Екскурзии от Варна

ПОТВЪРДЕНА! БУДАПЕЩА - КРАКОВ - /СОЛНИТЕ МИНИ ВЕЛИЧКА/ - БАНСКА БИСТРИЦА ОТ ВАРНА, БУРГАС, СТАРА ЗАГОРА, ПЛОВДИВ И СОФИЯ
Маршрут:
БУДАПЕЩА-КРАКОВ-/СОЛНИТЕ МИНИ ВЕЛИЧКА/-БАНСКА БИСТРИЦА

Дати:
13.08.2019,

Продължителност: 6 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 419 лв.

 

Програма
БУДАПЕЩА - КРАКОВ - /СОЛНИТЕ МИНИ ВЕЛИЧКА/ - БАНСКА БИСТРИЦА
 • От Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив и София

4 нощувки със закуски

 • Дата: 13.08.2019 - ПОТВЪРДЕНА ДАТА!


ПРОГРАМА:

1 ден

Отпътуване от Варна в 13,30ч./с доплащане 30,00 лв/ Бургас в 16,00ч. ,бензиностанция ОМВ до Метро по маршрут Ст.Загора,Пловдив 19,30ч. автомагистрала Тракия бензиностанция Шел/Пехи,София 21,45ч.паркинга пред ЖП гара София/Била –ГКПП Калотина- Ниш – Белград – Будапеща.


2 ден

Сутринта пристигане в Будапеща – един от най – красивите градове в Европа. Столицата на Унгария е разположена в Среднодунавската низина, на двата бряга на река Дунав. Основана сравнително скоро - в края на ХIХ век, когато се обединяват градовете Буда, Пеща и Обуда. Програма в града с местен екскурзовод /доплащане 10,00 евро/ – Площада на героите – един от най-забележителните площади в унгарската столица, разположен в Пеща, в края на Андраши Авеню. В центъра на площада се издига мемориал със статуите на водачите на седемте племена, които основават Унгария през 9 век, както и други забележителни фигури от Унгарската история – крале и държавници. Там също е и паметника на Архангел Гавраил (36-метровия стълб), който според легендата се появил в съня на създателят на унгарската държава – Свети Стефан (Ищван) и му връчил светата корона, с която кралят утвърдил властта си като владетел, поставен от Бога; Националната галерия;хълма Замъка с Рибарските кули, откъдето се открива незабравима гледка към Парламента, мостовете над Дунав и голяма част от града; красивата готическа катедрала ”Св. Матияш” – наречена в чест на краля, който два пъти се венчава в нея и др. Свободно време из ”Ваци” – пешеходна улица, с най - популярните кафенета в града, разположена успоредно на река Дунав. По желание разходка с корабче по река Дунав /доплащане 15,00 евро/. Настаняване в хотел след 17.00ч. Нощувка.


3 ден

Рано сутринта отпътуване за Полша.Късния след обяд пристигане в Краков. Пешеходна панорамна разходка с местен екскурзовод /доплащане 15,00 евро/ – замъкът "Вавел" – сърцето на града, седалище на кралската власт до 17 век; Катедралата, в която са короновани полските крале; красивата готическа църква от 14 век "Дева Мария", известна със своя великолепен дървен олтар; Старият град с главния пазарен площад – най-големият незастроен градски площад в Европа; Кметството и др.Настаняване в хотел Нощувка.


4 ден

Закуска.Екскурзия до солните мини Величка /доплащане 35,00 евро с включена входна такса за мините,транспорт и екскурзовод/.обявени за защита от ЮНЕСКО. В тях е добивана каменна сол от 13 век и са изградени подземни зали и църква. От тогава досега шахтите, заедно с природните образувания (подземни езера и проходи) са разширени на обща дължина 300 км на 9 етажа, достигащи 327 м под земята.След обяд свободно време в Краков за посещение на двореца Вавел-символа на полската държавност.Нощувка


5 ден

Закуска.Отпътуване с кратка спирка в красивият словашки планински курорт Банска Бистрица-разходка из старата част на града – главния площад, кулата и др. Нощувка.


6 ден

Закуска.Отпътуване за България. • Дата: 13.08.2019 - ПОТВЪРДЕНА ДАТА!

Цена: 419,00 лв.

В ЦЕНАТА, калкулирана при 40 туриста, СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • транспорт с автобус 3*,
 • 4 нощувки в хотели 3* при настаняване в двойни и тройни стаи от които:
  • 1 нощувка в Будапеща,
  • 2 нощувки със закуски в района на Краков,
  • 1 *нощувка в района на Банска Бистрица/
 • водач от агенцията


В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • туристическа програма в Краков и Будапеща с местен екскурзовод – 15,00 евро/граз;
 • екскурзия до солните мини Величка – 35,00 евро, с включена входна такса,транспорт и *екскурзоводска беседа;
 • корабче по р.Дунав – 15,00 евро
 • входните такси на посещаваните обекти
 • Деца до 6-12 год. ползват намаления само на допълнителните екскурзии!!!


Необходими документи за пътуване
&лична карта или вялиден задграничен паспорт, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация,даваща право на детето да излиза в чужбина


Допълнителна информация:
 • Офертата важи при минимум 40 туриста
 • При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
 • Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 118 - 21359


 
Полезни връзки