ПРАЗНИЦИ

СВЕТИ ВАЛЕНТИН И ТРИФОН ЗАРЕЗАН В ИСТАНБУЛ ОТ ВАРНА И БУРГАС
Маршрут:
Варна - Бургас - Истанбул - Бургас - Варна

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

 

Програма
СВЕТИ ВАЛЕНТИН И ТРИФОН ЗАРЕЗАН В ИСТАНБУЛ - РОМАНТИКА МЕЖДУ ДВА КОНТИНЕНТА
 • С тръгване от Варна и Бургас
УИКЕНД НА БОСФОРА – ИСТАНБУЛ
*Св. Валентин и Трифон Зарезан - романтика между два континента

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ и 50% КАПАРО до 31.01.15 г. - 10% ОТСТЪПКА


1-ви ден - 13.02.16 г. - събота:

Отпътуване в 03.30 ч. от Варна, ул. "Антим I", в 06.00 ч. от Бургас, ул. "Булаир" срещу х.„Булаир”. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Пътуване през Турция. Почивка по пътя. Около обяд пристигане в Истанбул и настаняване в х-л 3* в квартал „Лалели” в близост до историческия център.
13.00 ч. Свободно време или мероприятие срещу доплащане: Обзорна автобусна обиколка на Истанбул „Два континента” – преминаване покрай двореца „Топ Капъ”, базиликата „Св.София”, Египетския пазар, кулата „Галата”, двореца „Долмабахче”, над залива „Златния рог” и по висящия мост над Босфора навлизане в азиатската част – фото-пауза, откъдето се открива красива гледка към европейската част на Истанбул и Босфора. Минаване покрай българската църква “Св. Стефан” /издигната през 1896 г., тя е изцяло сглобена от железни части, проектирани и изработени в Австрия и пренесени след това с кораб до тук/ (от 06.09.11 г. е затворена за реставрация) и пешеходен тур с посещение на: площада Хиподрум с трите колони /Змийската колона, Египетския обелиск и /Порфирогенната колона/ и Синята джамия. Посещение на фабрика за кожени изделия. Връщане в хотела. Свободно време за разходка и покупки.
19.30 ч. Свободно време или мероприятие срещу доплащане: „Вечерен круиз по Босфора” – с вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт), неограничени алкохолни и безалкохолни напитки местно производство, богата фолклорна програма и ориенталски танци. Нощувка.


2-ри ден - 14.02.16 г. - неделя:

Закуска. 08.30 ч. Свободно време или мероприятие срещу доплащане:
08.30 ч. Разходка с корабче по Босфора – продължава около 1,5 часа като през това време екскурзовод на български език разказва подробно за обектите по европейския и азиатския бряг: кварталите на различните общности, двореца Долмабахче, местността Ортакьой, диско-клуб Рейна, единствения изкуствен остров в Босфора, двореца Бейлярбей, къщата на Инджи от сериала „Перла”, офиса на Шехерезада от сериала „1001 нощ”, Девическата кула, за която ще чуете и интересни легенди, кулата Галата и много, много други интересни места; посещение на ”Египетския пазар” – на подправките и сладостите; автобусен трансфер, местен гид на български език.
12.00 ч. Освобождаване на хотела и отпътуване. 12.30 ч. Посещение на търговски център „Форум Истанбул”, един от най-големите по рода си в Европа, където са представени магазини на над 280 фирмени марки и супермаркета „REAL”.Тук е и изключително красивия аквариум „SEALIFE” /бившия аквариум „Тюркуазу”/, представящ над 15 000 вида морски животни, включително и най-голямото семейство от тигрови акули в Европа. Тук се намира и най-големия подводен тунел за наблюдение на рибите – 83 м. В близост се намира и магазин IKEA. 14.30 ч. Отпътуване за Лозенград и кратък престой в центъра на града за покупка на турски сладкиши. 18.30 ч.Отпътуване за България; преминаване през ГКПП М.Търново-Дерекьой и около 22.00 ч. пристигане в Бургас.Цена:
тръгване: от Бургас от Варна
Цена възрастен в двойна/тройна стая: 99.00 лв. 125.00 лв.
Цена лица до 12 г. в стая с двама възрастни: 77.00 лв. 102.00 лв.
 • Отстъпка „РАННО ЗАПИСВАНЕ” – 30 и повече дни преди датата на отпътуване – 3 %
 • Отстъпка за група 10 и повече пълноплащащи туриста – 3 %
 • Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група или СЦО


Цената включва:
 • транспорт със собствен лицензиран автобус по маршрута;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* до историческия център на Истанбул;
 • водач от агенцията по време на пътуването;
 • пътни и гранични такси, паркинг;
 • туристическа застраховка с лимит 5000 € за лица на възраст до 69.99 г.


Цената НЕ включва:
 • доплащане за единична стая – 30 лв./вечер;
 • доплащане за медицинска застраховка за лица 70 до 84.99 г. с лимит 5000 € – 4.00 лв.; лица над 85 г. не се застраховат;
 • входните такси на самостоятелно посещаваните обекти и допълнителните мероприятия;

Допълнителни мероприятия, които се осъществяват при група от минимум 20 туристи:
 • Обзорна автобусна обиколка на Истанбул „Два континента” – цена в размер на 30 лв.*/17 €** на човек и включва: автобусна обиколка, пешеходен тур, местен екскурзовод на български език.
 • Разходка с корабче по Босфора – цена в размер на 38 лв.*/21 €** на човек и включва: трансфер до пристанището, разходка с корабче около 1,5 часа, посещение на ”Египетския пазар”, местен екскурзовод на български език.
 • Вечерен круиз по Босфора– цена в размер на 80 лв.*/45 €** на човек и включва: вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт), неограничени алкохолни и безалкохолни напитки местно производство, богата фолклорна програма и ориенталски танци, трансфер до пристанището.
 • Гореупоменатите цени за допълнителните мероприятия в ЛЕВА са валидни при предварителна заявка и плащане в офиса на фирмата или оторизираните й агенти; деца под 12 г. ползват 10 лв. отстъпка;
  • При заявяване и плащане на допълнително мероприятие по време на пътуването се заплащат гореупоменатите цени в ЕВРО, които са с 10% завишение.
   • Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите или комбиниране с други български групи за достигане на необходимия минимум от 20 туристи.


Допълнителна информация:

Необходими документи:
 • международен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Записване и начин на плащане:
 • внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва до 3 дни преди датата на отпътуване;

 • Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група или СЦО;
 • Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване;
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 40 пълноплащащи туристи;
 • Срок за уведомление за неосъществяване на пътуванетопоради несъбран минимален брой туристи - 3 дни преди датата на тръгване;
 • При минимум 6 туриста има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Карнобат – 15 лв.; Обзор – 15 лв.; от Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 10 лв.; от Поморие, Сарафово – 5 лв.; * Отпътуване в 03.30 ч. от Варна, ул. "Антим I";
 • Турция: - няма визови и санитарни изисквания; - забранено е пушенето на закрити обществени места – глоба 70 TRL;
 • Водата в Истанбул НЕ се пие;
 • ориентировъчни цени на входните такси на туристическите забележителности, определени от Турското министерство на туризма към 31.12.2015 г.: „Св.София” – 30 TRL, слушалки 4 TRL; дворeца „Топкапъ” – 30 TRL, харем 15 TRL; двореца „Долмабахче” – 30 TRL, харем 15 TRL, водохранилището „Йерабатан сарнъджъ”– 20 TRL; aквариум „SEALIFE” – 41 TRL за възрастни, 29.50 TRL за учащи се и лица над 65 г.; /Капалъ чарши не работи в неделя; пазарите затварят в 19.00 ч./
 • Валутен курс 1 TRL ≈ 0,65 лв.;
 • НЯМА часова разлика


Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 103 - 11223


 
Полезни връзки