Продължаване за Мерида - столица на Юкатан. Наричат го ”белият град” заради красивите бели сгради от 19 - 20 век. Най-интересни са площад „Независимост”, паметника на родината и централния булевард Монтехо. Нощувка.


8 ден
 • Мерида - Чичен Ица - Ик Кил - Канкун
Закуска. Разглеждане на археологическата зона Чичен-Ица – едно от 7-те чудеса на света, най-известният град на маите, който носи името на свещенните извори, разположени от двете страни на града. Най-известни са Пирамидата на Пернатия змей, Кукулкан, Обсерваторията, най-голямото игрище за футбол в Централна Америка. Посещение на едно от природните чудеса на Юкатан - сенота Ик Кил (в превод „пропаднала дупка”) - невероятно красиво подземно езеро, образувано от пропадането на карстова пещера, тук може да се къпете. В Юкатан има над 3000 такива езера. За маите те са били магически и свещени, не само защото се явявали единствен източник на прясна сладка вода в джунглата, но и защото символизирали подземния свят. Пристигане в Канкун. Почивка на база закуска, закуска и вечери или ол инклузив - брой нощувки и хотел по избор срещу доплащане не са включени в цената.


9 ден
 • Канкун –. България
След закуска. Трансфер за летище Канкун за полет до България.


Цена на човек в щатски долари*:
хотел в Мексико сити и категория на хотелите по маршрута на човек в двойна стая на човек в тройна стая дете до 11 години с 2-ма възрастни единично настаняване
Casa Blanca 4* 1290 1245 850 1560
Krystal Grand Reforma Uno 5* 1370 1310 880 1670
 • Цените се заплащат по курс продава USD/BGN на Първа Инвестиционна банка в деня на плащането.


Цените включват:
 • 7 нощувки със закуски на бюфет в хотели 4*, настанени в стандартна стая;
туристически автобус с климатик и тоалет, при група под 15 души пътуване е с миниван с климатик.;
 • рускоговорещ водач-екскурзовод придружава група през целия маршрут;
 • включени всички входни билети и такси;
 • медицинска застраховка за лица до 70г. за 10 000 USD;
 • трансфери летище - хотел в Мексико Сити и хотел - летище в Канкун.


Цените НЕ включват:
 • самолетни билети и летищни такси;
 • нощувки в хотел по избор в курорти Канкун или на Ривиера Майа / Плая дел Кармен
 • при настаняване в Ривиера Майя доплащане за трансферът до летището в Канкун;
 • бакшиши за шофьора и екскурзовода;
 • разходи от личен характер.


Забележки:
 • нощувките в Мексико Сити са в хотел по избор: хотел Casa Blanca 4* или хотел Krystal Grand Reforma Uno 5*. Всички останали хотели по целия маршрут са едни и същи;
 • Паспортен и визов режим: паспорт с валидност 6 месеца след датата на пътуването, за български граждани не се изисква виза.


 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 102 - 19470