Гарантирани турове

БРАЗИЛИЯ - АРЖЕНТИНА - ГАРАНТИРАНИ ТУРОВЕ С ОБСЛУЖВАНЕ НА РУСКИ ЕЗИК
Маршрут:
Рио де Жанейро – Водопадите Игуасу – Буенос Айрес

Продължителност: 13 дни / 10 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 1980 USD

 

Програма
БРАЗИЛИЯ - АРЖЕНТИНА
 • Рио де Жанейро – Водопадите Игуасу – Буенос Айрес

Гарантирани турове с обслужване на руски език, дати на започване на тура за 2015г.: 4, 11, 18 и 25 април 02, 09, 16, 23 и 30 май; 6, 13, 20 и 27 юни.


13 дни/ 10 нощувки/ 9 закуски/ 2 вечери
 • Група от записани мин. 15 туристи се придружават от българския водач.

Аржентина
е втората по големина държава в Южна Америка, заемаща площ от 2.8 млн кв. км. Страната е с 33 млн. жители и почти половината от тях живеят в околностите на Буенос Айрес, един от най-космополитните градове в света. Аржентина е очарователна земя на контрасти, където изключителното е почти обикновено. Тя е дом на богата дива природа, уникална култура и удивителни пейзажи на тропическата дъждовна гора на север и далечната усамотена обширна Антарктида на юг. Три са основните природни области в страната: Андите на запад, на север равнините и покритата с диви растения Патагония на юг. Страната, разпростираща се по дължината на континента, обхваща три климатични области: тропическа на север, умерена в централните райони и полярна в крайния юг. Местните индианци живеят само в северозападните райони на Андите и на североизток в провинцията на Мисионес. Останалата част от населението е съставено главно от европейски имигранти. Официалният език в страната е испански, но в по-големите градове често се използва английски.

Водопадите Игуасу
се намират на границата между Бразилия и Аржентина създадени преди 120 милиона години от реките Игуасу и Парана непосредствено до устието, разположени са под формата на подкова с дължина 2700 м. и са най-широките в света. Те представляват съвкупност от около 275 водопада, като 19 от тях са от аржентинската страна, сред които е Дяволското гърло, най-големият и най-впечатляващ водопад.

Бразилия,
с това име се асоциира безкрайната Амазонска джунгла, прекрасните плажове, Рио де Жанейро, карнавала и самбата. Всичко това е вярно, но Бразилия е много повече, тя е мистериозна атракция за много хора. С територия от 8,5 милиона кв. км, тя е почти толкова голяма, колкото Европа и обхваща половината от Южноамериканския континент. Климатът се изменя от постоянно горещ, северно тропичен, през всички субтропични вариации към умерено южен. До 16 век, когато започва португалската инвазия в страната, Бразилия винаги е била магнетично привлекателна за чужденците. Първоначално заради златото, след това заради каучука и кафето, а днес заради ритъма на самбата и екзотиката. Хората са доброжелателни и непринудени.


ПРОГРАМА:

1 ден

Пристигане в Рио де Жанейро, посрещане на летището, трансфер до хотела и настаняване. Екскурзия до фабрика-музей, където се обработват скъпоценни и полускъпоценни камъни. Свободно време и нощувка.


2 ден

Закуска. Панорамна обиколка на на Рио де Жанейро. Запознанство с архитектурните паметници и прочутите музеи: катедралата Канделярия, парк Фламенгу, сградата на Библиотеката, квартал Синеландия, Муниципален театър, стадион Маракана, Музея на съвременото изкуство. Следобед – морска разходка с корабче от пристанище Мarina da Gloria в залива Гуанабар.
Вечерта по желание - самба шоу с мулатки, цена 90 $. В ритъма на екзотични ударни инструменти и традиционни ритми ще се потопите в огнената атмосфера на танците. Нощувка.


3 ден

След закуска започва екскурзията до символите на Рио. Изкачване с влакче по склоновете на стръмната тропическа гора Теджука до хълма Корковадо 710м., където се извисява статуята на Христос Спасителят. От тук се открива изумителна гледка към града-мегаполис мост Нитерой, залива Гуанабара, ботаническата градина, стадион Маракана, и Захарната глава. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка


4 ден

Закуска Свободно време или туристическа програма по желание:
 • 1. Посещение с лифт на световноизвестната Захарна глава в средата на залива Гуанабара с прекрасна панорамна гледка към града (3 часа), цена 65 $.
 • 2. Екскурзия до град Нитерой, разположен от другата страна на залива Гуанабара (3 часа) – пътуване по един от най-дългите мостове в света; посещение на най-големия рибен пазар; музей на модерното изкуство; крепостта Форталеза де Санта Круз, цена 75 $.
 • 3. Екскурзия до Ботаническия парк, известен с богатата си колекция от растения от цял свят като диви орхидеи, водни лилии, както и уникалната Кралска палма, посадена през 1809 г. от принца-регент Дон Жоао VI (4 ч.), цена 45$.
 • 4. Екскурзия с хеликоптер Рио от птичи поглед с възможност за наблюдаване на невероятни гледки на града и околностите и снимки (1 час), цена 250$.
Следобед трансфер до летището. Полет до Форж де Игуасу, намира се на 15 км от прочутите водопади Игуасу /Думата Игуасу означава Голяма вода и е от индиански произход и идва от племената Тупи - Гуарани/. Пристигане. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


5 ден

След закуска - Закуска. Екскурзия до аржентинската част на водопадите Игуасу (7 часа). -"голямата вода". Среща със седмото чудо на света, най-екзотичният паметник в света, създаден от самата природа на границата на Аржентина, Бразилия и Парагвай създадени преди 120 милиона години от реките Игуасу и Парана непосредствено до устието, разположени са под формата на подкова с дължина 2700 м. и са най-широките в света. Те представляват съвкупност от около 275 водопада, като 19 от тях са от аржентинската страна, сред които е Дяволското гърло, най-големият и най-впечатляващ водопад.. Легендата гласи, че природното чудо е обитавано и днес от богове.
По желание:
 • екскурзия "Гран Авентура" - разходка с надуваема лодка под водопадите и навлизане в сърцето на джунглата, връщане обратно с товарни автомобили, цена 75$.
Вечеря. Нощувка.


6 ден

След закуска -екскурзия до бразилската част на водопадите Игуасу (3 часа).
По желание:
 • 1. Екскурзия с хеликоптер над водопадите (15 м.), цена 130 $.
 • 2. Екскурзия до Парка за птици (2 ч.). На площ от 5 хектара, ще откриете екзотични птици и приказни пеперуди, папагали, тукани, сови, пеликани - повече от 500 вида птици от цял свят, цена 35$.
След обяд трансфер до летище и полет за Буенос Айрес. Посрещане трансфер. Настаняване в хотела. Пешеходна разходка по историческа улица Флорида - душата и сърцето на Буенос Айрес. Нощувка.


7 ден

След закуска започва авторски панорамен тур из Колониален и Постколониален Буенос Айрес (5 часа) – най-елегантният град на Южна Америка: Монсерат - символът на националната власт с Пласа де Майо и булевард Майо; Сан Телмо - място за среща между миналото и настоящето; квартал Ла Бока и улица Каминито - музей на открито на изкуството на художника Мартин Кинкел, певецът Карлос Гардел и поетът Хуан Филиберто; стадион Ла Бока и Пристанището; Пуерто Мадеро - стъкления град, където бившите пристанищни складове днес са превърнати в офиси, апартаменти, заведения за развлечения и скъпи ресторанти; квартал Сан Николас с булевардите Кориентес и 9 юли с известния обелиск и театър Колон, където през 1908 г. е отбелязана премиерата на операта Аида; квартал Ретиро; квартал Палермо с елегантните сгради на различни посолства; луксозният жилищен квартал Реколета с огромните зелени площи, прекрасно съчетани с музеи и паметници; историческото гробище и базиликата Нуестра Сеньора дел Пилар. Следобед свободно време.
Вечерта по желание - танго-шоу с вечеря и урок по танго (4 часа), цена 120$. Нощувка.


8 ден

Закуска. Свободно време в Буенос Айрес или туристическа програма по желание:
 • 1. Екскурзия до Сан Исидро, Тигре и делтата на р. Парана (5 часа). Посещение на районите Оливос, където се намира резиденцията на Президента; и Сан Исидро - вилна зона на висшето общество на Буенос Айрес. Разходка с лодка между многобройните островчета в делтата на реката, цена 75 $.
 • 2. Екскурзия до Монтевидео, Уругвай (12 часа) - пътуване с кораб до Монтевидео и обратно, панорамна обиколка (3 часа), свободно време за пазаруване и разходка, цена 520 $.
3. Посещение на футболен мач, една от най-заразителните страсти на Аржентина (4 часа), цена 120$.
4. Вечерта по желание може да се организира "Милонгас тур" - наблюдаване на танго-шоу в специализирана зала и урок по танго (3 ч.), цена 60$.
Нощувка.


9 ден

Закуска. Екскурзия Ранчо в Пампата (7 часа): посещение на ферма в покрайнините на столицата. По време на екскурзията ще научите за произхода, живота, музиката и странстванията на гаучосите, за традиционната напитка - чаят "Мате". В ранчото се предлага разходка в степта на кон или с каруца. Възможност за посещение на къщата - музей (имение от 1880 г.). На обяд ще опитате Асадо (печено говеждо месо) и ще се насладите на великолепно аржентинско вино. Фолклорно шоу запознава посетителите с начина на живот на митичния персонаж „Гаучо” - типичния образ на жителя на региона Лас Пампас. Връщане в Буенос Айрес. Пешеходна разходка Сан Телмо и площад Дорего - място за среща между миналото и настоящето. Вечерта по желание: посещение на опера или балет в прочутия театър Колон, известен с невероятната си акустика (4 часа). Нощувка.


10 ден

Закуска. Трансфер до летището и полет за България.


Цена на човек в щатски долари*:
хотели в Рио, Форж Игуасу и Буенос Айрес, категория в стая с две легла в стая с едно легло в тройна стая дете до 12г. с 2-ма възрастни
Copacabana Mar 4*/ Tourbillon 4*/ Argenta Tower 4* 1980 2780 1950 1640
Pestana Rio Atlantica 5*/American Portal 5*/ Melia Buenos Aires 5 3170 5070 2860 2490
 • Заплаща се в лева по курс продава на Първа Инвестиционна банка за деня на плащане

Цената включва:
 • настаняване в хотели по избор;
 • 9 нощувки със закуски, от тях: 3 в Рио де Жанейро, 2 в Форж Игуасу и 4 в Буенос Айрес;
 • всички трансфери по програмата;
 • екскурзии и посещения по програмата с екскурзовод на руски;
 • входни билети в музеите по програмата;
 • мед. застраховка за 15 000 USD за лица до 70г.


Цените не включват:
 • Самолетен билет София-Рио де Жанейро и Буенос Айрес-София с авиокомпания по избор, цените за икономична класа от 1050евро ;
 • Самолетни билет за полет Рио-Игуасу-Буенос Айрес от 520 USD;
 • Държавна такса на Аржентина - 30 USD (заплаща се на летището при напускане на страната);
 • Бакшиши;
 • Разходи от личен характер.


Забележки:
 • 1. Цените са валидни при минимум 2 души, пътуващи.
 • 2. Допълнителни екскурзии заявяват ся и доплащат на място, цените са приблизителни.


Документи за пътуване:
 • валиден задграничен паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването,
 • без визи при престой до 90 дни.


Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 110 - 7290