ПРАЗНИЦИ

ИСТАНБУЛ И ПРИНЦОВИ ОСТРОВИ С ВКЛЮЧЕНИ 3 ЕКСКУРЗИИ ОТ ВАРНА И БУРГАС
Маршрут:
Варна - Бургас - Малко Търново - Истанбул - Варна

Дати:
06.09.2018, 04.10.2018,

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 185 лв.

 

Програма
ЕКСКУРЗИЯ ДО ИСТАНБУЛ И ПРИНЦОВИ ОСТРОВИ ОТ ВАРНА И БУРГАС

 • С ВКЛЮЧЕНИ 3 ЕКСКУРЗИИ НА ПРИНЦОВИТЕ ОСТРОВИ, ЖЕЛЯЗНАТА ЦЪРКВА "СВ.СТЕФАН", MALL АКВА ФЛОРИЯ И ЛОЗЕНГРАД


ПРОГРАМА:

0 ден: Варна – Бургас

Късно вечерно отпътуване от Варна и Бургас.
 • Варна – 23:30 ч.
 • Бургас – 01:30 ч.


1 ден: Истанбул

Сутрешно пристигане в Истанбул. Свободно време по желание или възможност за включване в допълнителни екскурзии:
“Класическа туристическа обиколка”
Туристическа обиколка с разглеждане на основните туристически обекти в историческата част на Истанбул. Посещение на Синята джамия “Султан Ахмет”, известна с елегантните си минарета и изящен интериор с прекрасни рисувани сини плочки от Изник, бившия византийски Хиподрум, съхранил паметници от различни исторически периоди – Египетския обелиск, Змийската колона, Германския фонтан. Обширна панорамна обиколка с автобус по основните артерии на Истанбул с прекосяване на Босфора през първия мост над пролива и пътуване до Азиатската част за фото пауза. Обяд (3-степенно меню).
Настаняване в хотела. Свободно време с възможност за включване в следобедна екскурзия:
"Християнските светини в Истанбул"
Екскурзията включва посещение на църквата-манастир “Балъклъ“, Църквата Богородична Живототворящ Източник с рибите, Влахернската Богородична църква, Патриархията, църквата „Св.Георги“ с чудотворната икона „Адигитрия“, мощите на Григорий Богослов и Йоан Златоуст, колоната на Исус Христос, църквата на Първото число – Айънбири с вълшебните ключета и по желание и срещу доплащане Църквата с хора с мозаичните фрески (допълнителна полудневна екскурзия).
Нощувка


2 ден: Истанбул – Принцови острови

Закуска.
„Принцовите острови“ (допълнителна целодневна екскурзия – включена в цената).
Трансфер от хотела до пристанището в Истанбул. Сутрешно отпътуване с ферибот до остров Буюк Ада – най-големият остров от архипелага на Принцовите острови. Островите са девет на брой, намиращи се в Мраморно море и впечатляват с красивите викториански къщи и имения в типично средиземноморски стил, екзотичната природа и усещането за едно друго време. Защо островите са наречени „принцови“? Преди много, много години през византийско време именно там са били изпращани на заточение принцове и знатни особи, откъдето идва и по-късно името им. Интересен е и фактът, че на Буюк Ада моторните превозни средства са забранени, което предразполага за чист въздух, спокойствие, приятен морски бриз и отпиване на емблематичното турско кафе от малките чашки с орнаменти на брега на Мраморно море. Основно превозно средство е велосипедът, а файтоните са освен превозно средство е и туристическа атракция.
Файтоните могат да се наемат за разходка и в рамките на час да се обиколи острова. Възможност за обяд в някой от многобройните крайбрежни ресторантчета.
Отпътуване обратно с ферибот и придвижване с транспорт до хотелите.
Свободно време с възможност за включване в допълнително вечерно мероприятие:
Фолклорна вечер с програма и вечеря
Посещение на атракционен турски ресторант с вечеря, напитки, забавна фолклорно-вариететна програма и музика на живо.
Нощувка.


3 ден: Истанбул

Закуска. Свободно време или възможност за включване в допълнителна екскурзия --
„Истанбул от небесата - небостъргача „Сапфир“ и двореца Долмабахче
Автобусно панорамно пътуване към квартал Левент, където се намира небостъргача „САПФИР” - една от най-високите жилищни сгради в Европа и първата екологична сграда на Турция. След завършването й е в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони с голям детски кът с лабиринт и видео игри.
На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.
Изкачване до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.
Посещение на султанския дворец „Долмабахче” Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя. (допълнителна екскурзия)
Свободно време за почивка. Следобедна разходка за кафе с гледка към Златния рог и вечерна разходка с корабче;
„С авромат на кафе в залива Златния рог”
Екскурзията започва с посещение на Джамията на Сюлейман Великолепни - най-емблематичното произведение на архитект Синан в Истанбул. Тук се намират гробниците на султана, неговата любима жена Роксолана и на самия архитект.
Продължава се с преминаване покрай кварталите Айвансарай, Фенер и Балат, разположени по брега на Златния рог, които крият огромно културно-историческо богатство.
Поглед към Златния рог дава и изкачването с кабинков лифт до историческото кафене „Пиер Лоти”. Кацнало на висок хълм, за да разкрие поетична гледка към Истанбул, вдъхновявала в миналото известен френски автор, а днес нас, то е едновременно модерно, но съхранило дъха на 19 век и предлага наргиле, игра на табла, ароматен чай, турско кафе ... и този запомнящ се изглед.
Екскурзията завършва с вълнуваща разходка с кораб по Златния рог.
(допълнителна екскурзия)
Нощувка.


4 ден: Истанбул - Бургас - Варна

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за една от светините за всички българи – наскоро ремонтираната църква „Свети Стефан“. Отдалеч привлича поглед красивата украса на фасадата, но не всички знаят, че конструкцията е излята от чугун. Затова я наричат "Желязната църква". Тя грее в пълния си блясък на брега на Златния рог!
В три куполна и кръстообразна форма, отвън привлича внимание с феерично красивите орнаменти на украсата. Желязната конструкция е с дължина 30м. и широчина 20 м. Олтарът е обърнат към Златният рог, в посока север-изток. Над притвора се извисява 40 метрова камбанария. Шестте бронзови камбани са излети в Руския град Ярослав, като две от тях звучат и до днес. Иконостасът е изработен в Москва в православен стил. Желязната църква "Свети Стефан" в Истанбул е отворена за посещения всеки ден. Църковни служби се провеждат на големите християнски празници. Църквата е предпочитана и за лични празници, ритуали като сватби, кръщенета и други. Преди тук са се провеждали и камерни концерти.
Обявена за най-красивият немюсюлмански религиозен храм в цяла Турция, църквата благославя и посреща първите поклонници. Разглеждане и на богатата музейна експозиция, посветена на българските възрожденци, тяхното дело и живот.
Програмата ни продължава към
„Истанбул АКВА – ФЛОРИЯ“
Аквариума в търговският център „АКВА-ФЛОРИЯ" е по-голям по размери от "Тюркуазоо" и разполага с 64 аквариума с 6800 куб.м. вода. Всички те са представят над 1500 вида на 15000 земни и морски същества от Черно, Мраморно, Егейско и Червено море, протока Босфора, Суецкия и Панамския канал и тропическа гора. Аквариумът има множество зали, богато разнообразие от морски обитатели, като огромни и любопитни скатове, страховити акули, риби-клоуни, зала "Антарктида", "Тропическа зала" и много други.
За тези, които не желаят посещение в аквариума могат да поседнат за обяд, да отпият от турското кафе с локум, баклава, чай или освежаваща напитка. Естествено тук е мястото и за малко шопинг терапия.
Следобедно отпътуване за Къркларели (Лозенград). Свободно време за покупки, разходка и хапване на прочутият специалитет на града - Лозенградските кюфтенца. Покупката на баклава, локум, турски сладки, ядки и др. на изгодна цена е неизбежна!
Късно вечерно пристигане в Бургас и Варна.Дати на отпътуване:
 • 06.09.2018 г.
 • 04.10.2018 г.

ЦЕНА:
 • От Варна – 199,00 лв.
 • От Бургас – 185,00 лв.
  • Детски намаления – 30 % от стойността на пакета при записани двама пълноплащащи


Цената включва:
 • транспорт с комфортен автобус;
 • 3 нощувки със закуска в хотел категория “3 звезди” в централната част на Истанбул;
 • допълнителна екскурзия Принцови острови;
 • допълнителна екскурзия Св.Стефан и Аква Флория;
 • допълнителна екскурзия Лозенград;
 • екскурзоводско обслужване.
 • пътни и гранични такси;
 • медицинска застраховка;


Цената не включва:
 • входни такси за посещаваните обекти;
 • разходи от личен характер.

Цени на допълнителни екскурзии:
 • Класическа обиколка (обяд) – 35.00 лв.
 • Сапфир и Двореца Долмабахче (включва входни такси) – 80.00 лв.
 • С авромат на кафе в залива Златния рог (лифт) – 40.00 лв.
 • Християнските светини в Истанбул – 45.00 лв.
 • Фолклорна вечер с програма и вечеря – 60.00 лв.
  • При закупуване на пакет от 3 екскурзии ПРЕДПЛАТЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ получавате допълнителен бонус от 10 %;


Ориентировъчни входни такси:
 • Църквата Св.Стефан - 40 турски лири;
 • Йеребатан сарнъджъ/Цистерна на базиликата - 20 турски лири;
 • Топ Капъ - втори двор - 20 турски лири; Харем - 25 турски лири;
 • Църквата с хора и мозаичните фрески – 30 турски лири;
 • Аквариум "Аква Флория" - 69 турски лири;


Необходими документи
 • международен паспорт валиден минимум 6 месеца от датата на връщане в страната; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.


ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Посочената цена е валидна при настаняване в двойна, тройна или единична стая;
 • За резервация е необходимо авансово плащане в размер на 30 % от стойността на екскурзията. Окончателно плащане е до 14 дни преди датата на отпътуване;
 • Туровете се заявяват и заплащат от България до 2 дни преди отпътуване на екскурзията;
 • Минимален брой за провеждане на екскурзията 40 човека;
 • Минимален брой за осъществяване на допълнителните екскурзии е 20 човека;
 • Агенцията си запазва правото да внася промени в предварително обявените дни за провеждане на съответните допълнителни екскурзии;


Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 104 - 9584


 
Полезни връзки