ЛОНДОН - ПРОЛЕТ, ЛЯТО И ЕСЕН 2016

Маршрут: София – Лондон - София

Дати:

6 дни / 5 нощувки

транспорт: Самолет

цена: 860 € 

ЛОНДОН - ПРОЛЕТ, ЛЯТО И ЕСЕН 2016
 • Лондон - 6 дни/5 нощувки, дати на отпътуване през март, април, юни, юли, август, септември и октомври

Обиколка на Лондон с лицензиран екскурзовод на български език – включена в пакетната цена

Лондон е град строг и благороден, град който с неговите полицаи с неудобни каски, неговите гвардейци с униформи, непроменени от преди век, неговите претенциозни викториански сгради, неговите двуетажни автобуси и таксита не са само една туристическа атракция. Всичко това напомня, че традицията си е там – тя не е отстъпила пред модерното, просто се е съгласила да съжителства с него. Една разходка из Лондон е като посещение на музей, показващ, възхода на един енергичен народ през вековете. Посетителят на града, независимо от сезона, не бива да пропусне да се разходи из огромните зелени паркове и да посети един от многобройните тематични музеи на английската столица, повечето от които са базплатни.


Програма:

Първи ден

полет на България Еър до Лондон, летище Хийтроу. Трансфер от аерогарата до хотела. Настаняване в хотела. Нощувка.


Втори ден

Закуска. Обиколка на Лондон с екскурзовод на български език (включена в пакетната цена). Забележителностите, които се виждат по време на тура са: Лондонските музеи (отвън), музеят на “Мадам Тюсо” (отвън), пл. Трафалгар, Уайтхол, Лондонският мост, Биг Бен и Парламента, Уестминистърското абатство (отвън), Катедралата “Св. Павел” (отвън), Бъкингамският дворец и смяната на караула, Кулата на Лондон. Билет за круиз по р. Темза, отпътуване от моста Ватерло, възможност за спирка и разглеждане на крепостта Тауър. Нощувка.


Трети ден

Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия. Нощувка.
Допълнителна екскурзия: „Разходка с корабче по Темза и посещение на Грийнуич“
По време на обиколката ще се разходим с корабче по Темза и ще посетим обсерваторията в Грийнуич и военоморския музей.
 • Цена на човек: 80 лв.
Цената включва: билет за разходка с корабче по Темза и екскурзовод на български език
Цената НЕ включва: входове на посещаваните обекти:
 • Обсерваторията в Грийнуич: около 10 паунда, на човек


Четвърти ден

Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия. Нощувка.
Полудневна екскурзия до Уиндзор и Итън.
 • Цена на човек: 80 лв.
Цената включва: билет за влак до Уиндзор и екскурзовод на български език
Цената НЕ включва: входове на посещаваните обекти:
  • Вход за двореца Уиндзор: около 20 паунда, на човек


Пети ден-

Закуска.Свободно време. Нощувка.


Шести ден

Закукса. Трансфер от хотела до аерогарата в Лондон. Полет на България Еър до София.

 • Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 10 души.Дата на отпътуване: Цена на човек, в двойна стая: Цена на човек в единична стая: Цена на трети възрастен, настанен на допълнително легло, в двойна стая:
02.03 - 07.03.2016; 29.04 - 04.05.2016; 24.06 - 29.06.2016; 21.07 - 26.07.2016; 26.08 - 31.08.2016; 23.09 - 28.09.2016; 27.10 - 01.11.2016 860 евро (или 1682 лв) 998 евро (или 1952 лв) 810 евро (или 1584 лв)
 • Офертата е валидна при минимум 10 човека и Туроператорът си запазва правото да анулира пътуването до 14 дни преди датата на отпътуване, при несъбран минимум.


Пакетната цена включва:
 • самолетен билет София – Лондон – София на България Еър, с включени летищни такси;
 • трансфер летище – хотел – летище;
 • 5 нощувки на база закуска в Лондон в хотел категория 3 звезди, Roayl National hotel*** или продобен, централно разположен;
 • обиколка на Лондон с лицензиран екскурзовод на български език;
 • медицинска застраховка.


Цената не включва:
 • Разходка с корабче по Темза до Грийнуич и свободно време в Грийнуич с възможност за посещение на обсерваторията, военноморския музей с доплащане 80 лв на човек. Цената включва билет за корабчето до Грийнуич и екскурзовод на български. Екскурзията се заявява и заплаща предварително в България;
 • Полудневна екскурзия до Уиндзор и Итън с доплащане 80 лв на човек. Цената включва билет за влак до Уиндзор и обратно, екскурзоводско обслужване на български и не включва таксата за вход в двореца Уиндзор и в колежа Итън. Екскурзията се заявява и заплаща предварително в България;
 • Възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходитев случай на отказа от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт;
 • Доплащане за застраховка на лица от 70 до 80 г. - 3 евро (или 6 лв); над 80 г - 8 евро (или 16 лв);
 • Доплащане за застраховка на лица над 80 г - 8 евро (или 16 лв.).

Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

1. Копие от лична карта или задграничен паспорт и предплата в зависимост от заявеното пътуване:
 • при самолетни екскурзии и почивки в Европа - 250 евро (или 500 лв) предплата при записването, доплащане - 15 дни преди обявената дата на тръгване.
 • при екскурзии и почивки до Канарските Острови – 350 евро (или 700 лв) предплата при записването, доплащане – 20 дни преди обявената дата на тръгване.
 • при автобусни екскурзии - 100 евро (или 196 лв) предплата при записването, доплащане - 15 дни преди обявената дата на тръгване.
 • при круизи - предплата 50% от стойността на круиза, доплащане - 15 дни преди отпътуване / след полагане на виза.
 • при почивки в Карибския басейн и други далечни дестинации – предплата 50 % от стойността на почивките, доплащане - 15 дни преди отпътуване /след полагане на виза.
В случай, че предплатата или доплащането не е извършено в горепосочените срокове, вашият договор ще се счита за анулиран и ще дължите на ТУРОПЕРАТОРА неустойки според условията за анулации.
 • Имат се предвид работни дни
2. Настаняването в хотели се извършва след 14.00 ч в деня на пристигане, а освобождаването на стаите трябва да бъде до 12 ч в деня на отпътуване.Ако за заявената от Вас дата няма места в полета, Ви предлагаме най-близката възможна дата за пътуване.
 • Плащането се извършва в лева в брой или по банков път по курса на БНБ за деня.
3. Договорената обща цена на туристическото пътуване може да се промени в следните случаи:
3.1. При промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото. Редът и начинът за преизчисляване на цената в тои случай са: цената се увеличава единствено с реалното увеличение на компонента, повлиял върху изменението на цената.
3.2. При промяна в размера на такси, свързани с ползвани услуги по настоящия договор, като летищни такси и др.
3.3. При промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.
4. Анулации и неустойки
4.1. В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки в зависимост от заявеното пътуване /* Имат се предвид работни дни./ :
При самолетни екскурзии до Канарски острови и почивки в Европа:
 • от датата на записване до 63 работни дни преди отпътуване: без неустойки
 • от 63 рaботни дни до 15 дни преди отпътуване:
 • 350 евро за Канарски острови;
 • 250 евро за самолетни екскурзии;
 • от 14 до 0 дни: 100%
При автобусни екскурзии:
 • до 30 дни преди обявената дата: без неустойки
 • от 29 до 15 дни - 10%
 • от 14 до 7 дни - 30%
 • от 7 до 3 дни - 50%
 • под 3 дни 100%
При круизи:
 • от датата на резервация до 30 дни преди отпътуване – 100 евро;
 • от 30 до 10 дни - 50%
 • от 9 до 0 дни - 100%
При почивки в Карибския басейн и други далечни дестинации:
 • от 30 до 10 дни - 50%
 • от 9 до 0 дни - 100%
5. Когато направи значителна промяна в някоя от съществуващите клаузи на договора, ТУРОПЕРАТОРЪТ е длъжен да уведоми ПОТРЕБИТЕЛЯ за правата му по чл. 89 от Закона за туризма.
6. Рекламации във връзка с изпълнението на договора се правят съгласно чл. 92, ал.1 от Закон за туризма, чл. 125 и чл. 126 от Закон за защита на потребителите. Рекламацията се предявява до 14 дни от откриване на несъответсвие с договореното, като ПОТРЕБИТЕЛЯТ уведомява доставчика на услугите и ТУРОПЕРАТОРА или туристическия агент за всяко неточно изпълнение на договора, установено от него по време на пътуването и престоя. Уведомяването трябва да се направи в писмена или друга подходяща форма, включително чрез факс, електронна поща или друго техническо средство, което дава възможност то да бъде възпроизведено. Към рекламацията си ПОТРЕБИТЕЛЯТ задължително прилага и документите, на които се основава претенцията си - финансови; протоколи, актове или други документи, установяващи несъответствието на услугата с договореното; други документи, даващи възможност да се установи претенцията по основание и размер.
7. ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор съгласно чл. 97 от Закона за туризма с номер на засрахователната полица за сключена задължителна застраховка „Отговорнсост на туроператор” – 7500150000176 на Застрахователно Дружество „Групама Застраховане“ ЕАД
8. При несъбран минимален брой участници, ако такъв е необходим, за осъществяване на пътуването, ТУРОПЕРАТОРЪТ се задължава да уведоми ПОТРЕБИТЕЛЯ, най – късно до 10 дни преди датата на отпътуването, и си запазва правото да анулира пътуването, без да дължи неустойки на ПОТРЕБИТЕЛЯ.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ
1. При отказ на граничните служби да допуснат влизане на ПОТРЕБИТЕЛЯ на територията на съответната държава, ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност и не дължи връщане на заплатената за туристиеското пътуване сума.
2. Ако деца под 18 г. не пътуват с двамата родители и не носят нотариално заверена декларация от родителите при отказ на граничните власти да напуснат страната, ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност и не дължи връщане на заплатенита за туристическата услуга сума.
3. Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати пътуването си по свое желание, всички разходи, включително и транспорта са за негово сметка. ТУРОПЕРАТОРЪТ не възстановява пари за неизползвани предплатени услуги.
4. При дублиране на стаите от страна на хотела, ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да настани ПОТРЕБИТЕЛЯ в друг хотел от същата или по-висока категория, без да дължи неустойки.
5. ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност при форсмажорни обстоятелства.
6.При форсмажорни обстоятелства ТУРОПЕРАТОРЪТ възстановява суми, ако то е прието като такова от приемащата страна или превозвача, и възстановява действително върнатите суми от контрагентите.
7. ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за вреди, причинени от неизпълнение или неточно изпълнение на договора, когато причините за това се дължат на ПОТРЕБИТЕЛЯ; действия на трето лице, несвързано с изпълнение на договора, които не могат да се предвидят или избегнат; непредвидено събитие, което не може да бъде избегнато от страна туроператора и неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на задълженията им.
8. ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за щети нанесени на транспортното средство или хотела от ПОТРЕБИТЕЛЯ. Те се заплащат на място от потребителя с протокол.
9. Настоящият договор може да бъде отменен, променен и допълнен с двустранни писмени анекси в съгласие с разпоредбите на Закона за туризма.
10. За неуредени в договора въпроси се прилагат разпоредбите на Закона за туризма, Търговския закон, Закона за задълженията и договорите, както и останаллото действащо законодателство на Република България.


 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 153 - 2524


 
Полезни връзки:
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ |