Екскурзии в България

МАГИЯТА НА РОДОПИТЕ ОТ ВАРНА
Маршрут:
Варна - Бачковски манастир - Чудните мостове - Триград – Дяволско гърло – Ягодина – Орлово око – Широка лъка - Асеновград – Варна

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 140 лв.

 

Програма
Магията на Родопите с отпътуване от Варна

 • Варна - Бачковски манастир - Чудните мостове - Триград – Дяволско гърло – Ягодина – Орлово око – Широка лъка - Асеновград – Варна


ПРОГРАМА

1 ден: Варна - Бачковски манастир – Чудните мостове - Триград

06.00 Отпътуване от Варна за Бачково (380км) с редовни почивки по пътя.

Посещение на Бачковски Манастир „Успение Богородично”
Намира се на южния край на родопското село Бачково, на 10 км южно от Асеновград. Манастирът е основан през 1083 г. от грузинеца Григорий Бакуриани, който направил дарение за изграждането му. Дълго време манастирът е бил грузински. От създаването му е запазена двуетажната костница, която се намира на около 400 м от него.Към края на ХІІ и началото на ХІІІ век е изградена зимната църква на манастира „Свети Архангели”, така че да се свързва с чардаците от втория етаж на западното крило, където са били монашеските килии. Смята се, че след падането на България под oсманско владичество (края на XIV век) в Бачковския манастир е бил заточен последният български патриарх – Eвтимий.

Свободно време за обяд.

Отпътуване към Чудните мостове
Чудните мостове са скален феномен, известен също с името Скалните мостове. Разположен е в карстовата долина на река Еркюприя в Западните Родопи, на 1450 м надморска височина, в подножието на връх Голям Персенк. В миналото мостовете са представлявали една пещера, образувала се под рушащото действие на речните води. С течение на времето части от нея се срутили, образувайки величествените мраморни мостове. Големият мост е широк около 15 м в по-широките части и дълъг почти 100 м. Състои се от три арки, като най-голямата е с височина 45 м и ширина 40 м. Малкият мост е на 200 м от големия по течението на реката - непроходим, дълъг 60 м, с обща височина 50 м, а височината на арката е 30 м. След него има и съвсем малък трети мост, който представлява пещера, в която водите на р. Еркюприя изчезват, за да се появят пак на повърхността след 3 км.

Продължаване за Триград (110км)

Привечер пристигане в Триград. Настаняване в комплекс Аркан Хан или подобен.

Възможност за вечеря в ресторанта на хотела срещу допълнително заплащане.


2 ден: Триград - Дяволско гърло – Ягодина – Орлово око - Триград

07.00-09.00 Закуска.

09.15 Отпътуване с автобуса към пещерата Дяволското гърло

10.00 - 11.30 Посещение на пещерата Дяволското гърло
Това е една от малкото пещери, която не блести с изящни образувания. Това, което привлича и омагьосва хората, е възможността да се докоснат до истинска стихия, до частица от тайнствения и страшен подземен свят. Входът на пещерата, наподобяващ дяволска глава, в гърлото на която се излива огромен ревящ водопад, от дълбока древност подхранва човешкото въображение и поражда множество легенди.Най-популярното предание е, че именно през Дяволското гърло се спуснал Орфей в подземното царство на Хадес, за да търси любимата си Евридика.
 • Входни такси: 5 лв. за възрастни при група над 20 човека.; 2 лв. за ученици и пенсионери

Придвижване с автобус до Тешел. Прехвърляне на групата на микробуси и/или джипове.

12.00 Отпътуване към Ягодина

12.30 - 14.00 Посещение на пещера Ягодина
Ягодинската пещера се намира в Буйновското ждрело, близо до родопското село Ягодина. Тя е една от най-известните и посещавани пещери в България. Със своите 8501 м дължина на галериите тя се нарежда на четвърто място сред най-дългите пещери у нас и на първо място в Родопите.
 • Цена за посещение на Ягодинската пещера: 4 лв. транспорт с микробус, вход за пещерата - 7 лв. за възрастни при група над 20 човека.

Посещение на „Орлово око“
Съоръжението „Орлово око” е метална площадка, разположена на стръмния склон на високия 1563 м връх Свети Илия, от която се разкрива красива гледка към цялата околност. При добро време могат да се видят целите Родопи, върховете на други български планини и дори част от Гърция.
 • Цена: Офроуд с джипове + Орлово Око - 10 лв./човек

Късния следобяд – връщане в хотела. Време за почивка.

Вечерта – възможност за вечеря с дисководещ.


3 ден, 12 август: Триград – Широка Лъка - Асеновград – Варна

До 09.30 закуска. Освобождаване на хотела. 10.00 Отпътуване.

Кратка спирка в Широка Лъка.
Селото е известно със своите красиви, автентични родопски къщи, разположени амфитеатрално от двете страни на местната река и със съхранения си фолклор. В центъра му се намират паметниците на Екзарх Стефан І и на Капитан Петко войвода.

Продължаване за Асеновград.

Посещение на храм „Св. Богородица – Благовещение“, наричан от хората Рибната църква.
Историята разказва, че църквата е построена на място, където преди векове е имало тракийско светилище. През XI век бил построен параклис, а през XIX век изградили църквата. В нея има великолепни икони, зографисани от Захари Зограф и одрински майстори.
Заради чудотворната икона на света Богородица и аязмото с лековита вода хората вярват, че посещаването на тази църква ще им донесе здраве, спокойствие и късмет.

Отпътуване за ВарнаДата:
 • 10-12.08.2018
 • 28-30.09.2018възрастен в двойна/тройна стая
Пакетна цена 180 лв.


Цената включва:
 • Транспорт по маршрута с лицензиран автобус;
 • 2 нощувки със закуска в хотелски комплекс Аркан Хан в Триград или подобен;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;


Цената не включва:
 • Вечери – за уточнение;
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Разходи от личен характер;

Входни такси:
 • Пещера Дяволското гърло- възрастни - 5 лв., 2 лв. за ученици и пенсионери;
 • Ягодинска пещера - 7 лв. вход + 4 лв. транспорт = 11 лв.;
 • Орлово око – 10 лв.
  • поради възможни промени, цените на входните такси се уточняват окончателно 7 дни преди отпътуване


Срок и начин на плащане:
 • 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди датата на отпътуване.


Необходими документи:
 • Лична карта или международен паспорт; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от не пътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта

Визови, паспортни и санитарни изисквания - няма

Минимален брой за осъществяване на пътуването – 35 туриста.

Срок за уведомление при не достигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата

Застраховка „Отмяна от пътуване“: АСТЕА ТУР предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса ни.


Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 136 - 31139


 
Полезни връзки