Гарантирани турове

ИНДИЯ - ЗЛАТЕН ТРИЪГЪЛНИК - ГАРАНТИРАНИ ТУРОВЕ С ОБСЛУЖВАНЕ НА РУСКИ ИЛИ АНГЛИЙСКИ ЕЗИК
Маршрут:
Делхи – Джайпур - Агра – Матхура/Вриндаван - Делх

Продължителност: 7 дни / 6 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 455 USD

 

Програма
ИНДИЯ – ЗЛАТЕН ТРИЪГЪЛНИК
 • Делхи – Джайпур - Агра – Матхура/Вриндаван - Делхи

Гарантирани турове дати на тръгване от България 2017г.: 4, 11, 18 и 25 март; 1, 8, 15 и 22 април


1 ден, събота

Полет от София за Делхи с авиокомпания по избор.


2 ден, неделя

Пристигане в Делхи рано сутринта /виж разписание на авиокомпаниите/. След традиционното Свагат приветствие, трансфер до хотел, настаняване и кратка почивка. След закуска в 9.00 ч. започва полудневна обиколка на Делхи с посещение на: 73-метровата кула Китуб Минар – най-високото тухлено минаре в света, архитектурен паметник от 13 век; Храма на Лотоса или Бирла - хиндуиски храм посветен на Вишну и Лакшми (хинду богиня на богатството.); Новият Делхи с просторния булевард Радж Гат; мемориалната арка Индия Гейт; Президентството; Парламента и Секретариата. Отпътуване за град Джайпур (151км) – колоритната столица на щата Раджастан, известен като Розовия град – в този цвят са боядисани крепостите стени и сградите на стария град, а културата на империята на Раджпур се счита за символ на гостоприемството. Пристигане и настаняване в хотела. Нощувка в Джайпур.


3 ден, понеделник

Закуска. Екскурзия до Амбър Форт. Изкачване по хълма на гърба на слон или с джипове до крепостта - дворец (11км) - столица на храбрите раджпути в периода 1037 – 1728 г., разглеждане. Следобед - посещение на: градския дворец на махараджата, там се намира и градския музей с прекрасната колекция от текстил, оръжия, картини и килими, обсерваторията Джантар Мантар (1726 г.) и двореца на ветровете Хава Махал. Нощувка в Джайпур.


4 ден, вторник

Закуска. В 9.00 ч. - отпътуване за Агра (260км/6 часа път). По пътя - разглеждане на изоставения град Фатепур Сикри, построен от най-великия моголски владетел Акбар (XVI в.) с отлично запазени дворци, зали, джамии и гробницата на Шах Селим Чишти. Пристигане в Агра - древната столица на Великите Моголи. Настаняване в хотела.


5 ден, сряда

Закуска. Агра станала известна благодарение на Тадж – Махал, винаги очарова както индийците, така и чужденците. По-голямата част на Агра е разположена на западния бряг на река Ямуна. Посещение на Тадж Махал - най-големия паметник на любовта, изграден от император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал. След това - посещение на крепостта Агра Форт с перлената джамия и прекрасните дворци, градини и крепостни стени, дълги 2,5 км. Следобед - посещение на гробницата Итмад уд Даул, построена за бащата на императора Нур Джахана и на Сикандра, гробницата на император Акбара. Връщане в Агра. Нощувка.


6 ден, четвъртък

След закуска - отпътуване за Делхи (220км, 5часа път). По пътя се посещава Матхура (храм Шри Кришна Занамбухми) или Вриндаван (храм Банке Бихари и храм Искона), свързани с раждането и детството на Кришна. Пристигане в Делхи. Разглеждане на Храм Акшардам - един от най-големите и сложни религиозни храмове строени някога в Индия. Храмът изцяло е построен от мрамор и червен пясък, комбинирайки различни архитектурни стилове на храмове в Северна Индия. Настаняване в хотела.


7 ден, петък

Трансфер до летището. Полет за България.цени на човек, в щатски долари:
примерни хотели в Индия категория пансион в стая с две легла доплащане за единична трети възрастен дете до 12 г. с двама възр.
Delhi – Good Times Tripty, Jaipur- Empire Regency, Agra – Pushpa Villa бюджет ВВ 455 160 360 340
Delhi – Avalon Courtyard, Jaipur- Paradise, Agra- Mansingh стандарт ВВ 540 240 480 460
Delhi – The Park, Jaipur- Manshingh Palace, Agra- Holiday Inn. първа класа ВВ 650 350 460 440
 • ЗАПЛАЩА СЕ В ЛЕВА ПО КУРСА ЗА ДЕНЯ НА ПИБ.


Цените включват:
 • 6 нощувки със 5 закуски или 5 закуски и 5 вечери в хотел от избраната категория, от тях: 2 нощи в Джайпур, 2 в Агра и 2 в Делхи;
 • трансфери летище - хотел - летище;
 • транспорт по маршрута с климатизиран автобус;
 • всички екскурзии по програма „Златен триъгълник” са с рускоговорящ водач;
 • медицинска застраховка за 15 000 USD за лица до 70 г.


Цените не включват:
 • самолетен билет и летищни такси;
 • индийска виза, струва 100 лв. на човек;
 • входните такси за музеите по програмата са около 100 USD, заплащат се на място;
 • бакшиши;
 • разходи от личен характер.


Забележки:
 • Приемащата страна си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги;
 • туристическите групи са сборни, със присъединяване към групи туристи пътуващи на гарантирани дати;
 • цените се потвърждават при конкретна резервация;
 • тази програма може да бъде продължена срещу допълнително заплащане с посещение на: Каджурахо, Варанаси или с друг туристически модул в Индия или Непал, попитайте в офиса;
 • програма може да бъде и с обслужване на английски език;
 • посочените цени са валидни при минимум 2 туристи.


Необходими документи за издаване на визи за Индия:
 • Задграничен паспорт на гражданин на Р България, валиден 6 месеца след приключване на Вашата виза, наличие на най-малко две празни страници в паспорта;
 • 2 броя цветни актуални снимки паспортен формат;
 • Попълнена визова анкета, при съдействието на сътрудници на фирмата;

Допълнителна информация
 • При възникнали въпроси и информация за всички предлагани от нас продукти в България и чужбина не се колебайте да се свържете с нас на посочените телефони. Нашите сътрудници са готови да Ви окажат съдействие от понеделник до петък между 9.30 и 18.30 часа.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 102 - 7270


 
Полезни връзки