ПРАЗНИЦИ

СВЕТИ ВАЛЕНТИН И ТРИФОН ЗАРЕЗАН В ИСТАНБУЛ ОТ ВАРНА, ДОБРИЧ И БУРГАС
Маршрут:
Добрич - Варна - Бургас - Истанбул - Бургас - Варна - Добрич

Продължителност: 4 дни / 3 нощувкиЦена от: 255 лв.

 

Програма
СВЕТИ ВАЛЕНТИН И ТРИФОН ЗАРЕЗАН В ИСТАНБУЛ С ДНЕВЕН ПРЕХОД
 • С тръгване от Варна Добрич и Бургас

 • СПЕЦИАЛЕН ПОДАРЪК ЗА ПРАЗНИКА НА ЛЮБОВТА И ВИНОТО!
Цена на човек двойна / тройна стая Единична стая дете 0-6 г. с 2-ма възр. в стая дете 7-12 г. с 2-ма възр. в стая
Хотел Crowne Plaza Istanbul - Old City – 5 звезди - www.ihg.com/crowneplaza/ 295 лв. запитване запитване запитване
Хотел Glorious - www.glorioushotelistanbul.com 255 лв. 310 лв. 80 лв. 200 лв.


В цената са включени:
 • Транспорт Добрич-Варна-Бургас-Истанбул и обратно;
 • 3 нощувки със закуски в съответния хотел в старата част на Истанбул;
 • Безплатно ползване на спа-център към съответния хотел (басейн, сауна, фитнес);
 • Автобусна опознавателна обиколка на историческата част на Истанбул;
 • Посещение на българската църква „Св. Стефан“;
 • Посещение на джамия на Сюлейман Великолепни;
 • Посещение на мол „FORUM ISTANBUL;
 • Групова медицинска застраховка;
 • Цветна разпечатка на центъра на Истанбул;
 • Изненади и подаръци по време на екскурзията – малки жестове към гостите ни, допринасящи за незабравимото преживяване с нас;
 • Водач-екскурзовод от агенцията. По време на пътуването гостите се запознават с историята на Турция, Истанбул и много любопитни подробности.


В цената не са включени:
 • „ПИЯНИ ОТ ЛЮБОВ“ - вечеря на кораб по Босфора: 30 евро: трансфер, разходка по Босфора, вечеря, неограничено алкохолни напитки, дисководещ.
 • Дворец „Долмабахче сарай“ – 30 евро (вкл. трансфер, входен билет и екскурзовод);
 • Круиз „ЛЮБОВ на Босфора” и слизане на Кулата на девицата - 25 евро (трансфер, двупалубен кораб, входна такса за посещение на Кулата на девицата, беседи);
 • „Истанбул в краката на Любовта - небостъргача „Сапфир” - 25 евро (транспорт, посещение на  небостъргача САПФИР – панорамната площадка с включен виртуален полет над Истанбул, екскурзовод);
 • „ЦЕЛУВКАТА НА ДВА КОНТИНЕНТА” - 25 евро (транспорт по маршрута, входен билет за двореца Бейлярбей, пълно екскурзоводско обслужване);
 • „ЦЕЛУВКА ЗА ТЕБ” от Кулата Галата - 30 турски лири на човек.
 • Вечеря в рибен ресторант – 22 евро;


ПРОГРАМА

1 ден: Добрич - Варна – Истанбул + Аквариума

05.30 – Тръгване от Добрич; 06.30 – Тръгване от Варна; 09.00 – Тръгване от Бургас. Редовни почивки по пътя. Навлизане в Истанбул.
Продължаване към центъра на града.
По пътя - Автобусна опознавателна обиколка на Истанбул – големите крепостни стени, златната порта на Констанинопол, Мраморно море, изглед към Принцовите острови, азиатския бряг, Босфора, Златния Рог.
Около 16.00 - Настаняване в хотела. Свободно време за почивка, разходка или ползване на СПА-центъра към хотела.
20.00-00.30 „ПИЯНИ ОТ ЛЮБОВ“ – тематична вечеря с нощна разходка с кораб по Босфора, с дисководеш, игри и анимация – 30 евро: трансфер до пристанището, наем самостоятелен кораб, вечеря (салата, ордьовър с турски мезета, пилешка скара с гарнитура, десерт, вода, хляб, неограничено количество - турска ракия, бяло и червено вино, уиски), дисководещ.


2 ден: Хиподрума + Света София + Долмабахче + „Нова среща с Босфора” + Вечеря в рибен ресторант

07.00 – 09.00 - Закуска в хотела.
09.30-12.30 „ЛЮБОВ на Босфора” - прекрасна морска разходка по един от най-живописните проливи в света и слизане на най-романтичния символ на Истанбул - Кулата на девицата (Къз кулеси) + Златния рог
Навлизане в Босфора, плаване покрай исторически квартали, Долмабахче, Бешикташ, Ортакьой, минаване под първия междуконтинентален мост, Арнавуткьой, Бебек.
Отплаване назад по азиатския бряг покрай наниз от исторически вили, пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, подчертаващи богата палитра от етноси и религии, живеещи в мир и задруга...
„Епилог” на морската разходка е слизане на Кулата на девицата (Къз кулеси), един от най-романтичните на Истанбул. В Кулата има възможност за снимки с исторически костюми – влюбените ще се превърнат в султани и султанки… Свободно време за чай и кафе, поднесени с чудни легенди.
Екскурзията завършва с вълнуваща разходка по Златния рог с изглед към българската църква „Свети Стефан“.
Цена: 25 евро на човек – транспорт с автобус и кораб с микрофонна уредба, входна такса за Кулата на Девицата, екскурзовод по време на цялата екскурзия.
(При комбиниране на Долмабахче с Круиза цената за двете мероприятия е 50 евро)
Слизане на Египетския пазар. Свободно време за обяд и покупки на подправки, ядки, сладки.
14.30-16.00 Посещение на султанския дворец „Долмабахче”
Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя.
Цена: 30 евро на човек – входна такса, трансфер и екскурзоводска беседа на български език.
Връщане в хотела.
20.00 ч. Вечеря в Рибен ресторант „Мармара“ под моста Галата.
Цена: 22 евро на човек (5 вида мезета, лаврак или ципура по избор, десерт и прекрасен  изглед към Босфора)
Връщане в хотела. Нощувка.


3 ден: „Истанбул от птичи поглед - небостъргача „Сапфир” + „Истанбул на два континента с двореца Бейлярбей и Българската екзархия” + Ориенталска вечер на кораб по Босфора

От 07.00 Закуска в хотела. Програма по желание:
09.00-13.00 „ЦЕЛУВКАТА НА ДВА КОНТИНЕНТА”
Екскурзия до Азиатския бряг, панорамния хълм Чамлъджа, двореца Бейлярбей, квартала Бейлярбей.
Екскурзията започва с преминаване по моста над Босфора в посока Азиатски бряг и към най-високия хълм в Истанбул - Чамлъджа. Посещение на красивия парк, откъдето се открива и прекрасна панорама към Босфора – мястото, където се целуват Европа и Азия!
Следва посещение на двореца „Бейлярбей”, който се намира на азиатския бряг на Босфора. Изграден в същия стил като Долмабахче, той прилича на европейските дворци за почивка от 18в., използван най-често като резиденция на почетни чуждестранни лица.
Свободно време за снимки на фона на пролива и междуконтиненталния мост. На брега се намират романтични кафета с прекрасна гледка към морето.
Цена: 25 евро за възрастен, за деца до 6-12 г.– 15 евро, деца до 5г.– 5 евро: транспорт по маршрута, входен билет за двореца Бейлярбей, такса за преминаване на моста, пълно екскурзоводско обслужване.
14.00-16.00 – „Истанбул в краката на Любовта - небостъргача „Сапфир”
Отправяне към квартал Левент 4, където се намира  небостъргача „САПФИР”  - една от най-високите жилищни сгради в Европа и първата екологична сграда на Турция. След завършването й е в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.
Изкачване до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.
Цена: 25 евро на човек - транспорт по маршрута, посещение на  небостъргача САПФИР – панорамната площадка с включен виртуален полет над Истанбул, пълно екскурзоводско обслужване.
Връщане в хотелите. Свободно време за почивка и ползване на СПА-центъра.
По желание:
„ЦЕЛУВКА ЗА ТЕБ” от Кулата Галата
Изградена като част от военно укрепление през средновековието, превърната в наблюдателница по време на Османската империя, каменната кула с конусовиден купол е една от най-забележителните сгради в Истанбул. През 17в. учен и изобретател Хезарфен Ахмет Челеби полита от върха и със саморъчно изработени крила, за да прелети разстояние близо 6 километра над Босфора до Азиатската част. Тук през 19в., първият френски панорамен пейзажист Пиер Превост, рисува шедьовъра „Панорама на Константинопол”.
Цена: 35 турски лири на човек - качване до върха с асансьор


4 ден – „Св. Стефан“ + „Сюлейманийе“ + МОЛ Форум Истанбул + Лозенград

07.00-08.30 Закуска в хотела. Освобождаване на стаите.
09.00-10.00 Посещение на Джамията на Сюлейман Великолепни - най-емблематичното произведение на архитект Синан в Истанбул. Историите и легендите за голямата любов между Сюлейман и Роксолана се преплитат под купола на джамията. Тук се намират гробниците на султана, неговата любима жена Роксолана и на самия архитект.
10.15-11.00 Българската църква „Св. Стефан“.
Една от светините за всички българи – желязната църква отново грее в пълния си блясък на брега на Златния рог! Обявена за най-красивият немюсюлмански религиозен храм в цяла Турция, църквата ще ни посрещне така, както точно преди 120г. екзарх Йосиф I благославя и посреща първите поклонници.
11.30-14.30 Посещение на търговски център „FORUM ISTANBUL” с възможност за самостоятелно посещение на аквариума “SEALIFE”. Билет за аквариума: 65 турски лири за възрастни, 52 турски лири за деца (3-14г.).
14.30 - Oтпътуване за Къркларели (Лозенград).
17.00-18.00 Спиране в търговски център КИПА.
18.00-19.00 Спиране на градския център. Време за вечеря и покупка на сладки, ядки и др. на изгодна цена. Пристигане във Варна късно вечерта.

1. Дадените часове са ориентировъчни – поради натоварения трафик в Истанбул, не можем да гарантираме стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.

2. Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.


Необходими документи: 
 • Международен паспорт; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта

Визови и санитарни изисквания: няма
Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туристи. 
Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 7 дни преди датата на тръгване.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 136 - 11223


 
Полезни връзки