Гарантирани турове

ГАРАНТИРАНИ ТУРОВЕ: КЛАСИЧЕСКА ИНДИЯ
Маршрут:
Делхи – Джайпур - Фатепур Сикри – Агра – Орчха – Каджураху - Варанаси - Делхи

Продължителност: 9 дни / 8 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 595 USD

 

Програма
Екскурзия: Класическа Индия
 • Делхи – Джайпур - Фатепур Сикри – Агра – Орчха – Каджураху - Варанаси - Делхи

Гарантирани турове с обслужване на руски език, дати на тръгване от България
 • 2017г.: 4, 11, 18 и 25 март; 1, 8 и 15 април.


1 ден

Полет от София за Делхи с авиокомпания по избор.


2 ден
 • Делхи-Джайпур
Пристигане в Делхи рано сутринта /виж разписание на авиокомпаниите/. След традиционното Свагат приветствие, трансфер до хотел, настаняване и кратка почивка. След закуска в 9.00 ч. започва полудневна обиколка на Делхи с посещение на: 73-метровата кула Китуб Минар – най-високото тухлено минаре в света, архитектурен паметник от 13 век; Храма на Лотоса или Бирла - хиндуиски храм посветен на Вишну и Лакшми (хинду богиня на богатството.); Новият Делхи с просторния булевард Радж Гат; мемориалната арка Индия Гейт; Президентството; Парламента и Секретариата. Отпътуване за град Джайпур (151км) – колоритната столица на щата Раджастан, известен като Розовия град – в този цвят са боядисани крепостите стени и сградите на стария град, а културата на империята на Раджпур се счита за символ на гостоприемството. Пристигане и настаняване в хотела. Нощувка в Джайпур.


3 ден
 • Джайпур
Закуска. Екскурзия до Амбър Форт. Изкачване по хълма на гърба на слон или с джипове до крепостта - дворец (11км) - столица на храбрите раджпути в периода 1037 – 1728 г., разглеждане. Следобед - посещение на: градския дворец на махараджата, там се намира и градския музей с прекрасната колекция от текстил, оръжия, картини и килими, обсерваторията Джантар Мантар (1726 г.) и двореца на ветровете Хава Махал. Нощувка в Джайпур.


4 ден
 • Джайпур-Агра
Закуска. В 9.00 ч. - отпътуване за Агра (260км/6 часа път). По пътя - разглеждане на изоставения град Фатепур Сикри, построен от най-великия монголски владетел Акбар (XVI в.) с отлично запазени дворци, зали, джамии и гробницата на Шах Селим Чишти. Пристигане в Агра - древната столица на Великите Моголи. Настаняване в хотела.


5 ден
 • Агра
След закуска обиколка на Агра, величествения град, някога столица на империята на Могулите. Агра все още превлича любителите на красотата от цял свят, които желаят да насладят на незабравимия Тадж Махал. Рано сутринта ще можете да се любувате на гледката на Тадж Махал при изгрев слънце, а след това да посетите този символ мавзолей, който се нарича едно от чудесата на света. Тадж Махал е построен от великият император на могулите Шах Джахан в памет на любимата си съпруга Мумтаз. Дворецът е построен от 20 000 занаятчии в продължение на 18 години. Хиляда слона ви вози за строителството бял мрамор.
След това пътуване до Агра Форт, построен като армейска крепост през 1565г. от Император Акбар. Тук Шах Джахан прекарва последните години от живота си в заточение, коварно отдаден на сина си, любувайки се от прозореца на стаята си на белоснежния Тадж Махал. След това имате посещение на още един грандиозен паметник на моголската архитектура - гробницата на император Акбар в Сикандре. Връщане в хотела.


6 ден
 • Агра-(влак Шатабди Експрес, 08:00/ 10:30) - Джанси - Каджураху (166 км / 5 часа), чрез Орчха.
След закуска, в 07:30, трансфер на ж.п. гарата, отпътуване с влак за Джанси. При пристигането среща на гарата. След това заминаване за Каджурахо през Орчха, разположен на 16 км от Джанси. В Орчхе цари средновековна атмосфера на старата столица на една от най-големите и най-могъщите кралства на централна Индия. Градът е основан през XVI век от владетел от династията Бундела - Рудра Пратапом. Многобройни храмове, паметници и дворци, пръснати в града и околността, са свидетели на легендарното миналото на този град и изглеждат сякаш времето е замряло тук. Можете да посетите Форт Орчху и храмове на Джаханхир и Радж Махал. Отпътуване за Каджурахо. Настаняване в хотела. Нощувка.


7 ден
 • Каджурахо-Варанаси
След ранна закуска разглеждане на храмовете Каджурахо, построени в периода от 950 до 1050гг. н. е. От могъщи владетели на династията Чандела. Храмовете са известни с прекрасните си дърворезби, изобразяващи сцени от известния трактат на любовта “Камасутра”. Запазени са само 22 храма от 85 построени. Следвайки непроменена хилядолетна традиция в храма Матангешвара все още се извършват богослужения. Трансфер за летище полет за Варанаси - «вечният град на Индия», който има повече от три хилядолетната история. Варанаси е разположен на брега на река Ганг и е един от най-важните индуски центрове в света, «светейшия от светиите» центрове за поклонение на милиони хиндуисти. Посрещане, настаняване хотела, след това заминаване за Сарнатх (на 12 км от Варанаси), където Буда е произнесъл своята първа след просветление проповед и завъртял Колелото на Закона. Именно тук той е обявил четирите благородни истини и осмеричния път. Останки от манастири, датирани от третото столетие преди нашата ера. Връщане във Варанаси и посещение на вечерната служба ААРТИ на р. Ганг. Нощувка в хотела.


8 ден
 • Варанаси - Делхи
Рано сутринта, преди разсъмване, около 05:00 часа, круиз с моторна лодка по река Ганг. Наблюдение за тържествения изгрева на слънцето над хоризонта. Свободно време за самостоятелна разходка по града. По-късно трансфер до летище и полет за Делхи. Пристигане, трансфер и нощувка в Делхи.


9 ден
 • Делхи
Трансфер до летището. Полет за Българияцени на човек, в щатски долари*:
примерни хотели категория пансион в стая с две легла доплащане за стая с едно легло трети възрастен дете до 12 г. с двама възр.
Delhi – Good Times Tripty, Jaipur- Empire Regency, Agra – Pushpa Villa бюджет ВВ 595 210 545 525
Delhi – Avalon Courtyard, Jaipur- Paradise, Agra- Mansingh стандарт ВВ 795 305 690 670
Delhi – The Park, Jaipur- Manshingh Palace, Agra- Holiday Inn. първа класа ВВ 895 480 740 720
 • ЗАПЛАЩА СЕ В ЛЕВА ПО КУРСА ЗА ДЕНЯ НА ПИБ.


Цените включват:
 • 8 нощувки със закуски или закуски и вечери в хотел от избраната категория, от тях: 2 нощи в Джайпур, 2 в Агра, 2 в Делхи; 1 нощувка в Каджурахо; 1 нощувка във Варанаси;
 • трансфери летище - хотел - летище;
 • транспорт по маршрута с климатизиран автобус;
 • влак Агра-Джанси в климатизиран вагон;
 • всички екскурзии по програма са с рускоговорящ водач;
 • медицинска застраховка за лица до 70г.


Цените не включват:
 • самолетен билет и летищни такси;
 • индийска виза, струва 105 лв. на човек - изготвя се минимум за 7 работни дни;
 • входните такси за музеите по програмата са около 126 USD, заплащат се на място;
 • бакшиши;
 • самолетни билети за вътрешен полет Каджураху-Варанаси-Делхи от 250$ на човек;
 • разходи от личен характер.


Забележки:
 • Приемащата страна си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги;
 • туристическите групи са сборни, със присъединяване към групи туристи пътуващи на гарантирани дати;
 • цените се потвърждават при конкретна резервация;
 • посочените цени са валидни при минимум 2 туристи.


Необходими документи за издаване на визи за Индия:
 • Задграничен паспорт на гражданин на Р България, валиден 6 месеца след приключване на Вашата виза, наличие на най-малко две празни страници в паспорта;
 • 2 броя цветни актуални снимки паспортен формат;
 • Попълнена електронна визова анкета, при съдействието на сътрудници на фирмата.

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 102 - 16529


 
Полезни връзки