ПРАЗНИЦИ

ЕКСКУРЗИЯ ЗА СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ ПРАЗНИЦИ ДО КАПАДОКИЯ ОТ ВАРНА И БУРГАС
Маршрут:
АНКАРА - КАПАДОКИЯ - КОНЯ - АКШЕХИР - БУРСА

Продължителност: 5 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 455 лв.

 

Програма
АНКАРА - КАПАДОКИЯ - КОНЯ - АКШЕХИР - БУРСА
 • ПРОГРАМА С ТРЪГВАНЕ ОТ ВАРНА И БУРГАС

Екскурзия до Анкара - Кападокия - Коня - Бурса, Турция

Кападокия е област, разположена в сърцето на Мала Азия, заемайки огромна територия между Понтийските и Тавърските планини, между Соленото езеро и река Ефрат. Родно място на Свети Георги, Кападокия е едно от големите хранилища на средновековното православие и ранно-християнска култура. С причудливите си скални пирамиди и гъби, с подземните си градове и скалните църкви днес Кападокия е един музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО.

 • 06-10.09.2017 г.

ПРОГРАМА:

1-ви ден:

Отпътуване в 03.30 ч. от Варна, ул. "Антим I''; в 06.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” срещу х.„Булаир”. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Пътуване през Турция. Почивки по пътя. Преминаване през Истанбул на път за Анкара. Вечерта пристигане в Анкара и настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка в Анкара.


2-ри ден:

Закуска. Обзорна автобусна екскурзия с лицензиран турски екскурзовод на български език в Анкара– посещение (без включени входни такси) на музея на Анатолийските цивилизации (археологическия музей), мавзолея на Ататюрк, Анкарската крепост. По обяд отпътуване за Кападокия - по пътя разглеждане и фото-пауза при второто по големина в света солено езеро Тюз гьолу (Соленото езеро), разположено на 905 м н.в. Пристигане и настаняване в хотел 3*. Вечеря. След вечеря срещу доплащане – посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма – танц на дервишите и ориенталски танцьорки, турски напитки неограничено, ядки. Нощувка в Кападокия.


3-ти ден:

05.00 ч. Възможност за полет с балон над природните красоти на областта Кападокия – по време на леката утринна закуска имате възможност да станете свидетел на незабравимата гледка при подготовката за полет на балона, след това да се насладите на изгрева на слънцето и играта на сенките по долините и причудливите природни форми, а накрая получавате и сертификат – доплащане 120 евро/човек. Закуска. Отпътуване и посещение на подземен град Каймаклъ (един от общо 36-те), обитаван 5 в.пр.Хр. и състоящ се от 9 етажа, свързани чрез каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, конюшни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. За да се предпазят от враговете си хората, живеещи в града, търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите (не се препоръчва за хора с клаустрофобия и сърдечни проблеми). Панорамна обиколка с екскурзовод на български език със спирки за снимки и разглеждане на природните феномени в областта Кападокия: долината на феите Зелве в района Пашабагъ с причудливите вулканични образувания, трите грации, долината на гълъбите, крепостта Уч Хисар и посещение на музея на открито в Гьореме, представляващ голям комплекс от скални църкви от 8-ми век. Посещение на градчето на грънчарите Аванос и градчето Юргюп, известно с производството на килими, керамика, бижутерски и кожени изделия. Вечеря. Нощувка в Кападокия.


4-ти ден:

Закуска. Отпътуване през Аксарай за Коня – посещение мавзолея на Мевляна, основател на Ордена на танцуващите дервиши. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за Бурса, по пътя посещение на гроба на Насредин Ходжа в градчето Акшехир. Свободно време за вечеря и за покупки от Кютахя, известен център за производство на порцеланови изделия. Късно вечерта пристигане в Бурса, настаняване в хотел 3*. Нощувка в Бурса.


5-ти ден:

Закуска. Бурса, четвъртият по големина град в Турция, първа столица на османската империя и важен търговски център, разположен на западния край на древния път на коприната. Оттук произлизат популярните турски храни – ореховката и искендер кебапът. Обзорна обиколка на града с екскурзовод на български език – Гробниците на основателите на Османската империя – Осман и Орхан, Зелената джамия, Улу джамия и Коза хан. Свободно време за разглеждане на красивите градски паркове и пазарите с ориенталски стоки и сувенири. Отпътуване за България през Истанбул – почивка на най-високата сграда в града – небостъргачът „Сапфир” (236 м). Почивка в центъра на Лозенград. Отпътуване и пристигане в Бургас късно вечерта, във Варна – малко след полунощ.


Цена:
тръгване: от Бургас от Варна
Цена на възрастен в двойна/тройна стая 455.00 лв. 484.00 лв.
Цена на дете в тройна стая с двама възрастни 355.00 лв. 384.00 лв.
 • Отстъпка„РАННО ЗАПИСВАНЕ” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 9/6/3 %
 • Отстъпка за група от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи – съответно 9/6/3 %
 • Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група или СЦО


Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
 • гранични, пътни такси и паркинг;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Анкара в хотел 3*;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Кападокия в хотел 3*;
 • 1 нощувка със закуска в Бурса в хотел 3*;
 • лицензиран турски екскурзовод на български език по време на пътуването;
 • обзорна автобусна и пешеходна обиколка на Анкара;
 • обзорна автобусна и пешеходна обиколка на обектите в областта Кападокия;
 • туристическа програма в Коня; Акшехир;
 • обзорна обиколка на Бурса;
 • посещение на небостъргача "Сапфир"
 • водач-придружител от агенцията;
 • медицинска застраховка с лимит 5000 евро за лица до 69.99 г.


Цената НЕ включва:
 • доплащане за единична стая – 30 лв./вечер;
 • доплащане за медицинска застраховка с лимит 5000 евро за лица 70–84.99 г. – 10 лв., лица над 85 г. не се застраховат;
 • входни такси за всички обекти, включени в програмата, които се заплащат на място в турски лири. Ориентировъчни ценина входните такси на туристическите забележителности, определени от Турското министерство на туризма към 31.12.2015 г.: музей на Анатолийските цивилизации 15 TRL; за скалните църкви в Гьореме 20 TRL, Учхисар 5 TRL, за подземен град Каймаклъ 20 TRL, „Зелве” 10 TRL, Мавзолей на Мевляна 5 TRL; панорамна тераса на „Сапфир” 18 TRL; комбиниран билет панорамна тераса „Сапфир” и 4 D кино 28 TRL;
  • Възможна е промяна на входните такси от страна на Турското Министерство на Туризма !!!
 • доплащане за допълнителни мероприятия

Допълнителни мероприятия:
 • Допълнително мероприятие: посещение на подземен ресторант в Кападокия– цена 25 евро / 50 лв. на човек при група минимум 20 туриста и включва: автобусен трансфер, напитки неограничено и мезе към тях (ядки, парченца плодове), танц на дервишите, богата фолклорна и забавна програма и ориенталски танцьорки.
 • Допълнително мероприятие: полет с балон над Кападокия– цена 120 евро / 240 лв. на човек и включва: трансфер, лека закуска, кафе, чай, едночасов полет, чаша шампанско и сертификат. Кошовете на балоните са големи, с висок параван, стабилни и комфортни за спокоен полет над Кападокия. Разделени са на 4 секции за по 6 туриста. Екип от 10 професионалиста се грижат за приятното Ви изживяване.


Допълнителна информация:
 • Необходими документи: международен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
 • Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 14 дни преди датата на отпътуване;
 • Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
 • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване; заплащат се при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи; * При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Карнобат, Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.;
  • Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи.
 • Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" струва от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.;
 • Турция: няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на закрити обществени места – глоба 70 TRL;
 • парична единица - турска лира, деляща се на 100 куруша;
 • Валутен курс 1 TRL ≈ 0,72 лв.;
 • НЯМА часова разлика от последната седмица на м.03 до последната седмица на м.10.


Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 103 - 17432


 
Полезни връзки