Екскурзии в България

От Средновековието през Рим и назад - гробница Мезек – крепост Неузетикон – Ивайловград - вила „Армира” – Устремски манастир от Варна и Бургас
Маршрут:
гробница Мезек – крепост Неузетикон – Ивайловград - вила „Армира” – Устремски манастир

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 65 лв.

 

Програма
Екскурзия до ИВАЙЛОВГРАД

 • „От Средновековието през Рим и назад" - гробница Мезек – крепост Неузетикон – Ивайловград - вила „Армира” – Устремски манастир
 • Отпътуване от: Варна, Бургас, Обзор, Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой, Поморие, Сарафово


Програма:

1-ви ден:

Отпътуване в 05.30 ч. от Варна, в 07.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” срещу х.„Булаир” в посока Свиленград. Почивка по пътя. Около обяд пристигане на Мезешката гробница /в списъка на 100-те национални туристически обекта(НТО)/ – първата открита в българските земи в могилата Малтепе, край село Мезек, датираща от края на IV в.пр.Хр. Разглеждане на гробницата. Свободно време за обяд в село Мезек. Отпътуване за средновековната крепост „Неузетикон” /в списъка на 100-те НТО/ при село Мезек – построена е през XI-XII век с форма на неправилен четириъгълник с размери приблизително 60 на 100 м., Мезешката крепост е най-добре запазеното укрепление в Родопите и едно от най-добре запазените в цяла България. Посещение на винарна „Мезек” и възможност за дегустация на вино. Отпътуване за района на Ивайловград и настаняване в хотел 3*. Нощувка.


2-ри ден:

Закуска. Отпътуване за вила „Армира” /в списъка на 100-те НТО/ – един от най-интересните паметници от епохата на Римската империя. Посещение на таханджийница в Ивайловград и възможност за закупуване на тахан. Отпътуване за Свиленград. Свободно време за обяд в Свиленград. Отпътуване за Устремския манастир „Света Троица” – най-големия манастир в Сакар планина, основан към края на 14-ти век. Свободно време. Отпътуване и пристигане в Бургас вечерта, след това във Варна.


Дати на тръгване
 • 27-28.05.2017 г.; 08-09.07.2017 г.; 26-27.08.2017 г.; 30.09.-01.10.2017 г.; 18-19.11.2017 г.

Цена:
тръгване: от Бургас Варна*
Цена на възрастен в двойна или тройна стая: 65.00 лв. 94.00 лв
Цена на дете до 12 г. с 2-ма възрастни в стая: 60.00 лв. 89.00 лв
 • При минимум 6 туристи отпътуване от Варна*
 • При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Карнобат, Св.Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв. спрямо базовата цена за отпътуване от Бургас.


Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Ивайловград;
 • водач от от агенцията по време на пътуването;
 • екскурзоводско обслужване в обектите;
 • туристическа застраховка с лимит 1000 лв. за лица на възраст до 69.99 г.; лица над 70 г. не се застраховат


Цената НЕ включва:
 • доплащане за единична стая – 15 лв./вечер;
 • доплащане за вечеря с музика (3-степенно меню) – 20 лв. на човек;
 • входни такси на посещаваните обекти.


Допълнителна информация:

Необходими документи
 • валидна лична карта;


Записване и начин на плащане:
 • 30 % депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащане – до 3 дни преди датата на отпътуване;

Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията; Осъществяват се при минимум 25 туристи.

Минимален брой за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;

Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването от страна на агенцията поради недостатъчен брой записани туристи – 3 дни преди датата на отпътуване.

Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;

Входни такси: /с ориентировъчен характер/ входни такси: гробница с.Мезек – възрастни – 4 лв., учащи и пенсионери – 2 лв.; крепост Неузетикон – 4 лв., учащи и пенсионери – 2 лв.; вила „Армира” – възрастни – 5 лв.; учащи и пенсионери – 3 лв.;
 • При тази програма може да посетите 3 от 100-те национални туристически обекта.


Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 103 - 31260


 
Полезни връзки