Екскурзии от Варна

ПОТВЪРДЕНА ЕКСКУРЗИЯ ПРЕЗ ОКТОМВРИ В СЛОВЕНИЯ, СЕВЕРНА ИТАЛИЯ И ХЪРВАТИЯ ОТ ВАРНА, БУРГАС, ПЛОВДИВ И СОФИЯ
Маршрут:
Пещерата Постойна - Верона - Лаго ди Гарда - Сирмионе - Венеция - Риека - Плитвичките езера

Продължителност: 6 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 339 лв.

 

Програма
ПРЕЗ ОКТОМВРИ В СЛОВЕНИЯ,СЕВЕРНА ИТАЛИЯ И ХЪРВАТИЯ
 • от Варна, Бургас, Пловдив и София

 • Пещерата Постойна - Верона - Лаго ди Гарда - Сирмионе - Венеция - Риека - Плитвичките езера


ПРОГРАМА:

1.ден

Отпътуване следобед от *Варна /в 16.00ч. – ул. Антим I, с доплащане от 30.00 лв. в двете посоки/, от Бургас /в 18.30ч. – бензиностанция ОМВ до МЕТРО/, от Пловдив /в 22.00ч. – бензиностанция Шел/Хепи на АМ Тракия /, от София /в 23.45ч.– бензиностанция ОМВ Захарна фабрика/ по маршрут ГКПП Калотина – Сърбия – Хърватия – Словения. Нощен преход.


2.ден

По обяд пристигане в Словения. Посещение на едно от природните богатства на страната – пещерата Постойна.Представлява карстова пещерна система с дължина 27 км. и предлага най-дългия туристически пещерен маршрут в света. В Постойна живее ендемитът пещерен протей (или още човешка рибка), който е най-голямото пещерно земноводно в света. Вечерта пристигане в района на Санта Дона ди Пиаве/Лидо ди Йезоло.Настаняване в хотел 3*. Нощувка.


3.ден

Закуска. Еднодневна екскурзия до Верона,Лаго ди Гарда и Сирмионе /доплащане 25,00 евро, включва транспорт в двете посоки и такса – чек пойнт за градовете Верона и Сирмионе/. Преди обяд разходка по бреговете на езерото Гарда – най–голямото езеро в Италия и една от най–магнетичните водни картини. Разглеждане на светската столица на езерото – градчето Сирмионе, разположен на върха на полуостров, който се простира върху тънка ивица земя навътре в езерото. Това прекрасно градче е най–престижният курорт на езерото, къщите му са скупчени около историческата крепост Рока Скалиджера – 13 век.Пешеходна разходка за разглеждане на забележителностите на града на Ромео и Жулиета Верона– площад Бра с Арена ди Верона, площад Ербе и къщата на Жулиета, площада Деи Синьори и др. Връщане в хотела в района на Санта Дона ди Пиаве/Лидо ди Йезоло. Нощувка.


4.ден

Закуска. Пътуване с корабче от Пунта Сабиони до историческата част на Венеция /доплащане 30,00 евро/. Пешеходна разходка из историческата част – площад Сан Марко с едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св. Марко – покровител на града, Двореца на дожите (отвън), Моста на въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула, старинните тесни улички с пъстри сувенирни магазинчета до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале Гранде. Отпътуване за Риека с кратък престой в стария град.Нощувка в района на Църквеица/Хърватия.


5.ден

Закуска. Сутринта отпътуване за Плитвичките езера. Тричасов престой за самостоятелна разходка в едно от природните богатства на Р Хърватска, обявено за обект под защита на ЮНЕСКО – Плитвичките езера. В националния парк 16 кристално чисти езера се преливат едно в друго чрез 92 водопада. Отпътуване за България.


6.ден

Пристигане в София сутринта, в Бургас и Варна следобед.Датa: 23.10.2018 г. - НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА!!!

Цена: 339,00 лв.

В цената, калкулирана при 40 туристи са включени:
 • транспорт с автобус 3* от Бургас,Ст.Загора,Пловдив и София;
 • обявените 3 нощувки + 3 закуски в хотел 3* /2-в района на Санта Донна ди Пиале/Лидо ди Йезоло, 1 –в района на Риека, при настаняване в двойни и тройни стаи;
 • водач-представител на фирмата по време на пътуването.


В цената не са включени:
 • отпътуване от Варна – 30.00 лв. в двете посоки
 • пътни и гранични такси – 15.00 евро/задължително доплащане/
 • входните такси на посещаваните обекти /пещерата Постойна – 26.00 евро; Плитвичките езера – 150 куни /20,00 евро
 • еднодневна екскурзия до Верона, Лаго ди Гарда и градчето Сирмионе – 25.00 евро;
 • корабче до историческия център на Венеция – 30.00 евро;

Допълнителните екскурзии се осъществяват при мин. 25 записани туриста!


Необходими документи:
 • лична карта с 6 – месечна валидност към датата на заминава или задграничен паспорт за децата; за деца до 18 год. пътуващи без родител или 1 е необходимо нотариално заверена декларация от родителите / оригинал + копия/ + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 г. възраст/ + копие от акта за раждане.


Срокове и Условия
 • Анулация без неустойка при отказ от пътуване до 7 дни след подписване на договора, само при уславие, че остават мин.60 дни до датата на отпътуване
 • Ако периодът на резервация е под 60 дни, не се дължи неустойка само в деня на резервирането

Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !


Неустойки
 • за Анулация до 60-30 дни преди Тръгване 30% от стойността на пакета
 • за Анулация до 30-21 дни преди Тръгване 40%
 • за Анулация до 20-11 дни преди Тръгване 70%
 • за Анулация до 10-0 дни преди Тръгване 100%


Настаняването в автобуса се осъществява според датата на закупуване на офертата.
Лица от 65 до 74 год. имат завишение за мед. застраховка за престоя и се застраховат сами.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата
Агенцията си запазва правото за промени в последователността на програмата.
Агенцията не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;
Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и агенцията не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 118 - 20984