Екскурзии от Варна

ЕКСКУРЗИЯ ДО МОЛДОВА: ТАРАКЛИЯ – КИШИНЕВ – КРИКОВА – СТАРИЯТ ОРХЕЙ – КЪПРИЯНА – ХЪНКУ ОТ ВАРНА, ДОБРИЧ И БУРГАС
Маршрут:
Тараклия – Кишинев – Крикова – Старият Орхей – Къприяна – Хънку

Продължителност: 3 дни / 2 нощувкиЦена от: 224 лв.

 

Програма
„МАЛКОТО БИЖУ МОЛДОВА” - ТАРАКЛИЯ – КИШИНЕВ – КРИКОВА – СТАРИЯТ ОРХЕЙ – КЪПРИЯНА – ХЪНКУ
 • с тръгване от Варна, Бургас и Добрич


ПРОГРАМА:

1-ви ден:

01.00 ч. Отпътуване от Бургас, ул. “Булаир“ срещу хотел “Булаир“; в 03.00 ч. от Варна, ул.”Антим I” в посока в ГКПП Дуранкулак. Почивки по пътя. Транзитно преминаване през Галац /Румъния/ по пътя за Молдова – една от най-малките страни в Югоизточна Европа, земя на различни култури, населявана от молдовци, украинци, българи, гагаузи, румънци и други. Преминаване на границата и посещение на град Тараклия – официалният център на бесарабските българи в Молдова, разглеждане на Ротонда – паметник на основателите на града. Свободно време за общуване с местните българи. Отпътуване за столицата – Кишинев, основана в началото на XV в., от молдовския княз Стефан II. Панорамна обиколка и запознаване със забележителностите – манастир Св. Теодор Тириона с Мазаракиевската църква от 13 в., Национален театър «Михай Еминеску»; катедралата „Рождество Христово“, Органова зала, Кметството, Триумфалната Арка, Камбанарията, емблематичният паметник на молдовския господар Щефан Велики, сградите на Президенството и Парламента. Настаняване в хотел 3/4*. Нощувка.


2-ри ден:

Закуска. Отпътуване за археологическия комплекс „Старият Орхей“, намиращ се на територията на едноименния природен и културен резерват в близост до река Реут, и съхраняват следи от стари цивилизации като гетската крепост (6 в. пр.н.е.), древното селище "Златна орда" Ян-Шахр, скални манастири (14-ти век) и молдовския град Орхей (15-16 век) с руините на керван-сараите на Ордата, джамиите и баните, останали след похода на турския султан Сюлейман Великолепни през лятото на 1538 г.
Отпътуване към Къприанския манастир „Успение Богородично“, един от най-старите манастири в страната, създаден през 16 век. Поради лошото си финансово състояние манастърът е предаден на българския Зографски манастир в Атон през 1698 г. и остава под опеката му в продължение на над 200 години. Българското духовенство подпомага манастира с богата църковна утвар, съдейства за строителството и поддръжката на сградите, развива зеленчукопроизводството на земите му. Монасите поддържат развитието на българското Възраждане като заплащат за издаването на много книги от българската литература. Тук намират убежище, работят или се лекуват видни български просветители като Георги Раковски, Христо Ботев, Панайот Хитов, Филип Тотю. Васил Априлов също установява връзка с манастира и открива българско училище.
Отпътуване към манастира Хънку, който е един от най-необичайните и интересни паметници на Молдова, построен от Михалча Хънку в края на 17 в. Намира се на брега на река Когълник, скрит в сърцето на вековните Кодри. До средата на 19-ти век се превръща в най-богатата обител в цяла Молдова. Днес разполага с две църкви „Св.Параскева“ и „Успение Богородично“. Историята на манастира е заобиколена от много легенди и тайни. Отпътуване и връщане в хотела. Свободно време или по желание и срещу доплащане – „Молдовска вечер” в ресторант с жива музика и вечеря. Нощувка.


3-ти ден:

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за винарска изба “Крикова” - център на молдовското винопроизводство с отлични условия за съхраняване на 30 млн. литра висококачествени вина. Избата е основана през 1952 г. и представлява истински подземен винен град с дълги 120 км улици, по които може да се движиш с автомобил сред хиляди дъбови бъчви, цистерни и бутилки с вино от различни сортове и реколти. Тук, в огромни бъчви, са били укривани евреи по време на нацистката окупация. Винарната е от малкото предприятия по света, които произвеждат шампанско по класическата френска технология, разработена от монаха Дом Периньон. Разходката се осъщестява с електрокар.
Отпътуване към България. Преминаване на молдовско-румънската и румъно-българската граница. Почивки по пътя. Пристигане във Варна и Бургас късно вечерта.Цена:
Дата Цена възрастен в двойна/тройна стая от Бургас Цена възрастен в двойна/тройна стая от Сл.бряг Цена възрастен в двойна/тройна стая от Варна Цена възрастен в двойна/тройна стая от Добрич
27-29.09.2019 г. 246.00 лв. 238.00 лв. 231.00 лв. 224.00 лв.
 • Отстъпка„РАННО ЗАПИСВАНЕ” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 9/6/3 %
 • Отстъпка за група от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи – съответно 9/6/3 %
 • Отстъпка за дете до 12 г. - 20 лв.
 • Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група или СЦО


Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус;
 • пътни и гранични такси, паркинг;
 • 2 нощувки със закуска в хотел 3/4* в Кишинев;
 • екскурзия до стария Орхей, манастирите Къприана и Хънку;
 • екскурзия до изба „Крикова“;
 • водач от агенцията по време на пътуването;
 • застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.;


Цената НЕ включва:
 • застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 8.00 лв.;
лица 85 и повече години не се застраховат;
 • единична стая – 60.00 лв.;
 • входна такса за изба “Крикова” с дегустация на 4 вина, молдовска баница и вода – 50 лв./25 €;
 • Молдовска вечер с вечеря на 3-степенно меню, 1 напитка по избор и жива музика – 50 лв./25 €
 • входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт.


Необходими документи:
 • валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.


Записване и начин на плащане:
 • внасяне на 30% от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва най-късно до 7 дни преди датата на отпътуване;


Допълнителна информация:
 • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване, заплащат се при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи;
 • Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи.
 • Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" струва от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.
 • Молдова: парична единица – молдовска лея – MDL,
 • Валутен курс:1 BGL = 9,91 MDL
 • Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
  • Часово време: България 12:00 ч. Молдова 12:00 ч.

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 103 - 7290


 
Полезни връзки