ПРАЗНИЦИ

ВЕЛИКДЕН В САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА
Маршрут:
Варна - Москва -Санкт Петерсбург - Москва - Варна

Продължителност: 8 дни / 7 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 2350 лв.

 

Програма
ВЕЛИКДЕН В САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА

Посрещнете Великденските празници в Санкт Петербург и Москва

Тази програма Ви дава възможност да усетите особения дух на Възкресение Христово в храмовете на Санкт Петербург и да отбележите празника заедно с руските православни християни. Европейското излъчване на Санкт Петербург се допълва от космополитната Москва, която съчетава староруският дух и модерната архитектура.


Промоционална цена от 2350 лв. в двойна стая в хотели категория 3*/4* и включена богата екскурзионна програма в Санкт Петербург и Москва за група мин. 20 души
 • Цена за ранни записвания, валидна до изчерпване на местата по промоционалната оферта.


Предварителна програма:

Първи ден /13.04.2017/

Отпътуване от Варна в 14.40 през Москва и кацане в Санкт Петербург 22.05.

Трансфер от летищедо хотела. Настаняване.


Втори ден /14.04.2017/

Закуска в хотела. Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език : Невский проспект, Дворцовия площад: главния площад на града, където се намират Зимният дворец, църкви и колоната на Александър Велики; Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, крайцера Аврора,Петропавловската крепост и др

Разглеждане на Исаакиевския събор– най- големият православен храм на Санкт Петербург. Издигната на едноименния площад, тя е посветена на Св. Исаак на Далмация, свещен покровител на Петър I.Неин автор е френския архитект Огюст Монтферанд.Огромният позлатен купол на светинята е един от символите на Санкт Петербург и може да се види от всички краища на бившата руска столица.

Посещение на Ермитажа – Зимният дворец на всеки цар и царица от Екатерина Велика насам. Една от най-хубавите в света колекции на италианско ренесансово изкуство може да се види именно тук. Богатството на колекцията, която няма равна на себе си се подсилва от невероятно красивите салони, в които са се организирали галабалове, срещи на високо равнище и са се решавали важни държавни дела. Малахитовата зала, оформена почти изцяло от наситено зеления минерал, добиван в Урал, е сама по себе си шедьовър.


Трети ден 15.04.2017

Закуска в хотела. Екскурзия на български език до Петерхоф- извънградския дворец на Петър Първи. Той е построен в началото на ХVІІІ в., за да съперничи на архитектурата и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че може да се равнява с най-добритеот тях. Петър лично чертае плановете за екстравагантния летен дворец и 1200 декара градини, където 66 фонтана, 39 позлатени статуи и 20 км прокопани канали, съоръжени от френски и италиански архитекти, са били почти унищожени по време на 900-дневната германска блокада през Втората световна война, но царският любим проект, завършен след смъртта му от Екатерина Велика, бил педантично възстановен според оригиналните планове на Петър Посещение на Големия дворец.

Вечерта-възможност да посетите Великденската служба в някой от храмовете на града.


Четвърти ден 16.04.2017

Закуска в хотела. Екскурзия на български език до Царское село , двореца на Екатерина Велика–Екатерининският дворец се намира в едно от извънградските имения на царската династия Романови - Царское село в гр. Пушкин. Дворецът е завършен през 1756 г. и изобилства с изкусно декорирани синьо-бели фасади с позлатени атланти, кариатиди и пиластри, заобграден с обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. Акцентите са т.нар. Златна анфилада, Голямата зала, позната също като Зала на светлината, използвана за пищни балове и приеми, Портретната зала с чудните портрети на Екатерина и Елисавета, Картинната галерия, в която почти всеки сантиметър от пространството по стените е покрит с великолепни платна от 17-ти и 18-ти век и, разбира се, легендарната Кехлибарена стая, смятана за осмото чудо на света – възстановяването й продължава повече от 20 години и е отворена отново през 2003 година. Обявен за паметник на Световното наследство на ЮНЕСКО, Царско село е уникален архитектурен паметник, изваян от ръцете на най-добрите художници и архитекти от цял свят.

Посещение на Събора „Воскресение Христово” (Спас на Крови) –построена като мемориал на император Александър II, който е убит на това място през 1881 г. От там дошло и името, с което църквата е известна : Църквата на пролятата кръв. Това, което я прави наистина уникална, е, че цялата- от пода до тавана е в мозайки, включително стените, сводовете и олтара. Целият храм съдържа общо над 7, 500 кв.м. мозайки -повече от която и да е друга църква в света. Докато в голямата си част архитектурата на Санкт Петербург е барокова и в неокласически стил, църквата "Възкресение Христово" носи романтиката на средновековната руска архитектура и много напомня на църквите от 17 век в Ярославъл . Днес представлява музей на мозайките и е едно от най-посещаваните места в Санкт Петербург.


Пети ден 17.04.2017

Трансфер до летище и полет за Москва в 14:40. Настаняване в хотела и нощувка.


Шести ден /18.04.2017/

Закуска в хотела.

Обиколка на града-Червения площад,събора на Василий Блажени, Спаската кула, мавзолея на Ленин, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площади др.

Посещение на архитектурния комплексна Кремъл, Ивановския площад -Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събориОръжейната палата-внея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства.Връщане в хотелаи нощувка.


Седми ден /19.04.2017/

Закуска в хотела.

Посещение на Третяковската галерия ивъзстановения храм на Христос Спасител.

Връщане в хотелаи нощувка.


Осми ден/20.04.2017/

Закуска в хотела . Освобождаване на хотела и трансфер до летище за директен полет за Варна.

 • Заб. Програмата е предварителна и може да претърпи промени.Промоционална цена от 2350 лв.

Цена за ранни записвания, валидна до изчерпване на местата по промоционалната оферта.

Стандартна цена от 2450 лева в двойна стая в хотели категория 3*/4* и включена богата екскурзионна програма в Санкт Петербург и Москва за група мин. 20 души

Цената включва:
 • Самолетен билет за полет Варна– Москва-Санкт Петербург– Москва-Варна с лет. такси ;
 • 4 нощувки на база нощувка със закуска в хотел категория 3*/4* в Санкт Петербург;
 • 3 нощувки на база нощувка със закуска в хотел категория 4* на Москва;
 • Трансфери летище-хотел-летище;
 • Описаните екскурзии с лицензиран екскурзовод на български език;
 • Входни такси за посещаваните музеи по програмата;
 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро/с Assistance/ ;
 • Водач от фирмата от Агенцията при мин 15 души;

Цената НЕ включва:
 • Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни – 119 лв. (с включена такса визов център)- необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат
 • Обяди, вечери и лични разходи;
 • доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.

Полети:
Варна-Москва- Санкт Петербург
 • S7 922 13APR VARDME 1440 1800
 • S7 041 13APR DMELED 2030 2205
Санкт Петербург-Москва
 • S7 040 17APR LEDDME 14401610
Москва- Варна
 • S7 921 18APR DMEVAR 1015 1345

Условия за записване:
 • Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 20 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.

Резервации:
 • Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт мин. 6 месеца след датата на връщане) .

Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 50% от цената.

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 122 - 22413


 
Полезни връзки