Екскурзии от Варна

ЕКСКУРЗИЯ ДО ЛИГУРИЯ, ТОСКАНА И РИМ С ПОЛЕТИ ОТ ВАРНА И СОФИЯ
Маршрут:
Милано - Генуа - Портофино - Чинкуе Тере - Пиза - Лука - Флоренция - Сан Джиминяно - Сиена - Рим - Ватикана

Продължителност: 8 дни / 7 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 769 €

 

Програма
ЛИГУРИЯ, ТОСКАНА И РИМ С ПОЛЕТИ ОТ ВАРНА И СОФИЯ

 • Маршрут: Милано - Генуа - Портофино - Чинкуе Тере - Пиза - Лука - Флоренция - Сан Джиминяно - Сиена - Рим - Ватикана

Програмата на тази екскурзия в Италия със сигурност ще остави трайни следи в съзнанието на пътешественика. Такъв букет от забележителности в такава красива страна! Това не се предлага всеки ден. Преценете сами: Милано - столицата на световната мода, Рим - вечният град, Генуа - морският флагман, Пиза, Лука, Сиена, Флоренция - каймакът на Тоскана. Да добавим и идилията на Чинкуе тере! Уникален маршрут!

Цена за РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: 769 евро/ 1504 лева при записване до 31.03.2017 с включени летищни такси

Пакетна ЦЕНА при отпътуване от СОФИЯ:
 • 769 евро/1504 лева с включени летищни такси (при записване до 31.03.2017)
 • 794 евро/ 1553 лева с включени летищни такси (при записване от 01.04 до 31.05)
 • 819 евро/ 1602 лева с включени летищни такси (при записване след 31.05)

Пакетна ЦЕНА при отпътуване от ВАРНА:
 • 859 евро/1680 лева с включени летищни такси (при записване до 31.03.2017)
 • 884 евро/1729 лева с включени летищни такси (при записване от 01.04 до 31.05)
 • 909 евро/1779 лева с включени летищни такси (при записване след 31.05)


Програма

04.10.2017 ВАРНА/ СОФИЯ - МИЛАНО

За клиенти от Варна: полет в 0855 от Варна и кацане в София в 0945.
Излитане от София в 13:20 и кацане в Милано в 14:30.
Обзорна екскурзия из Милано.
МИЛАНО – столицата на областта Ломбардия. Градът, който диктува световната мода – разходете се по известната улица „Монтенаполеоне” и ще се убедите в това. Ще ви предаставим възможност и за шопинг на поносими цени, но Милано не е само мода: площадът с катедралата Дуомо, галерията Виктор Емануил ІІ, прочутата Миланска скала и др. забележителности ще обогатят впечатленията ви от гостуването в града на двата футболни гранда – Интер и Милан.
Настаняване в хотела.  Вечеря и нощувка.


05.10.2017 ГЕНУА - ПОРТОФИНО

Закуска. Отпътуване за Генуа.
Обзорна екскурзия, която ще ви върне във времето, когато този град е бил велика морска и търговска сила. Разглеждане на историческия център с акценти: площад Ферари с опаерния театър, двореца на дожовете,  старата улица Страда Нуова, обявена за обект на ЮНЕСКО, с дворците, бивши домове на генуезкия елит, катедралата Сан Лоренцо, строена цели...12 столетия, старлото п ристанище и древния фар. Да не заблавяме, че Генуа е родното място и на великия мореплавател Христофор Колумб.
Отпътуване за Света Маргарита. Свободно време или по желание, срещу доплащане, посещение на Портофино.
ПОРТОФИНО – най-фотографираният град в света, Някога скромно рибарско селце, а днес колоритно средище на световни знаменитости, чийто списък е главозамайващ!  Хора и природа са се надпреварвали да сътворят неподражаемата красота, която води тук всяка година  хиляди туристи от цял свят.
Отпътуване за Ла Специя. Настаняване и вечеря.


06.10.2017 ЧИНКУЕ ТЕРЕ

Закуска. Свободно време или по желание, срещу доплащане посещение на Чинкуе Тере.
НАЦИОНАЛНИЯТ ПАРК „ЧИНКУЕ ТЕРРЕ” – наниз от пет селца, останали в безвремието. До ХІХ век били достъпни само с лодка откъм морето или с магаре по стръмните склонове. Сега това е резерват, без достъп на автомобили, радващ окото и...стомаха – красивите разноцветни  фасади на къщите и с местните специалитети с морски дарове, прясна паста, традиционното сладко вино „шакетра” и сладоледа.
Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.


07.10.2017 ПИЗА И ЛУКА

Закуска. Отпътуване за Пиза и Лука.
ПИЗА е може би един от най-лесно разпознаваемите градове в Италия. И как иначе – нали тук се намира световноизвестната наклонена кула / обект на ЮНЕСКО/, която напук на прогнозите вече повече от 800 години не пожелава да рухне! Разположена на Пиаца дей Мираколи /Площадът на чудесата/ кулата е в неизменната компания на Катедралата, построена през 1063 г., Баптистерията – най-голямата в Италия , посветена на Йоан Кръстител, строена повече от 2 столетия и завършена през 1363 година, и гробището Кампосанто Монументале,съхранило множество саркофази и гробници, както и фрески от големи италиански художници като Гоцоли, Балфамако и др.. В самия град има също интересни места, най-вече Площадът на рицарите, откъдето може да се вземе файтон или атракционно влакче за разходка из Пиза.
ЛУКА – този неголям град в Тоскана през Средните векове е бил известен в цяла Европа със своите банкери и търговци на коприна, популярен е в цял свят с отлично запазените си градски крепостни стени от ХV-ХVІІ век, ограждащи историческия му център. Сред забележитерностите на града се отличават  катедралите Сан Микеле и Сан Мартино, стариат град и площадите Сан Микеле, Пиаца Наполеоне / по времето на Наполеон градът е бил управляван от сестраму Елиза/, Амфитеатро, където може да се види макет на римския Колизеум. Лука е и родно място на големия италиански композитор Джакомо Пучини.
Настаняване в Монтекатини Терме. Вечеря и нощувка.


08.10.2017 ФЛОРЕНЦИЯ

Закуска. Отпътуване за Флоренция.
ФЛОРЕНЦИЯ е своеобразната столица на Тоскана. Събирателна точка на голямото изкуство, прославило великите италиански архитекти, строители, художници, поети в целия свят. По време на обиколката ни в града като на кинолента пробягват неговите топ забележителности: площадът Дуомо с катедралата Санта Мария дел Фиоре и кулата на Джото, площадът на сеньорията Палацо Векио – дворецът на Медичите, могъщата флорентинска фамилия, управлявала града в продължение на три столетия и станала известна с своето меценатство, църквата Санта Кроче, галерията Уфици, където са изложени шедьоври на Джото, Микеланджело, Леонардо да Винчи, Рафаел, Ботичели, Тициан... И разбира се покритият мост Понте Векио на река Арно, където ще направим фотопауза.
Свободно време във Флоренция или по желание посещение на галерия „Уфици“ с екскурзовод на български език.
Отпътуване за района на Кианти, най-красивият и най-важният винарски район на Италия, като ще имате възможност лично да се насладите на винопроизводството по време на дегустация.
Настаняване в Погибонси. Вечеря и нощувка.


09.10.2017 САН ДЖИМИНИНЯНО И СИЕНА

Закуска. Отпътуване за един от най-живописните градове на област Тоскана – Сан Джиминяно. Пешеходна разходка по живописните малки улички в сърцето на града. Разглеждане на средновековните каменни кули, Катедралния площад, църквата „Св. Франциск”.
САН ДЖИМИНЯНО е малко градче сред хълмовете на Tоскана. Наричат го Средновековният...Манхатън заради многобройните кули, изградени през Средновековието от богати местни фамилии. Разходката из централния площад Пиаца дей Пополо ще ни потопи в атмосферата на отминали епохи.
Отпътуване за Сиена.
СИЕНА е град, основан от римляните. През Средновековието се издига до богато и важно търговско и финансово средище в областта Тоскана. Историческият му център от епохата на Средните векове е под закрилата на ЮНЕСКО. Една от големите забележителности на Сиена е площадът Пиаца дел Кампо с вид на обърната раковина. Катедралата е истински шедьовър на италианската готика от периода ХІІ- ХІV век. А Торе де Манджа със своите 102 метра е втората по височина кула в Италия след тази в Кремона. Градът е известен и с традиционните конни надбягвания на централния площад, наречени палио, които водят началото си още в древността и поставят на изпитание състезаващите се квартали на града, носещи името контради, всеки със свой символ: охлюв, вълчица, и пр.
Отпътуване за Рим. Вечеря и нощувка.


10.10.2017 РИМ

Закуска. Пешеходна туристическа обиколка с екскурзовод на български език на РИМ-Великият! Когато си в Рим  означава да вдъхнеш от историята, да видиш постиженията на античното изкуство, което прави града толкова уникален! Вижте само какво ви очаква на срещата ви с Вечния град:  Колизеума /едно от чудесата на античната архитектура, символ на Рим, побирал над 60 000 зрители!/, Капитолийския хълм с площад „Кампидольо”, Римския форум – главната археологическа зона на града, площад Венеция – георафския център на града с паметника на крал Виктор Емануил ІІ, обединителят на Италия, площад Навона, фонтана Треви- благославящ водата като символ на живота и благополучието, и т.н. (продължителност - около 3,5 - 4 часа)
Следобад - туристическа програма по желание: посещение на Ватиканските музеи и катедралата „Св.Петър” с екскурзовод на български език, около 3-3,5 часа с включен входен билет и слушалки (организира се при предварителна заявка от България и наличие на група от минимум 15 туристи - цена 80 лв.).
ВАТИКАНА- Да дойдеш в Рим и да не видиш папата....Може и да го видим, може и не, но Ватикана – във всички случаи! Най-малката държава в света, седалище на главата на Римокатолическата църква, не престава да храни интереса на милиони туристи и поклонници от цял свят. Нека се присъединим към тях и да се възхитим на шедьоври като базиликата Св.Петър и Сикстинската капела, Ватиканската библиотека и Ватиканските музеи, заради които и ЮНЕСКО е дала своята благословия Ватикана да бъде включена в Списъка за световно културно наследство.
Вечеря и нощувка.


11.10.2017 РИМ - СОФИЯ / ВАРНА

Закуска. Трансфер до летището в Рим. Полет в 09:30. Кацане в София в 12:20.
За клиенти от Варна: полет в 14:50 от София и в 15:40 кацане във Варна.Цена за РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: 769 евро/ 1504 лева при записване до 31.03.2017 с включени летищни такси

Пакетна ЦЕНА при отпътуване от СОФИЯ:
 • 769 евро/1504 лева с включени летищни такси (при записване до 31.03.2017)
 • 794 евро/ 1553 лева с включени летищни такси (при записване от 01.04 до 31.05)
 • 819 евро/ 1602 лева с включени летищни такси (при записване след 31.05)

Пакетна ЦЕНА при отпътуване от ВАРНА:
 • 859 евро/1680 лева с включени летищни такси (при записване до 31.03.2017)
 • 884 евро/1729 лева с включени летищни такси (при записване от 01.04 до 31.05)
 • 909 евро/1779 лева с включени летищни такси (при записване след 31.05)


ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет Варна/ София – Милано - Рим - София/ Варна с Бълагрия еър
 • Летищни такси 52 евро/ 102 лв. от София и 65 евро/ 127 лева от Варна (към 02.12.2016) – точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща
 • Чекиран багаж до 23 кг + 10 кг ръчен
 • 7 нощувки със закуски и вечери по фиксирано меню в хотели  3*/ 4* - 1 в Милано, 2  в Ла Специя;1 в Монтекатини, 1 в Погибонси; 2 в Рим
 • Трансфер летище – хотел – летище
 • Транспорт с климатизиран комфортен автобус из Италия
 • Обзорна екскурзия с гид в Милано (2 часа)
 • Обзорна екскурзия с гид в Генуа (2 часа)
 • Обзорна екскурзия с гид в Пиза (1,30 часа)
 • Обзорна екскурзия с гид в Лука (1,30 часа)
 • Обзорна екскурзия с гид във Флоренция (2 часа)
 • Обзорна екскурзия с гид в Сан Джиминяно (1,30 часа)
 • Обзорна екскурзия с гид в Сиена (1,30 часа)
 • Обзорна екскурзия с гид в Рим (2 часа)
 • Екскурзоводско обслужване на български език
 • Дегустация на вина в района на Кианти
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Представител на Агенцията


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Градски такси - при нощувки в Италия, туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на 2-3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и, от порядъка на 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени и подлежат на препотвърждение.
 • Входни билети за посещаваните обекти
 • Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.
  • Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.


Допълнителни екскурзии
 • Допълнителни екскурзия Ватикана – цена 41 евро (80 лева на човек – включва екскурзовод на български език, входен билет и слушалки)
 • Посещение на Уфици – 31 евро (60 лева на човек – включва екскурзовод на български език, входен билет и слушалки)
 • Чинкуе Тере - 31 евро/ 60 лева на човек - включва билети за влак и екскурзовод на български език, с когото се посещават 3 от селцата
 • Портофино -26 евро/ 50 лева на човек - включва екскурзовод на български език и двопосочни билети за корабче от Санта Маргарита
  • Минимален брой участници за доп. екскурзии: 25
  • Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!
  • Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.


Условия за записване и начин на плащане:
 • Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
 • Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

Минимален брой участници: 30

Срок за набиране на групата: 20.09.2017

Астеа Тур предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.


Курортни такси:
Рим:
 • За хотели 3*** - 4 евро на човек на ден
 • За хотели 4****- 6 евро на човек на ден
Ла Специя:
 • За хотели 3*** - 1,5 евро на човек на ден
Погибонски:
 • За хотели 3*** - 2 евро на човек на ден
Монтекатини:
 • За хотели 3***- 1 евро на човек на ден
 • За хотели 4 **** - 1,40 евро на човек на ден
Милано:
 • За хотели 3***- 4 евро на човек на ден
 • За хотели 4 **** - 4 евро на човек на ден
 

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 128 - 30786


 
Полезни връзки