Екскурзии в България

Празник на Тиквата в Севлиево и средновековен град Хоталич
Маршрут:
Варна - Севлиево – Варна

Продължителност: 1 дни / 0 нощувки

Транспорт: Автобус

 

Програма
Празник на Тиквата в Севлиево и средновековен град Хоталич
 • От Добрич, Варна и Шумен

 • ДАТА: ИЗТЕКЛА ОФЕРТА!


ПРОГРАМА

 • Отпътуване от Добрич от Младежки дом в 04.15ч.
 • Отпътуване от Варна от Антим-1 в 05,00ч,
 • Отпътуване от Шумен 5км в 06,00ч.

Кратки почивки по пътя. Пристигане в град Севлиево. Посещение на Дандаловите къщи, Хаджистояновото училище построено през 1844 г., Табаханата (работилница за обработване на кожи), Часовниковата кула най – старата запазена обществена постройка в Севлиево. През ХVІІІ век градът е административно средище и център на занаятчийството и търговията в района. Свободно време за участие в Празника на Тиквата. Празникът се провежда около празника на град Севлиево.

В "Дандолови къщи” ще се обособи и музей на тиквата, както и други културни прояви със състезателен характер, чието място на провеждане ще бъде в парка пред ДК Мара Белчева”. Предстои изработката и на оригинални атракции за гостите на Севлиево като павилиони с формата на тикви, където ще се предлага печена тиква, изложба на кулинарни тиквени специалитети, състезания с тиквени гондоли и светлинно шоу. Във фоайето на дома на културата "Мара Белчева" са подредени изложбите "Тиквени фантазии".

Рисувани тикви, инсталации от причудливи тикви, малки и огромни тикви, отгледани в местните стопанства, могат да видят севлиевци и гостите на града. Празникът продължава цяла седмица, а според организаторите от общинската администрация и местното туристическо сдружение, кулминацията на "тиквените дни" е в петък и събота.

Печена тиква, щрудел с тиква, руло от тиква, бисквитено руло с тиква, пълнена тиква със сушени плодове, тиквени гайгани, салата от тиква, тиквена туршия, супа от тиква, крем от тиква, тиквено парфе, тиквеник, мармалад, сладко, петмез и рачел от тиква, каварма от тиква в тесто, лютеница от тиква, тиквен хляб, банички с тиква, пилешко суфле от тиква.

Следобяд разглеждане на средновековния град Хоталич - Намира се върху естествено укрепената хълмиста местност Крушевски баир, над пролома на река Росица. Времето, в което възниква е V-VI век, а през X-ти на това място възниква български град с името “Хотел”. Неговата главна функция е укрепително съоръжение, с което да брани северната страна на Стара планина от варварски нашествия, а от юг – набезите на Византия. Стратегическото му местоположение между Търново и Ловеч го определя като средновековен град с местно значение. Името му “Хотел” е открито в един-единствен средновековен писмен извор.

Пристигане в съответните градове вечерта.Цена от Добрич:
Цена от Варна и Шумен:


Цената включва:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Туристическа програма в гр. Севлиево;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Туристическа застраховка;


Цената не включва:
 • Разходи от личен характер;
 • Входните такси за посещаваните обекти - около 6 лв;


Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста;

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуване

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 131-10921


 
Полезни връзки