Екскурзии от Варна

ПОТВЪРДЕНА! ЗЛАТНА ЕСЕН В САНКТ ПЕТЕРБУРГ С ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ ОТ ВАРНА
Маршрут:
Варна -Санкт Петербург – Варна

Продължителност: 6 дни / 5 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 2350 лв.

 

Програма
ЗЛАТНА ЕСЕН 2018 В САНКТ ПЕТЕРБУРГ С ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ ОТ ВАРНА

 • ПОТВЪРДЕНА! - ПОСЛЕДНИ 2 МЕСТА!!!

Санкт Петербург е най-северният от големите градове на планетата наричан Северната Венеция. Петър I решава да построи новата столица на Русия върху устието на река Нева през май 1703 г., за да стои като прозорец към Европа и да съперничи по великолепие и разкош на всички европейски столици. Природата тук е необичайна - сурова през зимата, но и приказна, романтична през пролетта и лятото.

Това е сезонът, когато парковете на дворците сияят в различни цветове. Няма ги тълпите от периода на Белите нощи и може по-спокойно да се разхождате из Ермитажа и Петерхоф.


Предварителна програма:

Първи ден /02.09.2018/ неделя

18.00 ч. – среща на летище Варна.

20.10 ч. – Полет от Варна.

23:20 ч. – пристигане в Санкт Петербург

Трансфер от летище. Настаняване в хотела. Нощувка.


Втори ден /03.09.2018/ понеделник

Закуска в хотела.

9:00 ч. – среща с екскурзовода и на рецепция

9:00 - 12:00 ч. - Панорамна автобусна екскурзия на града с екскурзовод на български език: Невский проспект, Дворцовия площад: главния площад на града, където се намират Зимният дворец, църкви и колоната на Александър Велики; Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, крайцера Аврора, Петропавловската крепост.

12:00 – 13:00 ч. – посещение на Исаакиевский събор – най- големият православен храм на Санкт Петербург. Издигната на едноименния площад, тя е посветена на Св. Исаак на Далмация, свещен покровител на Петър I. Неин автор е френския архитект Огюст Монтферанд, чието творение е четвъртото, посветено на Св. Исаак на Далмация в града. Огромният позлатен купол на светинята е един от символите на Санкт Петербург и може да се види от всички краища на бившата руска столица. Исакиевската катедрала има внушителните 101,5 метра височина и въпреки това, че не е толкова грандиозна по размери, колкото Църквата на Спасителя Христос в Москва, тя притежава неповторим интериор и в нея се съхраняват едни от най-ценните религиозни богатства в страната. Днес Исакиевската катедрала функционира като музей, но по празници все още се провеждат в нея главни църковни събития.

13:30 – 14.30 ч. - Посещение на Събора „Воскресение Христово” (Спас на Крови) – построена като мемориал на император Александър II, който е убит на това място през 1881 г. От там дошло и името, с което църквата е известна : Църквата на пролятата кръв. Това, което я прави наистина уникална, е, че цялата- от пода до тавана е в мозайки, включително стените, сводовете и олтара. Целият храм съдържа общо над 7, 500 кв.м. мозайки -повече от която и да е друга църква в света. Докато в голямата си част архитектурата на Санкт Петербург е барокова и в неокласически стил, църквата "Възкресение Христово" носи романтиката на средновековната руска архитектура и много напомня на църквите от 17 век в Ярославъл . Днес представлява музей на мозайките и е едно от най-посещаваните места в Санкт Петербург. Всъщност още от самото си създаване тя не е функционирала като църква, а само като мемориал, тъй като в нея са се отслужвали само панихиди.

Свободно време. Нощувка.


Трети ден /04.09.2018/ вторник

Закуска в хотела.

08:30 ч.-15:30 ч. - среща с екскурзовода на рецепция и екскурзия до Петерхоф - извънградския дворец на Петър Първи. Той е построен в началото на ХVІІІ в., за да съперничи на архитектурата и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че може да се равнява с най-добрите от тях. Петър лично чертае плановете за екстравагантния летен дворец и 1200 декара градини, където 66 фонтана, 39 позлатени статуи и 20 км прокопани канали, съоръжени от френски и италиански архитекти, са били почти унищожени по време на 900-дневната германска блокада през Втората световна война, но царският любим проект, завършен след смъртта му от Екатерина Велика, бил педантично възстановен според оригиналните планове на Петър Посещение на Големия дворец и разглеждане на Нижний парк. Връщане в Санкт Петербург с корабче по Нева.

Свободно време. Нощувка.


Четвърти ден /05.09.2018/ сряда

9:00 ч. – среща с екскурзовода и на рецепция и отпътуване за Царско село

10:30 – 12:30 ч. – Обиколка на двореца и парка на Екатерина Велика – Екатерининският дворец се намира в едно от извънградските имения на царската династия Романови - Царское село в гр. Пушкин. Дворецът е завършен през 1756 г. и изобилства с изкусно декорирани синьо-бели фасади с позлатени атланти, кариатиди и пиластри, заобграден с обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. Акцентите са т.нар. Златна анфилада, Голямата зала, позната също като Зала на светлината, използвана за пищни балове и приеми, Портретната зала с чудните портрети на Екатерина и Елисавета, Картинната галерия, в която почти всеки сантиметър от пространството по стените е покрит с великолепни платна от 17-ти и 18-ти век и, разбира се, легендарната Кехлибарена стая, смятана за осмото чудо на света – възстановяването й продължава повече от 20 години и е отворена отново през 2003 година. Обявен за паметник на Световното наследство на ЮНЕСКО. Царско село е уникален архитектурен паметник, изваян от ръцете на най-добрите художници и архитекти от цял свят.

12:30 – 13:30 ч. – сводобно време за лек обяд

15:00 – 16:30 ч. – Посещение на Юсуповски дворец - уникален архитектурен ансамбъл, исторически и културен паметник, носещ славата си на "енциклопедия" на петербургския аристократичен интериор. До 1917 година собственици на Двореца са били пет поколения на знатния дворянски род на князете Юсупови. Дворецът е влязъл в руската отечествена история и като мястото, на което е убит Григорий Распутин - сибирският селянин, превърнал се в началото на 20-ти век в духовен наставник и приятел на семейството на император Николай Втори. Днес Юсуповския дворец е едно от редките дворянски имения, където са оцелели не само парадните апартаменти, залите на картинните галерии, миниатюрния домашен театър, но и разкошните жилищни покои на Юсуповата фамилия, съхранили топлотата и обаянието на бившите си собственици. Удивителните по красотата си художествени интериори, възродени от труда и таланта на петербургските реставратори са открити гостоприемно за руските и чуждестранните любители на историята, изкуството, музиката и театъра.

Свободно време. Нощувка.


Пети ден /06.09.2018/ четвъртък

Закуска в хотела.

10:00 ч.– среща с екскурзовода на рецепция и потегляне към Ермитажа.

10:30 – 12:30 ч. Посещение на Ермитажа – Зимният дворец на всеки цар и царица от Екатерина Велика насам. Една от най-хубавите в света колекции на италианско ренесансово изкуство може да се види именно тук. Богатството на колекцията, която няма равна на себе си се подсилва от невероятно красивите салони, в които са се организирали галабалове, срещи на високо равнище и са се решавали важни държавни дела. Малахитовата зала, оформена почти изцяло от наситено зеления минерал, добиван в Урал, е сама по себе си шедьовър. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали.

Свободно време за разходка. Нощувка


Шести ден /07.09.2018/ петък

Закуска в хотела. Свободно време за разходка по Невский проспект. Освобождаване на стаите до 12 часа

12.00 ч. - Трансфер до летището на Санкт Петербург за директен полет до Варна.

16:10 ч. – Полет от Санкт Петербург

19:30 ч. - Пристигане във Варна

  • Програмата е предварителна и са възможни промени по нея.


Цена за ранни записвания от 1050 евро на човек
Хотел На човек в двойна стая Дете до12 г - доп. легло дв.ст.с 2 възр.
Хотел Nevsky Grand Hotel 3* или подобен - https://www.nevskygrandhotel.com 1050 евро / 2054 лв. На запитване


Цената включва:
 • Самолетен билет за полет Варна– Санкт Петербург – Варна с лет. такси ;
 • 5 нощувки на база нощувка със закуска в хотел Невски Гранд 3* или подобен;
 • Трансфери летище-хотел-летище;
 • Описаните екскурзии с лицензиран екскурзовод на български език;
 • Входни такси за посещаваните музеи по програмата;
 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро/с Assistance/ ;


Цената НЕ включва:
 • Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни – 120 лв. (с включена такса визов център)- необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат
 • Обяди и вечери
 • доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.


Полети:
 • 02 Септември 2018 Варна – Санкт Петербург 20:10 23:20
 • 07 септември 2018 Санкт Петербург – Варна 16:10 19:30
  • Времената са местни, възможни са промени в часовете на полетите.


Условия за записване:
 • Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 20 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.


Резервации:
 • Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт) . Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 40% от цената.Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА№ 122 - 9019


 
Полезни връзки