Екскурзии в България

Почивка в Банско по време на международния джаз фестивал с възможност за посещение на Рупите – Мелник – Роженски манастир - Рилски манастир
Маршрут:
Рупите – Мелник – Роженски манастир - Рилски манастир

Продължителност: 5 дни / 4 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 260 лв.

 

Програма
Почивка в Банско по време на международния джаз фестивал с възможност за посещение на Рупите – Мелник – Роженски манастир - Рилски манастир
 • Програмата се осъществява от: * Добрич, Варна, Шумен, Велико Търново, София

4 нощувки със закуски и вечери в хотел 4*

Международният джаз фестивал в Банско е най-големият летен музикален форум в България. Огромната популярност, която фестивалът спечели сред специалисти и почитатели по целия свят, го превърна в едно от най-значимите международни културни събития на Балканите. Красивият старинен град Банско е място за среща на емблематични личности от нашето музикално съвремие. Концертите са безплатни за публиката, а организацията се осъществява с помощта на спонсори.

Дати на отпътуване:
 • 04.08.2018 – 08.08.2018г.


Програма:

1 ден Варна - Банско / 620 км
 • Отпътуване от Варна в 06.00 ч ул . Антим I
 • От Шумен в 07:00 ч./От паркинга на Била * При минимум 12 туриста/ при по малко от 5-ти км.
 • От Велико Търново в 09:00 ч от автогара „Юг“
 • От София в 13:30 от площад “ Александър Невски “.
Пристигане в Банско –след обяд. Свободно време. Вечеря .Нощувка


2 ден Банско

Закуска.Свободно време за почивка и разходка или посещение на Джаз фестивала - https://www.banskojazzfest.com/bg/програмата


3 ден Роженски манастир-Рупите-Мелник с дегустация на вина – Банско

Закуска. Свободно време за почивка или * По-желание около 08:30ч. отпътуване за село Рупите – едно от най – притегателните и мистични места в България. Тук живее и служи на родината си българската пророчица Ванга . Попитана защо е избрала точно това място за свой дом, тя отговорила: „Имам определено време колко да стоя тук. Това място е много особено. Служи ми като акумулатор и от него аз черпя енергия и сила. Някога тук е горял страшен огън, а този хребет над нас крие една голяма тайна." Хребетът, за който говори Ванга, всъщност е Кожух планина, възвишение в Рупите. Посещение на храм-паметникът „Св. Петка Българска”.

Около 12:00ч. отпътуване за Мелник - град музей, град история, най-малкото градче в България.Времето сякаш е спряло в това тихо и спокойно градче. Живописни къщички с керемидени покриви, тесни улички, уютни хотели, кръчми с традиционна българска кухня, винарни изби, сувенирни магазини - това ни предлага днес Мелник. Сред забележителностите на града могат да се отбележат и ще посетим - Пашовата къща, Кордопуловата къща (частен музей с винарска изба ) , руините на средновековни църкви и много други – ще им се насладим заедно. Свободно време за обяд, разходка и снимки.
Около 15:00ч. отпътуване за Роженски манастир- най-големият православен манастир в Пиринския край. Манастирът е сравнително добре запазен до сега и всяка година се посещава от много туристи от различни страни. Точната дата на основаването на Роженския манастир не е известна, но за първи път името на манастира е споменато в една преписка към гръцки ръкопис от 13в. По това време Мелнишката област е управлявана от деспот Алексий Слав, племенник на българския цар Калоян (1197-1207). По време на османското нашествие манастира е бил опожарен, но скоро след това отново възстановен.

Около 17:30ч. отпътуване. Пристигане в хотела привечер. Вечеря. Нощувка.


4 ден Банско- Рилски манастир / полудневна /

Закуска. Свободно време

или

 • По-желание около 09:00 ч. Екскурзия до Рилски манастир. Рилският манастир е разположен на 1,147 метра надморска височина сред ухаещите иглолистни гори на планината Рила.

Обителта представлява комплекс от култови, жилищни и стопански постройки с обща площ 8800 кв. м. Рилският манастир се отличава с уникална архитектура. Отвън, с 24-метровите каменни стени на основните си сгради, които образуват неправилен петоъгълник, манастирът има вид на крепост. Рилският манастир е създаден през 30-години на Хв. на мястото на старата постница в планина Рила. През времето на своето съществуване манастирът е бил многократно преустройван, разрушаван и отново възстановяван. Рилската обител е придобила сегашния си облик към средата на миналото столетие. Посещение на църквата на Иван Рилски – създателят на Рилската обител. Възможност за обяд .

Отпътуване за хотела.Връщане ранния следобед. Свободно време.Вечеря.Нощувка.


5 ден – Банско – Варна

Закуска.Около 09:00ч. Отпътуване за съответния град.Пристигане вечерта.Отпътуване от : На човек в двойна стая /тройна стая Дете до 11.99 г.с 2-ма възрастни 2 ма възрастни+2 деца до 11.99г.
Варна / Шумен 280 лв 100лв 985 лв
Търговище/ Велико Търново/Севлиево 270 лв 90лв 975 лв
София 260 лв 80 лв 965 лв
 • Възможност за отпътуване от Добрич при мин. 12 човека.- доплащане 10лв. В две посоки
 • Настаняването на 2 възрастни + 2 деца е в Апартамент


Пакетнaта цена е в лева на човек и включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус
 • Медицинска застраховка за лица до 65 год.
 • Екскурзоводско обслужване
 • 4 нощувки със закуски и вечери с включена бира,бяло и червено вино по време на вечерите в хотел Мария Антоанета 4*
 • Безплатно ползване на SPA Центъра, който включва фитнес, Финландска Сауна и парна баня Хамам,
 • Вътрешен отопляем басейн, външен басейн с шезлонги и чадъри
 • Безплатен Wi-Fi интернет без лимит в стаите и общите части


Цената не включва:
 • Раходи от личен характер
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Входни такси за музея на Рилски манастир (8 лв.) и Хрельовата Кула (5 лв.). Кордопулова къща в Мелник – 2 лв.
 • Медицинска застраховка за лица над 65 год – 6 лв за целия период
 • Екскурзия до Рупите,Мелник и Роженски манастир – 15 лв
 • Екскурзия до Рилски манастир – 15 лв
 • Доплащане за единично настаняване – 130 лв за целия период


Забележка:
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти описани в програмата без това да ощетява туристите.
 • Всички упоменати часове са ориентировъчни и ще търпят промени в хода екскурзията.


Half Board+ включва:
 • Закуска: 8:00 – 10:00 ч. на блок маса или сет меню с включени чай, сок и кафе
 • Вечеря: 19:30 – 21:00 ч. на блок маса или сет меню, неограничено количество бира, бяло и червено вино


Необходими документи:
 • валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина или само /за екскурзии в България/ - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.


Начин на плащане:
 • внасяне на 30 % от цената депозит при сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 5 дни преди датата на отпътуване

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 35 пълноплащащи туриста;

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуване


Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 156 - 2794


 
Полезни връзки