Почивки

ПОЧИВКИ В ИТАЛИЯ - ПУЛИЯ 2017 В GRAND HOTEL CAVALIERI 4*
Маршрут:
София - Бари - София

Продължителност: 8 дни / 7 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 870 лв.

 

Програма
Почивка в Италия - Пулия 2017

В Grand Hotel Cavalieri 4* с възможност за посещение на Кампомарино ди Маруджо – Матера – Бари – Монополи – Остуни – Мартина Франка – Галиполи – Песколюзе – Санта Мария ди Леука – Алберобело – Локоротондо – Лече – Отранто – Кампомарино Маруджо – Таранто

Пулия - отлична почивка в Югоизточна Италия, 7 нощувки с настаняване на закуска и вечеря в хотел, разположен в близост до морския бряг, със собствен пясъчен плаж - отлични условия за релакс, включени самолетни билети с лет. такси, трансфери от/до хотела, включена екскурзия, мед. застраховка


Програма:

Ден 1. София – Бари – Кампомарино ди Маруджо

Отпътуване от терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания "Wizz Аir" в 18:15 ч. Кацане на летището в Бари в 18:40 ч. Трансфер до хотела. Вечеря. Настаняване. Нощувка.


Ден 2. Матера

Закуска. Информационна среща. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: полудневна екскурзия до Матера.
Посещение на Матера – "мъртвият град", известен в целия свят като естествен декор на филми като "Евангелие по Матея" и "Младият месия". Матера е избрана за Европейска столица на културата за 2019 г. заедно с Пловдив. Този старинен град е създаден в скалисто възвишение, което днес съставлява историческия център на Матера, наречен Саси. Многобройните естествени пещери в Матера са били първите къщи на древните обитатели още преди 9000 г. пр. Хр. Жилищата са издълбавани едно над друго в самата скала. Покривът на дадена къща може да се явява път, стълбище, градина или под на друга къща.
Пешеходна разходка в историческия център с посещение на скалните църкви. Свободно време.
 • Входна такса за скалните църкви (от 2,50 до 6 EUR в зависимост от това в колко църкви се влиза) – заплаща се на място от туристите.
Вечеря. Нощувка.


Ден 3. Бари – Монополи

Закуска. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: целодневна екскурзия до Бари и Монополи с включена дегустация на вино и фокача.

Бари е пристанище и областен град, вторият по значение икономически център в Южна Италия, развиващ се благодарение на транспорта и туризма. Това го прави едновременно оживен, приветлив и интересен за посещение. Привлекателен за туристите е основно старият град. Там се намира катедралата "Св. Савин", която е построена в края на 12 в. в романски стил. Днес тя блести със светлата си фасада и елегантния си интериор с барокови елементи, добавени през 18 в. На няколко крачки от катедралата се намира емблематичната за Бари крепост "Нормано-Свево" - построена през 12 в. и сменяла функциите и управлението си няколко пъти, днес тя е място за организиране на художествени изложби и културни събития.

Пешеходна разходка в стария град на Бари с включена дегустация на вино и фокача. Посещение на базиликата "Свети Николай", където се съхраняват мощите на светеца, закрилник на моряците, затворниците и децата. Осветена е през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г., и все пак е едно от най-големите постижения на характерната за Италия романска архитектура в Пулия. Свободно време.

Посещение на Монополи – сравнително малък крайбрежен град, разположен на 40 км южно от Бари. Монополи ще ви очарова с комбинацията от романтично старо пристанище, красиви плажове и исторически забележителности. Разхождайки се край морето можете да посетите крепостта на Карл V, завършена през 1522 г. в петоъгълна форма с цел отбрана и интересна заради славата си на затвор чак до 1969 г.

Обиколка на историческия център на Монополи с посещение на катедралата "Санта Мария дела Мадия", завършена през 15 в. след близо 3 века строителство и благодарение на едно чудо, което осигурило гредите за покрива. Интериорът й впечатлява с червените, жълти, бели и зелени мрамори, които оформят преливащи се фигури. Свободно време.
Вечеря. Нощувка.


Ден 4. Остуни – Мартина Франка

Закуска. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: целодневна екскурзия до Остуни и Мартина Франка с включена дегустация на капоколо, салам и вино.
Остуни, често наричан "Белият град", е известен с производството на вино, висококачествен зехтин и с характерната архитектура в бяло. Създаден през неолита, подобно на едър диамант в предиталианската си история, Остуни преминава от едни ръце в други средно веднъж на всеки сто години. Пешеходна разходка в историческия център на града. Днес най-забележителни за посещение в Остуни са катедралата "Успение Богородично", епископският дворец и множеството запазени дворци на аристократични фамилии. До началото на второто хилядолетие катедралата е функционирала като православна църква, а през 13 в. Фридрих II я превръща в католическа. След като пострадала при земетресение през 15 в., църквата е построена наново в готически стил. Свободно време.
Посещение на Мартина Франка – очарователен град в провинция Таранто, известен със своята добре запазена стара част. Пешеходна разходка в историческия център с дегустация на капоколо, салам и вино. Историческия център на Мартина Франка все още е ограден от крепостни стени, прекъснати от забележителни барокови порти. Сградите в него също се отличават със своята барокова архитектура – базиликата "Св. Мартин" със статуята "Св. Мартин и просякът" на фасадата, готическата църква "Св. Антонио" от 15 в. с добавени барокови елементи, дворци с красиви лоджии с перила от ковано желязо. Дворецът на дожите от времето, когато градът е самостоятелно херцогство, гледа към най-големия площад в стария град "Пиаца Рома". Свободно време.

Вечеря. Нощувка.


Ден 5. Галиполи – Песколюзе – Санта Мария ди Леука

Закуска. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: целодневна екскурзия „Токът на ботуша“ – Галиполи, Песколюзе и Санта Мария ди Леука с включена дегустация на зехтин и местни продукти.
Галиполи – поразително напомнящ на Несебър със своя модерен град, свързан със запазената си стара част чрез мост. Основан от месапите и развивал се като военно средище и търговско пристанище по време на Римската империя и Средновековието, Галиполи постига своя икономически разцвет през 16 в., когато става най-големият пазар за зехтин в Средиземноморието. Все още могат да се видят подземните преси за извличане на маслиново масло, което преди откриването на петрола се е ползвало като гориво. Именно на това "злато" Галиполи дължи бурното си развитие в миналото. Днес на интерес се радва византийската крепост от 13 в., която е преустройвана от арагонците, за да придобие днешния си вид. Един от най-загадъчните обекти в града е Гръцкият фонтан, смятан някога за най-стария фонтан в Италия, с неизяснена датировка и до ден днешен.
Пешеходна разходка в историческия център на Галиполи и дегустация на зехтин и местни продукти. По време на разходката спирка при бароковата катедрала "Св. Агата" от 17 в. Свободно време.
Време за плаж в курорта Песколюзе – най-неустоимото кътче от Пулия, наричано "Малдивите на Саленто", заради 8-километровия си плаж. Прозвището му съвсем основателно препраща съзнанието към тюркоазените води и искрящите фини пясъци на екзотичните ширини. Със залеза на слънцето приливът обгръща обширния плаж и над водата остават само върховете на дюните, които напомнят на разпръснати пясъчни острови. Върху дюните е запазена естествената растителност от акация и водна лилия.
Разглеждане на Санта Мария ди Леука – привлекателен морски курорт, разположен в близост до най-южната точка на Пулия – нос Санта Мария, който разделя Адриатическо от Йонийско море. Пешеходна разходка покрай известните паметници в курорта и посещение на светилището на Финибус Тера, известно като "светилище на края на света". Любопитно е, че на другия край на Стария свят – на северозападния край на Британия – съществува светилище със същото име. Свободно време.
Вечеря. Нощувка.


Ден 6. Алберобело – Локоротондо

Закуска. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: целодневна екскурзия до Алберобело и Локоротондо с включена дегустация на ликьор и местни сладки.

Разглеждане на Алберобело. Пешеходна разходка с дегустация на ликьор и местни сладки в града на трулите, където атмосферата Ви пренася в приказките. Трулите са специфични постройки, наследили праисторическа строителна традиция. Състоят се от цилиндрична основа със стени, дебели до 1 м, и конусовиден покрив от варовикови плочи на няколко пласта. Макар че са градени без всякаква спойка, те са оцелели и до днес. Най-изумителен е градският музей "Територио", който е съставен от 10 трули, обединени в едно, и представя историята на трулите и техните обитатели. Катедралата на градчето е посветена на светците Козма и Дамян и се отличава с неокласическата си фасада от 18 в. В близост до главния площад се намира църквата "Санта Лучия" от началото на 19 в. Свободно време.

Посещение на Локоротондо – пешеходна разходка из улиците на гинесовия рекордьор за най-много букви "о" в името си. Странното име, което означава "кръгло място", произлиза от също толкова интересния исторически център с кръгла форма. Локоротондо е известен още като "Град на балконите" и като една от 36-те най-красиви общини в Италия. Тук не само къщите си имат номера, но и всеки балкон е номериран. Не на последно място едно от "бижутата" на градчето е бялото леко пенливо вино. Свободно време.
Вечеря. Нощувка.


Ден 7. Лече – Отранто

Закуска. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: целодневна екскурзия до Лече и Отранто с включена дегустация на вино и брускети.
Посещение на Лече, известен като "Флоренция на Пулия", заради съхраненото богатство от шедьоври на архитектурата и изкуството, където сред хармоничната смесица от стилове преобладава бароковата архитектура. Интересни забележителности в Лече са катедралата "Успение Богородично", Епископският дворец, църквата "Богородица на благодатта", градската крепост, областният музей, римският амфитеатър и колоната на св. Орондзо – подарена от град Бриндизи, в чест на покровителя на Лече.
Пешеходна разходка в Лече и дегустация на вино и брускети. По време на разходката спирка на площада пред катедралата "Успение Богородично" и при църквата "Свети кръст". Свободно време.
Разглеждане на Отранто, където можете да се потопите в южняшката атмосфера на това градче с около 5 хил. души население. В античността оттук е минавал един от главните пътища на Римската империя и градът е служил като изходен пункт за настъпление към Балканите. Добре запазен е средновековният арагонски замък, увековечен в първия готически роман в историята – "Замъкът на Отранто" на английския писател Хорас Уолпоул.
Пешеходна разходка в историческия център на Отранто с посещение на катедралата, в която се схъранява една от най-красивите подови мозайки от цялото Средновековие, както и колони, за които се смята, че са донесени от храма на Минерва. Свободно време.
Вечеря. Нощувка.


Ден 8. Кампомарино ди Маруджо – Таранто – Бари – София

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Таранто – пешеходна разходка в центъра на града, включена в цената.
Таранто е един от красивите крайбрежни градове с интересна история и важно търговско и военно пристанище в целия регион Пулия. От историята е познат като "спартанския град", тъй като възниква през 706 г. пр. Хр. като древногръцка колония - единствената, създадена някога от спартанци. Те му дават названието Тарас. След изграждането на пристанището древният град се разраства и се развива значително като важен търговски център. Таранто се превръща в един от най-богатите и значими древногръцки градове. Днес е известен още като "град на две морета" заради това, че бреговете му се простират около залив, носещ наименованието Голямо море, и лагуна, наречена Малко море. Двете "морета" са разделени от нос, който затваря залива и води до изкуствено създаден остров, който днес е свързан със сушата посредством подвижен мост и път. Сред забележителностите на Таранто са подвижният мост, свързващ стария град с новата част на града, Арагонският замък от 15 в., останките от древния храм на Посейдон, катедралата на града "Свети Каталдо", историко-археологическият музей и още други.
Пешеходна разходка в центъра на Таранто. Свободно време.
Отпътуване за Бари. По пътя спирка в шопинг център "Casamassima" с възможност за пазаруване и свободно време.
"Casamassima" е място, посветено на цялото семейство, където релаксът, пазаруването и забавлението се срещат, за да Ви предложат уникално преживяване! Молът разполага със 110 магазина, предлагащи дрехи и аксесоари на световноизвестни марки, висококачествена козметика, както и всичко необходимо за домакинството. След пазаруването посетителите могат да се насладят на ароматно италианско кафе, както и на кулинарните специалитети, приготвени и поднесени в зоната за хранене, а за забавлението на малчуганите има специално отделена зона за игра и развлечения. Това и много повече Ви очаква в търговски център "Casamassima"!
Трансфер до летището в Бари. Отпътуване за България в 19:15 ч. Кацане на летище София в 21:30 ч.
Grand Hotel Dei Cavalieri & Spa 4*

Grand Hotel Cavalieri 4* е разположен в близост до морския бряг, хотелът предлага отлични условия за релакс на плажа.

За да осигури приятен престой на гостите си, хотелът разполага с 24-часова рецепция, два асансьора, лоби бар, Wi-Fi, добре оборудван СПА център и голям външен басейн, подходящ за малки и големи, бар край басейна, безплатен паркинг.
Разнообразната и богата закуска се предлага на блок маса в зала на 4-тия етаж с красива панорама.
Закуската включва кроасани, кекс, сирена, яйца с бекон, йогурт, мюсли, свежи плодове, плодов сок, кафе, капучино. Закуската продължава от 07:30 ч. до 10:00 ч.
Обядът се сервира от 12:30 ч. до 14:00 ч. За туристите, които са доплатили за обяд, се приготвят сухи пакети в дните, в които имат целодневна екскурзия.
Вечерята се сервира на блок маса в ресторанта, предлагащ типична местна и национална кухня. Обслужването продължава от 19:00 ч. до 21:00 ч.
При предварителна заявка може да се осигури вегетарианско, веганско или безглутеново меню.

Стаи
Комплексът разполага с основна сграда и няколко двуетажни вили. Настаняването е в основната сграда!
Всички стаи са модерно обзаведени и имат телевизор, минибар, централна климатизация с индивидуално регулиране, сейф, баня с душ, сешоар, Wi-Fi интернет, теракотен под. Предлагат се стаи за непушачи, както и стаи за трудноподвижни туристи, които се предоставят след предварителна заявка и потвърждение от страна на хотела!
Стаите са разположени на 1-ви, 2-ри и 3-ти етаж и имат балкон или тераса. Предоставят възможност за настаняване на максимум трима туристи. Допълнителните легла представляват разтегателен диван, разтегателен фотьойл или сгъваемо легло. При предварителна заявка може да се осигури бебешка кошарка срещу доплащане на място – 5 EUR на ден.

Плаж
Собственият пясъчен плаж на хотела се намира само на около 600 м разстояние през спокойната и добре озеленена вилна зона на курорта. До него се стига с безплатен транспорт или пеш за около 15-20 минути по алеите покрай кокетни ваканционни вили. Плажът е заобиколен от борова гора и е оборудван с безплатни за гостите чадъри и шезлонги – 1 чадър и 2 шезлонга на стая до изчерпване. Сгушеният в прохладна зеленина бар на плажа предлага освежаващи и разхладителни напитки, както и леки закуски. От хотела могат да се наемат плажни кърпи на цена от 2 EUR за брой и за всяка смяна.


Дати и цени: РАННИ ЗАПИСВАНИЯ отстъпка -50 лв /турист до 28.02.2017
 • Пакетнтие цени са на на база човек настанен в двойна стая!
Дати заминаване: Цена BGN Наличност
ПРОЛЕТ 201727.05.2017 870 лв има места
03.06.2017 870 лв има места
10.06.2017 930 лв има места
17.06.2017 940 лв няма места
24.06.2017 940 лв има места
ЕСЕН 201702.09.2017 1020 лв има места
09.09.2017 940 лв има места
16.09.2017 940 лв има места
23.09.2017 870 лв има места


Цената включва:
 • Самолетен билет за директен полет София - Бари - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси
 • Чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж до 10 кг. (56x45x25 см.) в самолета
 • Трансфер летище - хотел - летище
 • 7 нощувки в стандартни стаи с балкон или тераса в основната сграда на хотел "Grand Hotel dei Cavalieri" 4* или подобен в Пулия;
 • 7 закуски и вечери на блок маса с включени 1/4 л. вино и 1/2 л. газирана вода по време на вечерята
 • Екскурзия с посещение на Таранто и шопинг център "Casamassima"
 • Wi-Fi в общите части на хотела и в стаите
 • Чадъри и шезлонги край басейна (при наличност)
 • Чадър и два шезлонга на плажа на стая (при наличност)
 • Трансфер от и до плажа
 • Анимация за деца и възрастни
 • Миниклуб за деца от 4 до 13 години
 • асистанс на български език по време на целия престой;
 • застраховка „Помощ при пътуване в чужбина" от ЕВРОИНС с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR.

Цената не включва:
 • туристическа такса (ако има такава): заплаща се на рецепция и се определя едностранно от местната общинска администрация. Към момента такава не е обявена.
 • допълнителни екскурзии;
 • разходи от личен характер;
 • входни такси за музеи, обекти и прояви по време на екскурзиите и други, посещавани по желание;
 • ползване на плажна кърпа: 2 EUR при вземане и за всяка смяна;
 • бебешка кошарка: 5 EUR на вечер (заявява се предварително и се заплаща на място на рецепцията на хотела);
 • застраховка „Отмяна на пътуване";

Отстъпки:
 • Отстъпка за допълнително легло в двойна стая: 90 лв.
 • отстъпка за дете от 2 до 11 г.: 226 лв

Доплащане:
 • единична стая - 226 лв. Поради високата заетост на хотела единичната стая ще бъде на заявка потвърждение!
 • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5 лв за 8 дни; от 76 г. нагоре: 25 лв за 8 дни.
 • Полудневна екскурзия до Матера на български език при минимум 20 записани туристи - от 2 до 11.99 г.: 20€; за възрастни 40€;
 • Целодневна екскурзия до Бари и Монополи на български език при минимум 20 записани туристи с включена дегустация на вино и фокача - от 2 до 11.99 г.: 27€; за възрастни 54€;
 • Целодневна екскурзия до Остуни и Мартина Франка на български език при минимум 20 записани туристи с включена дегустация на капоколо, салам и вино - от 2 до 11.99 г.: 24€; за възрастни 48€;
 • Целодневна екскурзия "Токът на ботуша" – Галиполи, Песколюзе и Санта Мария ди Леука на български език при минимум 20 записани туристи с включена дегустация на зехтин и местни продукти - от 2 до 11.99 г.: 27€; за възрастни 54€;
 • Целодневна екскурзия до Алберобело и Локоротондо на български език при минимум 20 записани туристи с включена дегустация на ликьор и местни сладки - от 2 до 11.99 г.: 22€; за възрастни 44€;
 • Целодневна екскурзия до Лече и Отранто на български език при минимум 20 записани туристи с включена дегустация на вино и брускети - от 2 до 11.99 г.: 27€; за възрастни 54€; Пакет от 3 целодневни екскурзии: Лече и Отранто; Остуни и Мартина Франка; "Токът на ботуша". Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 записани туристи - за деца от 2 до 11.99 г.: 72€; за възрастни 144€.

Записването на допълнителните екскурзии от България става най-късно до 14 дни преди датата на отпътуване.

Допълнителна информация:
 • Деца под 2 години заплащат само такса за полета в размер на 100 лв.

Информация за полетите
ЕСЕН 2016 Полет № Излита/Каца
София - Бари W6 4369 :-- - --:--
Бари - София W6 4370 :-- - --:--
 • Забележка: *Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.

Условия за резервации и анулации
 • При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
 • Доплащането е до минимум 45 дни преди датата на заминаване.
 • При анулиране на резервацията от деня, следващ деня на сключване на договора, до 60-я ден преди датата на заминаване – 0% неустойка от крайната цена на пътуването;
 • При анулиране на резервацията от 59 до 45 дни преди датата на заминаване се заплаща 30% неустойка от крайната цена на пътуването;
 • При анулация 44 – 30 дни преди датата на заминаване – 50% неустойка от крайната цена на пътуването;
 • При анулация 29 – 15 дни преди датата на заминаване – 75% неустойка от крайната цена на пътуването;
 • При анулация по-малко от 14 дни преди датата на заминаване или неявяване – 100% от крайната цена на пътуването.
Обща информация

Пулия или също така "Апулия", е регион в Югоизточна Италия, известен още като „апенинската Калифорния“, заради своето необикновено очарование. Разкошът на дестинацията се дължи и на множеството културно-исторически монументи, запазени от римско време. Природата също е била щедра – спокойствието и почивката до маслиновите дръвчета, както и полъха на морския бриз, ще ви отнесат в страната на приказките.

Брегове й се мият от кристално чистите води на Йонийско и Адриатическо море. Пулия впечатлява своите посетители с вълшебната си атмосфера, жаркото слънце и прекрасните пясъчни плажове. Тя може да предложи на туристите много повече. Старинната архитектура и храмове, култура, местният диалект и начин на живот, музиката, религиозните празници и карнавали, традиционната средиземноморска кухня придават на района неустоимо очарование.
Пулия е разделена на шест провинции – Бари, Бриндизи, Фоджа, Лече, Таранто и Барлета-Андрия-Трани.

Бари е пристанищен и главен град на Пулия. В него се преплитат богата история и екзотика. От III-ти век пр.н.е градът е бил под римско влияние, заради своето стратегическо местоположение. Излазът на море превръща Бари в главен търговски център, като през миналите векове основните сделки са били с роби. През IX-ти век градът е основно средище на римските владетели, като едва през XIII-ти век се присъединява към кралство Неапол. Това райско кътче е претърпяло множество сътресения и опустошения, но те не са попречили днес то да е водеща туристическа дестинация.
Удивително място с много атракции и забележителности е град Лече. Той е познат в цял свят като „града на барока“. Един от най-посещаваните монументи е базиликата „Санта Кроче“, привличаща погледите с нестандартната си архитектура, проектирана като египетски кръст. Построена е през 1295г. с отворен покрив. Интериорът на храма е величествен. В него се пазят останките на прочути светци.

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА№ 115 - 29388


 
Полезни връзки