ПОТВЪРДЕНА! НОВА ГОДИНА 2018 В ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ ОТ ВАРНА - САМОЛЕТНА ПРОГРАМА ОТ ВАРНА

Маршрут: Варна –Тел Авив – Варна

Дати:

8 дни / 7 нощувки

транспорт: Самолет

цена: 2095 лв. 

НОВА ГОДИНА 2018 В ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ - САМОЛЕТНА ПРОГРАМА ОТ ВАРНА

ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА!!!!

 • Самолетен билет с включени летищни такси
 • Хотелско настаняване с включени закуски и вечери
 • Всички описани в програмата екскурзии и входни такси
 • НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ


Варна, Тел Авив, Нетания

Първи ден, 27.12, сряда – отпътуване от Варнас директен полет на Wizz Air в 12.15. Кацане на летище Бен Гурион в Тел Авив в 15.30. Посрещане от представител на местния туроператор и лицензиран екскурзовод на български език. Следва пешеходна обиколка на древното селище Яфо, античното пристанище, реставрирания квартал на художници и занаятчии. Кратка почивка и трансфер до гр. Нетания. Пътуването ще продължи около 1 час. Градът е разположен на брега на Средиземно море и един от най-големите курорти по Средиземноморското крайбрежие на Израел. Известен център за преработка на диаманти. Настаняване в хотела, разположен на метри от прекрасната плажна ивица. Вечеря. Нощувка


Галилейско езеро, Назарет, Капернаум, Табха, Хълмът на Блаженството, Тиберия

Втори ден, 28.12, четвъртък – Закуска. Пътуването започва по протежение на крайбрежните равнини към гр. Назарет. Маршрутът преминава покрай Канна Галилейска, мястото на първото чудо, където Христос превръща водата във вино. Следва посещение на църквата Св.Благовещение в Назарет, построена на мястото където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да и съобщи, че ще роди Иисус. Продължаваме към параклиса „Св. Архангел Гавраил“, работилницата на Йосиф. Завършваме туристическата програма в града с посещение на православната църква с кладенеца на Дева Мария. Отпътуване за Капернаум. Древен град разположен по бреговете на Галилейското езеро. Капернаум в превод от иврит означава „Селото на Наум“. Поверието разказва, че Иисус живял в този град след като бил изгонен от Назарет, проповядвал в Синагогата и сътворил чудеса. Възкресил Яир, излекувал от тежки болести много вярващи, а когато бил изгонен и от този град предрекъл неговата гибел. През 7-ми век градът бил разрушен от персите. Францискански монаси се засели по тези земи в средата на 19 век. Когато започнали да строят манастири открили останките на Синагогата, една от най-древните в света. Разхождайки се из прекрасните градини виждаме и осмоъгълната църква. Недалеч от нея са останките от дома на Св. Петър. Следва посещение на гр. Табха, разположен на северозападния бряг на Галилейското езеро. На това свещено място Иисус е извършил едно от чудесата си. Нахранил 5 000 души с две риби и пет хляба. Ще посетим Храма издигнат в чест на това събитие. Продължаваме към „Хълма на Блаженството“. Влизаме в красивата църква върху чийто под са изобразени „Осеммте блаженства“ за които говори Иисус по време на прословутата проповед, произнесена на това място. И пак тук, на този хълм Иисус избира своите дванайсет апостола. Свободно време да се насладим на прекрасната гледка и се отправяме към Тиберия. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


Израел, Йордания, Джераш, Аман

Трети ден, 29.12. петък – Закуска. Отпътуване за Йордания. Следва посещение на гр. Джераш, с древно име Гераса. Основан от войниците на Александър Македонски през IV век преди новата ера, един от най-добре запазените римски градове в този регион и наричан още архитектурен шедьовър на Близкия изток. Ще разгледаме триумфалната арка на император Адриан, хиподрума, кардото, форумът с овална форма, храмът на Артемида, Южния театър и няколко църкви от ранното Средновековие. Продължаваме към гр. Аман. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


Аман, Мадаба, Небо, Петра

Четвърти ден, 30.12. събота – Закуска. Панорамна обиколка на Аман. Екскурзията продължава към гр. Мадаба, известен с многото християнски църкви. Ние ще посетим гръцката православна църква „Св.Георги“за да разгледаме уникалната мозайка изборазяваща карта на Светите земи от византийско време. В наши дни в Мадаба има много работилници за мозайки, както и Институт за мозаечно изксутво.Следва посещение на планината Небо. Според библията това е мястото на което се изкачва Мойсей за да види за първи път Обетованата земя. В Светото писание се споменава, че той умира и е погребан на този хълм. В негова памет в средата на IV век е построена църква, чиито останки могат да бъдат посетени и днес. Кратка почивка за да се насладим на красивата гледка към Израел и долината на р. Йордан. Отпътуване за Петра. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


Петра, Аман

Пети ден, 31.12., неделя - Закуска. Следва целодневна екскурзия до древния град Петра, столица на Набатейците. Градът е разположен в долината Вади Муса или наречена още Долината на Мойсей. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле. Издялан направо в розово-червените скали, името на древния град Петра идва от гръцки „камък“. Според учените набатеите обитавали града от 312 год. преди Христа. Те изградили специални напоителни системи, части от които са запазени и до днес. Ще разгледаме „Съкровищницата на фараона“, античния театър, триумфаланта арка, кардото с колонадите, скалните гробници. Отпътуване за Аман. Настаняване в хотела. Новогодишна вечеря. Нощувка.

 • ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!


Юдейската пустиня, Кумран, Мъртво море, Ахава

Шести ден, 01.01., понеделник – Закуска. Трансфер до граничен пункт Аленби и заминаване за Израел. Пътуването ни продължава през Юдейската пустиня. Днес ще посетим Мъртво море. Разположено е на 430 м под морското равнище, с площ около 1020 км2. Това е най-дълбокото солено езеро в света. Съдържанието на сол във водата е близо 20 пъти по-високо от това на Черно море. Поради високата соленост там не живеят риби или други морски организми. От там произлиза и името му Мъртво море. Химическият състав както на водите на Мъртво море, така и на лечебната кал е уникален. Препоръчват се за лечение на кожни и артритни болести. Преди да стигнем до специалния плаж ще спрем в селището Кумран, разположено на пустинно плато, изградено от Елините и разрушено по време на първата война между юдеите и римляните. Кумран е известен най-вече с това, че в пещерите около селището са открити „Древните свитъци от Мъртво море“ . Според някои историци тези свитъци от пергамент са най-старите ръкописи на иврит. Следва време за релакс, плаж и разходка. Приключваме програмата за деня с посещение на най-известната фабрика за козметични продукти в Израел – „Ахава“. В козметичните продукти на фирмата се използват минерали от Мъртво море и са познати по цял свят със своите уникални подмладяващи свойства. „Ахава“ е единствената фирма, която има разрешение да добива суровини от Мъртво море. Следва отпътуване за Йерусалим. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


Витлеем, Стария град Йерусалим, Божи гроб

Седми ден, 02.01., вторник – Закуска. Започваме деня с пътуване до древния град Витлеем. Посещаваме базиликата „Рождество Христово“ и рожденото място на Иисус. Следващата ни спирка е Маслиновия хълм в Йерусалим. Пред нас се разкрива изключителна гледка. Елеонската планина, хълма Цион, старата римска крепост, куполът над Божи гроб. Следва посещение на Църквата на всички нации, разположена до Гетсиманската градина. Точно тук в деня на предателството на Юда, Исус е произнесъл гетсиманската молитва. Днес в градината има няколко много стари маслинови дървета, които според някои историци са на възраст над 2 000 г. Пешеходната обиколка на стария град започваме през портата, която води към Еврейския квартал. Посещаваме Римското Кардо, Лев Харува и „Стената на плача“. Западната стена или по-известна като „Стената на плача“ е била част от т.н. Втори храм, построен от цар Соломон и разрушен от мюсюлманите. Тя е едно от най-свещените места за всички евреи. Според поверието ако докоснеш стената и оставиш листче със желание то ще се сбъдне. На Храмовия хълм, където е разположена „Стената на плача“, се намира и третото най-почитано място за мюсюлманите – камъка от който Мохамед се е възнесъл към небето. Там е издигната джамията Ал-Акса. Продължаваме по „Виа Долороса“- „Пътя на страданието“, по стъпките на Христос. Вървим по тесните улички и стигаме до църквата на Божи гроб, наречена „Възкресение Христово“. По малка вита стълба се изкачваме към Голгота, възвишението където е разпнат Исус, докосваме скалата, в която е стоял забит кръста, след това се насочваме към „Плочата на помазването“ – тук е помазано тялото на Исус и завито в бял плат, след това е положено в скална гробница. Преди да коленичим пред каменното ложе, където е било тялото на Христос, минаваме през малък параклис, наричан още Църквата на Ангела. С поклонението на Божи гроб завършваме програмата за деня. Вечеря. Нощувка


Тел Авив, Варна

Осми ден, 03.01., петък – Закуска. Свободно време. Отпътуване за Тел Авив. Трансфер до летище Бен Гурион и полет до Варна в 15.25 ч. Пристигане във Варна 18.45 ч.Стандартна цена: 2095 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет Варна –Тел Авив – Варна с включени летищни такси и голям салонен багаж
 • 1 нощувка на база закуска и вечеря в Нетания
 • 1 нощувка на база закуска и вечеря в Тиберия
 • 1 нощувка на база закуска и вечеря в Петра
 • 2 нощувки на база закуска и вечеря в Аман
 • 2 нощувки на база закуска и вечеря в Йерусалим
 • Новогодишна вечеря
 • Трансфери – летище-хотел-летище
 • Всички описани в програмата екскурзии
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Лицензиран екскурзовод на български език
 • Медицинска застраховка с покритие 10000 евро.
 • Водач от фирма
 • Сертификат за хаджийство


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Чекиран багаж до 20 кг. – 111 лв. на посока
 • Обяди
 • Доплащане за единична стая – 370 лв.
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г.
 • Гранични такси – 45 щ.д. заплащат се на място
 • Лични разходи


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Не се изискват визи за пътуване до Израел и Йордания
 • Документ за самоличност – задграничен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България


Информация за хотелите:
 • Нетания- хотел Маргоа/Margoa-http://www.hotelmargoa.co.il/ или подобен
 • Тибериас- хотел Аркадия - /www.arcadiahotelil.com/arcadia-tiberias или подобен
 • Йерусалим –хотел Гейт/Gate - http://www.jerusalemgate-hotel.com/ или подобен
 • Аман – хотел Ливан/ http://liwan-hotel-amman.booked.net/ или пдодобен
 • Петра – хотел Петра Палас / http://liwan-hotel-amman.booked.net/ или подобен


Условия за записване:
 • Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 20 дни преди датата на отпътуване.


Резервации:
 • Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация -трите имена по задграничен паспорт,изписани на латиница, ЕГН,№ и валидност на паспорт/мин. 6 месеца/.
 • Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на невъзвратим депозит в размер на 30% от цената. /611 лв./
 • Доплащане на пълната сума - 45 дни преди тръгването.
 • Препоръчваме допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“.


 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 125 - 32440