Екскурзии от Варна

ЧАНАККАЛЕ - АСОС - ТРОЯ - ОДРИН - ЛОЗЕНГРАД ОТ ВАРНА И БУРГАС
Маршрут:
ЧАНАККАЛЕ - АСОС - ТРОЯ - ОДРИН - ЛОЗЕНГРАД

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 198 лв.

 

Програма
ЧАНАККАЛЕ - АСОС - ТРОЯ - ОДРИН - ЛОЗЕНГРАД
 • с тръгване от Варна и Бургас

Дати:
 • 05-07октомври 2018


ПРОГРАМА:

1 ден:

Отпътуване в 04.00 ч. от Варна, Катедралата (пиацата на такситата); в 06.30 ч. от Бургас – OMV -МИРАЖ, за Чанаккале – пристанищен град, разположен на азиатския бряг на Дарданелите, свързващ Егейско с Мраморно море, в миналото наричан „Султание калеси“ – Султанската крепост. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново/Дерекьой, кратки почивки по пътя. Пристигане в Килитбахир – пристанищен град, разположен на най-тясното място на Дарданелите. Широчината на проливите на това място е 1300 м, а отсрещният град е Чанаккале. Свободно време за разглеждане на крепостта Килитбахир, построена през XV в. от завоевателя на Константинопол – Султан Мехмед II Завоевателя. Крепостта впечатлява със своята уникална архитектура под формата на катинар и е наричана „Ключ на морето“. Преминаване с ферибот през протока Дарданели. Панорамно преминаваме през централната част на Чанаккале. Настаняване в хотел 3* в Чанаккале. Свободно време.

Вечеря. Нощувка.


2 ден:

07.00-08.30 Закуска.

Свободно време или по желание и срещу доплащане екскурзия до руините на древните градове Асос и Троя.

09:00ч. Отпътуване до руините на Асос за една вълнуваща среща с древна Елада в селище, основано в 7 в. пр.н.е. от жителите на остров Лесбос. В продължение на почти две хилядолетия градът е важен център за целия античен свят. Аристотел полага тук основите на първата школа по философия през IV век пр. Хр., през около 55 година сл. Хр през Асос минава и свети Павел на път за Милет. Краят на града настъпва през 1330 година, когато го превземат османските турци. След това Асос просто престава да съществува, една цивилизация е сменена с друга, а мястото е наречено Бехрамкале

Разходка по крайбрежието на древното пристанище, съчетало минало и съвремие; старинните сгради са приютили живописни хотелчета, ресторантчета и кафенета. Отпътуване за Троя, древният Илион.

Троя е древен град и център на Троянската война, която е описана в епическата поема Илиада на Омир. Намира се до брега на сегашната провинция Чанаккале в Северозападна Турция.

През 1998 година местността е вписана в списъка на Юнеско за световно наследство. Днес Троя е едно от най–легендарните места. Но до 70 – 80 години на XIX век митовете и легендите около Троя са съществували без никакви доказателства. През 1870 година обаче Хайнрих Шлиман, германски археoлог финансира разкопки на избрания от него хълм Хисарлък. Тогава били открити останки на града от различни епохи. Години по–късно археолози разкриват на същата територия девет, намиращи се едно до друго селища, най – старото, от които било от преди 5000 години. Посещение на разкопките на древна Троя – арената на възпятата от Омир Троянска война (крепостните стени, портите на древния град, амфитеатъра, храмът на Атина)
Завръщане късния следобед в Чанаккале.

Вечеря. Нощувка.


3 ден:

07.00-08.30 Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Одрин– втората османска столица след Бурса и преди Константинопол /Истанбул/, града на пехливаните (мазните борби) и плодовите сапуни. Посещение на българската църква "Св. Св. Константин и Елена".

Посещение на складове за перилни препарати на ниски цени.

Пешеходна обиколка на центъра на Одрин с екскурзовод – Старата джамия, Керван Сарай, Паметника на арх. Синан и посещение на джамията на султан Селим II – произведението на най-известния архитект на Османската Империя – Синан, което самият архитект смята за неговия шедьовър.

Отпътуване и кратък престой в центъра на Лозенград за покупка на турски сладкиши и деликатеси.

Пристигане в Бургас вечерта, във Варна – късно вечерта ок. 23.30.


Цена на човек в стая с 2 легла или 3 легла Цена на човек в единична стая
Цена със закуска и вечеря 198 лв. на запитване

Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус;
 • фериботни, пътни и гранични такси
 • 2 нощувки в хотел 3* в Чанаккале;
 • 2 закуски и 2 вечери в ресторанта на хотела;
 • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 10000 € за лица до 69.99
 • Екскурзовод по време на пътуването се дава пространна информация за Турция, Одрин, посещаваните обекти и много любопитни подробности.


Цената не включва:
 • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 8.00 лв.; лица над 85 г. не се застраховат;
 • екскурзия до Асос и Троя – 40 €/80.00 лв. на възрастен/35 €/70.00 лв. за дете до 12 г. и цената включва: трансфер до обектите, входни такси и екскурзовод. Екскурзията се провежда при мин. 15 чов.


Допълнителна информация:

Срок и начин на плащане:
 • 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди датата на отпътуване.


Необходими документи:
 • Международен паспорт; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от не пътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта

Визови, паспортни и санитарни изисквания: Валиден международен паспорт

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туриста.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: – 7 дни преди датата на тръгване.
Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата, без това да ощетява туристите.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.


Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА№ 136 - 33876


 
Полезни връзки