Екскурзии от Варна

ЛЕГЕНДИ ОТ ТРАНСИЛВАНИЯ: СИБИУ - ЕТНОГРАФСКИ КОМПЛЕКС АСТРА - АЛБА ЮЛИЯ - СОЛНИ МИНИ ТУРДА - СИГИШОАРА - БРАШОВ ОТ ВАРНА, ШУМЕН, РАЗГРАД И РУСЕ
Маршрут:
Сибиу – етнографски комплекс АСТРА – Алба Юлия – солни мини в Турда – Сигишоара – Брашов

Продължителност: 4 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 219 лв.

 

Програма
Легенди от Трансилвания
 • От Варна, Шумен, Разград и Русе

Сибиу – етнографски комплекс АСТРА – Алба Юлия – солни мини в Турда – Сигишоара – БрашовПРОГРАМА:

1 ден – 21.09.2018г.

Отпътуване вечерта от Варна по маршрут Шумен, Разград, Русе, Гюргево, Питещи, Сибиу.


2 ден – 22.09.2018г.

Преди обяд посещение на Етнографски комплекс „Астра“ – музей на открито, разположен в красив парк, на чиято територия са разположени около 300 сгради – къщи, занаятчийски работилници, мелници и др. Експонатите са били демонтирани от различни райони в селото, за да бъдат реконструирани в музея и представляват исторически паметници. След обяд разходка в гр. Сибиу – сгушен сред планините на великолепната Трансилвания, градът се извисява като едно изящно произведение на изкуството – с готическата си катедрала, великолепните и добре съхранени архитектурни образци и най-вече с атмосферата, която неусетно пренася посетителите в историята на града. Основан от германски заселници през 12 г. и до днес е известен с немското си име Херманщадт. Старият град е изцяло запазен в оригиналния си вид и е под защитата на Юнеско. Разглеждане на централния площад, където се намират Йезуитската църква, Часовниковата кула и двореца Брукентал – бароков паметник, построен през 18в., днес превърнат в музей, площад Хует с най-забележителната сграда – Евангелистката катедрала, построена в Готически стил през XIV в. Настаняване в хотел в района на Сибиу или Алба Юлия. Нощувка.


3 ден – 23.09.2018г.

Закуска. Посещение на Алба Юлия /Бълград/ – разглеждане на старата крепост на града, приютила католическата катедрала „Св. Михаил“, Националния музей на Обединението, където се подписва Трианонския договор за присъединяването на Трансилвания към Румъния, прокламирано с декларация на 01.12.1918г. и от тогава национален празник на Румъния, православната катедрала на Коронясването на крал Фердинанд Първи и кралица Мария през 1922 г., библиотеката, княжеския дворец и др. Отпътуване за гр. Турда и посещение на известните солни мини, туристическа атракция, с Виенско колело, разходка с лодка, оздравителен сектор и др. Мините са комплекс от 3 отделно обособени мини – мината Терезия, достигаща най-дълбоко, на 120 метра под земята. Мината Антон – на 108 метра и мината Рудолф – на 42 метра. Настаняване в хотел в гр. Сигишоара или район. Нощувка.


4 ден – 24.09.2018г.

Закуска. Разходка в Сигишоара – един от най-добре запазените средновековни градове в Европа, родно място на Влад Цепеш, с очарователна архитектура и исторически център, част от световното културното наследство на ЮНЕСКО. Свободно време за разходка из тесните криволичещи улички на града с основни туристически за бележителности: Цитаделата, Часовниковата кула, Църквата на Доминиканския манастир, Къщата на Влад Цепеш – Дракула, Венецианската къща, Покритото стълбище и Църквата на хълма /посочените туристически обекти се разглеждат панорамно, не е предвидено посещение/. Отпътуване за България. По пътя кратка спирка в гр. Брашов, където интерес представляват старинния главен площад и сградата на Старото кметство, Черната църква – най-голямата готическа църква в Румъния. Интересен факт, свързан с нашата история е, че тук е издаден „Рибният буквар“ на Петър Берон. Пристигане в България вечерта.Цена: 219 лв.


Цената включва:
 • транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в района на Сибиу или Алба Юлия, при настаняване в двойни/тройни стаи;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Сигишоара или район, при настаняване в двойни/тройни стаи;
 • посещение на градовете Сибиу, Сигишоара, Брашов;
 • водач от агенцията.


Цената не включва:
 • туристическа обиколка с лицензиран екскурзовод в Сибиу, Турда, Алба Юлия, Сигишоара и Брашов – 25 лв. /човек – общо за всички градове;
 • настаняване в единична стая – 60 лв.;
 • медицинска застраховка при пътуване в чужбина – 5 лв.;
 • входни такси.

Ориентировъчни цени на входните такси на туристическите обекти:
 • комплекса Астра – 25 lei;
 • Дворец Брукентал /Европейска художествена галерия – 20 lei /възрастни/;
 • Кулата на Кметството – 5 lei;
 • Алба Юлия – 20 lei
 • солните мини в Турда – 30 lei;
 • Църквата на Доминиканския музей – 5 lei;
  • Ориентировъчен курс: 1 румънска лея – 0,50 лв.


Необходими документи:
 • валидна лична карта; за лица под 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/ и документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта/; Европейска здравно-осигурителна карта.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност, т.е. ако има подходящ човек. Агенцията не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Записването става с внасяне на депозит в размер на 30 % от цената и сключване на договор за организирано туристическо пътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 30. Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.


Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА№ 101 - 28855


 
Полезни връзки