ПРАЗНИЦИ

ПОТВЪРДЕНА! ВЕЛИКДЕН В ОХРИД, МАКЕДОНИЯ С ПОСЕЩЕНИЕ НА РИЛСКИ МАНАСТИР И РУПИТЕ ОТ ВАРНА, ДОБРИЧ, ШУМЕН, ТЪРГОВИЩЕ, ВЕЛИКО ТЪРНОВО, СЕВЛИЕВО И СОФИЯ
Маршрут:
Варна –Велико Търново – София - Сандански-Рупите-Рилски манастир –Битоля- Охрид – Струга- Скопие –- София – Велико Търново - Варна

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 250 лв.

 

Програма
ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ В ОХРИД С ПОСЕЩЕНИЕ НА РИЛСКИ МАНАСТИР И РУПИТЕ
Отпътуване от Варна, *Добрич, Шумен,Търговище,Велико Търново, Севлиево и София

Битоля - Охрид – Струга - Скопие - Рупите - Рилски манастир

 • Дати: 26.04.2019 - 30.04.2019 - ПОТВЪРДЕНА ДАТА!

3 нощувки със закуски и вечери / 1 нощувка закуска и вечеря в Благоевград хотел Кристо 3 *; 2 нощувки закуски и вечери в Охрид в хотел Пела 3 * на брега на Охридското езеро/


Програма

1 ден / 26.04.2019/ Варна - Велико Търново

 • Отпътуване от Варна около 05.00ч от ул.Антим I
 • Отпътуване от Шумен около 06:00 от паркинга на Била /* при бройка по малка от 10 човека от 5 –ти км/
 • Отпътуване от Търговище от ОМВ на околовръстен път около 06:45ч.
 • Отпътуване от Велико Търново Автогара Юг около 08:15ч./сутринта/
 • Отпътуване от София пл.Александър Невски около 12:00ч

Отпътуване за Рилски манастир . Рилският манастир е разположен на 1,147 метра надморска височина сред ухаещите иглолистни гори на планината Рила.

Обителта представлява комплекс от култови, жилищни и стопански постройки с обща площ 8800 кв. м. Рилският манастир се отличава с уникална архитектура. Отвън, с 24-метровите каменни стени на основните си сгради, които образуват неправилен петоъгълник, манастирът има вид на крепост. Рилският манастир е създаден през 30-години на Хв. на мястото на старата постница в планина Рила. През времето на своето съществуване манастирът е бил многократно преустройван, разрушаван и отново възстановяван. Рилската обител е придобила сегашния си облик към средата на миналото столетие. Посещение на църквата на Иван Рилски – създателят на Рилската обител.

Отпътуване за Рупите - едно от най – притегателните и мистични места в България. Тук живее и служи на родината си българската пророчица Ванга . Попитана защо е избрала точно това място за свой дом, тя отговорила: „Имам определено време колко да стоя тук. Това място е много особено. Служи ми като акумулатор и от него аз черпя енергия и сила. Някога тук е горял страшен огън, а този хребет над нас крие една голяма тайна." Хребетът, за който говори Ванга, всъщност е Кожух планина, възвишение в Рупите. Посещение на храм-паметникът „Св. Петка Българска”.

Късния следобяд настаняване в хотел в района на Благоевград или Сандански.

Вечеря. Нощувка


2 ден /27.04.2019/Благоевград – Битоля-манастира Свети Наум - Охрид

Закуска.Около 08:00ч. отпътуване за Битоля. Туристическа програма в Битоля – Втория по големина град в Македония. Пешеходна разходка в центъра на града: Часовниковата кула - „Саат кула”, символ на града, построена по време на турското робство и църквата „Св. Димитър” - най-голямата църква в града, изградена през 1830 г. на мястото на малък параклис със същото име.

Отпътуване за Охрид.Посещение на манастирът "Св.Наум". „ Свети Наум „ - разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро сред местност с рядка природна красота. Посещение на църквата "Свети Архангели", където се намира гробницата на лечителя чудотворец Свети Наум и параклиса на Света Петка със светената вода.Късния следобед настаняване в хотела.

Вечеря .Нощувка.


3 ден /28.04.2019 / Охрид – Билянините извори- Калища - Струга

Закуска. Около 09:00ч. отпътуване за град Струга. В град Струга ще разгледаме чаршията , Къщата на Братя Миладинови (отвън), изтичането на река Църни Дрин от Охридското езеро. Свободно време. Посещение на скалната църква “Св.Богородица” с женския манастир в местността “Калище”. Туристическа програма в Охрид: пешеходна обиколка на стария град Охрид и рибарския площад. Самуиловата крепост, Църквата „Свети Климент“; църквата „Свети Панталеймон“, където се съхраняват мощите на Св. Климент; църквата „Свети Йоан Канео“, разположена на висока скала, откъдето се разкрива прекрасна панорама към езерото и града; църквата "Св.Богородица Перивлепта" , която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО; църквата „Света София“; античния театър и градската чаршия. Свободно време .

 • По желание автобусна екскурзия до Билянините извори. Връщане в хотела . Вечеря. или * По желание – вечеря с традиционни македонски специалитети и музика на живо (с доплащане при възможност ).

Нощувка.


4 ден / 29.04.2019/Охрид –– Скопие –България

Закуска. Около 08:30ч. Отпътуване за Скопие. Пешеходна разходка в Скопие : старият квартал “Вароша”; крепостта “Скопско кале” и църквата "Св.Спас" със саркофага на Гоце Делчев; музеят на ВМРО; Музея на Холокоста на евреите от Македония; музея на Майка Тереза както и възпоменателната плоча на мястото на родната й къща; "Свети Климент" - най-големият православен храм в Скопие.Свободно време.

Около 14:ч. Отпътуване за България.

Пристигане в София вечерта. Във Варна рано сутринта на следващия ден /30.04.2019/


НОВИ РЕЗЕРВАЦИИ СЛЕД 27.03.2019г. ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА МЕСТАТА!


На човек в двойна /тройна стая Дете до 12г.с двама възрастни в стая
Отпътуване от Варна/Шумен 270 лв 260 лв
Отпътуване от Търговище/Велико Търново/Севлиево 260 лв 250лв
Отпътуване от София 250 лв 240 лв
 • Възможност за отпътуване от Добрич:
  • при мин.брой участници 12 човека. – доплащане 10 лв. в двете посоки спрямо базовата цена за отпътуване от Варна
  • при мин.брой участници 4 човека – доплащане 15 лв на човек в двете посоки спрямо базовата цена за отпътуване от Варна


Пакетната цена включва
 • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози.
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Pela 3* в Охрид
 • 1 нощувка закуска и вечеря в района на Благоевград / Сандански хотел 3*
 • Екскурзоводско обслужване
 • медицинска застраховка за лица до 65год.
 • пътни такси и гранични такси
 • Пешеходна разходка в Охрид с местен екскурзовод на български език
 • Туристическа програма и разглеждане на Битоля и Струга
 • Туристическа програма в Скопие


Пакетната цена не включва
 • входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата.
 • входна такса за църквата „Св. Спас“ и музея на Гоце Делчев (120 MKD) в Скопие; входни такси в църквата "Св. Богородица Перивлепта" (120 MKD) и манастира "Свети Наум" (100 MKD);Самуиловата крепост – 60 МКD
 • Медицинска застраховка за лица над 65год.- 6 лв доплащане / За лица от 79г. до 85 год.-10 лв доплащане
 • Разходи от личен характер
 • Разходка с корабче по Охридското езеро с екскурзовод – 10 евро
 • Автобусна екскурзия до Билянините извори, манастира “Св. Наум” (без включена входна такса за манастира). – 10 евро
 • Традиционна македонска вечер с жива музика и танци (богато меню с чаша ракия или вино на човек, други напитки се заплащат допълнително), при минимум 20 записани туристи – 15 евро


Забележка:
 • Всички допълнителни мероприятия се осъществяват при мин.20 желаещи.
 • Допълнителните мероприятия не включени в пакетната цена се заплащат в левове или евро по време на екскурзията на екскурзовода
 • Описаните в програмата часове и поредност на мероприятията са ориентировъчни и могат да претърпят промени в хода да пътуването , без това да ощетява пътуващите
 • Цените за входните такси на обектите са упоменати към датата на екскурзията и Агенцията не носи отговорност при евентуална промяна по време на самата екскурзия.

Необходими документи 
 • международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Начин на плащане: депозит
 • 30 % от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 35 пълноплащащи туриста;

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 156 - 12676


 
Полезни връзки