Екскурзии в България

СТРАНДЖА И СИНЕМОРЕЦ ОТ ВАРНА И ДОБРИЧ
Маршрут:
Синеморец

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 173 лв.

 

Програма
Странджа и Синеморец – загадки, аромат на мащерка, цъфнала зеленика и посрещане на слънцето над Бутамята.

И още в програмата: посещение на тракийската гробница в Поморие, разходка с лодка по река Велека, с джип сафари през Силистар до Резово, посещение на музея на котвата и мистиката на Бегликташ

Дати: 08.09.2018 г. - тръгване от Варна и Добрич*


Програма:

1 ДЕН

7.00 ч. – Отпътуване от Добрич* /при група от минимум 10 човека/ – паркинга пред стоматологията.

8.00 ч - Отпътуване от Варна, ул. "Антим Първи".

По пътя - посещение на античната куполна гробница край Поморие, най-голямата, разкривана по българските земи. Внушителна по размери, изградена от камък и тухли, с уникален гъбообразен купол – поморийската гробница е единствена по рода си на Балканския полуостров. Архитектурната идея и градежът й и до днес впечатляват с прецизното си изпълнение.

Около 12.30 ч. пристигане в Синеморец. Настаняване в хотела. Свободно време за обяд.

14.30 ч. - разходка с лодка по река Велека - около 2 часа. Реката извира от карстов извор в Турция, но в най-красивата си част преминава през България, за да се влее в Черно море. Смело може да кажем, че това е най-красивата река с най-живописното устие към Черно море. След първия километър по течението на реката липсва напълно човешка намеса. Реката попада в най-големият български природен парк Странджа, който е защитена местност и е на първо място по биоразнообразие в Европа.
Тук природата е съхранила своята красота и уникален ландшафт. Реката придава приказен вид на околността – зелени гори, достигащи до самия бряг, тъмни скали с причудливи форми, изваяни от природата и златисти пясъци. Водачът ще ни разкаже за уникалните растителни видове, минавайки през лиманна растителност по бреговете, водните лилии и горски ириси. Ще видим речните костенурки, препичащи се на бреговете на реката, чапли, щъркели, скачащи риби, змийорки и др.
Достигайки до Синеморец, Велека образува красива лагуна и се просмуква към морето под пясъчна коса. На нея е един от най-красивите плажове по Южното Черноморие.
Пешеходна разходка от устието на Велека до скалното образование „Свинкса“ и фотопауза от най-високата точка над реката.
Свободна програма за вечеря. Залезът над устието на Велека може да се види от култовото барче "Кораба" с приятна музика и питие.


2 ДЕН

По желание, рано сутринта ще се изкачим над местността Бутамята, откъдето ще посрещнем изгрева на слънцето над морето. От скалите на платото по трасираната Еко
пътека ще видим обрулените от вятъра гори и прекрасните заливи с малки плажове - Листи, Липите и други безименни.

8.00 ч - Закуска и напускане на хотела в 9.30 ч.

10.00 ч. Джип сафари: около 3 часа – 3.30 часа. Тръгване от хотела с джипове през гората към защитената местност на плажа Силистар. Оттам към село Резово, където се открива гледка към устието на река Резовска и турския бряг. Обратно към устието на Велека ще се движим по високия бряг към Ахтопол. Преминавайки покрай крепостните стени на града, ще посетим църквата "Свето Възнесение Господне" - една от най-старите църкви, построена на основите на езическия храм на Посейдон. Фреските и стенописите от 17-ти век са запазени и реставрирани и имат униклна история.
Ще посетим "Музеят на котвата" - най-голямата сбирка на котви в Европа. Проф. Рачев ще ни разкаже за историята на котвата и ще видим каменни, дървени, метални котви, изработвани от древността до наши дни. Ще получим отговор на въпроса, "защо в този район има най-много потънали кораби?"

13.00 ч - Свободно време за обяд и разходка по пристанището и кея в гр. Ахтопол.

15.00 ч - Отпътуване към Беглик Таш. Светилището е скътано в полите на Странджа планина. Огромни скални късове, обработени от незнайни майстори, изграждат гигантска композиция в непристъпна местност на 6 км северно от Приморско. Археолозите са убедени, че внушителните канари с причудлива форма не са природен феномен. Човешка ръка, неизвестно как, е поставила на това място грамадите, тежащи по 200 тона. Изследванията показват, че Беглик Таш е съществувало от XIV в. пр.н.е. За траките Беглик Таш е имало магическа сила. Тук отбран кръг от посветени са извършвали тайнствени обреди, за да омилостивят боговете. Принасяли жертви и гадаели бъдещето. Специалистите по паранормални явления са открили необичайно силна енергия в района на мегалитите. Според езотериците Беглик Таш сбъдва всякакви желания. Според тях светилището край Приморско е един от комуникационните центрове с Космоса. Достатъчно е човек да отиде там и да си пожелае нещо, което много иска. Задължително условие е да вярва, че мечтата ще се сбъдне и помислите му да са чисти.

17.00 ч - Отпътуване към Варна и Добрич.


ЦЕНА:
Отпътуване от: Цена на човек в двойна/ тройна стая Цена на човек в единична стая
Варна 173лв. 188лв.
Добрич /при група от минимум 10 човека/ 183 лв. 198 лв.

Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран микробус/ автобус
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Синеморец
 • Посещение на антична куполна гробница край Поморие с включена беседа
 • Разходка с лодка по река Велека
 • Пешеходна разходка по устието на р. Велека с фотопауза от най-високата точка над реката
 • Пешеходна разходка за посрещане на изгрева на слънцето
 • Джип сафари с посещение на църквата "Свето Възнесение Господне" в Ахтопол и посещение на музея на котвата в Ахтопол
 • Посещение на Беглик Таш с включена беседа
 • Водач - екскурзовод от агенцията


Цената не включва:
 • Обяди и вечери
 • Лични разходи

Дадените часове са ориентировъчни. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците. Минимален брой за осъществяване на пътуването – 15 туриста Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 7 дни преди датата на тръгване.

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 155 - 10200


 
Полезни връзки