Екскурзии

КОЛЕДНА БАВАРСКА ПРИКАЗКА
Маршрут:
Мюнхен, Регенсбург, Нюрнберг, Ротенбург об дер Таубер, Ньордлинген и Загреб

Продължителност: 7 дни / 6 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 720 лв.

 

Програма
КОЛЕДНА БАВАРСКА ПРИКАЗКА
 • Мюнхен, Регенсбург, Нюрнберг, Ротенбург об дер Таубер, Ньордлинген и Загреб

Всички богатства, дарени на Германия й прилягат като гиздава носия: елегантно – чаровни големи градове, малки живописни градчета, празници, изтъкани от поетическо изкуство, богато изкуство и култура и целогодишно удоволствие от огромните, безкрайни гори, възхитителни замъци и изтънчени вина и бира - и всички те, събрани на едно място, за да бъдат усетени.

  • Екскурзията е седемдневна и включва 6 нощувки със закуски в хотели 3 или 2 звезди в съответните градове – 2 нощувки в Загреб, 2 нощувки в Мюнхен, 2 нощувки в Нюрнберг и екскурзоводска програма в Мюнхен, Регенсбург, Нюрнберг, Ротенбург об дер Таубер, Ньордлинген и Загреб.


ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:

14.12 (понеделник): София – Загреб

08:00 ч. отпътуване от София за Загреб от Националния стадион „В. Левски“. Качването в автобуса започва в 07:30 ч. Пристигане в Загреб. Нощувка.


15.12 (вторник): Загреб – Мюнхен

Закуска. Отпътуване за Мюнхен – столицата на Бавария. Туристическа обиколка на Мюнхен: „Карлсплац”, Михаелскирхе, катедралата Фрауенкирхе, чиито готически кули са символ на града, „Марианплац” с величествената сграда на Новото кметството, от чийто балкон в 17:30 ч. хор със солисти изпълняват коледни песни и създават приятно настроение в навечерието на Рождество Христово. Свободно време за посещение на коледния базар. Нощувка.


16.12 (сряда): Мюнхен – Регенсбург – Нюрнберг

Закуска. Свободно време за разходка или посещение на музеи – Старата и Новата пинакотеки, Дойчес музеум, Резиденцията и др. По желание посещение за обяд на най-старата бирария на Мюнхен – Хофбройхаус. Около 13:00 ч. oтпътуване за Регенсбург. Градът се смята за един от най-красивите в Германия, заради великолепните си архитектурни паметници, концентрирани най – вече в Стария град. Тук може да видите Старото кметство, величествената катедрала Петерсдом, изградена от рядък зелен варовик, Каменния мост на река Дунав от 12 век, Римската стена, благородническите къщи в италиански стил – Златната кула и кулата Баумбург. Свободно време за посещение на Коледния базар, разположен в самото сърце на Стария град – един от десетте най-красиви Коледни базари в Германия. Посетителите тук могат да се порадват на разнообразие от лакомства, атракции и интересна програма. Около 18:30 ч. отпътуване за Нюрнберг. Нощувка.


17.12 (четвъртък): Нюрнберг

Закуска. Туристическа обиколка на Нюрнберг – Стария град, къщата на Дюрер, площада на пазара с фонтана Шьонен Брунен, крепостта. Красивите архитектурни шедьоври в Нюрнберг привличат милиони туристи всяка година. Сред основните забележителности на града е замъкът, който се извисява над Нюрнберг от запад и от изток. В самия център на града се намира най-голямата болница в средновековна Европа, а готическата църква „Лоренц Кирхе“ е била построена между 1270 и 1350 година. Възможност за посещение на крепостта или музеят на играчките. Следобед ви предлагаме полудневна екскурзия до Бамберг – известен като един от най-красивите малки градове в Европа. Ще разгледате величествената катедрала Кайзердом, наклонения площад „Домплац“ и изключително живописното Старо кметство – фахверкова сграда, със стенописи и изградена върху свой малък остров насред река Регниц. Екскурзията продължава около 4 часа и е с доплащане от 10 евро. Провежда се при минимум 20 желаещи туристи. Около 18:30 завръщане в Нюрнберг и свободно време за посещение на един от най-старите и най-големи Коледни базари в Европа. И тук навсякъде се усеща ароматът на греяно вино, печени ябълки и захаросани бадеми, наденички и други месни изкушения, а невероятната украса и хилядите светлинки създават неповторима коледна атмосфера. Нощувка.


18.12 (петък): Нюрнберг – Ротенбург об дер Таубер – Ньордлинген – Мюнхен

Закуска. Отпътуване за Ротенбург об дер Таубер, където човек може да се пренесе в епохата на Средновековието – крепостни стени, старинни къщи, малко площадче, павирани улички – също като в приказките на Братя Грим. Тук може да посетите Коледния музей, отворен целогодишно, където освен да разгледате можете и да закупите коледни свещи, красива декорация, дървена лешникотрошачка или някое оригинално украшение за елха. Продължаваме за Ньордлинген, също толкова романтичен и приказен град в Бавария. От 90-метровата кула на църквата „Св. Георги“ се разкрива невероятна панорамна гледка. Около 17:00ч. отпътуване за Мюнхен. Нощувка.


19.12 (събота): Мюнхен – Загреб

Закуска. Отпътуване за Загреб. Панорамна обиколка на хърватската столица – квартала „Градец”, площад ”Св. Марко”, Парламента, църквата „Св. Марко”, квартала „Каптол” с катедралата, площад „Йелачич”, на който за поредна година се провежда традиционния коледен панаир, а жителите и гостите на града могат да направят своя избор на сезонни подаръци, джинджифилови сърца, сладки, цветни декорации, бижута и сувенири, изработени от загребски майстори, хора на изкуството, както и производители на традиционни хърватски продукти. Свободно време. Нощувка.


20.12 (неделя): Загреб – София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София.

 • Забележка: За посещението на Загреб, Ви съветваме да си осигурите сумата, която смятате да похарчите в местната валута куна (Kn), от България.ЦЕНА: 720 лв.

Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус 3***;
 • Съответният брой нощувки със закуска в хотел 3 или 2 звезди;
 • Водач – придружител;
 • Екскурзоводско обслужване.


Цената не включва:
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро – 2 лв на човек на ден;
 • Доплащане за единична стая – 360 лв;
 • Такси за корабчета, замъци и музеи;
 • Екскурзиите, за които е упоменато, че се доплащат;
 • Билети за градски транспорт.


Намаления:
 • 70 лв за деца до 12 г. настанени в стая с двама възрастни;
 • 45 лв за деца до 12 г. настанени в стая с един възрастен.


Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 126 - 22380