Екскурзии от Варна

ТОСКАНА С ПОРТОФИНО И КРАЙБРЕЖИЕТО ОТ ВАРНА И БУРГАС С АВТОБУС
Маршрут:
Пиза-Лука –Сиена - Волтера и Сан Джиминяно –Портофино - Флоренция- Болоня – Сан Марино - Риека

Продължителност: 10 дни / 9 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 950 лв.

 

Програма
ТОСКАНА 2015

Пиза - Лука - Сиена - Волтера и Сан Джиминяно – Портофино - Флоренция - Болоня – Сан Марино - Риека

9 нощувки + закуски + 6 вечериПЪРВИ ДЕН

Отпътуване от Варна,Бургас и Айтос по маршрут София –ГКПП Калотина – Ниш-Белград-Загреб.Нощувка в района на Самобор.


ВТОРИ ДЕН

Отпътуване за Италия.Вечерта Пристигане в района на Виареджо и крайбрежието. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


ТРЕТИ ДЕН

Закуска. Свободен ден. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Пиза и Лука – доплащане 32 лв. за възрастни и 23 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията включва: разглеждане на Пиза: Двора на чудесата с прочутата наклонена кула; разглеждане на Лука – очарователен град, съхранил средновековните си църкви, дворци, улички и площади, опасан от крепостни стени, датиращи от XVI – XVII век : разглеждане на стария град, катедралата „Св. Мартин”, църквите „Св. Михаил на форума” и „Св. Фредиан”, овалния площад. Вечеря. Нощувка.


ЧЕТВЪРТИ ДЕН

Закуска. Свободен ден. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до родната къща на Леонардо да Винчи и Сиена – доплащане 32 лв. за възрастни и 23 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията включва: разглеждане на родната къща на Леонардо да Винчи в Анкиано, селце, разположено на 3 км от Винчи (къщата се намира сред маслинови гори и е окъпана в нежната тосканска светлина - един пейзаж, който със сигурност не се е променил много от 1452 г., когато в нея се ражда геният на Ренесанса и на който малкият Леонардо се е наслаждавал като дете, понастоящем в къщата е уредена дидактическа експозиция, включваща репродукции на рисунки на великия художник, представляващи тоскански пейзажи ); разглеждане на Сиена – червеният град, построен на три хълма в средата на тосканското плато – разглеждане на „Пиаца дел Кампо” – централният площад на Сиена, прочут с впечатляващото конно надбягване, на което ежегодно е сцена – легендарното „палио”, Палацо Публико, катедралата. * Възможност и за разходка в Сиена и пътуване от Монтекатини с градски автобус.Връщане в Монтекатини.Вечеря. Нощувка.


ПЕТИ ДЕН

Закуска.Свободен ден.Възможност за целодневна екскурзия до Волтера и Сан Джиминяно – доплащане 32 лв за възрастни и 23 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Волтера е възхитително тосканско градче, кацнало на един хълм, съхраняващо крепостни стени от Средновековието, но и от етруската епоха, от което се открива изключителна гледка към красивата околност. Следобед – разглеждане на Сан Джиминяно – кацнал на върха на един хълм в долината на р. Елза, сред лозя и маслинови горички, градът е запазил средновековния си облик и украсява тосканския пейзаж със своите крепостни стени и с легендарните си 14 каменни кули, устремили към небето стройните си силуети – разглеждане на „Пиаца де ла Чистерна”, „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта Мария Асунта”. Вечеря. Нощувка.


ШЕСТИ ДЕН

Закуска. Свободен ден. Възможност по желание за екскурзия до емблематичното Портофино-доплащане 30,00 евро / 58,00 лв Скрито в тесния залив, невидимо и почти недостъпно, древно рибарско селище, станало международно известен символ. Перлата на италианската Ривиера е създадена от Римляните и е едно от най-красивите средиземноморски пристанища.Първоначалното му наименование е било „Portus Delphini”, което в превод означава „Пристанището на делфините”. Круиз Рапало-Портофино-Рапало.Дегустирайте местният специалитет - една къса, усукана като фитилчета божествена паста с песто с чаша десертното вино Sciaccetra - от специални сортове грозде за стафиди, с кехлибарено-златист цвят и аромат на кайсия и акация. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


СЕДМИ ДЕН

Закуска. Свободен ден. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Флоренция – доплащане 50 лв за възрастни и 30 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията включва: разглеждане с екскурзовод забележителностите на Флоренция: църквата – пантеон Санта Кроче, катедралата „Санта Мария-дел- Фиоре”, квартала на Данте, площада на Синьорията. Възможност за разглеждане на галерията Уфици - с доплащане 30 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в галерията, която е около 11 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 15 участника (местата за посещение на галерията Уфици са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата). Фотопауза на пиацале „Микеланджело”, откъдето се открива прекрасна гледка към покривите и кубетата на тосканската стилица. Завръщане в Монтекатини. Прощална вечер с музикална програма Свободен ден. Вечеря. Нощувка.


ОСМИ ДЕН

Закуска.Отпътуване за Римини със 3-часова спирка в гр.Болоня -Фонтана на Нептун, Палацо Комунале, Палацо дел Подеста, базиликата “Сан Петронио”, Нощувка в курортната зона на Римини.


ДЕВЕТИ ДЕН

Закуска.Отпътуване за Сан Марино - най-старата и най-малка република в света. Пешеходна обиколка – Крепостните стени, площад „Либерта”, Правителствения дворец, Катедралата „Сан Марино” и др. Отпътуване в ранния след обяд.Нощувка в района на Риека.


ДЕСЕТИ ДЕН

Закуска.Отпътуване за България.Пристигане в България-София около полунощ.В цената, калкулирана при 40 туристи са включени:
 • Транспорт с автобус 3*,
 • обявените 9 нощувки+9 закуски + 6 вечери,
 • водач-представител на фирмата по време на пътуването.


ЦЕНА – 950,00 лв - за ранни записвания до 18.06.2015г

ЦЕНА СЛЕД 18.06.2015 – 1015,00 лв
 • Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 2-ма възрастни  - 850,00 лв
 • Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен – 900,00 лв


В цената не са включени:
 • входните таксите на посещаваните обекти
 • настаняване в единична стая – 85,00 лв.
 • допълнителните екскурзии жписани в програмата
  • Допълнителните екскурзии се осъществяват при мин.25 записани


ВАЖНО: 
 • При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на 2-3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и от порядъка на 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.  


Необходим е валидна лична карта или валиден задграничен паспорт, за лица под 18г. нотариално заверена родителска декларация даваща право на детето да пътува само или с единия си родител, медицинска карта за престой в чужбина, точен адрес и телефон

Записването става с внасянето на депозит - 30 % от стойността на пътуването в офиса на фирмата с подписване на договор, общи условия на пътуването.

Посещаваните страни са без специфични митнически и санитаро-хигиенни изисквания спрямо българските граждани. Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи-7 дни преди датата на отпътуване.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 135 - 21327


 
Полезни връзки