ПРАЗНИЦИ

НОВА ГОДИНА 2017 В САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА
Маршрут:
Санкт Петербург и Москва

Продължителност: 8 дни / 7 нощувки

Транспорт: Самолет

 

Програма
НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА

Санкт Петербург е най-северният от големите градове на планетата,наричан Северната Венеция. Петър I решава да построи новата столица на Русия върху устието на река Нева през май 1703 г., за да стои като прозорец към Европа и да съперничи по великолепие и разкош на всички европейски столици.

Дестинация Тръгване от Маршрут Дни Нощувки Транспорт
Санк Петербург Варна Варна - Москва -Санкт Петерсбург - Москва - Варна 8 7 самолет

САМОЛЕТНА ПРОГРАМА!

НОВОГОДИШНА ПРИКАЗКА В САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА
 • Цена от 2300 лева на човек в двойна стая в хотели категория 4* и включена богата екскурзионна програма в Санкт Петербург и Москва

Цена за ранни записвания до 15.09.2016 или до изчерпване на местата по промоционалната оферта.

Цената включва:
 • Самолетен билет за полет Варна– Москва-Санкт Петербург– Москва-Варна с лет. такси ;
 • 4 нощувки на база нощувка със закуска в хотели категория 4* в центъра на Санкт Петербург;
 • 3 нощувки на база нощувка със закуска в хотели категория 4* в центъра на Москва;
 • Трансфери летище-хотел-летище;
 • Описаните екскурзии с лицензиран екскурзовод на български език;
 • Входни такси за посещаваните музеи по програмата;
 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро/с Assistance/ ;
 • Водач от агенцията при мин 15 души;


Цената НЕ включва:
 • Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни – 119 лв. (с включена такса визов център)- необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат
 • Обяди, вечери и лични разходи;
 • Новогодишна вечеря;
 • доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.


Полети:
 • 29 декември 2016 Варна – Москва – Санкт Петербург 16:15-20:35/ 01:10-02:45
 • 02 януари 2017 Санкт Петербург-Москва 14:25-15:55
 • 05 януари 2017 Москва-Варна 12:55-15:25
  • Времената са местни, възможни са промени в часовете на полети.


Предварителна програма:

Първи ден /29.12.2016/

Отпътуване от Варна в 16:15, кацане в Санкт Петербург след полунощ 02:45.Трансфер от летищедо хотела. Настаняване.


Втори ден /30.12.2016/

Закуска в хотела.

От 12ч.- Екскурзия на български език до Царское село , двореца на Екатерина Велика–Екатерининският дворец се намира в едно от извънградските имения на царската династия Романови - Царское село в гр. Пушкин. Дворецът е завършен през 1756 г. и изобилства с изкусно декорирани синьо-бели фасади с позлатени атланти, кариатиди и пиластри, заобграден с обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. Акцентите са т.нар. Златна анфилада, Голямата зала, позната също като Зала на светлината, използвана за пищни балове и приеми, Портретната зала с чудните портрети на Екатерина и Елисавета, Картинната галерия, в която почти всеки сантиметър от пространството по стените е покрит с великолепни платна от 17-ти и 18-ти век и, разбира се, легендарната Кехлибарена стая, смятана за осмото чудо на света – възстановяването й продължава повече от 20 години и е отворена отново през 2003 година. Обявен за паметник на Световното наследство на ЮНЕСКО, Царско село е уникален архитектурен паметник, изваян от ръцете на най-добрите художници и архитекти от цял свят.Продължителност към 5часа. Връщане в хотела и нощувка.


Трети ден /31.12.2016/

Закуска в хотела.

Посещение на Ермитажа – Зимният дворец на всеки цар и царица от Екатерина Велика насам. Една от най-хубавите в света колекции на италианско ренесансово изкуство може да се види именно тук. Богатството на колекцията, която няма равна на себе си се подсилва от невероятно красивите салони, в които са се организирали галабалове, срещи на високо равнище и са се решавали важни държавни дела. Малахитовата зала, оформена почти изцяло от наситено зеления минерал, добиван в Урал, е сама по себе си шедьовър. Продължителност към 5часа. Връщане в хотела и свободно време.

 • Посрещане на 2017 година! Новогодишна вечеря/очаквайте предложения/.


Четвърти ден /1.01.2017/

Закуска в хотела

От 12ч.Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език : Невский проспект, Дворцовия площад: главния площад на града, където се намират Зимният дворец, църкви и колоната на Александър Велики; Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, крайцера Аврора,Петропавловската крепост и др.Разглеждане на Исаакиевския събор – най- големият православен храм на Санкт Петербург. Издигната на едноименния площад, тя е посветена на Св. Исаак на Далмация, свещен покровител на Петър I.Неин автор е френския архитект Огюст Монтферанд, чието творение е четвъртото, посветено на Св. Исаак на Далмация в града. Огромният позлатен купол на светинята е един от символите на Санкт Петербург и може да се види от всички краища на бившата руска столица. Исакиевската катедрала има внушителните 101,5 метра височина и въпреки това, че не е толкова грандиозна по размери, колкото Църквата на Спасителя Христос в Москва, тя притежава неповторим интериор и в нея се съхраняват едни от най-ценните религиозни богатства в страната. Продължителност към 5часа. Връщане в хотела и свободно време.


Пети ден /02.01.2017/

Закуска в хотела

09:30 осбобождаване на хотела и посещение на Събора „Воскресение Христово” (Спас на Крови) –построена като мемориал на император Александър II, който е убит на това място през 1881 г. От там дошло и името, с което църквата е известна : Църквата на пролятата кръв. Това, което я прави наистина уникална, е, че цялата- от пода до тавана е в мозайки, включително стените, сводовете и олтара. Целият храм съдържа общо над 7, 500 кв.м. мозайки -повече от която и да е друга църква в света. Докато в голямата си част архитектурата на Санкт Петербург е барокова и в неокласически стил, църквата "Възкресение Христово" носи романтиката на средновековната руска архитектура и много напомня на църквите от 17 век в Ярославъл . Днес представлява музей на мозайките и е едно от най-посещаваните места в Санкт Петербург. Всъщност още от самото си създаване тя не е функционирала като църква, а само като мемориал, тъй като в нея са се отслужвали само панихиди.

Трансфер до летище и полет за Москва в 14:25. След кацането в Москва 15.55:обзорна обиколка на града-Червения площад,събора на Василий Блажени, Спаската кула, мавзолея на Ленин, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площади др.

Вечерта-настаняване в хотела и нощувка.


Шести ден /03.01.2017/

Закуска в хотела.

Посещение на архитектурния комплексна Кремъл, Ивановския площад -Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събориОръжейната палата-внея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства.Продължителност към 7 часа. Връщане в хотелаи нощувка.


Седми ден /04.01.2017/

Закуска в хотела

Посещение на Третяковската галерия ивъзстановения храм на Христос Спасител.Продължителност към 7 часа. Връщане в хотелаи нощувка.


Осми ден/5.01.2017/

Закуска в хотела . Освобождаване на хотела и трансфер до летище за директен полет за Варна.Условия за записване:
 • Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 15 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.

Резервации:
 • Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт мин. 6 месеца след датата на връщане) .
 • Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 50% от цената.


Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 122 - 30014


 
Полезни връзки