Екскурзии от Варна

НОВА ГОДИНА 2016 В ИСТАНБУЛ СЪС САМОЛЕТ ОТ ВАРНА
Маршрут:
ВАРНА - ИСТАНБУЛ - ВАРНА

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Самолет

 

Програма
НОВА ГОДИНА 2016 В ИСТАНБУЛ С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА
 • 30 декември 2015–02януари 2016

Промоционална оферта до изчерпване на местата!

На човек в двойна стая на база нощувка със закуска с полет от Варна
Хотел На човек в двойна стая На човек в единична стая Дете до 11г с 2 възрастни
Hotel Amethyst 4 * - https://amethysthotel.com/ или подобен 399 евро/780 лева 529 евро / 1035 лева 319 евро/ 624лева

Цената включва:
 • Самолетен билет Варна- Истанбул-Варна с летищни такси ;
 • 3 нощувки на база нощувка със закуска в хотел Amethyst 4* или подобен ;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;


Цената НЕ включва:
 • Екскурзии по желание според програмата ;
 • Новогодишна вечеря;
 • Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. ;


Необходими документи:
 • Задграничен паспорт
 • За деца до 18 г придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него


Полети:
 • 30 декември 2015 Варна - Истанбул 15:15 – 18:00 / полетът е със стоп в Констанца /
 • 02 януари 2016 Истанбул - Варна 13:55 – 14:55


Примерна програма:

Първи ден /30.12.2015/

Излитане от Варна в 15:15, пристигане в Истанбул в 18:00. Трансфер до хотела и настаняване.
Възможност за вечеря в типичен рибен ресторант на брега на Босфора.


Втори ден /31.12.2015/

Закуска в хотела. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града или организирани екскурзии :

09.00-11.00 Посещение на небостъргача „САПФИР” (по желание)
Най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда на Турция– небостъргачът „САПФИР”, намиращ се в Истанбул, в района „Левент 4”. След завършването й е в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.
Ще се изкачим до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. https://www.istanbulsapphire.com/index_seyir_english.html 
 • Цена: 25 евро на човек (трансфер с автобус, посещение на панорамната площадка на небостъргача с включен виртуален полет над Истанбул)

12.00-17,30 Целодневна екскурзия до двореца Бейлярбяй,  Азиатската част на града и Принцовите острови
Ще преминем по въжения мост Босфора до хълм над Босфора, от който се открива прекрасна панорама към целия град. Следва посещение на двореца Бейлярбей, който се намира на азиатския бряг на Истанбул на самия бряг на Босфора. Построен през 19 век при султан Абдул Азис, той също като Долмабахче е разположен в неголям и чудесно поддържан парк с прекрасни магнолиеви дръвчета, озеленен и терасиран, с басейни, водоскоци и фонтани. Изящният дворец през годините е използван за лятна резиденция, заради прохладата и гледките, които се разкриват към Босфора.
Ще продължим през най-големия квартал Юскюдар (Златния град) с известни исторически забележителности. Спиране пред най-роматичния символ на Истанбул – Къз Кулеси (Момината кула) за панорамни снимки. Продължаване покрай брега на Мраморно море през квартала Кадъкьой (Халкедон) с историческите Военни бараки, Военното училище и Азиатската ЖП-гара.
От пристанището Бостанджъ  на азиатския бряг се качваме на корабче, което за половин час ще ни отведе до най-големия от Принцовите острови – остров Бююк Ада. Както на останалите острови, общо 9 на брой, и тук къщите са от дърво, боядисани в бяло няколкоетажни вили в типично средиземноморски стил. Основно превозно средство е велосипедът, а файтоните са и превозно средство, и туристическа атракция. Те могат да се наемат за разходка и в рамките на час, час и половина да се обиколи острова (Файтон за разходка из Принцовите острови – от 60 TL за 4 човека за 45 минути).  Можете да похапнете и прясна риба в някой от многобройните крайбрежни ресторантчета.
Отпътуване обратно с ферибот за Кабаташ на европейския бряг, откъдето с трамвай се придвижваме до хотелите.
Тези,които нямат посещение на Принцовите острови ще бъдат върнати с автобуса до хотела от пристанището на Бостанджъ
 • Цена: 35 евро – включва трансфер с автобус, двупосочен билет за ферибота до Принцовите острови, входен билет за двореца Бейлярбей, пълно екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод
За тези които вече са посещавали двореца Бейлярбей или Принцовите острови могат да си закупят едно от двете мероприятия, като цената е съответно : 20 евро само за Бейлярбей и 25 евро само за Принцовите острови

Връщане в хотела и подготовка за Новогодишната нощ.

20.30-02.00 НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ В ГАР МЮЗИКХОЛ , НА ЯХТА ПО БОСФОРА или вечеря в местен ресторант - (по избор)


Трети ден /01.01.2016/

Закуска в хотела. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града или организирани екскурзии :

10.00 – 11.00 ч. Посещение на църквата „Света София”.
Най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. Наричана още Църквата на мъдростта тя представлява бивш православен храм, превърнат по-късно в джамия, а днес – в музей. 
 • Цена: 25 евро на човек – входна такса, слушалки и екскурзоводска беседа на български език.

11.00 – 13.00 ч. – Посещение на двореца „Топкапъ” (по желание)
25 султана в продължение на 400 години са управлявали в този дворец. Тук се е утвърдила Османската империя, тук е изживяла апогея си и от тук е започнал залезът й.
 • Цена: 25 евро на човек – входна такса и екскурзоводска беседа
  • (При комбиниране на „Света София” с „Топкапъ” цената за двете мероприятия е 45 евро)

13.30-15.30 Посещение на султанския дворец „Долмабахче” (по желание)
Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя.
 • Цена: 35 евро на човек – входна такса, трансфер и екскурзоводска беседа на български език.
  • (При комбиниране на круиза с Долмабахче цената за двете мероприятия е 52 евро)

16,30-18,30 Круиз по Босфора + KIZ KULESI / или Момината кула с почерпка чаша чай където ще се насладите на изумителна гледка
Едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул. 1 час ще пътуваме покрай Европейския бряг на Босфора и 1 час обратно по Азиатския бряг. Ще се насладим на фасадите на най-красивите дворци в Истанбул, ще минем под междуконтиненталния мост Босфора и ще стигнем до най-тясното място на пролива. Екскурзоводската беседа е на микрофон, чува се навсякъде и можете спокойно да се движите по двете палуби на кораба, да пийнете чашка турски чай или турско кафе. Кратък престой на Момината кула с чаша чай , време за снимки Продължаваме до европейския бряг
 • Цена: 26 евро на човек - трансфер, наем самостоятелен двупалубен кораб, беседа на български език,


Четвърти ден /02.01.2016/

Закуска в хотела и свободно време. Трансфер хотел – летище за полет в 13:55 – каца във Варна в 14:55


Условия за записване:
 • Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация.
 • Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 50% от цената.
 • Форсмажор: ТО не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на превозвача.


Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА№ 001 - 10807


 
Полезни връзки