Екскурзии в България

Почивка в Банско по време на международния джаз фестивал
Маршрут:
Рупите – Мелник – Роженски манастир - Рилски манастир

Продължителност: 4 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 260 лв.

 

Програма
Почивка в Банско по време на международния джаз фестивал с възможнсот за посещение на Рупите – Мелник – Роженски манастир - Рилски манастир
 • Програмата се осъществява от: * Добрич, Варна, Шумен, Велико Търново, София

4 нощувки със закуски и вечери в хотел 4*

 • Международният джаз фестивал в Банско е най-големият летен музикален форум в България. Огромната популярност, която фестивалът спечели сред специалисти и почитатели по целия свят, го превърна в едно от най-значимите международни културни събития на Балканите. Красивият старинен град Банско е място за среща на емблематични личности от нашето музикално съвремие. Концертите са безплатни за публиката, а организацията се осъществява с помощта на спонсори.

Дати на отпътуване : 04.08.2018 – 08.08.2018г.


Програма:

1 ден Варна - Банско / 620 км

 • Отпътуване от Варна в 06.00 ч ул . Антим I
 • От Шумен в 07:00 ч./От паркинга на Била * При минимум 12 туриста/ при по малко от 5-ти км.
 • От Велико Търново в 09:00 ч от автогара „Юг“
 • От София в 13:30 от площад “ Александър Невски “. Пристигане в Банско –след обяд. Свободно време. Вечеря .Нощувка


2 ден Банско

Закуска.Свободно време за почивка и разходка или посещение на Джаз фестивала -https://www.banskojazzfest.com/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0

Възможност за ползване на СПА център , вътрешен и външен басейн.Вечеря .Нощувка.


3 ден Роженски манастир-Рупите-Мелник с дегустация на вина – Банско

Закуска. Свободно време за почивка или * По-желание около 08:30ч. отпътуване за село Рупите – едно от най – притегателните и мистични места в България. Тук живее и служи на родината си българската пророчица Ванга . Попитана защо е избрала точно това място за свой дом, тя отговорила: „Имам определено време колко да стоя тук. Това място е много особено. Служи ми като акумулатор и от него аз черпя енергия и сила. Някога тук е горял страшен огън, а този хребет над нас крие една голяма тайна." Хребетът, за който говори Ванга, всъщност е Кожух планина, възвишение в Рупите. Посещение на храм-паметникът „Св. Петка Българска”.

Около 12:00ч. отпътуване за Мелник - град музей, град история, най-малкото градче в България.Времето сякаш е спряло в това тихо и спокойно градче. Живописни къщички с керемидени покриви, тесни улички, уютни хотели, кръчми с традиционна българска кухня, винарни изби, сувенирни магазини - това ни предлага днес Мелник. Сред забележителностите на града могат да се отбележат и ще посетим - Пашовата къща, Кордопуловата къща (частен музей с винарска изба ) , руините на средновековни църкви и много други – ще им се насладим заедно. Свободно време за обяд, разходка и снимки.

Около 15:00ч. отпътуване за Роженски манастир- най-големият православен манастир в Пиринския край. Манастирът е сравнително добре запазен до сега и всяка година се посещава от много туристи от различни страни. Точната дата на основаването на Роженския манастир не е известна, но за първи път името на манастира е споменато в една преписка към гръцки ръкопис от 13в. По това време Мелнишката област е управлявана от деспот Алексий Слав, племенник на българския цар Калоян (1197-1207). По време на османското нашествие манастира е бил опожарен, но скоро след това отново възстановен.

Около 17:30ч. отпътуване. Пристигане в хотела привечер .Вечеря. Нощувка.


4 ден Банско- Рилски манастир / полудневна /

Закуска. Свободно време или * По-желание около 09:00 ч. Екскурзия до Рилски манастир. Рилският манастир е разположен на 1,147 метра надморска височина сред ухаещите иглолистни гори на планината Рила.

Обителта представлява комплекс от култови, жилищни и стопански постройки с обща площ 8800 кв. м. Рилският манастир се отличава с уникална архитектура. Отвън, с 24-метровите каменни стени на основните си сгради, които образуват неправилен петоъгълник, манастирът има вид на крепост. Рилският манастир е създаден през 30-години на Хв. на мястото на старата постница в планина Рила. През времето на своето съществуване манастирът е бил многократно преустройван, разрушаван и отново възстановяван. Рилската обител е придобила сегашния си облик към средата на миналото столетие. Посещение на църквата на Иван Рилски – създателят на Рилската обител. Възможност за обяд . Отпътуване за хотела.Връщане ранния следобед. Свободно време.Вечеря.Нощувка.


4 ден – Банско – Варна

Закуска.Около 09:00ч. Отпътуване за съответния град.Пристигане вечерта.Отпътуване от : На човек в двойна стая /тройна стая Дете до 11.99 г.с 2-ма възрастни 2 ма възрастни+2 деца до 11.99г.
Варна / Шумен 280 лв 100лв 985 лв
Търговище/ Велико Търново/Севлиево 270 лв 90лв 975 лв
София 260 лв 80 лв 965 лв
 • Възможност за отпътуване от Добрич при мин. 12 човека.- доплащане 10лв. В две посоки
 • Настаняването на 2 възрастни + 2 деца е в Апартамент


Пакетнaта цена е в лева на човек и включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус
 • Медицинска застраховка за лица до 65 год.
 • Екскурзоводско обслужване
 • 4 нощувки със закуски и вечери с включена бира,бяло и червено вино по време на вечерите в хотел Мария Антоанета 4*
 • Безплатно ползване на SPA Центъра, който включва фитнес, Финландска Сауна и парна баня Хамам,
 • Вътрешен отопляем басейн, външен басейн с шезлонги и чадъри
 • Безплатен Wi-Fi интернет без лимит в стаите и общите части


Цената не включва:
 • Раходи от личен характер
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Входни такси за музея на Рилски манастир (8 лв.) и Хрельовата Кула (5 лв.). Кордопулова къща в Мелник – 2 лв.
 • Медицинска застраховка за лица над 65 год – 6 лв за целия период
 • Екскурзия до Рупите,Мелник и Роженски манастир – 15 лв
 • Екскурзия до Рилски манастир – 15 лв
 • Доплащане за единично настаняване – 130 лв за целия период


Забележка:
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти описани в програмата без това да ощетява туристите.
 • Всички упоменати часове са ориентировъчни и ще търпят промени в хода екскурзията.

Half Board+ включва:

 Закуска: 8:00 – 10:00 ч. на блок маса или сет меню с включени чай, сок и кафе

 Вечеря: 19:30 – 21:00 ч. на блок маса или сет меню, неограничено количество бира, бяло и червено вино


Необходими документи:
 • валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина или само /за екскурзии в България/ - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.


Начин на плащане:
 • внасяне на 30 % от цената депозит при сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 5 дни преди датата на отпътуване

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 35 пълноплащащи туриста;

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуване

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 156 - 38955


 
Полезни връзки