Почивки

СЛОВЕНИЯ В РАЗГАРА НА ЛЯТОТО
Маршрут:
София – Изола – Пиран - Порторож - Копер – Шкоцянска яма - Липица – Триест – Пореч – Ровин - Пореч – Опатия – остров Крък - София

Продължителност: 8 дни / 7 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 685 лв.

 

Програма
СЛОВЕНИЯ В РАЗГАРА НА ЛЯТОТО
8 дни / 7 нощувки / 7 закуски/ 7 вечери


В разгара на лятото, посетете крайбрежието на една от най- красивите държави в Европа. Макар и малка като територия, Словения ще ви впечатли с разнообразието и великолепието на своите природни пейзажи. Ще ви плени с очарованието на своите крайбрежни градчета, които носят отпечатък от италианско влиание. Независимо дали отмаряте под жарките лъчи на слънцето, наслаждавате се на ястие с прочутите Истрийски трюфели или обикаляте по калдъръмените улички на китни градчета, Словения ще ви омагьоса.

Вкусете Словения!


ПАКЕТНА ЦЕНА
Дата на тръгване Възрастен в двойна стая Доплащане за единична стая Намаление за 3-ти възрастен Намаление за дете 3-14 год.с един възрастен Намаление за 2-ро дете 3-14 год.с двама възрастни
22.06.2014 685 лв. 195 лв. 50 лв. 150 лв. 150 лв.


ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1 ден София – Изола

Отпътуване от София в 07.00 ч. от пл. Ал. Невски. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватска. Пристигане вечерта в курорта Изола, разположен на полуостров Истрия. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


2 ден Изола - Пиран – Порторож

Закуска. Eкскурзия „Живописните градчета на словенска Истрия” /включена в пакетната цена/. Първа спирка в Изола, живописно градче, съхранило атмосферата на отминали времена, на древни легенди, традиции в риболова и производството на вино. Изола е място, което със своите прекрасни архитектурни съкровища, каменни къщи и древни църкви ще отведе посетителя назад във времето, когато Изола е все още остров. Отпътуване за историческия град – крепост Пиран. Разходка из старата част, едно от най – великолепните места на крайбрежието на Истрия. Градът е запазил средновековната си атмосфера с тесни улички и автентични къщи, типични за епохата. Името е от келтски произход, означаващо селище на хълма или е произлизащо от гръцката дума „огън”, фар за плаващите кораби към намиращите се в района през древността гръцки колонии. Старото пристанище на Пиран се намира на края на Пиранския полуостров, който постепенно се стеснява между заливите Струнян и Пиран. Полуостровът достига Кабо Мадона, завършвайки с хълмовете Саврини. Под извисяващата се катедрала с камбанария във венециански стил, се е намирало овалното вътрешно пристанище, което е било заменено през XIX в. от елегантен градски площад, в чийто център днес се издига статуята на Тартини, композитор и цигулар, роден в Пиран. Следваща спирка в известния курорт Порторож („Пристанище на розите”), красиво разположен на Адриатическия бряг, чудесно място за почивка и развлечения. Порторож е туристическо градче с население по - малко от 3000 души. Въпреки това той е един от най - посещаваните туристически центрове на Словения. Причина за това са мекият климат, повлиян от Адриатика и термичните извори, които се намират в района на града. Именно лечебните свойства на тази вода са станали причина градът да се наложи като курортен център през XIX в. Свободно време за разходка и плаж. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


3 ден Копер

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Предлагаме ви следобедна екскурзия до Копер /включена в пакетнат цена/. Особен интерес представлява Стария град от венецианската епоха. Главната улица Севлярска отвежда туристите до централния площад Тито Трг. Тук се намират Катедралата Успение Богородично и удивителна сграда на Преториански дворец, седалище на губернатора на града по време на Венецианската република. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


4 ден Липица – Триест (екскурзия по желание)

Закуска. Свободно време за плаж и разходка. По желание еднодневна екскурзия до словенската Липица и до италианския град Триест. Първа спирка в конеферма Липица – люлката на всички коне от породата липицанер в света. Днес тя е един от най – красивите културни и исторически паметници на Словения със своята богата история от 1580 г., пример в отглеждането и подбора на чистокръвни коне. Пристигане в Триест - едно от най - големите пристанища на Адриатика, което винаги е играло важна роля в развитието на града, който по времето на Австро – Унгарската империя е четвъртия по големина град в пределите на Империята. Именно от времето на Хабсбургското владение на града са и най - значимите исторически паметници. Интерес за туристите представляват централният площад на града Пиаца Унита със сградата на Кметството и Стоковата борса, Бастионът и Катедралата Сан Джуст, както и сръбската православна църква Св. Спиридон. С многовековната си и разнолика история, Триест се слави още и като град с легендарен произход, пребогато културно наследство и толерантност между различните народи, които живеят на територията му. Италианци вечерят в Словения, хървати прекарват уикенда по каменистите чисти плажове на Триест, а австрийците - веднъж стъпили на Площад Обединение на Италия, не искат да си тръгнат. На всеки ъгъл в Триест откриваш различна държава – скрита между планините и Адриатическо море. Посещение на двореца Мирамаре, разположен в околностите на града. Построен през XIX в. на бреговете на Триесткия залив от император Максимилян I и неговата съпруга Карлота и разполащ с парк, простиращ се на площ от 22 хектара. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


5 ден Шкоцянска яма (екскурзия по желание)

Закуска. Свободно време за плаж и разходка. По желание полудневна екскурзия до Национален парк Шкоцян, обхващащ 413 хектара площ. Едноименните карстови пещери намиращи се тук са известни със своите необятни подземни клисури и зали. Неслучайно благодарение на уникалните си природни дадености, те са включени в списъка на световното културно и природно наследство на Юнеско. Обиколката на Шкоцянска яма е с продължителност около 1.30 мин. при постояннна температура е 12˚. Препоръчва се топло облекло за посещението на пещерата. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


6 ден Хърватска Истрия – Ровин и Пореч (екскурзия по желание)

Закуска. Свободно време за плаж и разходка. По желание еднодневна екскурзия до Пореч и Ровин – най – прелестните градчена на хърватска Истрия. Отпътуване за Ровин. Начало на разходката по тесните улички и площадчета, очаровани от красотата на старите каменни къщи, които сякаш са се облегнали една на друга върху склоновете под църквата Св.Еуфемия. Ренесансовите градски стени, служили някога за защита, сега са частично съхранени и представляват южната и северната част на стария град....Жул Верн, бащата на фантастиката, в търсене на уникални места за романите си, избира Ровин като определяща дестинация за някои глави от неговия роман - „Матиаш Шандор“. По същия начин много писатели са бивали пленени от Ровин и неговата забележителна красота. В интерес на истината много документи, написани през последните векове, могат да бъдат определени като малки пътеводители. Това древно селище (III в.) е открито от Aнонимус от Равена в началото на VIII век. Точно както и в миналото, пътешествениците са привлeчени от неизчерпаемата красота, която накарала и един Римски хроникьор да напише – “В Истрия римският благородник се чувства по-близо до боговете”. на Триумфалната арка на Серги, построени през 27 г. пр. Хр. Продължаване за Пореч с попътна спирка за фотопауза на водния Лимски карстов каньон, обявен за “специален морски резерват” и “място на невиждана красота”. Със своите ярко зелени води и разнообразна растителност, този каньон е един от най - красивите на Адриатическото крайбрежие. Пристигане в Пореч, където е предвидено посещение на Еуфразиевата базилика (UNESCO), улица Декуманус и площад Марафор. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


7 ден Опатия и остров Крък (екскурзия по желание)

Закуска. Свободно време за плаж и разходка. По желание еднодневна екскурзия до хърватската кралица на Адриатика – Опатия, най - модерният морски курорт на Австро-Унгарската империя. Нейната крайбрежна алея предоставя зашеметяваща гледка към бреговата линия. В продължение на повече от 160 години красивите паркове на Опатия, австрийските вили, морската алея и примамливите плажове, са привличали посетители от всички краища на света. Свободно време за разходка покрай брега, почивка в местно кафене и наслаждаване на пейзажа от всички страни. Продължаване за остров Крък – един от островите от архипелага на Кварнер и най – големият от адриатическите острови. Пешеходна разходка из старата част на град Крък, заобиколен от останки от римски крепостни стени. По възможност, ако времето позволява посещение на Катедралата Възнесение Богородично и църквата Св.Киврин, посветена на светеца - покровител на града. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


8 ден Изола – София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.Пакетната цена включва:
  • транспорт с автобус 3***,
  • 7 нощувки със закуски,
  • 7 вечери в хотел 3***,
  • еднодневна екскурзия – Изола, Пиран, Порторош,
  • полудневна екскурзия до Копер,
  • мед. застраховка,
  • водач от агенцията.


Пакетната цена не включва:
  • туристическа такса на турист на ден (заплаща се директно в хотела) – 1.01 EUR, *входните такси за посещаваните обекти по туристическата програма: конефермата в Липица – 11.00 EUR, двореца Мирамаре в Триест – 4.00 EUR, за младежи от 18 – 25 г. - 2 EUR, за деца под 18 г. и възр. над 65 г. – вход безплатен, доплащане за местен екскурзовод с превод от водача – 4.00 EUR, Ровин – Църквата Св. Еуфемия (качване на камбанарията ) – 10 HRK, Шкоцянска пещера - 15.00 EUR, за пенсионери и студ.- 11.00 EUR, за деца - 7.00 EUR.
  • Допълнителни мероприятия: полудневна екскурзия до Шкоцянска яма – 20 EUR, еднодневна екскурзия до Липица и Триест – 27 EUR, еднодневна екскурзия до Ровин и Пореч - 27 EUR, еднодневна екскурзия до Опатия и остров Крък – 39 EUR.

Забележка: допълнителните екскурзии се провеждат при мин. 20 туристи (цената включва транспорт и водач, входните такси се заплащат на място).


Описание на хотела:
Хотел Белведере – 3*** (www.belvedere.si), се намира в самото сърце на словенското крайбрежие, между градовете Изола и Порторож, на склон непосредствено над морето и с прекрасна гледка към залива на Триест.

Настаняване: Всички стаи са оборудвани с душ и тоалетна , климатик , телефон , телевизор , хладилник и няколко с балкон. Има и комфортни апартаменти с напълно оборудвана кухня на разположение на хотелския комплекс.

Ресторант и забавление: Изхранване (закуска и вечеря) на шведска маса в ресторанта на хотела с богат избор от ястия, възможности за забавление – музика и танци на терасата, както и за спорт - тенис, тенис на маса, бадминтон, мини голф.

Къпане: Освен с басейните, които са подходящи за всички възрасти, хотелът разполага и с морски плаж (на 800 м), лесно достъпен с живописна пешеходна пътека. За гостите на хотела се осигурява безплатен трансфер до плажа два пъти на ден – в 10.00 ч. от хотела за плажа и обратно в 13.00 ч./14.00 ч. Хотелският комплекс разполага с магазин за сувенири, магазин за цигари, собствен паркинг. Безплатен интернет кът за гостите на хотела. Наем на колела – 1.00 EUR на час.Парична единица на Словения: EUR (евро)

Минимален брой туристи: 35
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.

Допълнителна информация
  • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 128-13621


 
Полезни връзки