Почивки

ПОЧИВКА НА ЕЗЕРОТО БАЛАТОН
Маршрут:
Езерото Балатон - Будапеща

Продължителност: 7 дни / 6 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 578 лв.

 

Програма
ПОЧИВКА НА ЕЗЕРОТО БАЛАТОН НА ПОЛУПАНСИОН - БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЕ НА ВЪЗРАСТТА НА УЧАСТНИЦИТЕ
55+ и приятели

Балатон е най-голямото езеро в Централна Европа – наричано още “Унгарското море”. По цялото крайбрежие на езерото са разположени градчета сред пищна зеленина, впечатляващи пейзажи и исторически забележителности. Водата в езерото е изключително чиста, загрява се бързо и е приятна за къпане от пролетта до късна есен. Високото ниво на обслужване правят почивката на Балатон предпочитана и нареждат курорта сред най-посещаваните на Стария континент.


Почивката включва 6 нощувки със закуски и вечери (вкл. 1 чаша вино и минерална вода) в хотел 3 звезди на езерото Балатон и възможност за факултативни екскурзии – обиколка на Будапеща; екскурзия до Големия завой на Дунава, крепостта Вишеград, старата столица Естергом и китното градче Сентендре; екскурзия до полуостров Тихан; екскурзия до гр. Кещели и крепостта Шюмег.Програма

ПЪРВИ ДЕН
04.30 ч. – отпътуване от Пловдив - хотел “Тримонциум”. 07.30 ч. – отпътуване от София – от автогара “Сердика” - бивш "Трафик Маркет" (между Централна жп гара София и Централна автогара София). Качването в автобуса започва в 07.00 ч. Пристигане на езерото Балатон вечерта. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


ВТОРИ ДЕН
Закуска. Свободен ден за плаж и забавления. Възможност за екскурзия с автобус и екскурзовод на български до полуостров Тихан, едно от най-красивите места по езерото – доплащане 22 лв за възрастни и 17 лв за деца под 18 г. Цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване и не включва такси за вход в музеи. Екскурзията се организира при минимум 20 участника. Полуостров Тихан е природен резерват, това е изключително впечатляващо място, представляващо един петкилометров език, който се врязва в езерото и почти докосва отсрещния бряг. Посещението на селото и на манастира оставя незабравими спомени. Вечеря. Нощувка.


ТРЕТИ ДЕН
Закуска. Свободен ден за плаж и забавления. Възможност за екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Будапеща – доплащане 30 лв за възрастни и 25 лв за деца под 18 г. Цената: включва транспорт и екскурзоводско обслужване и не включва такси за вход в музеи. Екскурзията се организира при минимум 20 участника. Екскурзията включва: панорамна обиколка на града с eкскурзовод - стария град, катедралата, рибарските кули, хълма Гелерт с цитаделата, ул. „Ракоци”, Парламента. Възможност за разходка с корабче по р. Дунав (цената на билета за корабчето, която е около 13 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Вечеря. Нощувка.


ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска. Свободен ден за плаж и забавления. Възможност за екскурзия с автобус и екскурзовод на български до големия завой на Дунава, крепостта Вишеград, Естергом и Сентендре - доплащане 35 лв за възрастни и 29 лв за деца под 18 г. Цената: включва транспорт и екскурзоводско обслужване и не включва такси за вход в музеи. Екскурзията се организира при минимум 20 участника. Естергом е старата столица на Унгария. Този град, а не Будапеща унгарците наричат „кралицата на Дунава”! Разглеждане на стария град и на катедралата – най-голямата църква в Унгария. Разглеждане на Сентендре – кокетно градче, чийто стар град ще ви върне назад във времето със своите дюкянчета, живописни кафенета и ресторанти, галерии и пр. Вечеря. Нощувка.


ПЕТИ ДЕН
Закуска. Свободен ден за плаж и забавления. Възможност за екскурзия с автобус и екскурзовод на български до градчето Кещели и до крепостта Шюмег - доплащане 22 лв за възрастни и 17 лв за деца под 18 г. Цената: включва транспорт и екскурзоводско обслужване и не включва такси за вход в музеи. Екскурзията се организира при минимум 20 участника. Кещели е най-старият град на брега на Балатон. Центърът му пази атмосферата на живописен провинциален град от края на XIX век и приютява един от най-ценните архитектурни паметници в района на езерото – двореца Фестетикс, от терасата на който се открива възхитителна гледка към езерото. Замъкът Шюмег е най-старият замък в Унгария, строен през XIII век. Вечеря. Нощувка.


ШЕСТИ ДЕН
Закуска. Свободен ден за плаж и забавления. Вечеря. Нощувка.


СЕДМИ ДЕН
Закуска. Отпътуване за България. Вечерта - пристигане в България.ДАТИ И ЦЕНИ:

15.06.2014 - 21.06.2014: 578 лв
21.09.2014 - 27.09.2014: 578 лв

Цена за деца до 12 г. в стая с 2-ма възрастни - 499 лв.
Цена за деца до 12 г. в стая с 1 възрастен - 520 лв.
Доплащане за настаняване в индивидуална стая - 138 лв.

Настаняването е в Hotel Club europa & hungaria*** - Siofok или подобен


Цената включва:
  • Транспорт с луксозен автобус;
  • 6 нощувки със закуски и вечери (вкл. 1 чаша вино и минерална вода) в хотел 3 звезди на езерото Балатон;
*Водач – придружител от TO;


Цената не включва:
  • Обеди;
  • Обявените специално, че са с доплащане, екскурзии;
  • Застраховка „Медицински разноски при пътуване” (доплащане 14 лв за целия престой).


При тази почивка няма никакви ограничения за възрастта на учaстниците, тоест всички участници могат да се възползват от цената, независимо дали са навършили 55 години и дали са придружени или не от хора, навършили тази възраст.


Настаняването е в Hotel club europa & hungaria*** - Siofok или подобен

Допълнителна информация
  • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 105-12526