Екскурзии от Варна

КОЛЕДНА ПРИКАЗКА В ДОЛИНАТА ЗАЛЦКАМЕРГУТ - ДЕСТИНАЦИЯ № 1 ЗА АВСТРИЯ
Маршрут:
Любляна - Оберндорф бай Залцбург -Бад Ишъл - Сент Волфганг и Волфгангзее – Солната мина в Халайн- Халщат – Сент Гилген – Залцбург

Продължителност: 6 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 379 лв.

 

Програма
КОЛЕДНА ПРИКАЗКА В ДОЛИНАТА ЗАЛЦКАМЕРГУТ - ДЕСТИНАЦИЯ № 1 ЗА АВСТРИЯ!
 • Любляна - Оберндорф бай Залцбург - Бад Ишъл - Сент Волфганг и Волфгангзее – Солната мина в Халайн- Халщат – Сент Гилген – Залцбург


ПРОГРАМА:

1-ви ден

Отпътуване от Варна в 11,30ч/Антим 1/, Бургас 14.00ч./бензиностанция ОМВ до МЕТРО/, Пловдив 17,30ч/ бензиностанция Шел/Хепи/, София в 20.00ч. по маршрут: Калотина - Белград – Загреб - Залцбург.


2-ри ден

Спирка в словенската столица – Любляна.Двучасов престой за разподка в централната част на града-Тримостието,Катедралата Св.Николай,градския пазар.Отпътуване за Залцбург. Настаняване в хотел в района на града.Нощувка.


3-ти ден

Закуска.По желание екскурзия: Оберндорф – Бад Ишъл – Сент Гилген. Посещение на малкото градче, свързано с историята на може би най-ивестната коледна мелодия – Оберндорф бай Залцбург. Именно тук е написана песента „Тиха нощ, свята нощ” от учителя Франц Грубер и младия свещеник Йозеф Мор и за първи път изпята в градската църква Св. Никола. Градът е разположен недалеч от Залцбург, от едната страна река Залцах, а от другата се намира неговият град-близнак Лауфен, част от Бавария. Посещение на църквата и разходка в центъра на града. Отпътуване за Бад Ишъл - културен и географски център на регион Залцкамергут. Един от най-прочутите балнеологични курорти в Горна Австрия, известен с красивата си природа и планински езера. Възниква в началото на 19 век, когато саламурата влиза в употреба за медицински цели, Ишл скоро се превръща в модерен спа курорт с видни гости. Посещение на Императорската вила - лятната резиденция на хабсбургския император Франц Йозеф I. Точно в този курорт владетеля среща през 1853 г. среща любовта в лицето на своята петандесетгодишна братовчедка – красивата Елизабет от Бавария. Тази вила има огромно историческо значение и място в световната история. Именно в нея Франц Йозеф подписва декларация, с която Австро-Унгарската империя обявява война на Кралство Сърбия на 8 юли 1914 г. с което се поставя началото на Първата Световна война, в която империята загива.  Разходка в центъра на града. Отпътуване за Ст. Волфганг- едно от най- романтичните населени места в австрийските Алпи. Разположен е на брега на езерото Волфгангзее, във водите на което се оглежда великолепна готическа църква от 10 в., построена от Св. Волфганг. Разходка в центъра и потапяне в празничната коледна атмосфера на града. Връщане в хотела. Нощувка.


4-ти ден

Закуска. По желание отпътуване за „Солните светове на Халайн” в Халайн и посещение на най-старите солни мини в света. Разходка с влакче и лодка в тунелите с невероятния подземен свят и запознаване с начина на извличане на “бялото злато”. Преди повече от 2500 год. келтите първи са добивали скъпоценния планински ресурс.По желание отпътуване за Халщат, разположен на брега на едноименното езеро, защитено от стръмните и изключително красиви склонове на алпийския планински масив Дахщайн. Дивно красивата планинска верига възхищава с монументалността на природните си образувания. Къщичките са се сгушили стена до стена на самия ръб на езерото, а някои от тях се простират дори и над водната повърхност, носени от стабилни дървени подпори.  През 1996г., градът е обявен от ЮНЕСКО за културно наследство от световно значение.По желание разходка със закрито и отоплено корабче по живописното езеро. На връщане престой в центъра на Ст. Гилген – родното място на Ана Мария Моцарт (майка на великия композитор) и посещение на коледния базар. Бароковия Коледен базар на Санкт Гилген започва от 11-метрова червена свещ на брега на езерото и още 50 големи свещи осветяват пътя към базара. Красивите щандове, изрисувани в бароков стил от Рая Шван-Райхман създават магична коледна атмосфера, подсилена и от миризмата на джинджифилов хляб и от приглушените звуци, носещи се във въздуха.Отпътуване за хотела. Нощувка.


5-ти ден

Закуска. Туристическа програма в приказния град на Моцарт – Катедралата с четирите централни площада, крепостта “Хоензалцбург”, манастирския комплекс “Св. Петър”, Резиденцията на залцбургските архиепископи-князе, Стария пазар, градините на двореца “Мирабел”, родната къща на Моцарт.Свободно време и много коледно настроение.Нощен преход за България


6-ти ден

Пристигане в София/Пловдив/Бургас.Цената включва:
 • транспорт с автобус 3*,
 • 3 нощувки+закуски в хотел 3* в района на Залцбург,
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут.


Цената не включва:
 • гранични и пътни такси – 15,00 евро / задължинелно заплащане/
 • екскурзия до Бад Ишъл и Ст. Волфганг -15,00 евро,
 • екскурзия „Солните светове на Халайн” с включена входна такса – 25,00 евро,
 • екскурзия до Халщат и Ст. Гилген -15 евро,
 • медицинска застраховка х 2 лв. на ден,
 • входна такса за посещение на Императорската вила в Бад Ишъл – 14,00евро възрастни /5 евро деца

  • ДОПЪЛНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВАТ ПРИ МИН.30 туриста

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • валиден задграничен паспорт или валидна лична карта – копие; за лица под 18 г. - нотариално заверена родителска декларация, даваща право на детето да пътува зад граница

Записването става с внасянето на депозит - 30 % от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването.
Посещаваните страни са без строго специфични санитаро - хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.
Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.
Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 135 - 21926


 
Полезни връзки