ПРАЗНИЦИ

НОВА ГОДИНА В СЪРБИЯ И ГРАД КРАГУЕВАЦ - ВЕЛИКОЛЕПНАТА РОЗА НА ШУМАДИЯ - СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ
Маршрут:
България - Крагуевац - Топола - Манастирът Дивостин - България

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Собствен Транспорт

Цена от: 335 лв.

 

Програма
НОВА ГОДИНА 2017 В СЪРБИЯ И ГРАД КРАГУЕВАЦ - "ВЕЛИКОЛЕПНАТА РОЗА НА ШУМАДИЯ"!

 • ПРОГРАМА СЪС СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ!
 • България - Крагуевац - Топола - Манастирът Дивостин - България

4 дни/ 3 нощувки/ 3 закуски/ 2 обяда/ 1 обикновена вечеря/ 2 празнични вечери

Сърбия и Крагуевац за Нова година! Защо да изберем това място, наричано „Великолепната роза на Шумадия”? Защото е само на 290 км от София, стига се бързо само по магистрален път и предлага добри условия за настаняване, фантастична кухня и отлично обслужване! Не случайно великият чешки историк и пътешественик Константин Иричек е възкликнал: „...Ако искате да видите истински сръбски град, то трябва да посетите Крагуевац”.


Програма

1 ден България – Ниш – Крагуевац

Отпътуване в от България в посока Калотина – Ниш – Алексинац - Крагуевац. Пристигане, разходка из центъра на Крагуевац – „Великолепната роза на Шумадия” и първи впечатления от града. Днешният Крагуевац е четвъртият по големина град в Сърбия, главeн и административен център на област Шумадия. Разположен на брега на река Лепеница, той се отличава с приятна атмосфера и компактен пешеходен център, в който остават повечето основни туристически атракции, с изключение на мемориален парк Шумарице. Също така градът е първата столица на съвременна Сърбия (1818-1839 г.). Църквата Света Троица и сградата на стария Парламент се намират на десния бряг на реката. Този градът е един от най- бързо развиващите се в Сърбия и изненадва именно с това. В този град новото със старото върви ръка за ръка, което се доказва от многобройните паметници запазени до дeн днешен и изобилстване на нови съвременни сгради и заведения, който привличат многобройни посeтители. Настаняване в хотел SUMARICE – 3*** (www.sumaricedoo.com). Вечеря. Нощувка.


2 ден Крагуевац – Топола

Закуска. Полудневна екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане, която ще ви отведе до Топола – едно от съкровищата на старите владетели, град в сърцето на район Шумадия, неизменно свързан с династията Караджорджевич. Бившата лятна резиденция на Караджорджевич е превърната в музей, в която са изложени негови лични вещи и оръжия. За славното минало на града напомнят църквата Св. Богородица, скромна отвън, но отвътре с пищен иконостас и внушителна статуя на Караджорджевич. Разположен високо над Топола на връх Oпленач, се намира семейният мавзолей на Караджорджевич и църквата Св. Георги, като комплексът е една от най - историческите забележителности в тази част на Шумадия. Църквата е с пет впечатлителни купола и е облицована отвън с бял мрамор. Богатият интериор зашеметява със стенописи и мозайки от 6-те сръбски манастира. Притежава 725 композиции и 1500 фигури от 40 милионен мозаечен фаянс в 15 000 нюанса. Тук ще намерите гробниците на Караджорджевич и Петър Първи I (1903-1921 г.) в централната част на църквата, като Крал Петър I проектира църквата, което отнема години докато се построи. В криптата на църквата се намират гробове на 22 членове на кралското семейство. Княз Александър и крал Александър I, са също погребани тук. Този регион е синоним на добро грозде и хубаво вино. Според историческите данни, лозята тук произвеждат такава изобилна реколта по времето на принц Милош, че не е имало достатъчно място за съхранение на гроздето. Днес, гроздето и виното са символи на всяко село в региона. Най – известната изба е Кралската, на чиито два подземни етажа са разположени 99 бъчви при постоянна температура от 8°C, като всяка съдържа по 4 000 л вино. Предстои дегустация, която не е включена в цената на екскурзията. Връщане в хотела. Обяд в ресторанта на хотела. Свободно време и подготовка за празничната вечер.
Новогодишна вечеря с богато меню, неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки, жива музика до сутринта.
 • ЧЕСТИТА НОВА 2017 ГОДИНА! Srećna Nova godina!


3 ден Манастирът Дивостин

Късна закуска. Отпътуване за манастира Дивостин, разположен на 6 км от Крагуевац. Най – вероятно е основан по време на Византийското царство или от сръбския деспот Стефан Лазарович, но от самото си начало е женски манастир. Именно затова е наречен Дивостин (Девически стан). Връщане в хотела. Обяд в ресторанта на хотела. Свободно време. Вечеря на 01.01.2017 г. с неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки и музика.


4 ден Крагуевац - София

Закуска. В отпътуване за България. Пристигане вечерта.ДАТА ЦЕНА
30.12.2016 355.00 лв.
 • OTСТЪПКА ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 14.10.2016 г. - 20 ЛВ. ОТ ПАКЕТНАТА ЦЕНА!

Цената включва:
 • 3 нощувки със закуски в хотел SUMARICE ***,
 • 2 обяда,
 • 1 обикновена вечеря на 30.12.,
 • 1 Новогодишна вечеря с неограничено количество алкохолни, безалкохолни напитки местно производство и жива музика,
 • вечеря на 01.01. с неограничено количество алкохолни, безалкохолни напитки местно производство и жива музика,
 • водач от агенцията,
 • туристическа програма в Крагуевац,
 • екскурзия до манастира Дивостин,
 • мед. застраховка с покритие 5000 EUR


Цената не включва:
 • полудневна екскурзия до Топола – 10 EUR или 20 лв. при мин. 25 туристи (входна такса от 300 DIN в историческия комплекс в Топола се заплаща отделно и на място,
 • дегустация - 7 EUR),
 • вход за плувния комплекс в Крагуевац


Други:

Намаление за:
 • дете от 2 до 6.99 г. с 2-ма възр. - 100 лв.
 • 2-ро дете до 12 г. с 2-ма възр. - 60 лв.

Доплащане за:
 • единична стая - 66 лв.

Парична единица на Сърбия:DIN – Сръбски динар (1 EUR ~ 108 DIN)

Описание на хотела:
 • Хотел SUMARICE е 3*** хотел (www.sumaricedoo.com), разположен сред великолепния парк и зеленина на хълма Шумарице сред вековна борова гора, мемориален комплекс и езеро. Стаите са изцяло реновирани с ново обзавеждане, телевизор, безплатен интернет, нова модерна баня с душ кабина, сешоар. Гостите на хотела могат да ползват безплатно фитнес центъра и WI FI. Нов плувен комплекс с олимпийски размери се намира на ~1.5 км от хотела (има вход за басейна, който се заплаща на място)

Необходими документи:
 • лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания

Начин на плащане:
 • депозит - 30% от пакетната цена, доплащане - до 20 дни преди отпътуване

Мин. брой туристи: 40 туристи

Срок за уведомление при недостигнат мин. брой:7 дни преди началната дата

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 110 - 27401


 
Полезни връзки