ГАРАНТИРАНИ ТУРОВЕ: ПЕРУ - БОЛИВИЯ | ЕКСКУРЗИЯ

Маршрут: Лима-Куско-Мачу Пикчу-Пуно-Езерото Титикака-Ла Пас – Тиухуанако - Лима

Дати:

12 дни / 11 нощувки

транспорт: Самолет

цена: 3690 USD 

ПЕРУ - БОЛИВИЯ
 • Лима-Куско-Мачу Пикчу-Пуно-Езерото Титикака-Ла Пас – Тиухуанако - Лима

Гарантирани турове с екскурзовод на руски език, дати на започване 2015г: 4, 11, 15 и 25 април; 1, 15 и 23 май; 4, 13 и 25 юни; 1, 11, 15 и 23 юли; 1, 15 и 27 август; 8, 15 и 24 септември; 1, 10, 15 и 31 октомври; 5, 14, 21 и 26 ноември; 5, 10, 19 декември.


1 ден

Кацане в Лима. Посрещане на летището. Трансфер до хотела, настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка в Лима.


2 ден

След закуска – панорамна обиколка на Колониална Лима с разглеждане на: катедралата, централния площад, президентския дворец, манастир Сан Франциско , Уака Гуайамарка — центъра на поклоненията на древните инки, район Мирафлорес, Парка на любовта, разположен на брега на Тихия океан. Разглеждане на Музея на златото, в който са изложени съкровища от инските и прединстите епохи, както и великолепна оръжейна колекция. Връщане в хотела. Нощувка.


3 ден

Закуска. Трансфер до летището и полет до Куско (1ч. път). Посрещане, настаняване в хотела и почивка за аклиматизация на надморско равнище 3360 м. Панорамна обиколка на Куско — столица на древната цивилизация инка, с посещение на архитектурните комплекси: крепостта Саксауаман, храма Кенко, крепостта Пука-Пукара и храма на водата Тамбомачай. Разглеждане на храма Кориканча (храма на слънцето). По желание срещу доплащане: Вечеря в ресторант с национална кухня и фолклорна програма. Нощувка.


4 ден

Закуска. Отпътуване с влак до Агуас Калиентас (3ч. път) и с автобус до Мачу Пикчу — изгубеният град на инките със свещени сгради  и считан за най-силния енергиен център в Южна Америка. Разглеждане на руините на прочутата цитадела на инките, възникнала през 15 в. като тайно церемониално убежище и религиозен център: терасите, крепостната кула и известния слънчев часовник. Връщане в Агуас Калиентас. Обяд — национална кухня. Отпътуване с влак за Куско. Трансфер до хотела. Нощувка.


5 ден

Закуска. Екскурзия Свещената долина: посещение на колоритния пазар на Писак, където местното население излага своите произведения от керамика, килими, сувенири, сребро и кожа. Обяд — шведска маса. Разглеждане на археологическия комплекс Олантайтамбо. Връщане в хотела. Нощувка.


6 ден

Закуска. Отпътуване с туристически автобус през Андите през платото Алтиплано (3600 м. н.в.); през земите на индианците аймара, с престой в Андагуаилилияс – Сикстинска капела на Южна Америка и в Ракчи — разглеждане на археологическия комплекс, посветен на бог Виракоча и спирка в Андагуаилилияс за разглеждане на катедралата от 1580г. Обяд — шведска маса в Сикуани. Спиране в Ла Рая (4400 м. н.в.) и Пукара с посещение на музея. Около 18:00 ч. пристигане в Пуно — най-големия град на езерото Титикака — най-високото в света плавателно езеро. Именно на езерото Титикака Тур Хейердал е построил своя знаменит тръстиков сал Кон-тики. Настаняване в хотела. Нощувка.


7 ден

След закуска отплаване с лодка по езерото Титикака (3810 м. н.в. ) до плаващите тръстикови острови Урос, където живее индианското племе - аймара. Посещение на о-в Такиле и запознанство с бита и традициите на местното население. Връщане в гр.Пуно. Вечеря с фолклорна програма. Нощувка.


8 ден

Закуска. Трансфер с автобус до град Копакабана. Посещение на едно от най-важните места за поклонение на католиците в Южна Америка, 400-годишната катедрала на Копакабана приютява светилището на Индианската Дева, Черната Мадона - патронът на Боливия. В деня на религиозния празник хиляди поклонници се стичат в храма, за да се поклонят пред образа й. Още от праисторическо време това място е било важно светилище.
Настаняване на борда на катамарана, с кой ще прекосите езерото Титикака е едно от големите високопланински езера в света (3812 м). По него плават кораби с голяма водоизместимост и е най-високото, което не се излива в морето. Обяд на борда на кораба. Посещение на Острова на слънцето – легендарната люлка на инките, се извисява от езерните води като гигантско морско чудовище. Каменните дворци на императорите и до днес могат да се открият сред руините, разглеждане Етно-Еко музея. Слизане на пристанище Чуа и от там се взема автобус за столица на Боливия – Ла Пас - най-високата столица в света.
Боливия се простира върху високопланинска област на Андите, обхващайки студени безлюдни плата и субтропични низини. Наричат я още американския Тибет - най-високо разположената и изолирана латиноамериканска република. Боливия също така е и най-индианската страна на континента с повече от 50 % жители - потомци на индианците, пазещи своите традиционни културни ценности и вярвания. Страната ще ви очарова с изумителни природни пейзажи, колониални съкровища, многоцветна индианска култура и следи от загадъчните древни цивилизации. Една от основните забележителности в страната е легендарното езеро Титикака. Пристигане и настаняване в хотела. Нощувка.


9 ден

Закуска. Панорамна екскурзия - запознанство с град Ла Пас /Дворецът на правителсто, площадът Мурилио, Катедралата, църквата Свети Франциск, престижните квартали Обрахес, Калкото, Ла Флорида/ и неговото мистериозно минало, където на всеки ъгъл и във всяка улица са скрити съкровища от миналото – индианските и колониалните квартали, модерната част, индианския пазар, пазара на вещиците-лечителки и спиращите дъха гледки към свещените величествени планини Ийимани. Екскурзията завършва с посещение на уникален лунен пейзаж -Долината на Луната – – формация от глина на около 30 минути извън града. Връщане в хотела и нощувка.


10 ден

След закуска предстои разглеждане на хилядолетните останки на Тиухуанако, един от главните археологични центрове на Боливия. Останки на древна култура преди инките, разположена на 72 км от град Ла Пас., посещение на града Лая -място където е бил основан град Ла Пас. Тези руини предизвикват безспирни археологически дебати, като най-скорошното изследване показва, че датират от 1580 г. пр.Хр! Посещение на храма на Слънцето Каласасая, храма на Земята, пирамидата Акапана и легендарната гигантска Порта на Слънцето. Обяд. Трансфер до летище, полет за Лима. Посрещане, трансфер до хотела. Нощувка.


11 ден

Свободен ден в Лима или срещу доплащане допълнителни екскурзии пожелание: остров Балестас и платото Наска или посещение на Цитадела Карал. Нощувка


12 ден

След закуска, трансфер за летището и полет до България.


Цена на човек ПРИ МИНИМУМ 2 ДУШИ в щатски долари*:
примерни хотели в двойна стая тройна стая единична стая
Лима – Casa Andina 3*, Куско – Sueno del Inca 3*, Пуно – Hacienda -3*, Ла Пас – Presidente 4* 3690 3605 4650
Лима – Jose Antonio - 4*, Куско – Dorado - 4*, Пуно – Royal Inn – 4*, Ла Пас – Presidente - 4* 4155 4015 5355
 • Заплаща се в лева по курса на ПИБ.

Цените включват:
 • настаняване в хотели по програмата- 11 нощувки със закуски:
  • 4 в Лима,
  • 3 в Куско,
  • 2 в Пуно;
  • 2 в Ла Пас;
 • самолетни билети Лима — Куско, Ла Пас — Лима
 • билети за влак съгласно програмата;
 • всички трансфери по програмата с климатизиран автобус;
 • всички екскурзии и посещения по програмата с екскурзовод на руски език;
 • 4 обяда и 1 вечеря;
 • включени входни такси за обектите;
 • хранене съгласно програмата;
 • медицинска застраховка за 30 000USD за лица до 70 г..


Цените НЕ включват:
 • самолетен билет София — Лима — София и летищни такси;
 • летищни такси за вътрешните полети- 40-45 $ на човек;
 • допълнителни екскурзии;
 • напитки по време на обедите;
 • бакшиши;
 • разходи от личен характер;
 • виза за Боливия ~52 USD, получава се в гр.Пуно Перу необходима са 2 снимки паспортен формат, за получаване на тази виза е необходим сертификат за направена ваксина за жълта треска.


Необходими документи:
 • задграничен паспорт с валидност 6 месеца от края на екскурзията;
 • за деца под 18г. - нотариално заверена декларация от родителя/родителите, който не придружава детето.


Забележки:
 • Цените са валидни при минимум 2-ма пътуващи;
 • Фирмата партньор си запазва правото на промяна на хотелите по програма с подобни.


 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 102 - 8795


 
Полезни връзки:
ПЕРУ | БОЛИВИЯ |