Екскурзии

МОСКВА – САНКТ ПЕТЕРБУРГ – МИНСК С АВТОБУС ОТ ВАРНА И БУРГАС
Маршрут:
Почаев – Луцк – Смоленск – Москва – Санкт Петербург – Псков – Минск – Черновци

Продължителност: 13 дни / 10 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 859 лв.

 

Програма
РУСИЯ - УКРАЙНА И МОЛДОВА

Почаев – Луцк – Смоленск – Москва – Санкт Петербург – Псков – Минск – Черновци

 • День Победы в Москва

ДАТА: 04.05.2017 г.
 • ЦЕНА: 859 лв


1 ден

Отпътуване от Бургас (17.00ч. – бензиностанция ОМВ до Метро), от Варна (бензиностанция ОМВ Чайка – 19.30ч.), от Русе (Автогара – 22.00ч.). /Възможност за отпътуване от София (ЦА София – 16.30ч.) и Плевен (Автогара – 19.00ч.)/. Транзитно пътуване през територията на Румъния.


2 ден

След обед пристигане в град Почаев, разположен в Тернополска област, в Западна Украйна. Посещение на Светата Успенска Почаевска Лавра, която векове е била свещенна опора на Православието в западна Русия. Нощувка в района на Луцк.


3 ден

Закуска. Свободно време в един от най-древните градове в Украйна – Луцк. По обяд отпътуване за Русия. Нощувка.


4 ден

Закуска. По обяд програма с местен екскурзовод /доплащане 5 евро/ в руският град–герой – Смоленск, разположен на брега на река Днепър – площад Ленин, Драматичния театър, Художествената галерия, музеят на скулптурите, катедралният храм Свето Успение Богородично, крепостните стени и др. Вечерта пристигане в столицата на Русия – Москва – един от най–красивите и внушителни градове в света с население 11 милиона, а всеки ден в него нахлуват още 4 милиона, които отиват на работа. Настаняване в хотел. Нощувка.


5 ден

Закуска. Панорамна обиколка на Москва с автобус и местен екскурзовод – Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, ГУМ-а – най – старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин, възстановения храм на Христос Спасител – символ на възраждащата се христианска Русия, московските булеварди, Московския университет, Театралния площад. Трансфер до Третяковската галерия. Разглеждане с екскурзовод на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Свободно време. По желание разходка с корабче по р. Москва /доплащане 15 евро/. Нощувка.


6 ден

Закуска. Посещение на архитектурно–исторически комплекс Кремъл (около 2,5 часа), представляващ сърцето на съвременна Русия с редица важни структури на държавната власт – Президентството, правителствени и други органи. По време на тази екскурзия ще посетите територията на Кремъл–Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Нощувка.


7 ден

Закуска. Отпътуване за Санкт Петербург. Настаняване в хотел. Нощувка.


8 ден

Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод /доплащане 15 евро/: Невски проспект – най-красивият булевард на града, Дворцовият площад, Василиевския остров, Исакиевския площад, крайцер Аврора, Петропавловската крепост – исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург /панорамно/. По време на обиколката ще се насладите на живописната гледка към река Нева и множеството мостове, свързващи градските острови.

Посещение с екскурзовод на руски език в Ермитажа /доплащане 35 евро – включва входна такса и екскурзоводско обслужване/ – грандиозен дворцов ансамбъл от 6 величествени здания вкл. Зимния и Меншиковския дворец, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р. Нева. В Ермитажа се съхраняват 3 милиона художествени паметника на световната култура – произведения на Леонардо да Винчи, Рафаел, Тициан, Рембранд, Рубенс, Пикасо и др.Това е най-големият музей в Русия. Свободно време. Нощувка.


9 ден

Закуска. Посещение с екскурзовод на Нижний парк към Петродворец /доплащане 55 евро – включва входна такса и екскурзоводски услуги/ – бижуто на руското изкуство, където можете да се разгледате невероятният ансамбъл от множество фонтани, паркове и дворци. Бившата лятна резиденция на руските царе се намира на 30 км от Санкт Петербург, на Балтийско море и заема площ от 1000 хка.

Следобед посещение на Царское село и Екатеринински Дворец /доплащане общо 35 евро/. Нощувка.


10 ден

Закуска. Отпътуване за Беларус. Кратка спирка в Псков – древен руски град, разположен на 732 км северозападно от Москва и на около 20 км от границата с Естония, едно от най-старите селища в Русия. Името на града, което в оригинал се изговаря „Плесков“, може да се преведе като „градът на бълбукащите води“, тъй като е разположен на брега на малката река Псков, която се влива във Великата река. Вечерта пристигане в Минск. Настаняване в хотел. Нощувка.


11 ден

Закуска. Панорамна обиколка на столицата на Беларус с местен екскурзовод /доплащане 5 евро/ – главния площад, Държавния музей на Великата отечествена война, Кметството, Мариинската катедрала и др. Днес Минск е голям културен, административен и политически център на Беларус и заема площ около 256 кв.км и се е разпрострял от двете страни на река Свислоч. По обяд отпътуване за Украйна. Нощувка в района на Луцк.


12 ден

Закуска. Отпътуване за България с кратка спирка в Черновци за разходка из града с богато историческо минало, който заедно с гр. Лвов, е считан за културен център на Западна Украйна. Свободно време.


13 ден

След обяд пристигане в Русе (Автогара). /Прикачване на автобус за Плевен и София/. Късно вечерта пристигане във Варна и Бургас.В цената, калкулирана при 40 туриста са включени
 • транспорт с автобус 3*
 • обявените 10 нощувки, калкулирани при настаняване в хотели 2/3* в двойни и тройни стаи – 2 нощувки със закуски в района на Луцк, 1 нощувка със закуска по път за Русия, 3 нощувки със закуски в Москва, 3 нощувки със закуски в Санкт Петербург, 1 нощувка със закуска в района на Минск.
 • пътни и административни такси
 • водач-представител на фирмата по време на пътуването.


В цената не са включени:
 • автобусен билет от/до София
 • автобусен билет от/до Плевен
 • руска и белоруска визи – 220 лв.
 • медицинска застраховка с покритие 30000 евро – 25 лв. за лица до 60 год., 45 лв. – за лица над 60 год.
 • входните такси на посещаваните обекти
 • туровете в програмата:
  • обиколка с местен екскурзовод в Смоленск – 5 евро
  • туристическа програма в Москва /включва екскурзоводски беседи, входни такси за Третяковската галерия и Кремъл/ – общо 115 евро
  • разходка с корабче по р. Москва – 15 евро
  • обиколка с местен екскурзовод в Санкт Петербург – 15 евро
  • посещение на Ермитажа – с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 35 евро
  • посещение на Нижний Парк + Петродворец – с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 55 евро
  • посещение на Царское село + Екатериненски дворец – с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 35 евро
  • обиколка с местен екскурзовод в Минск – 5 евро


Забележка:
 • Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат предварително в България.
 • Препоръчително е валутата Ви необходима за Русия да бъде обменена от България!


За да посетите дестинациите по маршрута, са ви необходими руска виза и белоруска виза, както и медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуването. Ако желаете фирмата може да ви съдейства при оформянето им срещу доплащане ­от 220 лв. за обикновена поръчка /включва цена на руска виза, цена на белоруска виза и такса визов център/, и медицинска застраховка с покритие 30000 евро – 25 лв. за лица до 60 год., 45 лв. – за лица над 60 год.

Необходими са:
 • валиден задграничен паспорт 6 месеца след датата на завръщане; и минимум 3 изцяло свободни страници в паспорта;
 • руска виза (изисква се международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на завръщане, 1 актуална цветна снимка паспортен формат, попълнена визова анкета);
 • белоруска виза (изисква се международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на завръщане, 1 актуална цветна снимка паспортен формат, попълнена визова анкета);
 • медицинска застраховка с покритие 30000 евро за периода на пътуването;
 • за лица под 18 г. нотариално заверена родителска декларация;
 • точен адрес и телефон за връзка.

Записването става с внесен депозит – 30% от стойността на пътуването в офисите на фирмата или при оторизиран представител. Посещаваните страни са без строго специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани. Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.

ПРОГРАМАТА Е ПРЕДВАРИТЕЛНА, ФИРМАТА ЗАПАЗВА ПРАВОТО СИ НА АКТУАЛИЗАЦИЯ.

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 135-13553


 
Полезни връзки