Екскурзии от Варна

НЕПОЗНАТАТА ПОЛША: ЛВОВ - ВАРШАВА - КРАКОВ - ВЕЛИЧКА - АЛБА ЮЛИЯ ОТ ВАРНА
Маршрут:
Лвов – Варшава – Краков – Величка – Алба Юлия

Продължителност: 7 дни / 5 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 515 лв.

 

Програма
Непозната Полша

Земя на средновековни градове, красива природа и драматична история

 • Лвов – Варшава – Краков – Величка – Алба Юлия


ПРОГРАМА:

1 ден: Варна – Румъния – Черновци – Лвов

Отпътуване следобед от Варна. Транзитно преминаване през територията на Румъния. Нощен преход.


2 ден: Лвов

Рано сутринта преминаване на границата Румъния – Украйна. Пристигане в град Лвов – най-големият град в Западна Украйна и един от най-старите и най-красивите исторически градове както в страната, така и в цяла Европа. Архитектурното оформление на Лвов е сбор от многобройни стилове и епохи. Старият град е под закрилата на ЮНЕСКО като историко-архитектурен паметник – най-известни забележителности на това красиво място са площад Ринок, Националният театър и опера - признат за един от шедьоврите на световна архитектура, бароковата катедрала, Кметството, Музеят на аптеката, която експонира изложба на историческо фармацевтично оборудване /по време на обиколката музеят не се посещава/. Пешеходна обиколка из стария град с местен рускоговорящ екскурзовод. Свободно време. Настаняване в хотел /при възможност и готовност на хотела настаняване при пристигане/. Нощувка.


3 ден: Лвов – Варшава

Закуска. Отпътуване за Полша. Следобед туристическа програма в столицата Варшава – сърцето на града – Старе място, където първо ни посреща Дворцовия площад с Кралския замък – дело на италиански архитекти, резиденция на полските крале, a днес замъкът е превърнат в музей, разказващ за историята и съхранил творби на големи творци от Полша, Италия и Франция; най-стара готическа катедрала в града Свети Йоан Кръстител, построена през 15 век и в която са короновани крале, площада на Старе място с паметника на Русалката в средата, обграден от барокови, готически и ренесансови сгради. Тук се намират множество кафенета и ресторантчета, запазили атмосферата си от отминалите времена, магазини за сувенири и антики. Настаняване в хотел. Нощувка.


4 ден: Варшава - Краков

Закуска. Свободно време за посещение на обекти по интереси и разходка. Следобед отпътуване за Краков – някогашната кралска столица на Полша и до днес е запазила атмосфера, като декор от приказка. Краков е един от малкото полски градове, които успяват да се спасят от ужаса на Втората световна война, поради което тук има всичко – средновековен чар, еврейска история, соц - архитектура и дори вълшебен замък, по традиция кацнал на хълм, пазен от огнедишащ дракон. Настаняване в хотел. Нощувка.


5 ден: Краков

Закуска. Туристическа програма в Краков - замъка „Вавел“ – сърцето на града, главна резиденция на полските крале в периода от XI - XVII век; Ягелонския университет – един от най-старите в Европа; катедралата „Мариацки кастьол” с изящна и пищна украса; „Старе место”; бившия пазар на платно „Сукиенице”; Кметството и средновековната порта. Свободно време. Нощувка.


6 ден: Краков – мина „Величка“

Закуска. Посещение на известната солна мина Величка, eксплоатирана в продължение на около 900 години. Първият тунел в мината е прокопан през 1280 година. От тогава досега шахтите, заедно с природните образувания /подземни езера и проходи/ са разширени на обща дължина 300 километра на 9 етажа, достигащи 327 метра под земята. Много известни личности посещават мината от създаването и – Коперник, Гьоте, Сара Бернар, Менделеев. Галериите, пещерите са пълни със скулптори от солни кристали изработени с невероятно майсторство. В подземните зали се намират катедрали, параклиси, езера и изложби. Тази мина е чудесният пример, как природа и човек могат да направят нещо наистина красиво. Отпътуване за Румъния. Вечерта настаняване в хотел. Нощувка.


7 ден: Алба Юлия – Русе - Варна

Закуска. Посещение на Алба Юлия /Бълград/ – разглеждане на старата крепост на града, приютила католическата катедрала „Св. Михаил“, Националния музей на Обединението, където се подписва Трианонския договор за присъединяването на Трансилвания към Румъния, прокламирано с декларация на 01.12.1918г. и от тогава национален празник на Румъния, православната катедрала на коронясването на крал Фердинанд Първи и кралица Мария, библиотеката, княжеския дворец и др. Отпътуване за България. Пристигане вечерта във Варна.Дата: 14.04.2018г.

 • Цена: 515 лв.

Цената включва:

 • Транспорт от Варна с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка и 1 закуска в хотел 2/3* в Лвов, при настаняване в двойни и тройни стаи;
 • 1 нощувка и 1 закуска в хотел 2/3* във Варшава район, при настаняване в двойни и тройни стаи;
 • 2 нощувки и 2 закуски в хотел в Краков район, при настаняване в двойни и тройни стаи;
 • 1 нощувка и 1 закуска в хотел в Румъния, при настаняване в двойни и тройни стаи;
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
 • Представител на фирмата-организатор по време на пътуването;
 • Посещение и разглеждане на гр. Лвов с местен екскурзовод;
 • Посещение и разглеждане на гр. Варшава;
 • Посещение на мина „Величка“;
 • Посещение и разглеждане на Алба Юлия;


Цената не включва:
 • Входни такси и билети за туристически обекти, посочени в програмата;
 • Пътни, гранични, административни и туристически такси – 20 евро;
 • Туристическа обиколка на Краков с местен екскурзовод – 10 евро;
 • Медицинска застраховка за целия период – 15 лв. за лица до 65 год.; за лица над 65 год. – 25 лв;
 • Настаняване в единична стая – 115 лв. общо за всички нощувки


Информация:
 • Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 40 човека.
 • По време на панорамните обиколки на градовете не се предвижда посещение на обекти. *Туристически обекти се посещават индивидуално през свободното време.
 • Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.
 • Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператорът не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.
 • Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Ориентировъчни валутни курсове: 1 евро = 4,20 полски злоти; 1 евро = 4,40 румънски леи;


Ориентировъчни входни такси:
 • мина „Величка“ – 85 злоти; Алба Юлия – 20 леи;
  • Посочените входни такси са ориентировъчни и е възможно да бъдат променени.


Необходими документи:
 • валидна лична карта или валиден международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител - нотариално заверена декларация от едния или двамата родители /оригинал + копие/.
 • Европейска здравно-осигурителна карта /не е задължителна/.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 101 - 21068


 
Полезни връзки