ОСТРОВ КОРФУ - ОСТРОВА НА НИМФИТЕ ОТ ВАРНА И БУРГАС

Маршрут: Варна - Бургас - о.Корфу - Бургас - Варна

Дати:

7 дни / 5 нощувки

транспорт: Автобус

цена: 430 лв. 

ОСТРОВ КОРФУ - ОСТРОВА НА НИМФИТЕ
 • Автобусна програма от Варна и Бургас
      
ИЗТЕКЛА ОФЕРТА!!!
   
  
ПРОГРАМА:

1 ден

Oтпътуване от Варна в 16.30ч. , от Бургас/ОМВ ДО х-л МИРАЖ в 19,00ч./ по маршрут – Солун – Янина – Игуменица.


2 ден

Сутринта пристигане в Игуменица и отпътуване с ферибот за о–в Корфу /1ч. 45 мин./. Остров Корфу е вторият по големина Йонийски остров. Бреговете му се мият от три морета – Йонийско, Адриатическо и Средиземно. Като всеки гръцки острови и този и свързан с множество митове и легенди. На гръцки е познат с името Керкира. Легендите разказват как богът на морето Посейдон се влюбил в нимфата Керкира, отвлякъл я и я довел на безименния остров, който от тогава носи нейното име. Настаняване в хотел 3*+ на острова. Вечеря. Нощувка.


3 ден

Закуска. Обзорна екскурзия на град Корфу: един от най-красивите и елегантни гръцки градове. Това не е случайно, като се има предвид продължителната хегемония на сицилианци, венецианци, французи и англичани на острова. От онези дни градът е съхранил елегантните си постройки, разкошни имения и дворци, както и парковете, засадени с цветя по френски образец. Посещение на двореца "Ахилион", свързан с личността на императрица Елизабет Сиси. Разглеждане на полуостров Канони, с гледка към т.нар. Мишия остров, Старият град (Палаиополи), площад Еспланде, аркадите Листон, Старата и Новата венециански крепости, църквата Свети Спиридон. По желание разходка с корабчето “Калипсо стар”, което ви предлага едно екзотично едночасово пътуване със специално конструирано корабче, чието прозрачно дъно ви позволява да изследвате и да се насладите на вълнуващия и завладяващ свят на морското дъно. С голямото си разнообразие и красота, подводния свят ще ви удиви. Като допълнение, двата морски тюлена – Симба и Анна ще ви изпълнят уникално подводно шоу, по време на кратката ви почивка на остров Видо. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


4 ден

Закуска. Свободно време или еднодневна разходка с корабче до Синята лагуна, с възможност за плаж и престой в селището Сивота на континенталната част на Гърция. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


5 ден

Закуска. Свободно време или Екскурзия до Палеокастрица – един от най-оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древния град Алкинос и двореца на крал Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров. Посещение на прочутия византийски манастир „Палеокастрица” – великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жители от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им. Ще ви впечатлят няколко невероятни плажа с кристално чиста вода, сгушени по бреговата линия или разпръснати в маслинови, лимонени и кипарисови градини. Пейзажът комбинира синьо-зелени води и живописни заливи и е само малка част от гледките, които ще ви завладеят. По желание разходка с лодка около скалистото крайбрежие и пещерите на Палеокастрица. Отпътуване за Сидари – считано за едно от най-пленителните места на острова, уникално със своя пясъчен канал образуван от морските води "Канала на любовта". Свободно време за плаж. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


6 ден

Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.


7 ден

Закуска. 09.30 сутринта отпътуване за България. Вечерта пристигане.. • Цена: 430,00 лв

ЦЕНАТА, калкулирана при 40 плащащи туриста, ВКЛЮЧВА:
 • транспорт с лицензиран автобус 3*,
 • 5 нощувки на остров Корфу при настаняване в двойни или тройни стаи ХОТЕЛ 3* на база HB
 • водач от агенцията


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Обзорна обиколка на Корфу с посещение и входна такса на двореца Ахилион – 16,00 евро /по желание ползването на слушалки за двореца – доплащане – 3 евро/
 • Разходка с корабче Калипсо стар – 16,00 евро,
 • еднодневна разходка с корабче до Синята лагуна с обяд – 30,00 евро
 • Екскурзия до Палеократица и Сидари – 15,00 евро,
 • при подходящо време разходка с лодка в Палеократица – 10,00 евро,
 • застраховка+пътни такси – 15,00 лв/човек,зодължително

  • Всички допълнителни мероприятия се осъществяват при минимум 25 записани туриста.Заявяват се и заплащат предварително с надлежно издаден документ за плащане седмица преди отпътуването.

Необходими документи:
 • валидна лична карта или задграничен паспорт – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска, за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители.

Записване с внасяне на депозит - 30 % от стойността на пътуването и групов договор за пътуване с общи условия.

Посещаваната страна е без специфични визови и санитаро-хигиенни изисквания спрямо българските граждани.

Програмата е предварителна. Фирмата запазва правото си на актуализация.Интересни факти за остров Корфу:
 • о-в Корфу има и друго име – Керкира
 • Чак до втората половина на 20 век, мнозинството от местните говори не на гръцки, а на
венециански диалект.
 • Кухнята също е по-скоро италианска, отколкото гръцка.
 • Най – големият площад на Балканския полуостров се намира на Корфу.
 • По време на Великденските празници на острова има традиция да се чупят глинени делви
пълни с вода. Счита се, че техния шум събужда богинята на пролетта Персефона..

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 135 - 4322