Екскурзии

ПАРИЖ - ПРОЛЕТ, ЛЯТО И ЕСЕН 2016
Маршрут:
София –– Париж – София

Продължителност: 6 дни / 5 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 710 €

 

Програма
ПАРИЖ - ПРОЛЕТ, ЛЯТО И ЕСЕН 2016
 • ФРАНЦИЯ - Париж, със самолет, 6 дни / 5 нощувки, дати на отпътуване през март, април, юни, юли, август, септември и октомври

Обиколка на Париж с екскурзовод на български език – включена в пакетната цена


Програма:

Първи ден

09.40 ч. - отпътуване от аерогара София с полет на България Еър, 11.40ч. -пристигане в Париж. Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.


Втори ден

Закуска. Панорамна обиколка на Париж с автобус и екскурзовод: кварталът „Монмартр” (базиликата Сакре Кьор, площада на художниците), Гранд Опера, “Плас Вандом”, “Плас Конкорд”, Шан-з-Елизе, Триумфалната арка, Айфеловата кула, Дома на Инвалидите, квартала Монпарнас, Латинския квартал (Пантеона, Сорбоната, Люксембургската градина). След обяд - разглеждане на острова Сите (катедралата „Нотр-Дам-дьо-Пари”, Пале дьо Жюстис, Светия параклис, Консиержери, площад „Шатле”) и острова Сен Луи. Възможност за разходка с корабче по Сена. Нощувка.


Трети ден

Закуска. Свободно време. Нощувка.


Четвърти ден

Закуска. По желание - Посещение на двореца Версай. Нощувка.


Пети ден

Закуска. Свободно време. Нощувка.


Шести ден

Закуска. Трансфер от хотела до аерогарата. 12.35 ч. - отпътуване за София с полет на България Еър. 16.10 ч. – пристигане в София.Цени:
Пакетна цена на човек, при настаняване в: 01.03.2016; 01.04.2016; 06.05.2016; 21.10.2016 17.06.2016; 21.07.2016; 25.08.2016; 21.09.2016
Двойна стая 710 евро (или 1389 лв) 760 евро (или 1487 лв)
Индивидуална стая 890 евро (или 1741 лв) 940 евро (1839 лв)
 • Екскурзията се осъществява с екскурзовод на български език при група от минимум 10 човека;

Цената включва :
 • самолетен билет София – Париж – София на България Еър, с включени летищни такси;
 • трансфери аерогара – хотел – аерогара;
 • 5 нощувки на база закуска в хотел категория 3 звезди, централно разположен,
 • панорамна обиколка на Париж с екскурзовод на български език;
 • медицинска застраховка.


Цената не включва:
 • Допълнителна екскурзия до двореца Версай. Цена: 95 евро (или 186 лв.) на човек;
 • Входна такса за Айфеловата кула;
 • Възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказа от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт;
 • Доплащане за застраховка на лица от 70 до 80 г. - 3 евро (или 6 лв); над 80 г - 8 евро (или 16 лв);
 • Доплащане за застраховка на лица над 80 г - 8 евро (или 16 лв.).

Допълнително можем да Ви предложим: настаняване в хотели категория 4 звезди.

Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

1. Копие от лична карта или задграничен паспорт и предплата в зависимост от заявеното пътуване:
 • при самолетни екскурзии и почивки в Европа - 250 евро (или 500 лв) предплата при записването, доплащане - 15 дни преди обявената дата на тръгване.
 • при екскурзии и почивки до Канарските Острови – 350 евро (или 700 лв) предплата при записването, доплащане – 20 дни преди обявената дата на тръгване.
 • при автобусни екскурзии - 100 евро (или 196 лв) предплата при записването, доплащане - 15 дни преди обявената дата на тръгване.
 • при круизи - предплата 50% от стойността на круиза, доплащане - 15 дни преди отпътуване / след полагане на виза.
 • при почивки в Карибския басейн и други далечни дестинации – предплата 50 % от стойността на почивките, доплащане - 15 дни преди отпътуване /след полагане на виза.
В случай, че предплатата или доплащането не е извършено в горепосочените срокове, вашият договор ще се счита за анулиран и ще дължите на ТУРОПЕРАТОРА неустойки според условията за анулации.
 • Имат се предвид работни дни
2. Настаняването в хотели се извършва след 14.00 ч в деня на пристигане, а освобождаването на стаите трябва да бъде до 12 ч в деня на отпътуване.Ако за заявената от Вас дата няма места в полета, Ви предлагаме най-близката възможна дата за пътуване.
 • Плащането се извършва в лева в брой или по банков път по курса на БНБ за деня.
3. Договорената обща цена на туристическото пътуване може да се промени в следните случаи:
3.1. При промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото. Редът и начинът за преизчисляване на цената в тои случай са: цената се увеличава единствено с реалното увеличение на компонента, повлиял върху изменението на цената.
3.2. При промяна в размера на такси, свързани с ползвани услуги по настоящия договор, като летищни такси и др.
3.3. При промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.
4. Анулации и неустойки
4.1. В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки в зависимост от заявеното пътуване /* Имат се предвид работни дни./ :
При самолетни екскурзии до Канарски острови и почивки в Европа:
 • от датата на записване до 63 работни дни преди отпътуване: без неустойки
 • от 63 рaботни дни до 15 дни преди отпътуване:
 • 350 евро за Канарски острови;
 • 250 евро за самолетни екскурзии;
 • от 14 до 0 дни: 100%
При автобусни екскурзии:
 • до 30 дни преди обявената дата: без неустойки
 • от 29 до 15 дни - 10%
 • от 14 до 7 дни - 30%
 • от 7 до 3 дни - 50%
 • под 3 дни 100%
При круизи:
 • от датата на резервация до 30 дни преди отпътуване – 100 евро;
 • от 30 до 10 дни - 50%
 • от 9 до 0 дни - 100%
При почивки в Карибския басейн и други далечни дестинации:
 • от 30 до 10 дни - 50%
 • от 9 до 0 дни - 100%
5. Когато направи значителна промяна в някоя от съществуващите клаузи на договора, ТУРОПЕРАТОРЪТ е длъжен да уведоми ПОТРЕБИТЕЛЯ за правата му по чл. 89 от Закона за туризма.
6. Рекламации във връзка с изпълнението на договора се правят съгласно чл. 92, ал.1 от Закон за туризма, чл. 125 и чл. 126 от Закон за защита на потребителите. Рекламацията се предявява до 14 дни от откриване на несъответсвие с договореното, като ПОТРЕБИТЕЛЯТ уведомява доставчика на услугите и ТУРОПЕРАТОРА или туристическия агент за всяко неточно изпълнение на договора, установено от него по време на пътуването и престоя. Уведомяването трябва да се направи в писмена или друга подходяща форма, включително чрез факс, електронна поща или друго техническо средство, което дава възможност то да бъде възпроизведено. Към рекламацията си ПОТРЕБИТЕЛЯТ задължително прилага и документите, на които се основава претенцията си - финансови; протоколи, актове или други документи, установяващи несъответствието на услугата с договореното; други документи, даващи възможност да се установи претенцията по основание и размер.
7. ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор съгласно чл. 97 от Закона за туризма с номер на засрахователната полица за сключена задължителна застраховка „Отговорнсост на туроператор” – 7500150000176 на Застрахователно Дружество „Групама Застраховане“ ЕАД
8. При несъбран минимален брой участници, ако такъв е необходим, за осъществяване на пътуването, ТУРОПЕРАТОРЪТ се задължава да уведоми ПОТРЕБИТЕЛЯ, най – късно до 10 дни преди датата на отпътуването, и си запазва правото да анулира пътуването, без да дължи неустойки на ПОТРЕБИТЕЛЯ.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ
1. При отказ на граничните служби да допуснат влизане на ПОТРЕБИТЕЛЯ на територията на съответната държава, ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност и не дължи връщане на заплатената за туристиеското пътуване сума.
2. Ако деца под 18 г. не пътуват с двамата родители и не носят нотариално заверена декларация от родителите при отказ на граничните власти да напуснат страната, ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност и не дължи връщане на заплатенита за туристическата услуга сума.
3. Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати пътуването си по свое желание, всички разходи, включително и транспорта са за негово сметка. ТУРОПЕРАТОРЪТ не възстановява пари за неизползвани предплатени услуги.
4. При дублиране на стаите от страна на хотела, ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да настани ПОТРЕБИТЕЛЯ в друг хотел от същата или по-висока категория, без да дължи неустойки.
5. ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност при форсмажорни обстоятелства.
6.При форсмажорни обстоятелства ТУРОПЕРАТОРЪТ възстановява суми, ако то е прието като такова от приемащата страна или превозвача, и възстановява действително върнатите суми от контрагентите.
7. ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за вреди, причинени от неизпълнение или неточно изпълнение на договора, когато причините за това се дължат на ПОТРЕБИТЕЛЯ; действия на трето лице, несвързано с изпълнение на договора, които не могат да се предвидят или избегнат; непредвидено събитие, което не може да бъде избегнато от страна туроператора и неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на задълженията им.
8. ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за щети нанесени на транспортното средство или хотела от ПОТРЕБИТЕЛЯ. Те се заплащат на място от потребителя с протокол.
9. Настоящият договор може да бъде отменен, променен и допълнен с двустранни писмени анекси в съгласие с разпоредбите на Закона за туризма.
10. За неуредени в договора въпроси се прилагат разпоредбите на Закона за туризма, Търговския закон, Закона за задълженията и договорите, както и останаллото действащо законодателство на Република България.

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 153 - 16570


 
Полезни връзки