Екскурзии от Варна

ДВЕТЕ РУСКИ СТОЛИЦИ - МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ С ТРЪГВАНЕ ОТ ВАРНА И ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ ОТ БУРГАС
Маршрут:
Варна - Бургас - Москва - Бургас - Варна

Продължителност: 8 дни / 7 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 2350 лв.

 

Програма
ДВЕТЕ РУСКИ СТОЛИЦИ - МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ
 • САМОЛЕТНА ПРОГРАМА С ТРЪГВАНЕ ОТ ВАРНА И ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ ОТ БУРГАС
  • 21-28 септември 2018

С умелото съчетаване на екстравагантни, изпълнени със слава времена на Старата Русия и сивото наследство на ерата на Съветския съюз, тази страна едновременно опиянява и примамва! За да можете да се докоснете до величието на Русия Ви предлагаме комбинация от Москва и Санкт Петербург с тръгване от Варна.
 • Москва е ядрото на всички промени, връхлетяващи Русия. Никъде другаде в държавата контрастите не са така силно изразени.
 • Санкт Петербург, наричан още Северната Венеция, съвсем справедливо е считан за един от най-красивите градове в Европа. Подобно на Венеция, градът е пресечен от 93 естествени и изкуствени водни канала с над 300 моста, по брой на които Санкт Петербург е на едно от първите места в света. Санкт Петербург е град на музеи с богати колекции, красиви паркове и приказни дворци.


Предварителна туристическа програма:

1 ден Москва
 • 21 септември - Петък
Излитане от летище Бургас с директен полет до Москва.

Посрещане от местен екскурзовод и трансфер до хотела.

Настаняване и Нощувка.


2 ден Москва
 • 22 септември - Събота
Закуска на бюфет. В 9.00ч Среща с екскурзовода в хотела.

09:00 – 13:00 - Обзорна екскурзия на Москва (4 часа) –

ще видите Московските булеварди, Московския университет - пример за Сталинската архитектура, Седалището на Правителството на Руската Федерация, наричано Белия дом, квартала на посолствата-повечето разположени в старинни имения. След Белия дом се намира величественото сдание на Държавната дума, храма на Христос Спасител, Новодевическия манастир.

13:00 – 14:00 – Обяд в местен ресторант.

14.30-16.30- Обзорна екскурзия в Третяковската галерия,създадена от мецената Павел Третяков. Разглеждане на нейната уникална колекция-творби на иконописците XII-XVII век Теофан Грек, Андрей Рубльов и произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др.

Връщане в хотела с екскурзовода /с метрото/.

Свободно време. Нощувка.


3 ден Москва
 • 23 септември - Събота
Закуска на бюфет. В 9.00ч Среща с екскурзовода в хотела, отправяме се към метрото за екскурзията „Червеният площад“.

10 –11.00ч – пешеходна разходка в сърцето на Москва -основната атракция на столицата, под защитата на ЮНЕСКО. Невероятните стени и кули на Московския Кремъл, катедралата Свети Василий, великолепната сграда на ГУМ -един от най-красивите търговски комплекси в Москва.Казанската катедрала - първата църква, напълно възстановена в първоначалния си вид през постсъветския период, както и Мавзолея на Ленин и Сталин - гробницата на великите лидери.

11:00 -12:30 – Екскурзия в Московский Кремъл - сърцето на Русия, където се намират Успенският, Благовещенският и Архангелският събор, както и Ивановският площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана. Царската камбана може да се нарече най-голямата камбана в света, отлята за Успенския събор в Кремъл.

12:30-14:00 – Обиколка на оръжейната палата – музей- съкровищница, която съдържа уникална колекция от ценни оръжия, тясно свързани с историята на руската държава, събирана в продължение на векове на кралската династия на Русия.

14:30 - 15:30 - Обяд в градското кафене (Кафе Галерия Пасаж, Vetoshny Lane, 9).

16:00 - 17:00 Връщане в хотела с екскурзовода, с метрото.


4 ден Москва-Санкт Петербург
 • 24 септември - Понеделник
Закуска на бюфет. В 9.00ч - Среща с екскурзовода в хотела.

Транспорт с автобус до гарата и отпътуване за Санкт Петербург със скоростния влак „Сапсан“ в 09.40ч.

Пристигане в Санкт Петербург на Московската гара.

Посрещане от местен екскурзовод и обзорна обиколка на Санкт Петербург - Невский проспект, Дворцовият площад, панорама към Василиевския остров, Исакиевският площад, Събора Смолни, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцерът Аврора, Казанския събор, където се намира чудотворната икона на Божията майка.

Трансфер до хотела. Настаняване и свободно време. Нощувка.


5 ден Санкт Петербург
 • 25 септември - Вторник
Закуска на бюфет. В 9.00ч - Среща с екскурзовода в хотела.

Разглеждане на Исакиевския събор най- големият православен храм на Санкт Петербург.Издигната на едноименния площад, тя е посветена на Св. Исаак на Далмация, свещен покровител на Петър I. Огромният позлатен купол на светинята е един от символите на Санкт Петербург и може да се види от всички краища на бившата руска столица.

Посещение на Събора „Воскресение Христово” (Спас на Крови) – построена като мемориал на император Александър II, който е убит на това място през 1881 г. От там дошло и името, с което църквата е известна : Църквата на пролятата кръв. Това, което я прави наистина уникална, е, че цялата- от пода до тавана е в мозайки, включително стените, сводовете и олтара. Целият храм съдържа общо над 7,500 кв.м.мозайки -повече от която и да е друга църква в света.

Посещение на Ермитажа –градиозният зимен дворец на всеки Цар и Царица от Екатерина Велика насам. Една от най-хубавите в света колекции на италианско ренесансово изкуство може да се види именно тук. Богатството на колекцията, която няма равна на себе си се подсилва от невероятно красивите салони, в които са се организирали галабалове, срещи на високо равнище и са се решавали важни държавни дела. Малахитовата зала, оформена почти изцяло от наситено зеления минерал, добиван в Урал, е сама по себе си шедьовър. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали.

Около 15 часа-връщане в хотела, свободно време. Нощувка.


6 ден Санкт Петербург
 • 26 септ Сряда
Закуска на бюфет. В 9.00ч - Среща с екскурзовода в хотела. Следва

Обиколка на двореца и парка на Екатерина Велика – Екатерининският дворец се намира в едно от извънградските имения на царската династия Романови - Царское село в гр. Пушкин. Дворецът е завършен през 1756 г. и изобилства с изкусно декорирани синьо-бели фасади с позлатени атланти, кариатиди и пиластри, заобграден с обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. Тук се намира и легендарната Кехлибарена стая, смятана за осмото чудо на света – възстановяването й продължава повече от 20 години и е отворена отново през 2003 година. Дворецът е обявен за паметник на Световното наследство на ЮНЕСКО.

Връщане обратно в хотела 12.30-14.00.

Свободно време. Нощувка.


7 ден Санкт Петербург
 • 27 септ - четвъртък
Закуска на бюфет. В 9.00ч - Среща с екскурзовода в хотела.

Екскурзия до Петерхоф - извънградският дворец на Петър Първи. Той е построен в началото на ХVІІІ в., за да съперничи на архитектурата и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че може да се равнява с най-добрите от тях. Петър лично чертае плановете за екстравагантния летен дворец и 1200 декара градини, където 66 фонтана, 39 позлатени статуи и 20 км прокопани канали, съоръжения от френски и италиански архитекти, са били почти унищожени по време на 900-дневната германска блокада през Втората световна война, но царският любим проект, завършен след смъртта му от Екатерина Велика, бил педантично възстановен според оригиналните планове на Петър. Посещение на Големия дворец и разглеждане на Нижний парк.

13.30-15.00 Връщане в хотела.

Следобед - свободно време. Нощувка.


8 ден Санк Петербург
 • 28 септ - петък
Закуска. До 12.00-освобождаване на стаите.

Трансфер за летище и край на програмата.

Директен полет от Санкт Петербург до Бургас.

Кацане в Бургас и трансфер до Варна.

-***Програмата е предварителна и може да бъде променена по дни и часове.


 • Цена за ранни записвания до 15.07.2018
Хотели На човек в двойна стая
Москва - Holiday Inn Moscow Lesnaya 4* - https://holiday-inn-lesnaya.moscow-hotels.org/, Санкт Петербург -Гранд хотел Октябърская 4* - https://www.oktober-hotel.spb.ru/ 2350 лв.
 • Единична стая – на запитване/ доплащане 550 лв.към пакетната цена/
 • Дете на допълнително легло- на запитване


Цената е валидна при група мин. 35 души и включва:
 • Самолетен билет Бургас-Москва-Бургас с лет. Такси;
 • Транспорт Варна-Бургас-Варна с автобус;
 • Билет за скоростния влак Сапсан-Москва-Санкт Петербург;
 • 3 нощувки на база нощувка със закуска в хотел 4*-Москва и 4нощувки С.Петербург 4*- по указаните хотели /в двойни стандартни стаи/;
 • Трансфери летище-хотел-летище;
 • Описаните екскурзии с екскурзовод на български език, 2 обяда по програмата в Москва;
 • Транспорт с туристически автобус и обществен транспорт по програмата;
 • Входни такси за посещаваните музеи по програмата;
 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро/с Assistance/;

  • Полетното разписание подлежи на препотвърждение

Цената НЕ включва:
 • Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни – 120 лв.(с включена такса визов център)-необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат /на светъл фон/;
 • Обяди и вечери;
 • Допълнителни, екскурзии, които не са включени в програма;
 • доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.;


Допълнителни възможности:
Москва
 • Разходка по Москва-река на Флотилия Radisson Royal (2,5 часа)-без екскурзовод
  • Цена от 1200 рубли на човек https://new.radisson-cruise.ru
 • Фолклорно шоу с вечеря "Удивителната Русия" - музиално пътешествие по Росия, където всеки район е представен със специфичните си костюми и музикални инструменти.
  • Цена ­­­­­­­­­­­­67 Евро на човек.
Санкт Петербург:
 • Фоклорно шоу в Николаевкия дворец „ Да се почувстваме като руснаци“- 3200 рубли на човек.
   • Заб.: За тези допълнителни мероприятия не е предвидено екскурзоводско обслужване. При желание за екскурзовод-има доплащане.


Условия за записване:
 • Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 35 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.


Резервации:
 • Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт, изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт) . Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на 50% от цената.


Условия за анулация:
 • В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването до 45 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 45 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
  • Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.

 • Препоръчваме застраховка „Отмяна на пътуване”- за повече информация в офиса ни.

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 122 - 8996


 
Полезни връзки