Екскурзии от Варна

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА
Маршрут:
ВАРНА- СОФИЯ - РИМ - СОФИЯ - ВАРНА

Продължителност: 4 дни / 4 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 525 €

 

Програма
ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА
 • Организирано пътуване

Цени от 525 евро/човек/4 нощувки със закуска + летищни такси.
 • Цените са калкулирани с отстъпка и са валидни при резервация до 15.07.2015.

Предимства на програмата:
 • богата екскурзионна програма с лицензирани местни екскурзоводи - българи; 
 • съдействие от български-говорящ представител на агенцията на Летище Варна, Летище Рим и по време на престоя;
 • осигурен организиран автобусен превоз от летището до хотела и обратно.


Програма по дни и допълнителни екскурзии:

Първи ден (сряда)

Отпътуване от летище Варна в 16:25 ч. с полет на Bulgaria Air по маршрут Варна – София. Кацане в София в 17:10 ч. Отпътуване за Рим с полет на Bulgaria Air в 19:05 ч. и кацане в Рим в 20:00 ч. (местно време). Трансфер до хотела, настаняване и нощувка.


Втори ден (четвъртък)

Закуска. Свободна програма. Препоръчва се самостоятелно посещение на Римския Форум (докъдето може да се стигне пеша, с автобус или метро), Капитолийския хълм с конната статуя на Марк Аврелий (и евентуално Капитолийския музей); Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; термите на Каракала, Циркус Максимус. Посочените обекти са в непосредствена близост един до друг.
Нощувка.


Трети ден (петък)

Закуска. Свободно време или срещу допълнително заплащане възможност за полудневни допълнителни екскурзии: 
 • 08:00 ч. - "Музеите на Ватикана” с екскурзовод на български език и включени входни такси - 45 евро/възрастен, 35 евро за деца (2-17.99 г.), при минимум 10 записали се - екскурзията започва при входа на музея, докъдето се стига самостоятелно - с автобус или метро; богати колекции от произведения на изкуството – картини, скулптори, етруски и египетски археологически находки, прочутата Сикстинска капела с фреските на Микеланджело, базиликата Св. Петър, площада Св. Петър с Египетския обелиск, където приключва екскурзията около 12:30 ч.; самостоятелно връщане в хотела (в близост до пл. Св. Петър има метро и автобусни спирки). 
 • 13:30 ч. - Пешеходен тур “Бароков Рим” с екскурзовод на български език и включени входни такси (където се изисква) - 25 евро/човек, при минимум 10 записали се - сборен пункт за начало на екскурзията - площад "Св. Петър" (където свършва екскурзията "Музеите на Ватикана"). Общ преход на екскурзията – около 2.5 км пешком. От площад “Св. Петър” се продължава пеша до площад Навона с фонтана "Четирите реки" , покрай замъка Сан Анджело(първоначално мавзолей на император Адриан) и други забележителности. Екскурзията продължава с посещение на един от най-важните и най-добре запазени древни монументи на Рим – Пантеона; най-посещавания в света фонтан "Фонтана ди Треви" , обвит в легендата за хвърлената монета, което осигурява връщане във Вечния град; продължава се към площад Испания, известен като най-елегантния в града. Самостоятелно връщане в хотела (разстояние до х-лите – около 1.5 км, до пл. Испания има спирка на метрото). 
Нощувка.


Четвърти ден (събота)

Закуска. Свободно време или срещу допълнително заплащане възможност за допълнителни екскурзии: 
 • 08:00 ч. - Автобусна екскурзия до Тиволи с екскурзовод на български език и включени входни такси - 45 евро/възрастен, 40 евро за деца (2-12.99 г.), при минимум 15 записали се - Отпътуване с автобус от хотела. Тиволи е малък живописен град, разположен на 30 км североизточно от Рим, някогашна резиденция на древните римски аристократични семейства и императори, останките от чиито вили се виждат и днес, родно място на много художници и музиканти. Посещение на вила "Д`есте", прочута със своите градини, включени в списъка на ЮНЕСКО.
 • 14:30 ч. - Колизеум, Сан Клементе и Сан Пиетро ин Винколи - пешеходен тур с екскурзовод на български език и включени входни такси - 40 евро/възрастен, 35 евро за деца (2-17.99 г.), при минимум 10 записали се - екскурзията започва при Колизеиума, докъдето се стига самостоятелно - пеша от хотела, с автобус или метро - цялостно разглеждане на Колизеума, посещение на църквата Сан Клементе с гроба на Константин-Кирил Философ,базиликата Сан Пиетро ин Винколи със статуята-шедьовър на Микеланджело "Моисей". Свободно време, самостоятелно връщане в хотела. 
Нощувка.


Пети ден (неделя)

Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите на хотелa (до 10:00 ч., безплатна стая за багаж). В 12:00 ч. - трансфер до летището за полет Рим-София-Варна на Bulgaria Air. Излита в 15:10 ч. от Рим, каца в София в 18:05 ч., излита от София в 19:40 ч., каца във Варна в 20:30 ч. (местно време)Хотели по програмата и цени:
 • Всички хотели са в центъра на Рим, в района на гара Термини, на 1.5 км от Римския Форум

Хотел Флоридиа 3* (Floridia), Сиракуза 3* (Siracusa), Лацио 3* (Lazio), Реджио 3* (Regio) или подобен
Пакетни цени на Нощувка със закуска + летищни такси
 • Цените в таблицата са калкулирани с отстъпка и са валидни при резервация до 15.07.2015
Настаняване Цена през Юли и Август Цена през Септември
Възрастен в Двойна стая 525 евро/1027 лв 585 евро/1144 лв
Единична стая 615 евро/1203 лв 701 евро/1371 лв
 • Максимално настаняване в двойна стая: 3 души.
Официален сайт на хотелската верига:  www.sebraeli.net
Хотелите Флоридиа, Сиракуза, Лацио и Реджио са част от хотелската верига Sebraeli и са идентични по предлаганите хотелски услуги, условия за настаняване, обзавеждане и големина на хотелските стаи.  Разположени са в съседство един от друг, в центъра на Рим, на 400 м отцентралната жп гара Термини, на 1.5 км от Колизеума и историческия център на Рим, на 2.5 км от Ватикана. 
В хотела: Зала за закуска, рецепция, сейф при рецепцията.
В стаите: Климатик, баня с душ или вана, сешоар, телефон, мини хладилник, сателитна телевизия.
Важно - При избор и заплащане на хотел с категория 3 звезди настаняването се извършва в един от посочените по-горе 3-звездни хотели - Флоридиа, Сиракуза, Лацио или Реджио или друг подобен. Клиентите биват информирани за конкретния хотел на настаняване 7 дни преди отпътуването.


Хотел Архимеде 4* (Archimede), Ното 4* (Noto), Луче 4* (Luce), Лукс 4* (Lux) или подобен
Пакетни цени на Нощувка със закуска + летищни такси
 • Цените в таблицата са калкулирани с отстъпка и са валидни при резервация до 15.07.2015
Настаняване Цена през Юли и Август Цена през Септември
Възрастен в Двойна стая 550 евро/1076 лв 609 евро/1191 лв
Единична стая 640 евро/1252 лв 722 евро/1412 лв
 • Максимално настаняване в двойна стая: 3 души.
Официален сайт на хотелската верига:  www.sebraeli.net
Хотелите Архимеде, Ното, Луче и Лукс са част от хотелската верига Sebraeli и са идентични по предлаганите хотелски услуги, условия за настаняване, обзавеждане и големина на хотелските стаи. Разположени са в съседство един от друг, в центъра на Рим, на 200 м от централната жп гара Термини, на 1.3 км от Колизеума и историческия център на Рим, на 2.5 км от Ватикана. 
В хотела: Зала за закуска, рецепция, сейф при рецепцията.
В стаите: Климатик, баня с душ или вана, сешоар, телефон, мини бар, сателитна телевизия.
Важно - При избор и заплащане на хотел с категория 4 звезди настаняването се извършва в един от посочените по-горе 4-звездни хотели - Архимеде, Ното, Луче или Лукс или друг подобен. Клиентите биват информирани за конкретния хотел на настаняване 7 дни преди отпътуването.


Хотел Бест Уестърн Универсо 4+* (Universo), Роял Сантина 4+* (Royal Santina), Президент 4+* (President) или подобен
Пакетни цени на Нощувка със закуска + летищни такси
 • Цените в таблицата са калкулирани с отстъпка и са валидни при резервация до 15.07.2015
Настаняване Цена през Юли и Август Цена през Септември
Възрастен в Двойна стая 650 евро/1272 лв 770 евро/1506 лв
Единична стая 745 евро/1457 лв 930 евро/1819 лв
 • Максимално настаняване в двойна стая: 3 души.
Официални сайтове на хотелите:  
 • www.hoteluniverso.com
 • www.hotelroyalsantina.com
 • www.hotelpresident.com 
Хотелите Универсо, Роял Сантина и Президент са луксозни четризвездни хотели и са част от международната хотелската верига Best Western. Хотелите са идентични по предлаганите хотелски услуги, условия за настаняване, обзавеждане и големина на хотелските стаи. Разположени са в съседство един от друг, в центъра на Рим, на около 200 м от централната жп гара Термини, на 1.3 км от Колизеума и историческия център на Рим, на 2.5 км от Ватикана. 
В хотела: Ресторант, бар, рецепция, сейф при рецепцията, безплатен безжичен интернет в целия хотел.
В стаите: Климатик, баня с душ или вана, сешоар, телефон, мини бар, сателитна телевизия.
Важно - При избор и заплащане на хотел с категория 4 звезди плюс (луксозен четиризвезден) настаняването се извършва в един от посочените по-горе луксозни 4-звездни хотели - Универсо, Роял Сантина, Президент или друг подобен. Клиентите биват информирани за конкретния хотел на настаняване 7 дни преди отпътуването.


Общи условия:

Цената включва:
 • Самолетен билет Варна - Рим (летище Фиумичино) - Варна;
 • 4 нощувки със закуски в избраната категория хотел (3 звезди, 4 звезди, 4+ звезди);
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • Съдействие от български-говорящ представител на агенцията на Летище Варна, Летище Рим и по време на престоя;
 • Летищни такси.
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро (с Assistance).
  • Забележка: При някои от хотелите на настаняване директния достъп пред хотела с автобус е невъзможен поради тесните улици. В този случай автобусите спират в рамките на 150 м от хотелите. Това важи за трансфера "летище-хотел-летище" и за екскурзията "Тиволи".

Важно:
 • Допълнителните екскурзии по програмата се резервират и заплащат не по-късно от 15 дни преди датата на заминаване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации и закупуване на входни билети за експресен вход. Резервация на място в Рим не е възможна.
 • TO си запазва правото при необходимост да нанася корекции в датата и часа на екскурзиите, както и в реда на посещение на посочените обекти.


Цената НЕ включва:
 • Туристическа такса в Рим: 4 EUR на турист на нощувка в хотел ***, 6 EUR на турист на нощувка в хотел **** (по изискване на Община Рим таксата е задължителна и се заплаща индивидуално от всеки турист най-късно един ден след настаняването).
 • Допълнителни екскурзии (по желание).


Полети:
 • Варна – София, 16:25-17:10, номер на полета - FB978; София - Рим, 19:05-20:00, номер на полета - FB1454 (посочените часове са в местно време);
 • Рим – София, 15:10-18:05, номер на полета – FB1452; София - Варна, 19:40-20:30, номер на полета – FB973 (посочените часове са в местно време);
  • Авиокомпанията изпълняваща полетите е Bulgaria Air.


Необходими документи:
 • Лична карта или задграничен паспорт.
 • За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+ копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него.


Условия за записване:
 • Екскурзията се осъществява при наличие на записани минимум 15 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 10 дни преди датата на отпътуване. При отмяна на пътуването в този случай, организаторът възстановява заплатените суми в 3-дневен срок.
 • Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта, изписани на латиница, ЕГН, номер и валидност на документа). Издава се договор за организирано пътуване между клиент и туроператор (упълномощен турагент), съгласно Закона за туризма.


Плащане:
 • 50% от стойността на резервацията следва да се заплати в деня на резервиране. Остатъкът е дължим до 20 дни преди датата на отпътуване.


Анулации:
 • Анулации по дадена резервация се приемат без неустойка най-малко 61 дни преди датата на отпътуване;
 • за анулации, направени по-малко от 22 дни преди датата на отпътуване се дължи неустойка в размер на 100% от пакетната цена на човек;
 • за анулации, направени от 45 до 23 дни преди датата на отпътуване се дължи неустойка в размер на 50% от пакетната цена на човек; остатъкът от заплатената по резервацията сума се възстановява на клиента.
 • за анулации, направени от 60 до 46 дни преди датата на отпътуване се дължинеустойка в размер на 25% от пакетната цена на човек; остатъкът от заплатената по резервацията сума се възстановява на клиента.


Рекламации:
 • Рекламации относно организацията и провеждането на пътуванията се представят в писмен вид в срок до 7 дни след края на пътуването.


Форсмажор:
 • TO не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на превозвача.

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 135 - 21164


 
Полезни връзки