Почивки

ОЛ ИНКЛУЗИВ ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАКИНТОС ОТ ВАРНА, ШУМЕН, ВЕЛИКО ТЪРНОВО И СОФИЯ
Маршрут:
Остров Закинтос

Продължителност: 8 дни / 5 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 569 лв.

 

Програма
ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАКИНТОС
 • ОТ Варна, Бургас, Шумен, В. Търново и София

Името на остров Закинтос се появява в митовете и легендите още от праисторически времена. В „Илиада" на Омир се споменава, че името на острова е взето от сина на легендарния цар на Фригия- Дарданос. Закинтос се смята за колонизатор на острова, според легендите той е построил акропол, на чието място днес се намира Веницианският замък Псофида. Закинтос е третият по големина от Йонийските острови. Площта му е 410 кв. км, а бреговата му линия е с дължина 123 км. Релефът на острова е разнообразен - има плодородни равнини на югоизток, които приминават плавно в спокойни и златни пясъци. Западната му част е планинска. Столицата на острова носи същото име - Закинтос, неофициално местите я наричат Хора. Населението е около 35 000 души. Закинтос е най-предпочитаното място в Средиземноморието за живот и създаване на потомство на голямата морска костенурка с латинското име Caretta Caretta. Островът е популярна туристическа дестинация, особено сред британците и германците.

 • 5 нощувки в хотел " Tsilivi Beach 4* " на база All inclusive

Град на отпътуване Час Място Цена
Варна 15:00 часа централна-автогара 629 лв.
Шумен 15:30 часа автогара 619 лв.
Бургас 17:30 часа автогара-запад 619 лв.
В.Търново 16:30 часа Обръщалото на тролеите 619 лв.
София 23:30 часа Централна Автогара, сектор Паркинг 569 лв.


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:

Нощен преход.Отпътуване от съответния град по маршрут София – Солун – Килини – Закинтос.


ВТОРИ ДЕН

Настаняване в хотела. Закуска. Свободно време за почивка и плаж, възможност за допълнителни екскурзии.


ТРЕТИ ДЕН - ШЕСТИ ДЕН:

Закуска. Свободно време за почивка и плаж, възможност за допълнителни екскурзии.


СЕДМИ ДЕН:

Закуска. Освобождаване на хотела Отпътуване за България.ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
 • пътни и магистрални такси;
 • 5 нощувки в хотел Tsilivi Beach 4 * на база All inclusive
 • медицинска застраховка с покритие 5000 евро към ЗАД "Армеец"
 • кратка пешеходна обиколка на Йоанина;
 • представител на Агенцията по време на пътуването и престоя.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • допълнителни екскурзии по програмата – заявяват се предварително;
 • разходи от личен характер;
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 65 до 75 години – 1.40 лв. / ден;
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 76 до 84.99 години – 2.80 лв. / ден;
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с покритие 4000 евро за лица над 85 години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
 • възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма.


По време на Вашия престой Ви предлагаме:

Обзорна обиколка на град Закинтос:
 • Разглеждане на площад „Св. Марк“ с католическата катедрала, музея на Соломос и Калвос - едни от най-почитаните гръцки поети, площад „Соломос, византийския музей (по желание),Храмът на Дионисий (покровител на острова) и Венецианската крепост. Свободно време, за да се насладим на уникалната атмосфера. Връщане в хотела. Вечеря – 10 евро ( при минимален брой участници 20 човека )

Екскурзия с яхта около остров Закинтос:
 • Разходката с яхта е задължителна ако желаете да видите цялата красота на острова, както и да посетите прословутия плаж Навагио. Тук през 1982г. претърпял корабокрушение товарния кораб „ Панаьотис”, превозващ контрабандни цигари. След което продължаваме към Сините пещери – уникални пещери, чиито стени благодарение на отблясъците от водата придобиват удивителни сини оттенъци. Достъпни са само по море ипо време на екскурзията ще имате възможност да се потопите в кристално чистите води на йонийския остров – 25 евро ( при минимален брой участници 20 човека )

Целодневен круиз до стров Кефалония:
 • Кефалония е административния център на Йонийските острови и е с площ 781 кв.м. Островът обхваща голямо природно многообразие и особености. Съвършените плажове са сякаш от пощенска картичка, планината Енос е покрита със специфичен вид ели, които се срещат само тук. Обявена за национален парк тя е приютила и рядка порода диви коне. Пещерата Дрогарати е наистина с внушителни размери и е прочута с невероятната си акустика, тук през лятото се изнасят множество концерти, а пещерата Мелисани е скрила в недрата си подземно солено езеро, приказно осветено от снопове светлина, проникващи през отвори на тавана – 40 евро ( при минимален брой участници 20 човека )


УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • цената е валидна при група от минимум 35 човека;
 • внасяне на 30% капаро;
 • доплащане не по-късно от 15 дни преди заминаване;
 • срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • за лица над 18 год. лична карта или валиден задграничен паспорт;
 • за лица до 18 год., пътуващи с един родител или без родители, нотариална заверка от единия или двамата родители.


ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
 • Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни.
 • Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.


Допълнителна информация
ЗА ОСТРОВ ЗАКИНТОС:
Смарагдово синьо море, зелени хълмове, покрити с цветя, величествени бели скали, извисяващи ссе над кристалните морски води – неслучайно Закинтос е наричан „цветето на Изтока”. Закинтос или известен още като Занте е малко кътче от Рая, предлагащо на своите гости всичко от което се нуждаят за своята почивка. Без значение дали мечтаете за почивка сред красива природа, места за разходка, плаж и море или романтика през медения месец, Занте може да Ви предложи всичко това... и още. С красива природа, мек климат, богата история и дъх на романтика, островът привлича хилади туристи годишно и ги омагьосва с приказната си красота.

Информация за острова:
Разположен в Йонийско море, остров Закинтос е една от перлите в короната на Република Гърция. С площ от 410 кв. километра и 123 км крайбрежна ивица, островът е трятият по големина всред Йонийските острови.
Най-южно разположен, Занте предлага на своите гости идеално съчетание на пълна релаксация на прекрасни плажове сред спираща дъха природа и възможност за разходки и екскурзии до близките острови.

История:
Легендите гласят, че островът е кръстен на Закинтос, син на аркадийския вожд Дардан. Омир го описва като салесен с гори. В последствие бива завладян от Кефалония Кефалис, баща на Лаертос и дядо на Одисей. Закинтос става част от царството на Одисей, който участва в Троянската война и чиито премеждия на път към дома след края на войната Омир описва в соята „Одисея”. След възстание на острова, Закинтос се превръща в самостоятелна държава. По късно бива покорен от Александър Македонски и след това от римляните. Според местните предания, Мария Магдалена донася християнството на острова, когато на път към Рим корабът й спира на Занте. Опустошаван от пирати и разбойници, завладян от венецианците, които го наричали „Цветето на Изтока”, днес Закинтос е част от Република Гърция и поради красивата природа, богата история и усмихнати граждани, островът е една от нейните най-популярни туристически дестинации.
През 1953г. Поради земетресение, много от сградите и църквите в Занте са разрушени, но островът запазва своята притегателна сила и красота и все още може да бъде видяно венецианското наследство в лицето на тесните улички, широк площад, старинни сгради и останки от разрушен венециански дворец.

Места които трябва да посетите:
 • Църквата Свети Дионисиос – Храмът на Свети Дионисиос – покровител на острова – е разположен на площад Страта Марина. В него могат да бъдат видяни икони, дело на известни гръцки майстори, както и мощите на светеца, пренесени на острова от манастира Строфадес, където Свети Дионисиос бил погребан.
 • Византийският музей – Тук можете да видите красиви дърворезби и картини от ХІІ, ХІІІ, ХVІІ и ХVІІІ век.
 • Музеят на Дионисиос Соломос (Dionysios Solomos) – посветен на един от великите кръцки поети.
 • Природонаучният музей на Закинтос – Разположен на около 15 км. От центъра на закинтос, в него можете да разгледате представители на флората и фауната не само на острова, но и в Гърция като цяло.При малко свободно време и желание, отделете минути и за Обшинската библиотека и художествената галерия.
 • Хълмът Страни – Тук е поставена статуя на поета Дионисиос Соломонос, който казвал, че гледката, разкриваща се от този хълм го вдъхновила да напише творбата си „ Химна на свободата”, превърнала се в химн на Гърция.
 • Хълмът Бохали – Разгледайте останките от разрушен венециански дворец и се насладете на живописната гледка към селцето Зоодохос Пиги.
 • Сините пещери – Едно вълшебно място. Открити през 1897 г. те се превръщат в една от най-известните забележителности на Закинтос. Името им произлиза от отражението на тюркоазените води на морето върху белите скали. Насладете се на пътуване с корабче под сводестите пещери и арки.
 • Корабокруширалият кораб – в близост до манастира Агиос Гергио Кремнао, корабът привлича множество туристи. Най-добре е да го посетите рано сутрин или следобяд, когато има по-малко хора.

Къде да отидем на плаж:
 • Заливът Ланага – Обявен за Национален парк, заливът е дом на застрашените морски костенурки Caretta caretta. Тук те снасят яйцата си. Моторните водни спортове са забранени тук. Ланагас е най-оживения комплекс на острова с множество кръчми, клубове и барове.
 • Аликес (Alykes)- Дълга плажна ивица с чудесен пясък с възможности за много водни спортове и богат избор на таверни, барове и дискотеки.
 • Аргаси (Argassi) – Тук можете да се насладите на разнообразни видове водни спортове.
 • Каламаки (Kalamaki) – Част от Националния морски парк. Каламаки е по- тих и спокоен курорт, подходящ за семейства с деца и влюбени двойки. Намира се в близост до летището.
 • Циливи (Tsilivi) – Рибарско селце с красиви плажове и богат избор на заведения, превърнало се в приятен курорт.
 • Василикос (Vassilikos) – Едно от най-красивите и привлекателни места на острова. Тук се намират някои от най-добрите хотели.

Места за забавление:
Ако сте любител на нощния живот, Лаганас е мястото за Вас. Той е най-големият и шумен курорт на острова, предлагащ на своите гости забавления до зори в повече от 50 бара и дискотеки. Негов съперник е Аргаси, но и другите курорти не им отстъпват.

Шопинг:
Навсякъде из острова ще откриете магазинчета за сувенири, кърпи, тениски и всякакви принадлежности, необходими ви за весела ваканция на плажа. Ако обаче търсите истинските магацини, пазарната улица Одос Александрас в град Закинтос е мястото за вас. Тук ще намерите голямо разнообразие от кожени облекла и бижута.


 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 133 - 7231


 
Полезни връзки