Екскурзии от Варна

ПОТВЪРДЕНА! ХОЛАНДСКА ПРИКАЗКА ОТ ВАРНА И СОФИЯ
Маршрут:
София/Варна - Амстердам - Ротердам - Хага - Делфт - Лай ден - Амстердам - София/Варна

Продължителност: 5 дни / 4 нощувкиЦена от: 623 €

 

Програма
ХОЛАНДСКА ПРИКАЗКА ОТ ВАРНА И СОФИЯ
 • Амстердам - Кьокенхоф - Хага - Лей ден - Делфт - Гауда

На площ двойно по-малка от България, Ниската земя, както още е известна от географските справочници Холандия, е събрала уникално културно-историческо наследство от векове. Къде другаде, ако не в Холандия, ще видиш най-голямата колекция в света от творби на знаменития художник Ван Гог? Къде другаде, ако не в Холандия, ще те грабне магията на лалето и още толкова много цветя по поля, градини и пазари, разнасящи славата на тази страна по целия свят? Къде другаде, ако не в Холандия, ще срещнеш толкова вятърни мелници на квадратен километър? Ами квартала на Червените фенери в Амстердам, поезията върху стените на къщите в Лайден, пристанището в Ротердам, откъдето тръгва и походът на Холандия към «титлата» световна морска сила? Вижте колко много любопитни неща ви очакват в страната на лалетата, ако изберете нашата екскурзия до тази част на Стария ни континент. Тогава хващайте самолета и ни следвайте в посока Амстердам…

Акценти в програмата:
• Делфт – Холандското очарование, столицата на холандския порцелан Всъщност, Делфт е считан за едно от най-красивите места в Холандия. Устроен е така, че до всяко негово кътче може да се стигне лесно пеша
• Лейден – един много холандски град… станал известен с един от най – старите университети от 1575 г. и с множеството поезия изписана по фасадата на къщите
• Заансе Сханс Zaanse Schans - музей под открито небе, създаден с цел да пресъздаде селския бит в стара Холандия с типичните селски къщи, вятърни мелници и характерни за региона Заанстрек и за цялата страна занаяти.

 • 20.09.2018 - 24.09.2018 (ПОТВЪРДЕНА)


Програма

Ден 1: 20.09.2018

Среща на летище София / Терминал 2 с водача на групата в 05:00ч. и полет за Амстердам в 06:55 ч. с авиокомпания Bulgaria Air. (За туристите от Варна полет за София в 05:00-05:55 ч.) Пристигане на летището в Амстердам в 09:00 ч. От летището отпътуване за Ротердам – разходка по старото пристанище, едно от най-големите и най-старите пристанище в Ротердам. То е разположено в близост до Кубовидните къщи и Бялата къща – първия небостъргач в Европа. Там ще видите коpaбocтpоителници, докове и плавателни съдове. Мостът Еразъм (Erasmusbrug) свързва северната част на града с южната и е един от символите на Ротердам. Мартхал – футуристична сграда, която по ското прилича на кацнал космически кораб, отколкото на покрит зеленчуков пазар. Отпътуване за Хага. Туристическа програма в централната част на града - Комплексът от сгради Биненхов, старата Църква, Кралския дворец – един от трите действащи дворци на кралското семейство. По желание: посещение на Мадуродам – „Холандия на длан“. Отпътуване за района на Лейден и настаняване в Хотел Tulip Inn Leiderdorp 3*. Нощувка.


Ден 2: 21.09.2018 – пълен туристически ден в Делфт и Лейден

Зауска. Отпътуване за Делфт – един от най-красивите градове в Холандия. Разходка в старата част на града: Nieuwe Kerk (Новата църква), Oude Kerk (Старата църква), Кметството, Зърнения пазар, посещение на фабрика за типичния синьо-бял порцелан, с който градът е световно известен. Все още произвеждан и ръчно рисуван тук, той е изключително популярен и търсен. Вечните шарки и цветови схеми на делфтския порцелан са устояли на времето и изменящите се вкусове на колекционерите. Отпътуване за Лайден – където поезията е написана върху всяка стена. Лайден - град с уникална архитектура, благодарение на множеството архитектурни паметници от XIII-XVII в. Разходка в Стария град, където голяма част от сградите, датиращи от XVI и XVII в. са запазени непокътнати. Историческият център на Лайден се счита за втория най-голям в Холандия, изпреварен единствено от този в Амстердам. Свободно време в града. Връщане в хотела. Нощувка


Ден 3: 22.09.2018 - пълен туристически ден в Амстердам

Закуска. 08:30 Отпътуване за Амстердам. При възможност настаняване в Хотел Ibis Budget City South 3* / Багажа ще остане на съхранение в хотела.

По желание: разходката с корабче (около 60 мин) - ще чуете прекрасна беседа и ще се насладите на града от една друга гледна точка.

По желание: посещение на два от най известните музеи: Музеят на Ван Гог - най-голямата художествена колекция в света от Винсънт Ван Гог. В музея има и много творби на други импресионисти като Моне и Гоген. Националният музей (Rijksmuseum), който притежава уникална художествена колекция. Сред петте хиляди творби, безспорно най-добрата е „Нощна стража” на Рембранд. След музеите ще разгледаме един от най–големите цветни пазари, а след обяд ще се разходим в старата част на града: ще започнем с най-старата част на Амстердам, където се намира Катедралата от 1302 г разположена на улица Вармстраат (Warmoesstraat). Районът „Де Вален“ (de Wallen) е т.нар. „Квартал с червените фенери“ в Амстердам и е основна туристическа дестинация. Разположен е в сърцето на старата част на Амстердам и покрива периметър от няколко пресечки южно от църквата „Оуде Керк“ (Oude Kerk), като пресича и няколко канала. Площад „Дам“ с Кралския дворец, построен през 1665 г., Новата църква (Nieuwe Kerk), построена през XV в. Свободно време. Нощувка


Ден 4: 23.09.2018 – свободен ден или програма по желание

Зауска.
Заансе Сханс( Zaanse Schans ) – музей под открито небе, създаден с цел да пресъздаде селския бит в стара Холандия с типичните селски къщи, вятърни мелници и характерни за региона Заанстрек и за цялата страна занаяти. Проектът за такъв открит музей на мястото до река Заан, на която носи името си Заансе Сханс се реализира между 1961 г. и 1974 г., когато стари постройки и мелници са възстановени, а някои дори транспортирани от околните села и отново сглобени и застроени тук. В тези красиви малки къщи се помещават сега различни музеи, свързани с холандския бит в средновековието и най-вече Златния век на Холандия, както и магазини за сувенири и работилници, в които може да се наблюдават демонстрации на производството на сирене и типичните холандски дървени обувки – кломпени.
Волендам – градче, което се намира само на 20 км от Амстердам на брега на езерото Маркермер , разходка в старата част и в района около пристанището.
остров Маркен – мястото където ще се почувствате като „Алиса в страната на чудесата“. Миниатюрни, сякаш току-що боядисани, еднофамилни къщички, зеленина и цветя, цветя, цветя… Връщане в Амстердам около 16:00 ч. Свободно време. Нощувка


Ден 5: 23.09.2018

06:30 ч. Закуска. 07:15ч. Трансфер до летището и полет до София в 10:15 ч. Пристигане в София в 13:55 ч. За туристите от Варна полет за Варна 20:20. Пристигане във Варна 21:10 ч.20.09.2018 - 24.09.2018 (ПОТВЪРДЕНА)

Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ:
 • 623 евро/1218 лв. при записване до 31.07.2018.

Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от ВАРНА:
 • 715 евро/1398 лв. при записване до 31.07.2018.

Стандартна цена за отпътуване от София: 648 евро/1268 лв.

Стандартна цена за отпътуване от Варна: 740 евро/1448 лв.

   • Цената включва летищни такси.


Пакетна цена включва:
 • Самолетни билети Варна /София – Амстердам – София / Варна с редовен полет на авиокомпания България Ер и включени летищни такси и багаж до 23кг.
 • 2 нощувки със закуски в хотел Tulip Inn Leiderdorp кат.3*- Лейден
 • 2 нощувки със закуски в хотел Ibis Budget City South 3* кат.3* - Амстердам
 • Автобусен транспорт с лицензиран автобус по програмата
 • Водач-екскурзовод по време на цялото пътуване
 • Туристическа програма в Амстердам
 • Медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро.


Цената не включва:
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Екскурзия до Заансе Сханс Zaanse Schans, Волендам и остров Маркен – 45 евро (с автобус и корабче посещение на етнографския музей във Волендам )


Допълнителни екскурзии
 • Разходката с корабче в Амстердам
По каналите, ще чуете прекрасна беседа и ще се насладите на града от една друга гледна точка. – 13 евро (около 60 мин)
 • Цена: 26 лв.
 • Музея на Ван Гог
Музея на Ван Гог - 17.50 евро
  • Цена: 34 лв.
 • Национален музей (Rijksmuseum)
Национален музей (Rijksmuseum) – 17.50 еврo
  • Цена: 34 лв.
 • Музея на бирата Хайникен
Музея на бирата Хайникен – 18 евро
 • Цена: 36 лв.
    • Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата


Условия за записване:
 • Депозит 30% от стойността на пакета
 • Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване


Ориентировъчни входни такси:
 • Корабче по каналите на Амстардам – 13 евро
 • Музея на Ван Гог - 17.50 евро
 • Национален музей (Rijksmuseum) – 17.50 еврo
 • Музея на бирата Хайникен – 18 евро

Допълнителни условия:
 • Доплащане за единична стая – 210 лв.

Полезна информация:
• Tulip Inn Riverside 3*. Provincialeweg 38 1108 AB Amsterdam 020-3121416 ( Хотела се намира на последната спирка Gaasperplas на червената линия на метро 53 – Oost Line. За 30 мин се стига до центъра )
• De Rustende Jager 4* Venneperweg 471, 2153 AD Nieuw-Vennep, Netherlands
• Карата за градски транспорт – 2 дневна ( 48 часа ) – 12.50 евро Не забравяйте да валидирате картата при всяко качване !
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение


УСЛОВИЯ
 • Минимален брой участници: 20
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Астеа Тур предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офиса ни.

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 128 - 7127


 
Полезни връзки