Екскурзии от Варна

ЕВРОПЕЙСКИ ТУРОВЕ: ПОЛША
Маршрут:
Варшава-Лодз-Краков

Продължителност: 7 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 555 лв.

 

Програма
ЕВРОПЕЙСКИ ТУРОВЕ: ПОЛША
Варшава-Лодз-Краков

Екскурзията включва 2 нощувки в Краков или околности, 2 нощувки във Варшава или околности и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Краков, солната мина „Величка”, манастира Ясна гора в Честохова, Варшава, Желазова Вола (родното място на Шопен), Вадовице (родното място на папа Йоан-Павел II). Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.


Програма

ПЪРВИ ДЕН
18.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 22.00 ч – отпътуване от София – от автогара “Сердика” (между Централна жп гара София и Централна автогара София). Качването в автобуса започва в 21.30 ч. Нощен преход.


ВТОРИ ДЕН
Привечер - пристигане в Краков, столица на Полша в периода XI-XIV век. Настаняване в хотела. Нощувка.


ТРЕТИ ДЕН
Закуска. Посещение на една от най-известните солни мини в света – „Величка”, експлоатирана в продължение на повече от 900 години, превърната в музей, включена в списъка на Юнеско за световното културно наследство. Мината разполага с 300-километрови тунели на 9 нива, пълни със скулптури, изцяло направени от сол, а най-впечатляващ е параклисът на кралица Кинга, за която се смята, че е дала началото на прокопаването и оформянето на мината (в пакетната цена на екскурзията не е включена входната такса за мини „Величка”, която е 43 PLN, за ученици и студенти 29 PLN, и се заплаща на място). Отпътуване към Варшава. Попътно посещение на Честохова – духовната столица на Полша. Разглеждане на манастира Ясна гора (включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство), извисяващ към небето островърхата камбанария на църквата си. Този манастир, приютяващ чудотворната икона „Черната Св. Богородица”, е известен като полския Йерусалим. Над пет милиона поклонници идват ежегодно в манастира, като двеста хиляди от тях изминават километри пеша. Въздействието на манастира е неповторимо и потапя посетителя в атмосфера на религиозност и искрена отдаденост на Бога. Иконата се свързва с чудотворната намеса на Св.Богородица при отблъскването на шведската армия през Тридесетгодишната война, заради което крал Йоан II Казимир я „коронясва” за кралица и закрилница на Полша през 1656 г. Вечерта - пристигане във Варшава. Настаняване в хотел. Нощувка.


ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска. Разглеждане на забележителностите на Варшава: Пазарния площад „Старе место”; Кралския дворец; Операта, Двореца на културата; църквата „Св. Кръст”, където се пази урната със сърцето на Фредерик Шопен; катедралата „Свети Йоан Кръстител” - най-голямата и най-стара готическа катедрала в града, датираща от XV век; парка Лажиенки – паркът на крал Станислас Август Понятовски. Свободно време. Нощувка


ПЕТИ ДЕН
Закуска. Отпътуване за Желазова Вола – живописно селище, разположено западно от Варшава, рождено място на Шопен. Възможност за посещение на родната къща на великия музикант и парка към нея (в пакетната цена на екскурзията не е включена входната такса за къщата и парка, която е 23 PLN, за ученици и студенти 14 PLN, и се заплаща на място). Отпътуване за Краков с попътно посещение на Вадовице – рождения град на Карол Войтила – бъдещия папа Йоан–Павел II: пешеходна разходка по площад „Йоан Павел II” с папската базилика „Св.Богородица”, рождената къща на папата, неговия паметник пред църквата „Св.Петър”. Вечерта - пристигане в Краков. Настаняване в хотел. Нощувка.


ШЕСТИ ДЕН
Закуска. Разглеждане на забележителностите на Краков, средновековната столица на Полша и трети по големина град в страната понастоящем: замъка Вавел – сърцето на града, главна резиденция на полските крале в периода от XI-XVII век; Ягелонския университет – един от най-старите в Европа; катедралата „Мариацки кастьол” с изящна и пищна украса; „Старе место”; бившия пазар на платно „Сукиенице”; Кметството и средновековната порта. Свободно време. Вечерта – отпътуване за България. Нощен преход.


СЕДМИ ДЕН
Привечер - пристигане в София.ДАТА И ЦЕНА:
17.08.2014 – 23.08.2014

ЦЕНА: 555 лв.
Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 2- ма възрастни - 475 лв.
Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен - 499 лв.
Доплащане за индивидуална стая – 144 лв.
Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 289 лв.Цената включва:
  • Транспорт с луксозен автобус
  • Съответния брой нощувки със закуски.
  • Водач-придружител
  • Екскурзоводско обслужване


  • Цената не включва:
  • Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.
  • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)


Полезна информация:
При посещение на Полша, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в злоти, от България.

Допълнителна информация
  • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 105-21359