Екскурзии

ВИЕНА, БУДАПЕЩА И БЕЛГРАД В ОЧАКВАНЕ НА КОЛЕДА
Маршрут:
Виена, Будапеща, Белград

Продължителност: 6 дни / 5 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 480 лв.

 

Програма
ВИЕНА, БУДАПЕЩА И БЕЛГРАД В ОЧАКВАНЕ НА КОЛЕДА
 • Виена, Будапеща, Белград

Екскурзията е шестдневна и включва 5 нощувки със закуски в хотели 3 или 2 звезди в съответните градове – 1 нощувка в Белград, 2 нощувки в Будапеща, 2 нощувки във Виена и екскурзоводска програма във Виена, Будапеща и Белград.


ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:

15.12.2015 (вторник): София – Белград

08:00 ч. отпътуване от София за Белград от Националния стадион „В. Левски“. Качването в автобуса започва в 07:30 ч. Пристигане в Белград около обяд. Пешеходна разходка в центъра на града – Площада на републиката, Операта, Парламента, крепостта Кале мегдан, катедралния храм „Свети Сава“ – най-големият православен храм на Балканите, площад „Теразие“. Нощувка.


16.12.2015 (сряда): Белград – Будапеща

Закуска. Отпътуване за Будапеща. Пристигане около обяд. Панорамна обиколка на града – Площада на героите, Крепостния хълм, Рибарските кули, хълма Гелерт с цитаделата, Парламента. По желание разходка с корабче по Дунава (цената на билета – около 13 EUR не е включена в цена на екскурзията). Нощувка.


17.12.2015 (четвъртък): Будапеща – Виена

Закуска. Отпътуване за Виена. Пристигане около обяд. Панорамна обиколка на града с екскурзовод – двореца Белведере, Ринга – двореца Хофбург, Операта, Парламента, Кметството, Университета, сградите на ООН, къщите на Хундертвасер, катедралата „Свети Стефан“, Колоната на чумата, църквата „Свети Петър“, „Музикферайн“ – домът на Виенската филхармония. Свободно време. Нощувка.


18.12.2015 (петък): Виена

Закуска. Свободен ден за самостоятелно посещение на музеи по избор или полудневна екскурзия до бенедиктинското абатство в Мелк, послужило за прототип на манастира в книгата на Умберто Еко „Името на розата“. Екскурзията е с доплащане от 20 EUR и се провежда при минимум 25 туристи. Връщане в града около 15:00 ч. Свободно време. Вечерта възможност за екскурзия „Нощна Виена“. Екскурзията се доплаща – 28 EUR на човек и включва обиколка по Ринга с екскурзовод на български, панорамна гледка от хълма Каленберг, вечеря в типичен австрийски ресторант в Гринцинг, известен красив виенски квартал с автентична архитектура. Менюто включва: салата, виенски шницел с гарнитура печени картофи или друго типично ястие, 1 чаша вино. Екскурзията се провежда при минимум 20 туристи. Около 23:00 ч. прибиране в хотела. Нощувка.


19.12.2015 (събота): Виена – Будапеща

Закуска. Посещение на двореца Шьонбрун и зоологическата градина (най-старата в Европа). Входните такса за двореца (между 12 EUR и 15 EUR в зависимост от броя на посещаваните зали) и за зоопарка (15 EUR) се заплащат на място. Отпътуване за Братислава. Пешеходна разходка в столицата на Словакия и разглеждане (отвън) на Братиславски Храд, Катедралата „Св. Мартин“ и Старото кметство. Нощувка в Будапеща.


20.12.2015 (неделя): Будапеща – София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София.



Цена: 480 лв

Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус 3 ***;
 • Съответния брой нощувки със закуски в хотели 3 или 2 звезди;
 • Водач – придружител;
 • Екскурзоводско обслужване.


Цената не включва:
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро – 2 лв на човек на ден;
 • Доплащане за единична стая – 150 лв;
 • Такси за корабчета, замъци и музеи;
 • Екскурзиите, за които е упоменато, че се доплащат;
 • Билети за градски транспорт.
 • Екскурзия до бенедиктинското абатство в Мелк – 20 EUR- организира се на място, при минимум 20 записани;
 • Екскурзия „Нощна Виена“ – обиколка на Ринга с екскурзовод, панорамна гледка от хълма Каленберг, вечеря в типичен австрийски ресторант в Гринцинг – 28 EUR (включва екскурзовод, транспорт и меню: салата, виенски шницел с гарнитура и 1 чаша вино).Организира се на място при минимум 20 записани.


Намаления:
 • 45 лв за деца до 12 г. настанени в стая с двама възрастни;
 • 35 лв за деца до 12 г. настанени в стая с един възрастен.


Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 126 - 22436