ПРАЗНИЦИ

ПОТВЪРДЕНА НОВА ГОДИНА 2020 В ИСТАНБУЛ С ВКЛЮЧЕНА НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ НА КОРАБ ПО БОСФОРА ОТ ВАРНА, ДОБРИЧ И БУРГАС
Маршрут:
Добрич - Варна - Бургас - Истанбул - Бургас - Варна - Добрич

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 410 лв.

 

Програма
ПОСРЕЩНЕТЕ НОВАТА 2020 ГОДИНА МЕЖДУ ЕВРОПА И АЗИЯ – НА КОРАБ ПО БОСФОРА
 • ПРОГРАМАТА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА С ОТПЪТУВАНЕ / ТРЪГВАНЕ ОТ ВАРНА, ДОБРИЧ, БЯЛА, ОБЗОР, СЛЪНЧЕВ БРЯГ, ПОМОРИЕ И БУРГАС

ПРОГРАМА С ДНЕВЕН ПРЕХОД!!!

НОВА ГОДИНА 2020 В ИСТАНБУЛ С ВКЛЮЧЕНА НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ на борда на кораб, плаващ по Босфора, под красиво осветените мостове и покрай сияещите европейски и азиатски брегове на протока

Забележителен и величествен, Истанбул предлага неограничени възможности за туризъм и забавления. Посрещането на Новата 2020 година в този неповторим град е една сбъдната мечта за много хора, които не са посещавали Истанбул или с посещението си са останали, толкова очаровани, че биха искали пак да се завърнат някога. Подарете си едно уникално изживяване с нас!
Очакваме Ви!

 • 29 декември 2019 – 1 януари 2020 - ПОТВЪРДЕНА ДАТА!

И тази година оставаме верни на себе си, а именно - да предложим на Вас и Вашите приятели една по-различна и уникална програма.

Ще посрещнем Новата година на кораб по Босфора, който ще е САМО ЗА НАС, а Новогодишната гала вечеря е ВКЛЮЧЕНА в пакетната цена.


ПРОГРАМА:

1 ден, 29 декември: Истанбул + Аквариум + Рибен ресторант

 • 05.00 Тръгване от Добрич;
 • 06.00 Тръгване от Варна;
 • 08.30 Тръгване от Бургас.

Редовни почивки по пътя. Пристигане в Истанбул.

15.30-17.00 Посещение на тематичния аквариум Istanbul Aquarium.  
Отворен е през лятото на 2011 г. Той представлява съоръжение от нова генерация, което представя чрез уникална концепция 16 различни региона в света. В различни части на аквариума можете да видите морската флора и фауна от Черно море до Тихия океан, включително да изпитате дивата природа на Амазонка с контролирана температура и изкуствен дъжд и влажност. Аквариумът допълва темите с декоративни елементи,  интерактивни игри, визуални ефекти и хиляди живи морски същества в 64 аквариума с най-различни размери. www.istanbulakvaryum.com
 • Входна такса за възрастни – 16 евро; за деца и възрастни над 65г. – 11 евро (включва входен билет). Разглеждането е самостоятелно.

Туристите, които не посещават Аквариума, разполагат със свободно време за посещение на съседния търговски комплекс Aqua Florya.

Продължаване към центъра на града.

По пътя - Автобусна опознавателна обиколка на Истанбул – големите крепостни стени, златната порта на Констанинопол, Мраморно море, изглед към Принцовите острови, азиатския бряг

Около 18.00 Настаняване в избрания хотел. 

20.00 Вечеря в Рибен ресторант под моста Галата.
 • Цена: 22 евро на човек (5 вида мезета, лаврак или ципура по избор, десерт и прекрасен  изглед към Босфора)

Нощувка.


2 ден, 30 декември: „Нова среща с Босфора” + дворец „Долмабахче“ или Небостъргач „Сапфир“ + „ДО АЗИЯ ПОД БОСФОРА и Пеещите фонтани”

07.00-08.30 Закуска в хотела.

09.00-12.00 „Нова среща с Босфора” - прекрасна морска разходка по един от най-живописните проливи в света и слизане на най-романтичния символ на Истанбул - Кулата на девицата (Къз кулеси)
Навлизане в Босфора, плаване покрай исторически квартали, двореца Долмабахче, Бешикташ, Ортакьой, минаване под първия междуконтинентален мост, Арнавуткьой.
Отплаване назад по азиатския бряг покрай наниз от исторически вили, пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, подчертаващи богатата палитра от етноси и религии, живеещи в мир и задруга...
„Епилог” на морската разходка е слизане на Кулата на девицата (Къз кулеси), един от най-романтичните и загaдъчни обекти на Истанбул. Части от нея датират от времето на Фатих Завоевателя, а султан Махмут II придава днешния и облик. Тук върху мраморната плоча се намира неговия герб от 1832г. В широката част на сградата има историческо водохранилище. Изпълнявала различни функции през времето, днес Кулата с морския си фар продължава да показва пътя на корабите. Свободно време за чай и кафе, поднесени с чудни легенди. Връщане на сушата.
 • Цена: 25 евро на човек – транспорт с автобус, наем самостоятелен кораб с микрофонна уредба, входна такса за Кулата на Девицата, екскурзовод.

12.30-14.30 Посещение на султанския дворец „Долмабахче”
Невероятно красив и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя.
 • Цена: 30 евро на човек – трансфер, входна такса, слушалки и екскурзоводска беседа на български език.
  • (При комбиниране на Долмабахче с Круиза, цената за двете мероприятия е 50 евро)

ИЛИ

13.00-14.30 „Истанбул от птичи поглед - небостъргача „Сапфир”
Отправяне към квартал Левент 4, където се намира  небостъргача „САПФИР”  - една от най-високите жилищни сгради в Европа и първата екологична сграда на Турция. След завършването й е в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.
Изкачване до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.
 • Цена: 25 евро на човек - транспорт по маршрута, посещение на  небостъргача САПФИР – изкачване до панорамната площадка с включен виртуален полет над Истанбул, пълно екскурзоводско обслужване.

18.45-22.30 НОЩНА ЕКСКУРЗИЯ „ДО АЗИЯ ПОД БОСФОРА и „Пеещите фонтани”
Преминаване от Европа в Азия с междуконтиненталното метро Мармарай. Само за няколко минути ще се прекоси Босфора с метро по един от най-новите мегапроекти в Истанбул – тунела Мармарай. Излизане на азиатския квартал Юскюдар, където се намира джамията на Михримах – единствената дъщеря на султан Сюлейман Великолепни. Разглеждане на джамията отвън. Продължаване с автобус покрай азиатския бряг и Кулата на девицата. Продължаване за луксозния квартал Аташехир, където се намира WATER GARDEN ISTANBUL – най- големият гастрономичен и развлекателен център в ЕВРОПА. В него се намира басейн с площ от 5 хиляди квадратни метра и се смята за "най-големият" басейн в Европа. Гостите се наслаждават на изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и огнени ефекти, ресторанти и кафенета.
Около 22.30 тръгване към хотела с автобус и преминаване обратно в Европа по осветения междуконтинентален мост „БОСФОРА“.
 • Цена: 20 евро на човек – билет междуконтинентално метро Мармарай, транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване

Връщане в хотела. Нощувка.


3 ден, 31 декември: „Истанбул на два континента и Таксим” + Новогодишно парти

09.00-14.30 „Истанбул на два континента и Таксим”
Екскурзия до Азиатския бряг, панорамния хълм Чамлъджа, джамията Чамлъджа и площад Таксим.
Екскурзията започва с преминаване по моста над Босфора в посока Азиатски бряг и към най-високия хълм в Истанбул - Чамлъджа. Посещение на красивия парк, откъдето се открива и прекрасна панорама към Босфора и Европейската част на града.
Следва посещение на новооткритата джамия Чамлъджа, която е най-голямата в Турция. Религиозният храм, построен в османско-селджукски стил, има капацитет 63 000 души. Джамията е с 6 минарета и може да се види от почти всяко място в Истанбул.
Връщане в Европейската част към площад Таксим - най-известния площад в Истанбул. Кратка екскурзоводска беседа за района.
Свободно време за посещение на Музея на Мадам Тюсо – Истанбул. Най-новият музей от известната верига музеи с восъчни фигури на Мадам Тюсо предлага смесица от фигури на звезди от Холивуд като Леонардо ди Каприо, Брад Пит и Джулия Робъртс, спортисти като Лионел Меси, Кристиан Роналдо, Рафаел Надал и Юсейн Болт, и на местни видни личности като султан Сюлейман Великолепни и Мустафа Кемал Ататюрк. Входна такса за възрастни – 13 евро; за деца до 11г. – 9 евро (включва входен билет). Разглеждането е самостоятелно.
 • Цена: 20 евро на човек (транспорт по маршрута, посещение на джамията Чамлъджа, пълно екскурзоводско обслужване, без входната такса за Мадам Тюсо)

Връщане в хотела. Свободно време и подготовка за Новогодишната нощ.

20.00 Трансфер към пристанището с автобус.

20.30-02.00 НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ НА КОРАБ ПО БОСФОРА с неограничени местни алкохолни и безалкохолни напитки, дисководещ и ориенталски танци.
 • Цена: ВКЛЮЧЕНА В ПАКЕТНАТА ЦЕНА!

Честита Нова Година 2020!!!
Нека всяка снежинка да е Вашата сбъдната мечта!
Нека здраве, щастие и късмет да Ви съпътстват занапред!

Връщане в хотела. Нощувка.


4 ден, 1 януари:

Закуска в хотела. 09.30-10.00 Освобождаване на стаите и качване на багажа в автобуса.

10.30-11.15 – Посещение на Българската църква „Св. Стефан“.
Една от светините за всички българи – желязната църква отново грее в пълния си блясък на брега на Златния рог! Обявена за най-красивият немюсюлмански религиозен храм в цяла Турция, църквата ще ни посрещне така, както преди 120г. екзарх Йосиф I благославя и посреща първите поклонници.

11.45-12.30 Посещение на кожена фабрика.

13.00-15.30 Посещение на мол „MALL of ISTANBUL” и търговски център МИГРОС.

15.30 Тръгване за Къркларели (Лозенград).

19.00 – 20.00 Спиране на градския център. Време за вечеря и покупка на сладки, ядки и др. на изгодна цена.

Пристигане във Варна късно вечерта.


  • 1. Дадените часове са ориентировъчни – поради натоварения трафик в Истанбул, не можем да гарантираме стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.
 • 2. Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.Дати: 29.12.2019 - НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА!

ЦЕНИ за РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 15.11.2019 с включена НГ гала вечеря:


възрастен в двойна / тройна стая единична стая дете 0-6 г. с 2-ма възр. в стая дете 7-12 г. с 2-ма възр. в стая
Хотел Glorious или подобен + Кораб по Босфора 440 лв. 540 лв. 160 лв. 265 лв.
Хотел River, Vizyon или подобен + Кораб по Босфора 410 лв. 500 лв. 160 лв. 250 лв.
 • При ползване на собствен транспорт: приспадат се 40 лв. за възрастни и 20 лв. за деца от пакетната цена на екскурзията


ЦЕНИ за ЗАПИСВАНИЯ от 16.11.2019 с включена НГ гала вечеря:


възрастен в двойна / тройна стая единична стая дете 0-6 г. с 2-ма възр. в стая дете 7-12 г. с 2-ма възр. в стая
Хотел Glorious, Istanbul Trend, The Time или подобен + Кораб по Босфора 460 лв. 560 лв. 170 лв. 275 лв.
Хотел River, Vizyon, History или подобен + Кораб по Босфора 430 лв. 520 лв. 170 лв. 260 лв.
 • При ползване на собствен транспорт: приспадат се 40 лв. за възрастни и 20 лв. за деца от пакетната цена на екскурзията


В цената са включени:
 • Транспорт Добрич-Варна-Бургас-Истанбул и обратно;
 • 3 нощувки със закуски в съответния хотел в старата част на Истанбул;
 • НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ на КОРАБ "ERDEM TUR" ПО БОСФОРА;
 • Трансфер хотел – кораб – хотел в Новогодишната нощ;
 • Автобусна опознавателна обиколка на Истанбул;
 • Посещение на българската църква „Св. Стефан“;
 • Посещение на кожена фабрика;
 • Посещение на МОЛ „Истанбул“;
 • Групова медицинска застраховка към ЗК „Уника” с лимит 5000 евро;
 • Изненади и подаръци по време на екскурзията – малки жестове към гостите ни, допринасящи за незабравимото преживяване с нас;
 • Водач-екскурзовод от агенцията. По време на пътуването гостите се запознават с историята на Турция, Истанбул и много любопитни подробности.


В цената не са включени:
 • Входен билет за Istanbul Aquarium: за възрастни – 16 евро; за деца и възрастни над 65г. – 11 евро;
 • Вечеря в рибен ресторант. Цена: за възрастни- 22 евро, за дете 0-12 г. -15 евро;
 • Круиз „Нова среща с Босфора и Кулата на девицата”. Цена: 25 евро (при мин. 10 човека), за дете 6-12 г. - 15 евро, дете до 6г. – безплатно;
 • Султанския дворец „Долмабахче”. Цена: 30 евро (при мин. 10 човека), за дете 6-12 г. -15 евро, дете до 6г. -10 евро;
  • (При комбиниране на Долмабахче с Круиза, цената за двете мероприятия е 50 евро)
 • Нощна екскурзия „ДО АЗИЯ ПОД БОСФОРА и „Пеещите фонтани”. Цена: 20 евро (при мин. 10 човека), за дете 6-12 г. - 10 евро, дете до 6г. – безплатно;
 • Посещение на небостъргача "САПФИР". Цена: 25 евро, за дете 6-12 г. -20 евро, дете до 6г. -10 евро (транспорт, изкачване с асансьор до панорамната площадка, 4D симулация на виртуален полет над Истанбул, екскурзовод);
 • „Истанбул на два континента и Таксим“. Цена: 20 евро, за дете 6-12 г. - 10 евро, дете до 6г.- безплатно;
 • Входен билет за музея на Мадам Тюсо – Истанбул: за възрастни – 13 евро; за деца до 11г. – 9 евро
 • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 70 год.до 85 год. – доплащане 8.00 лв. Лица над 85 год. е необходимо да се застраховат самостоятелно, като предоставят копие от полицата.


Записване и начин на плащане:
 • Внасяне на 30% от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;
 • Доплащането се извършва до 14 дни преди отпътуването.


Места в автобуса: Настаняването в автобуса е по ред на записване.


ПРИМЕРНО МЕНЮ / Вечеря НГ- 2020:
 • Ордьовър - микс салата и мезета - сирена, сърмички, картофена салата, руска салата, "Хайдари" (млечна салата), езме, домат, краставица
 • Чобанска салата със сирене
 • Пилешка пържола и пилешки шиш, гарнитура- ориз с нахут, задушени зеленчуци, карт.пюре
 • Плодове
 • Баница и торта
 • Ядки
 • Неограничено количество месни алкохолни и безалкохолни напитки
 • Чаша шампанско
  • всичко се сервира на човек


Условия за анулации:
 • до 14 дни преди пътуването - 0%;
 • 13 - 7 дни преди пътуването - 50 % от пакетната цена;
 • под 6 дни - 100%


Необходими документи: 
 • Международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта

Визови и санитарни изисквания: няма

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туристи. 

Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 14 дни преди датата на тръгване.Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 136 - 6484


 
Полезни връзки