ПРАЗНИЦИ

ПОТВЪРДЕНА! ВЕЛИКДЕН В КАПАДОКИЯ ОТ ВАРНА, БУРГАС И РУСЕ
Маршрут:
БУРСА – ЕСКИШЕХИР – КОНЯ – ЮРГЮП – КАПАДОКИЯ – АВАНОС – СОЛЕНОТО ЕЗЕРО – АНКАРА

Продължителност: 7 дни / 5 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 449 лв.

 

Програма
ВЕЛИКДЕН В КАПАДОКИЯ - ПОТВЪРДЕНА!!!

 • БУРСА – ЕСКИШЕХИР – КОНЯ – ЮРГЮП – КАПАДОКИЯ – АВАНОС – СОЛЕНОТО ЕЗЕРО – АНКАРА

КАПАДОКИЯ ПРИКАЗКА, КОЯТО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЖИВЕЕ
 • Кападокия – „земя на красиви коне“, земя на феномени обгърната в мистика и загадъчност, излязла от сънищата и фантастичните приказки. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания от скалите, а около 5 века човешката ръка е издълбала в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири. Тук Апостол Павел води първите християни и се счита за родното място на Св. Георги.


ПРОГРАМА:

Ден 1 /25.04./:

Отпътуване вечерта от Русе/ 18:00ч./, от Варна /20:30ч./, от Бургас /23:00ч./ по маршрут ГКПП М. Търново – Истанбул – Бурса. Нощен преход.


Ден 2 /26.04./:

Пристигане в Бурса – четвъртият по големина в Турция, модерен град, който същевременно е съумял да съхрани автентичните си културни богатства и очарованието на Ориента. Бурса е като оазис с много градини и паркове, поради което е наречен „Зелена Бурса“. Разположен е на пътя на коприната, което още от древността предпоставя издигането му в текстилен и търговски център за коприна и копринени изделия - най-вече великолепни и висококачествени шалове. Туристическа програма с екскурзовод /допълнително заплащане/ за разглеждане на забележителностите – Кервансараите в центъра на града, най-голямата джамия – Улу Джами, която има 20 блестящи малки купола и забележителен фонтан във вътрешната й част, етнографския комплекс и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан бей. Свободно време за разходка, пазар и посещение на търговски център. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


Ден 3 /27.04./:

Закуска. Отпътуване за Ескишехир – градът на турския всепризнат и обичан хитрец Настрадин Ходжа. Името означава „Стар град“ и действително има добре съхранена стара част, която впечатлява с автентична атмосфера и интересна архитектура на изключително добре съхранени пъстроцветни стари къщи, кафенета предлагащи ароматно кафе и сладки изкушения. Ескишехир същевременно е и град със съвременен облик, град на университети и паркове, изключиелно цветен, красив и подреден. Едно от най-разкошните бижута на града са мостовете на река Порсук, които вечер се превръщат в цветна феерия. Вечерта настаняване в хотел в гр. Коня. Вечеря. Нощувка.


Ден 4 /28.04./:

Закуска. Посещение на музея на ислямския философ Мевляна Джелалeдин Руми от ХІІІ век. Създател на учението и Ордена на въртящите се дервиши – търсещи любов, толерантност и познание, чрез практиката на въртене – изпадайки в подобно на транс състояние. Отпътуване за Юргюп, разположен сред невероятен пейзаж от „вълшебни комини“ и скали с невероятни причудливи форми, ваяни хиляди години от природните сили. Юргюп е известен с хубавото вино, ръчно изработените килими, нощен живот и най вече с хотели и заведения поместени в скалите. Сред най-забележителните явления на региона са останките на подземни селища, някои от тях достатъчно големи, за могат да се настанят в тях до тридесет хиляди души. Общо четиридесет такива населени места, от села до големи градове, са били открити, но само няколко са отворени за посещение. Най-известните са Деринкую и Каймаклъ /посещение на един от двата града/, които изобретателните обитатели са създали във вулканичен туф, напълно незабележими на 70-80 м под земята – мрежи от улици и тунели, водещи до подземни площади с различни функции, зърнохранилища, конюшни, църкви, кладенци, оръжейни, жилищни помещения, трапезария с изсечена в скалите маса, помещения за кухни и др. Счита се че подземните градове датират от времената на хетите /1900 - 1200 пр.н.е./ и са били използвани като убежища по време на нападения. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


Ден 5 /29.04./:

Рано сутринта, при изгрев слънце, възможност за най - ентусиазираните приключенци да се насладят на възхитителната панорама от полет с балон – една от най- впечатляващите атракциии. /Балона се издига на височина около 800 м, продължителност около 1 час, всички участници получават сертификати; полетите се осъществяват при подходящи метеорологични условия/.
Закуска. Еднодневна обиколка из мистичните тайни на Кападокия с местен екскурзовод /допълнително заплащане/. Долината Дервент известна още като долина на въображението или Розовата долина. Крепостта Учхисар, разположена на най – високото възвишение и най-голямото скално образувание, от където се открива удивителна гледка към цялата местност. В скалата се виждат издълбани църкви, както и жилища, много от които днес са дом на гълъби. Посещение на Гьореме – музей под открито небе с богатство от скални църкви, най–старата от които е от 4 век: Църквата с ябълката, Църквата Св. Барбара с мотиви от Иконоборския период, Църквата на Сандала с отпечатъка от стъпалото на Иисус. Гьореме е поклонническо място с уникални пещерни селища, изсечени в скалите домове и цели дворци, под защитата на ЮНЕСКО, както и светини на православието: школата на свети апостол Павел, стенни образи на светци, Библейски сюжети в древни фрески и др. Кратък престой при Долината на камилите. Програмата продължава с Пашабаа и Зелве – природни феномени и музеи на открито - “приказни” скални комини, издигащи се на височина 30 – 40 метра, изсечени в скалите църкви и монашески килии, жилища и дори една джамия, което доказва мирното разбирателство на представителите на различни религии, живели там. Посещение на грънчарско ателие в Аванос – „меката на грънчатсвото“, където ще наблюдаваме процеса на ръчна изработка и декорация по запазена технология от древността. Връщане вечерта в Юргюп. Вечеря. По желание посещение на традиционно заведение, с неограничена консумация на напитки, плодове, ядки и танци от различни региони на Турция. Нощувка.


Ден 6 /30.04./:

Закуска. Отпътуване за столицата Анкара със спирка за снимки на Соленото езеро /Тузгьол/. Панорамна обиколка на града – Цитаделата, символа на Анкара – най-старата част на града, Музея на анадолските цивилизации – експозициите представят артефакти от времето на палеолита и неолита. Посещение на мавзолея на Ататюрк, където е погребан „Бащата на Турската република”. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


Ден 7 /01.05./:

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане вечерта в Бургас и Варна.Дата: 25.04.2019 г. - ПОТВЪРДЕНА ДАТА!

Цена: 449лв.

Цената включва:
 • транспорт с комфортен туристически автобус, с отпътуване от Варна и Бургас;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Бурса, при настаняване в двойни и тройни стаи;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*/4* в Коня, при настаняване в двойни и тройни стаи;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*/4* в Юргюп /или район/, при настаняване в двойни и тройни стаи;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*/4* в Анкара, при настаняване в двойни и тройни стаи;
 • посещение на гр. Коня, Ескишехир, Юргюп, Бурса, Анкара;
 • фотопауза при Соленото езеро;
 • пътни и туристически такси;
 • представител на Агенцията по време на пътуването.


Цената не включва:
 • Еднодневна обиколка на забележителностите на Кападокия – 15 евро /транспорт и екскурзоводско обслужване/;
 • Панорамни обиколки и екскурзоводско обслужване в градовете Бурса, Коня, Ескишехир и Анкара – 10 евро общо за всички градове;
 • Турска вечер с неограничена консумация на напитки, танци от различни региони на Турция – 25 евро;
 • Ритуала на въртящите се дервиши „Сема“ – 22 евро;
 • Полет с балон – 160 евро /заявява се при записване и се заплаща 50% от стойността/;
 • входни такси на туристическите обекти и лични разходи;
 • медицинска застраховка за лица до 65 год. – 5 лв.; над 65 год. – 8 лв.;
 • настаняване в единична стая – 70 лв.


Информация:
 • Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 40 човека.
 • Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.
 • Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.
 • Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.
 • Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Ориентировъчни входни такси: Крепостта Ючхисар – 10 TRL, Гьореме – 30 TRL, Подземен град – 30 – 35 TRL.


Необходими документи:
 • валидна международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител - нотариално заверена декларация от едния или двамата родители (оригинал + копие).

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 101 - 19677


 
Полезни връзки